Találatok a következő kifejezésre: Későn vettem a húst a (2 db)

Későn vettem észre, hogy a cicáimnak a húsa férges volt, a legyek beköpték. Mit tudok tenni ilyenkor?

5 kölyök cica van, május 12.-én születtek. Az anyukájuknak adtam féreghajtót amint megláttam, de a piciknek ha jól tudom nem lehet még..:( Mit tudok tenni, hogy ne legyen komoly bajuk? Nem biztos, hogy mindegyik evett belőle, de akkor is :( Fehér pici férgek voltak. Amint észrevettem kidobtam mind és fertőtlenítettem a tálakat..

Legjobb válasz: 5 hetes korban van a kicsik elsõ féregtelenítése,így adhatsz nekik,de a testsúlyukhoz mérten kapjanak.

5 hetes korban van a kicsik elsõ féregtelenítése, így adhatsz nekik, de a testsúlyukhoz mérten kapjanak.
Sose hagyd elõ a kaját mert ebben a melegben egy-kettõre beköpik a legyek.
Állatgyógyszertárban (ahol gondolom a tablettát kaptad), vagy állatorvosnál pontosan megmondják mikor és mennyit adhatsz a kicsiknek. Nekik általában krém formában adják, nagyon fontos a pontos adagolás.

Későn vettem ki a húst a mélyhűtőböl. Mikróhullámú sütőn (olvasztó program) kívül van valami praktika, hogy gyorsan felolvadjon?

Legjobb válasz: Beteszed zacskóba a husit és egy forróvizes tábla teszed. Amikor kezd hülni a víz, akkor kicseréled forróra. De ez nem olyan gyors, mint a mikró.

Beteszed zacskóba a husit és egy forróvizes tábla teszed. Amikor kezd hülni a víz, akkor kicseréled forróra. De ez nem olyan gyors, mint a mikró.
a mikró az könnyen lehet, hogy a felületet, illetve a vékonyabb részeket megfõzi. Én is a forróvizes áztatást javaslom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
jól sózd be.a só olvasztja a jeget a legjobban.mikor már majdnem jó, tedd hideg vízbe!!az lemossa a sót!
ezt a sós trükköt én próbálnám ki. Abban sem vagyok biztos, hogy nem lesz utána baromi sós a hús, de nem is ez a fõ baj. Az igaz, hogy a só olvasztja a jeget. De az olvadás maga endoterm folyamat. Azért állnadó az olvadó jég hõmérséklete, mert azt a hõt, amit magába szed a környezetébõl, azt arra fordítja, hogy jégbõl víz legyen. Ha te jégre sót öntesz, akkor az ugyan megolvad, de hidegebb is lesz, mint az eredeti jég. Merthogy magától vonja el a hõt. Így kell italt gyorsan hûteni. Vödörbe jég, meg az üveg, meg zacskó só. A jég megolvad és közben vonja el a hõt az üvegtõl. Biztos módszer. Szóval szerintem ezt a sóval leborítós módszert inkább hanyagoljad.
Igy igaz a jég só téma csak halmazállapotot vált de nem lesz melegebb Rault törv.
Nem tudom, hasznos lesz-e , de én kifejezetten félig-kétharmadig fagyosan szoktam felvágni a húsokat (szeletelve, vagy csíkokra), mert ilyenkor egyszerûen könnyebb vele bánni és szebb, egységesebb lesz a végeredmény!Ha így, fagyosan vágod fel, utána azonnal készítheted fel sütni, fõzni, nem kell várni, míg olvadozik! Csak egy jó éles kés kell hozzá!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!