Találatok a következő kifejezésre: Későn vettem a húst (2 db)

Későn vettem ki a húst a mélyhűtőböl. Mikróhullámú sütőn (olvasztó program) kívül van valami praktika, hogy gyorsan felolvadjon?

Legjobb válasz: Beteszed zacskóba a husit és egy forróvizes tábla teszed. Amikor kezd hülni a víz, akkor kicseréled forróra. De ez nem olyan gyors, mint a mikró.

Beteszed zacskóba a husit és egy forróvizes tábla teszed. Amikor kezd hülni a víz, akkor kicseréled forróra. De ez nem olyan gyors, mint a mikró.
a mikró az könnyen lehet, hogy a felületet, illetve a vékonyabb részeket megfõzi. Én is a forróvizes áztatást javaslom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
jól sózd be.a só olvasztja a jeget a legjobban.mikor már majdnem jó, tedd hideg vízbe!!az lemossa a sót!
ezt a sós trükköt én próbálnám ki. Abban sem vagyok biztos, hogy nem lesz utána baromi sós a hús, de nem is ez a fõ baj. Az igaz, hogy a só olvasztja a jeget. De az olvadás maga endoterm folyamat. Azért állnadó az olvadó jég hõmérséklete, mert azt a hõt, amit magába szed a környezetébõl, azt arra fordítja, hogy jégbõl víz legyen. Ha te jégre sót öntesz, akkor az ugyan megolvad, de hidegebb is lesz, mint az eredeti jég. Merthogy magától vonja el a hõt. Így kell italt gyorsan hûteni. Vödörbe jég, meg az üveg, meg zacskó só. A jég megolvad és közben vonja el a hõt az üvegtõl. Biztos módszer. Szóval szerintem ezt a sóval leborítós módszert inkább hanyagoljad.
Igy igaz a jég só téma csak halmazállapotot vált de nem lesz melegebb Rault törv.
Nem tudom, hasznos lesz-e , de én kifejezetten félig-kétharmadig fagyosan szoktam felvágni a húsokat (szeletelve, vagy csíkokra), mert ilyenkor egyszerûen könnyebb vele bánni és szebb, egységesebb lesz a végeredmény!Ha így, fagyosan vágod fel, utána azonnal készítheted fel sütni, fõzni, nem kell várni, míg olvadozik! Csak egy jó éles kés kell hozzá!

Későn vettem észre, hogy a cicáimnak a húsa férges volt, a legyek beköpték. Mit tudok tenni ilyenkor?

5 kölyök cica van, május 12.-én születtek. Az anyukájuknak adtam féreghajtót amint megláttam, de a piciknek ha jól tudom nem lehet még..:( Mit tudok tenni, hogy ne legyen komoly bajuk? Nem biztos, hogy mindegyik evett belőle, de akkor is :( Fehér pici férgek voltak. Amint észrevettem kidobtam mind és fertőtlenítettem a tálakat..

Legjobb válasz: 5 hetes korban van a kicsik elsõ féregtelenítése,így adhatsz nekik,de a testsúlyukhoz mérten kapjanak.

5 hetes korban van a kicsik elsõ féregtelenítése, így adhatsz nekik, de a testsúlyukhoz mérten kapjanak.
Sose hagyd elõ a kaját mert ebben a melegben egy-kettõre beköpik a legyek.
Állatgyógyszertárban (ahol gondolom a tablettát kaptad), vagy állatorvosnál pontosan megmondják mikor és mennyit adhatsz a kicsiknek. Nekik általában krém formában adják, nagyon fontos a pontos adagolás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!