Találatok a következő kifejezésre: Késik 2 a (660 db)

Akinek későn (2 éves kora után) kezdett beszélni a gyereke, 2, 5 évesen hány szót tudott? Hány éves volt, amikor több szavas mondatokat mondott, mondókázott?

Legjobb válasz: Az én kisfiam elég késõn, 2,5 éves kora után kezdett el pár szót mondani, utána viszont nagyon gyorsan pár hét után már mondatokat mondott. 3 éves korára elég szépen beszélt már. Én már el voltam keseredve, mert a környezetünkben minden hasonló korú gyerkõc beszélt már, de õ ilyen kis késõn érõ típus. :) Most már be nem áll a szája.

Az én kisfiam elég késõn, 2, 5 éves kora után kezdett el pár szót mondani, utána viszont nagyon gyorsan pár hét után már mondatokat mondott. 3 éves korára elég szépen beszélt már. Én már el voltam keseredve, mert a környezetünkben minden hasonló korú gyerkõc beszélt már, de õ ilyen kis késõn érõ típus. :) Most már be nem áll a szája.
16-os vagyok, szerintem kérdezõ, nincs elkésve a gyermeked a beszédfejlõdéssel!! 3éves korig "kell" rendesen beszélni a gyerekeknek. De azért hiszi az ember, hogy le van maradva, mert egyre többet és többet várunk a gyerkeinktõl. :) (Csak egy példa: Nekem a 8hónaposom még nem kúszik, és a környezetemben már el van könyvelve, hogy milyen lemaradott, pedig nem az. Dévényezni járunk, ott mondta a tornász, hogy 9hó a határ, amig "kell" mászást produkálni; de mondom, már nagyon sokan sajnálkozva néznek rám, hogy a gyerekem milyne kis béna) De én egyébként nem foglalkozok ezzel, én tudom, hogy a legnagyobb rendben van. A te gyermeked is hamarosan annyit fog dumálni, hogy gyõzöl minden kérdésére válaszolni!!! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is, ment a zöld kéz. Bár a te kisfiad nem 2 éves kora után kezdett beszélni, mert engem az érdekel, akinek a gyereke késõbb kezdte, de örülök, hogy válaszoltál.
14-nagyon ügyes a kisfiad!! Ilyen gyorsan szobatiszta lett, gratulálok hozzá. Nekem 2, 5éves és mióta megvan a pici tesója- kb 8hónapja- azóta visszafejlõdött a szobatisztasága, azelõtt õ is mondta, hogy kaka- akkor mentünk a wc-re pisilt-ka..ilt. Én is azt hittem, mire megszületik a kicsi minden oké lesz vele. Hát pont fordítva lett-teljsen visszaszokott, és azóta sem szól, ha pisi-kaka van. :( Lehet egyszerre lesznek szobatiszták a picivel. :) ) Hogy a kérdésre is válaszoljak: 22-23hós kora óta dumál mondatokban-ragoz, nagyon szépen mond mindent. MOndókázik is, és mostmár énekelni is szeret pár dalocskát.
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm. Köszi lányok, már nem aggódok annyira:-)
2 évesen 16 szavas szókincse volt, 2, 5 évesen kb. 300 szavas, akkor már egyszerû mondókákat mondott (boci boci, süss fel nap, hinta palinta...), 3 évesen be sem áll a szája... Ja és fiú, 20 hónaposan nappalra, 23 hónaposan éjjelre is pelus mentes volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugtattatok, hogy nem minden gyerek beszél másfél évesen és ez nem baj. Várok és beszélek hozzá tovább, egyszer csak elkezd beszélni õ is. Mentek a kezecskék természetesen:-)
Az én fiam közel 27 hónapos volt, mikor elkezdett beszélni. Õ is egyik nap még nem beszélt (rengeteg hang, néhány szó és mutogatás volt a repertoár), másnap pedig közölte (kórházban voltunk), hogy õ fiú, én lány vagyok és elszámolt 10-ig. 2-3 hónap alatt mondatokban beszélt, helyesen ragozott, csak a névelõt nem használta, nem sokkal késõbb már történeteket talált ki. Mindezt 4-5 hónapon belül.
7 vagyok. igen, a gyerekorvos mondta, hogy mutassuk meg pszichiáternek, meg hallásvizsgálaton is voltunk, majd tsmt torna és beszédbeindító terápia. egész konkrétan úgy volt, hogy kedden még ugye nem beszélt, szerdán igen, csütörtökön meg kezdtük a tornát meg a terápiát, így hát biztosan mondhatom, hogy nem annak a hatására eredt meg a nyelve :D az elsõ terápia alkalmával mondta is a gyógypedagógus, hogy "de anyuka, ez a gyerek beszél!" mondhattam, hogy 2 napja még nem... :) egyébként nem csak a beszéde indult be ekkor de valahogy ezen a napon babából kisgyerek lett, akkor szobatiszta lett, sokkal önállóbb, mozgásban is rengeteget fejlõdött, sorolhatnám reggelig :) meglátod, majd nálatok is beindul minden, sok hangutánzót használj és milliószor ismételd, ez a beszéd alapja, ha ezek meglesznek onnan már csak nagyon pici kell, hogy elkezdjen csacsogni :)
Az enyém is pár hónappal 2 éves kora után kezdett beszélni, most 2 év 7 hónapos, nem számolom a szavait, mindent mond, normálisan lehet beszélgetni vele. Mondókákat nem nagyon tud, nem szereti õket. Ismerek én is olyan kisfiút, aki csak az oviban kezdett beszélni.
2évesen nincs késõn, ha még nem nagyon beszél, akkor van gond, ha 3évesen nem beszél a gyerek. Általában 2-3évesk kor között kezdenek el beszélni a gyerekek, nagy átlagban, mert nyilván vannak ennél ügyesebb babák is, akik már egy éves koruk óta beszélnek. Nekem kb 22-23hónapos korától rendesen beszélt a kisebbik fiam, a nagyobbik pedig pontosan 27hónaposan kedeztt el beszélni, addig úgy beszélt, hogy minden szónak az elsõ szótagját mondta csak. Unokatesóm fia elmult 3, 5éves és még mindig nem beszélt. Ovodába került, és ott megeredt a nyelve, kb fél év mulva 4éves korára már rendesen beszélt. De késõbb bevallotta unokatesóm, hogy az ovi pszichológusa sokat foglalkozott vele, volt benne valami blokk a beszéddel kapcsoaltban, de sikeresen feloldották.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is, ment a zöld kéz. Hû, elképzelem, hogy csodálkozhattatok:-). Az orvos küldött szakemberhez titeket?
2 évesen vittük szakemberhez mert 10 szava volt. 2évesen és 3 hónaposan 15 szót mondott. másnap mondatokban kezdett beszélni, 2 napra rá már több mint 200 új szava volt, 1 héttel késõbb pedig 1000 felett volt a szókincse, azóta be se áll a szája :) szerintem azért nem beszélt mert raktározott elõtte, furcsa volt nagyon ez az éles határ, hogy kedden kuka volt, szerdán szép 3-4 szavas mondatokban beszélt
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm, ment a kéz. A védõnõ nekem is azt mondta, hogy vannak olyan gyerekek, akik az oviba kezdenek beszélni. De ezen az oldalon is a gyerekek 90%-a már másfél évesen beszél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is, ment a kezecske. Remélem, így lesz.
Az én kisfiam 27 hós és õ se beszél túl sokat.Pár szót használ, de nem köti össze õket, sok mindenre azt mondja hogy igen, ezzel le van rendezve.Én is remélem hogy hamarosan beindul neki a beszéd. A védõnõnk mondta mikor aggódtam emiatt, hogy az õ fia 5 szót mondott amikor 3 évesen oviba ment, ott viszont pár nap alatt elkezdett folyékonyan beszélni.
Az én kislányom 2 évesen alig pár szót tudott, pár hónap mulva még néhány szóval bõvült a szókincs, de ennyi. Aztán 2, 5 évesen hirtelen ugrásszerûen változott a szókincse, szinte minden nap mondott új szavakat és elkezdett mindent ismételni amit hallott. Mi is csak csodáloztunk a párommal. Mindez pár hét alatt odáig bõvült, hogy már mondatokban beszél és kifejezi magát, igaz még nem teljesen tisztán jön ki minden hang, de én megértem. Szóval ne keseredj el, lehet nálatok is így lesz hamarosan!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, ment a zöld kezecske. Én is el vagyok keseredve:-( 29 hós a kislányom és csak 15 szót mond. De hátha nála is úgy beindul, mint a fiadnál.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, remélem tényleg nemsokára beindul:-). Azért várnám el, mert a 2 éves státuszon már ugye kérdezik, hogy 2 szavas mondatokat mond-e és az én kislányom 2 évesen 1 szót sem mondott.

Késik a mentstruációm. Már 5 éve menstruálok és sose szokott késni. Mindig gyönyörűen 28 napra megjön. Most viszont késik 2 napja. Mitől lehet?

A terhességet kizártnak találomm mert óvszerrel védekezünk a barátommal.Hallottam hogy stressz miatt is késhet.Ez mondjuk lehetne ok mert nagyim msot került kórházba elég súlyos betegséggel.DE nagyon aggódok hogy miert késik

Legjobb válasz: Feltételezem max 17-18 vagy, na elárulom, hogy a ciklus változik az életed folyamán, nekem réged 22-23 napra jött meg, sokáig 31-32 napra, most áll be 26-28 körülre. Nem óramû, 2 nap miatt nem kell betojni. Késhet stressztõl, betegségtõl, hirtelen fogyástól ésatöbbi. Relax, nem lesz gond.

Feltételezem max 17-18 vagy, na elárulom, hogy a ciklus változik az életed folyamán, nekem réged 22-23 napra jött meg, sokáig 31-32 napra, most áll be 26-28 körülre. Nem óramû, 2 nap miatt nem kell betojni. Késhet stressztõl, betegségtõl, hirtelen fogyástól ésatöbbi. Relax, nem lesz gond.
2 nap még semmi. A normális ciklus 21 és 35 nap között van.

Nem jött meg (2 napja késik) megy a hasam, hányingerem van, ver a víz, de ráz a hideg. Lehet szó terhességről? :S

Legjobb válasz: Hát igen, gondterhességet okoz, ha a vonat két napot késik, hiszen úgy elég sok mindenrõl lekéshetsz. Más kérdés viszont, hogy ki a franc vár 2 napig 1 vonatra?

Hát igen, gondterhességet okoz, ha a vonat két napot késik, hiszen úgy elég sok mindenrõl lekéshetsz. Más kérdés viszont, hogy ki a franc vár 2 napig 1 vonatra?
jéé, ennyi embernek késik? azt hittem, h csak nekem.. sztem csak vmi virust szedtél össze.. igyal sok vizet, teát, és pihend ki magad..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek!! :) :D Csak nagyon idegesít, hogy miért nem jön meg, nekem még soha az életbe nem késett :S és ezért idegesít, pedig nem nagyon vagy esély gyermekre :D
Nekem 15-20 napokat késik.

Eddig napra pontos 28 napos ciklusaim voltak (11 hós már a kisfiam és beállt), most pedig már késik 2 napja. Terhesség kizárható. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Ne aggógj,2 nap sztem nem a világ vége de ha sokat késik akk. doki. Én még fiatal vok már két éve meg van és sose kiszámítható!Pl tavaj mikor kezdödött a suli 64 napra jött meg az idegtõl.Úgyhogy bármi bekavarhat neked is.

Ne aggógj, 2 nap sztem nem a világ vége de ha sokat késik akk. doki. Én még fiatal vok már két éve meg van és sose kiszámítható!Pl tavaj mikor kezdödött a suli 64 napra jött meg az idegtõl.Úgyhogy bármi bekavarhat neked is.
A kérdező hozzászólása: Köszi, lehet nekem is az idegesség.

Terhesség lenne, vagy mensi? 4 napja késik.2 negatív teszt. A hőm 37, 4. mellbimbóim rettenetesen érzékenyek. Vizes folyásom van de kevés. Hasam nem fáj, hányingerem nincs. Fáradtnak érzem magam.

Legjobb válasz: A hõd alapján látszik,hogy mikor volt pé-d? Csak azért kérdezem,mert sokan nem attól nézik a plusz 14 napot és akkor nem is késik,ha van görbéd jó lenne ha feltennéd. Sajnos nekem pé után az elmúlt 2 alkalommal 17 napra jött meg és mégse volt baba,a vizes folyás is általában mensit jelez:(

A hõd alapján látszik, hogy mikor volt pé-d? Csak azért kérdezem, mert sokan nem attól nézik a plusz 14 napot és akkor nem is késik, ha van görbéd jó lenne ha feltennéd. Sajnos nekem pé után az elmúlt 2 alkalommal 17 napra jött meg és mégse volt baba, a vizes folyás is általában mensit jelez:(
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs görbém, de a hõm alapján febr.3 körül volt pém....multhét szerdán kellett volna megjönnie kb. mostmár 6 nap késés, még mindig negatív.de a mensim sem jön meg.a melleimhez meg már hozzá se lehet érni.
Lehetséges hogy babát vársz. pár nap múlva csinálj tesztet. Én is azt hittem hogy nem vagyok terhes mert nekem is vizes folyásom volt, de most vagyok 14 hetes km.
Szerintem is babát vársz, holnap reggel csinálj még egy tesztet, ha véletlen az is negatív, akkor menj el a dokidhoz. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: köszike a drukkot.a mellfájdalmam most abbamaradt...tegnaptól megint nem fáj...én nem tudom hogy mi van.pénteken megyek dokihoz.meglátjuk...
Szia!Én tegnapra nem vártam, nem is jött.Az akkor reggeli tesztem nekem is nega.Én is nagyon fáradt vagyok.A derkam még életemben nem fájt, de tegnaptól az is eléggé fáj.A mellbimbóm érzékeny szokott lenni menzi elõtt, de most abszolut nem érzem, tehát én még reménykedek.Tegnap volt egy pici menzis görcseim, de halványan.Azt hittem, h. meg fog jönni, de nem.Azt tudni kell, hogyha nekem elkezd fájdogálni a hasam, akkor 10 perc múlva megjön.Nem szórakozik.:) Nekem is vizes folyásom van, de nem sok.Remélem, h. a korai tesztelés miatt volt nega a tesztem.Szerintem hétfõn tesztelek, ha nem jön meg addig .Nekem a hõm 37.1. Max 36.8 szokott lenni abban a hónapban mikor megjön. Úgyhogy szerintem összességében jól állok, de nem élem bele magam.Hiszen van egy nega tesztem.Sok sikert magunknak!!!
A kérdező hozzászólása: Szurkoljunk egymásnak:) bár én msotmár a több mint egy hetes késésnél tartok és még mindig nega teszteknél..pedig nekem soha életemben nem késett...beállt 28 napra, és kész.nem tudom ...nem akar jönni ez a babó...

Milyen késnek nevezik azt a kétpengés kést ami a feláldozhatók 2-ben a Scott Adkins-nek van? Tudnátok róla linket küldeni?

Legjobb válasz: Az egy Gil Hibben "Expandables 2 Double Shadow" típusú tõr: [link] (Nem igazán tûnik jól használható eszköznek szvsz.)

Az egy Gil Hibben "Expandables 2 Double Shadow" típusú tõr: [link] (Nem igazán tûnik jól használható eszköznek szvsz.)

Akik ittátok a Gyuri bácsi babaváró teacsomagját, nem tolta ki a ciklusotokat? 2 napja késik, viszont a teszt negatív :/ tanácstalan vagyok már!

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy mibõl áll ez a csomag, de ha van benne palástfû, és cickafark, az bizony megkavarhatja a ciklusodat, mert ezek a hatóanyagok befolyásolják a hormonháztartást. Ebbe alapos endokrinológiai kivizsgálás nélkül "belenyúlni" bármilyen természetes alapú készítménnyel, olyan mint ha szalonnázókéssel akarnál hályogot operálni. Ettõl függetlenül, 2 napos késés után negatívat tesztelni nem jelenti biztosan azt, hogy ne lehetnél terhes. Ha késõbb fogantál meg, lehet, hogy 5-10 nap múlva mutatja csak ki a teszt.

Nem tudom, hogy mibõl áll ez a csomag, de ha van benne palástfû, és cickafark, az bizony megkavarhatja a ciklusodat, mert ezek a hatóanyagok befolyásolják a hormonháztartást. Ebbe alapos endokrinológiai kivizsgálás nélkül "belenyúlni" bármilyen természetes alapú készítménnyel, olyan mint ha szalonnázókéssel akarnál hályogot operálni. Ettõl függetlenül, 2 napos késés után negatívat tesztelni nem jelenti biztosan azt, hogy ne lehetnél terhes. Ha késõbb fogantál meg, lehet, hogy 5-10 nap múlva mutatja csak ki a teszt.
A kérdező hozzászólása: Szia. koszi a válaszodat :) ez diófalevél és csalánlevél tea a mit én iszom. akkor még várok egy pár napot, hátha mégis van pocaklakó ;)
Én ittam, nekem nem kavart be, és nem is késett tõle egyszer sem. Terhes sem lettem tõle :-( Viszont azóta kiderült egy-két hormon eredményemrõl, hogy nem jó, tehát valószínûleg esélyem sem volt. Sok sikert!

Ma van a 11. napja hogy késik 2 teszt negatív! Köldök környékén egész nap be-be szurogatott! Nem vagyok felfázva! Komoly betegségem lehet? Hányingerem is van meg fáj a derekam! Mi lehet?

Legjobb válasz: Símán lehetsz terhes, csak elképzelhetõ, hogy a hcg késõn kezd termelõdni nálad. Ha viszont a terhesség teljesen kizárható, akkor menj orvoshoz, mert nem normális dolog, hogy ennyit késik. De egyébként is javasolnám az orvos meglátogatását, mert ha terhes vagy, akkor lassan 6 hetes körül lehetsz, és már uh-gal látja a petezsákot, sõt még a szívhang sem kizárt. Minden jót!

Símán lehetsz terhes, csak elképzelhetõ, hogy a hcg késõn kezd termelõdni nálad. Ha viszont a terhesség teljesen kizárható, akkor menj orvoshoz, mert nem normális dolog, hogy ennyit késik. De egyébként is javasolnám az orvos meglátogatását, mert ha terhes vagy, akkor lassan 6 hetes körül lehetsz, és már uh-gal látja a petezsákot, sõt még a szívhang sem kizárt. Minden jót!
a kérdés mikor teszteltél? ha a napokban (max3 nap) csináltál annak már pozitívnak kellene lennie. menj orvoshoz. komoly bajod csak nincs.
A kérdező hozzászólása: És kb.3-4 npja elkezdtek fájni a mellim, de jobban fáj a jobb oldali!
aktus után két héttel csinálj egy tesztet , azért nem fog késni, mert elõször szexeltél!
Elõfordulhat, hogy késik az elsõ után lelki okoktól is, nekem is késett, na de én rendesen védekeztem. Így viszont, hogy nem védekeztetek, simán teherbe is eshettél és lehet attól késik...
Már miért lenne normális? Mielõtt szexelsz, nem illene utánanézni a fogamzásgátlásnak? Hol hallottad, hogy a szûzhártya véd a teherbeeséstõl?
Miert olyan nagy luxus felhuzni egy ovszert? Es most jon a 20.000x elmondott oreg szoveg.. A pasik elovaladekaban is lehetnek spermak.. Elovaladek pedig barmikor tavozhat a peniszbol, orgazmus elott, kozvetlenul a szex elejen, mikor izgalomba jott a srac stb. Remenykedj, ha meg nem jon meg vegyel tesztet.
"Egy hete voltam együtt a barátommal és nem védekeztünk" Nincs több kérdésem.
Az nem védekezés. Attól még teherbe eshetsz. A védekezés a gumi.
A kérdező hozzászólása: A fiu nem élvezett belém!vigyázott
Ha idõsebb, legalább neki lett volna esze. Ha most nevet is, majd a tartásdíjkor nem fog. Attól mert szûz vagy, attól még termékeny vagy. De szerintem nem vagy terhes, két nap az semmi. Nekem normál szokott 5-öt késni minden hónap. Volt, amikor két hetet. Egyébként nem kell már stresszelni, hiszen ha így is van, ez van. De szerintem nem lesz semmi baj.
Ha beléd élvezett akkor gratulálok a kisbabához
Nem.hiszem h normalis lehet h csak rastresselsz de h lehetel ilyen felelotlen h.nem vedekezettek???0.0
Hát ha nem védekeztetek, akkor azért is késhet, mert teherbe estél. Mit gondoltál, az elsõ szex az bónusz? Akkor nem lehet teherbe esni? Ennyi ésszel nem kellene dugni.
A kérdező hozzászólása: MEGVOLT A HAVIM!!

2-3 napja késik. Görcsöl a hasam, mintha megjönne, melleim kicsit nagyobbak és picit fájnak. Hőm az folyamatosan ilyen 36, 8. Csináltam ma reggel tesztet, de negatív lett. Lehetek még terhes? Mikor teszteljek legközelebb?

Legjobb válasz: Lehetsz. 2 naponta tesztelj reggeli elsõbõl. Ha túl léped az egy hetet, és még mindig negatív, de vérzés sehol, akkor menj dokihoz. Már ha amúgy pontosan jön.

Lehetsz. 2 naponta tesztelj reggeli elsõbõl. Ha túl léped az egy hetet, és még mindig negatív, de vérzés sehol, akkor menj dokihoz. Már ha amúgy pontosan jön.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod. mindig pontosan jön meg, de most valamiért nem.
Görbéd nincs?
A kérdező hozzászólása: nem szoktam itt vezetni görbét...
nemfeltetlenul vagy terhes a laznak sok koze nicsen hoza varjal vele egy kicsit de ne sokat mert lehet valami mas is peldaul cysta ami nagyon nemjo dolog .
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!