Találatok a következő kifejezésre: Később fog vagy (97 db)

A baba súlya befolyásolja a fejlödését? Mármint ha a babám kicsit ducibb vagyis husis akkor ő később fog felülni egyedül meg később fog mászni vagy ennek semmi köze ehhez?

Legjobb válasz: Ne aggódj, semmit nem jelent.Én babám is mindig duci volt, még is jóval idõ elõtt csinált mindent.Most 1 éves múlt 10-én, több mint 12kg és már több mint 1 hónapja szalad.

Ne aggódj, semmit nem jelent.Én babám is mindig duci volt, még is jóval idõ elõtt csinált mindent.Most 1 éves múlt 10-én, több mint 12kg és már több mint 1 hónapja szalad.
Az én 10 hós fiam is nagyobb az átlagnál és már jár a kezünket fogva.
Szerintem szamit, mert ha nehezebb akkor nem olyan konnyu a mozgas es az egyensulyt is nehezebb tartani. En ezt olvastam valahol de attol meg fejlodhet hamar a babad.

6 hetes terhes vagyok, de nem érzem, hogy nagyobbak lennének a melleim, ez baj, vagy csak késöbb fognak nőni?

Legjobb válasz: Valakinek egyáltalán nem nönek meg vagy csak késöbb!!! Ne aggódj ezen!

Valakinek egyáltalán nem nönek meg vagy csak késöbb!!! Ne aggódj ezen!
Mindenkinek máshogy nõ.Én sokat adnék azért, ha nem kellene egyfolytában melltartókat vásárolnom, mert nekem az elsõ hetek óta folyamatosan nõ a mellem, szerencsére ez a növekedés lelassult.Lehete neked késõbb fognak.A mellnövekedést a terhességi hormonok váltják ki.
Én sem az elsõ hetekben kezdtem el érezni.. bár egy kicsit már akkor is megvolt duzadva.. de csak annyira mintha épp mensiznék. Bajnak egyáltalán nem baj. Majd beindul! :) Szerintem a nagytöbbségnek 1-2 számmal megnõ.. vagy még többel is.. én most járok a 20. hétben és már 2 számot nõtt... nem volt neki nehéz mert ccsak 75 B volt :) ))
Sza még nagyon az elején jársz, majd késõbb fog nõni, én 16hetes vagyok egy számot nõttmeg vagy kettõt a hátkörfogatom ...szval ne aggódj ezen, a tested tudja mi lesz.

Első szexre készülök, de barátom nem tudja h ő az első. Ha esetleg véreznék az csak később jelentkezik, vagy ő is tudni fogja mi a helyzet?

Legjobb válasz: Tudni fogja....Ha vérzel az egybõl jelentkezik, és ha nem csinálja a párod óvatosan az elsõt, fájni is fog, nem kicsit...Mindenképp mond meg neki. Örülni fog..és sokkal óvatosabb lesz...

Tudni fogja....Ha vérzel az egybõl jelentkezik, és ha nem csinálja a párod óvatosan az elsõt, fájni is fog, nem kicsit...Mindenképp mond meg neki. Örülni fog..és sokkal óvatosabb lesz...
Nagyon sok fiu még jobban is szereti ha megmondod h te vagy neki az elsõ..mert akkor csak amgának érez és hidd el h sokkal jobb minthogy tudná h már mennyi pasi átment rajtad elõtte....ugyhogy SOK SIKERT..HAJRÁ...
Ha nem véreznél akkor is észrevenné, hogy ez neked az elsõ, abból ahogy viselkedsz, ahogy csinálod a dolgokat. Mondd el neki, hiddel el hogy ezt nem kell szégyelni és neke dis jobb lesz, õ pedig ugyanúgy el tud élvezni.
Persze:) Attól hogy vigyáz rád , ami ilyenkor nagyon fontos, még neki is jó lesz:) Pláne hogy szûzként még elég szûk a hüvelsy, és ezért jobban is fogja ingerelni valószínûleg mintha már lettél volna fiúval.
A kérdező hozzászólása: Így az elsõ együttlét neki is jó lehet azért?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket!
Mond meg neki hogy Ö lesz az elsö, és sokkal nyugodtam leszel Te is, Ö sokkal gyengédebb, végÜlis hogy neki adod a szüzességed az egy ajandék. A vérzést persze tudni fogja ha vérzel, van olyan lány aki csak utanna verzik késobb vagy nem vérzik, de az eleg ritka.=)
mond el neki!! fontos h fogalkozzon veled neked még másra van szükséged mint egy szexben jártas kitágult nõnek. magadnak teszel ezzel jot és amugyis észre fogja venni h kezdõ avyg meg minden
Mond meg neki! egy életre megjárhatod ezzel, ha nem jól sikerül! Az elsõ együttlégy nagyon meghatározó! Kellemes visszaemlékezni egy hangulatos (nem biztos hogy tökéletes) szeretkezésre mint egy kínok között átélt, fájdalmas együttlétre!
Ne kövesd el ezt a hibát! Én sajnos elkövettem és nagyon fájt. Persze a párom észrevette, hogy nincs rendbe valami. Mondd meg neki! Az elsõnél többet kell foglalkozzon veled elõjáték terén.
ha a barátod kicsit is rutinos, tudni fogja, hogy szüz vagy. mindenképp beszéld meg vele, mert akkor õ is úgy áll majd hozzád, gyengédebb lesz, és vigyáz rád, hogy ne fájjon. az nem égõ, hogy ha szüz vagy.
és most gyorsan kiálltál az üvegezésbõl h megkérdezd ezt a hülyeséget?
Most lánnyal vagy fiúval smároltál?
nem
egész életedre bánni fogod, majd halálod után a pokol tüzére jutsz!! ilyen hülye kérdést... ez csak egy csók, nem a harmadik világháborút robbantottad ki wazze! 25F
hát szerintem ez még mindig jobb mint az enyém: 17 évesen haver lakásán részegen egy részeg lánnyal úgy hogy másnap délután mondták hogy smároltam vele (ja és egyáltalán nem bejövõs a leányzó... SÕT) 19/F
az tök jó, hogy így gondolkodsz ennyi idõsen, nem is ismerek hozzád hasonlót :D hát lehet, hogy megbánod késõbb, de egy csók azért még nem olyan nagy dolog.
A kérdező hozzászólása: Nyilván nem álltam ki..csak vége lett azt elmentek haza a ge*ibe mert pudingok....Hehehe
Ja és én 12-13 lehettem akkor. Ez kb 10éve volt!
Én is üvegezés közbe smároltam elõször az egyik haverommal. És nem bánom!
Sztem meg fogod....én olyannal csináltam elõször akit szerettem, de õ nem szeretett igazán...kicsit rossz érzés nekem....de ez van... 17/F
ez csak egy csók volt. nincs ebbe semmi rosz
Szerintem nem fogod megbánni mert így legalább nem a pasidon próbáltad ki az elsõt és igy akkor ha oda kerül a sor, hogy a pasiddal kell majd akkor már tudni fogog hogy mit lehet meg mit nem lehet csók közben és így legalább a pasidat is kíméled ha mégis becsúszna valami kis baki meg nem fogsz rágörcsölni hogy mivan ha az elsõt elcseszed a pasival.

Ha a placenta mellső falon tapad, akkor később fogom érezni a baba mozgását? Vagy nincs összefüggés?

Mik a tapasztalatok?16 hetes vagyok,még nem érzek semmit.

Legjobb válasz: Én a második babámat várom. Az elsõ terhességnél a hátsó falon tapadt a lepény, a 18. héten éreztem a mozgást elõször, de az már határozott rúgás volt és kívülrõl is látszott, a férjem is érezte. Gyanítom, hogy érezhettem volna már apróbb mozgást korábban is, de mivel sokat mozogtam, dolgoztam, így egyáltalán nem figyeltem, meg nem is tudtam, hogy milyen lehet, mire kell figyelni. Most a 18. hétben vagyok, mellsõ fali a lepényem és a 14. héttõl én már érzem a mozgást, de csak én belül, ezek gyenge, simogatás, kaparászás szerû mozgás. Mivel most jóval vékonyabb vagyok, mint elsõ babánál, így azt hittem, hogy kívülrõl is hamarabb lesz látható a mozgás, érezhetõ, de úgy néz ki, hogy nem. Nekem a doki azt mondta, hogy ilyenkor még mindig elég gyengécskék a babák, a méhlepény pedig elég sokat "szigetel", tompíthatja a mozgásokat, szóval õ elõre mondta, hogy lehet, hogy a 20. hétig csak én fogom érezni, de a hasfalon majd nem jön át. Tegnap annyi látható mozgás volt, hogy reggel ébredéskor a hátamon feküdtem és az egész pocim átvándorolt balra, asszimetrikus volt, ott volt egy púp, a jobb oldalon semmi, majd egy perc múlva egyenletesen visszakerült középre. Szerintem igaza lesz a dokinak és a mellsõ fali lepény miatt a férjem most tovább várhat, hogy rúgja a gyerek a tenyerét.

Én a második babámat várom. Az elsõ terhességnél a hátsó falon tapadt a lepény, a 18. héten éreztem a mozgást elõször, de az már határozott rúgás volt és kívülrõl is látszott, a férjem is érezte. Gyanítom, hogy érezhettem volna már apróbb mozgást korábban is, de mivel sokat mozogtam, dolgoztam, így egyáltalán nem figyeltem, meg nem is tudtam, hogy milyen lehet, mire kell figyelni. Most a 18. hétben vagyok, mellsõ fali a lepényem és a 14. héttõl én már érzem a mozgást, de csak én belül, ezek gyenge, simogatás, kaparászás szerû mozgás. Mivel most jóval vékonyabb vagyok, mint elsõ babánál, így azt hittem, hogy kívülrõl is hamarabb lesz látható a mozgás, érezhetõ, de úgy néz ki, hogy nem. Nekem a doki azt mondta, hogy ilyenkor még mindig elég gyengécskék a babák, a méhlepény pedig elég sokat "szigetel", tompíthatja a mozgásokat, szóval õ elõre mondta, hogy lehet, hogy a 20. hétig csak én fogom érezni, de a hasfalon majd nem jön át. Tegnap annyi látható mozgás volt, hogy reggel ébredéskor a hátamon feküdtem és az egész pocim átvándorolt balra, asszimetrikus volt, ott volt egy púp, a jobb oldalon semmi, majd egy perc múlva egyenletesen visszakerült középre. Szerintem igaza lesz a dokinak és a mellsõ fali lepény miatt a férjem most tovább várhat, hogy rúgja a gyerek a tenyerét.
Általában azt mondják hogy késõbb. Az én tapasztalatom: elsõ babámat várom, szintén mellsõ fali lepény, de a 15. héttõl éreztem apróbb mozgást, 16. héttõl már egyértelmûen, 17.héttõl már néha kívülrõl is láttam, és minden nap éreztem, 18. héttõl apa is érezte. De van aki csak 20-21 hetesen érzi elõször. Attól is függ hogy fekszik a baba és hogy mennyire aktív. Az én babám még mindig hihetetlenül sokat mozog pedig 2 hét és kint lesz! Sok boldogságot!
Mi az elsõ babánkat várjuk, nekem is mellsõ fali a méhlepény és a 18. héten éreztem elõször a babát. Igaz, hogy rögtön elsõ alkalommal már kívülrõl is látszott és a párom is érezte. Egy-két hét és Te is érzem majd egyértelmûen a mocorgását:) !
Szóval ÉRZED:)

A szerelem diadalában Leonela tényleg szereti Juan Miguelt, vagy csak arra használja hogy bosszút álljon Osvaldón? És ha nem szereti, később fogja?

Legjobb válasz: Valószínûleg nem szereti a fiát, vagy csak maximum nagyon kicsit... De csak a bosszúállás miatt használja fel.. Valószínûleg késõbb sem fogja nagyon megszeretni, de még kitudja, én nem fûzök ehhez sok reményt, általában nem szokták az ilyenek megszeretni a másikat a brazil sorozatokban

Valószínûleg nem szereti a fiát, vagy csak maximum nagyon kicsit... De csak a bosszúállás miatt használja fel.. Valószínûleg késõbb sem fogja nagyon megszeretni, de még kitudja, én nem fûzök ehhez sok reményt, általában nem szokták az ilyenek megszeretni a másikat a brazil sorozatokban
A kérdező hozzászólása: Pedog szegény Juan Miguel biztos meg fogja szeretni, hisz õ az igazi anyja.:( De Victoriát remélem nem felejti el és hamar rájön hogy Leonela gonosz!
Biztos rá fog jönni, és nem felejti el Victoriát vagy ha igen akkor úgyis vissza talál hozzá. Én nagyon szeretem a brazil sorozatokat, van benne egy csomó rossz dolog, de ha optimistán nézed a dolgokat: A végén úgyis minden happy lesz xD
A kérdező hozzászólása: Igen, ezeket a sorikat én is szeretem:) Igazából tegnap az jutott eszembe, hogy mi van, ha Leonela csak összebeszélt Guillermóval hogy mondják azt Juan Miguelnek hogy õ az igazi apja, és ezzel elszakítanák Osvaldótól:(
igazából ezek latin amerikai, azonbelül mexikói telenovellák :) )
ha szeretnétek én még tudok nektek ajánlani pár ilyen jó sorozatot :) ) én is imádom az ilyeneket XDD
A kérdező hozzászólása: Oké, írhatsz:) )))

Az ideiglenes (fog) koronákat azonnal felragasztják, amikor lecsiszolták a fogat, vagy csak későbbi időpontban? Mennyi ideig tart amíg elkészítik/beragasztják/"megköt"?

Két egymás melletti felső metszőfog. Azért érdekelne, mert első fogak, jól láthatóak, és hogy azonnal ahogy kijövök a fogorvostól esztétikailag jó lenne ha fogorvoson kívül egy percig se kelljen a látványosan lecsiszolt fogakkal mással beszélgetni...

Legjobb válasz: Kétfajta ideiglenes korona van, az egyik gyári, elõre elkészített, a másik pedig a fogtechnikus által készül. Ha gyárival dolgozik a fogorvos akkor egy ülésben beragasztják, ha pedig a fogtechnikus készíti, akkor lehet, hogy pár órát, de lehet, hogy egy napot kell rá várni :) Egy fogászati asszisztens

Kétfajta ideiglenes korona van, az egyik gyári, elõre elkészített, a másik pedig a fogtechnikus által készül. Ha gyárival dolgozik a fogorvos akkor egy ülésben beragasztják, ha pedig a fogtechnikus készíti, akkor lehet, hogy pár órát, de lehet, hogy egy napot kell rá várni :) Egy fogászati asszisztens
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.
Elsõ válaszoló: gyári a mûfogsorosoknak van. Kérdezõ: Ahhoz, hogy a lecsiszolt fogaiddal azonnal "új fogakkal" tudj a rendelõbõl kilépni, azt kell megkérdezni, hogy azonnali ideiglenes koronákat fogsz-e kapni. Az azonnali úgy készül, hogy egy mintát vesz csiszolás elõtt, abba egy folyékony anyagot önt, majd a csiszolás után a csonkokra felnyomja és picit megkötteti. Majd leveszi a kanalat, kiveszi belõle a mûanyag koronákat, megtisztítja, polírozza és azokat helyezi vissza a csonkokra (id.ragasztóval). A másik lehetõség, hogy fogtechnikában készül el az ideiglenes híd.
Sziasztok! A jobb felsõ 3, 4-es fogam letört. Voltam panorámás rtg-n. Csütörtökön megyek vissza Szolnok megyében a dokihoz. A 3-as gyökérkezelt, a doki koronát javasolt mindkét fogra. Méggis mennyire számíthatok (nem maszek)? Vagy jobb lenne maszekhoz mennem? Milyen az ideiglenes?

Ma 69-eztünk a barátommal, és elég érdekes volt így elsőre sz*pni, kicsit bizarr dolog is. Meg fogom később szokni, vagy már ez így marad, hogy nem lesz olyan jó?

Legjobb válasz: Ez teljesen attól függ hogy mit találtál benne bizarrnak, mennyi volt belõle a részed. Ha durva volt, esetleg úgy érezted, hogy õ irányított és kellemetlenül mélyre dugta, akkor ez csakis az õ hibája, fõleg ha elsõ alkalom volt. Ha semmi ilyen nem történt szimplán csak kellemetlen volt, akkor lehet már késõbb sem fogod megszokni, inkább megtûröd.

Ez teljesen attól függ hogy mit találtál benne bizarrnak, mennyi volt belõle a részed. Ha durva volt, esetleg úgy érezted, hogy õ irányított és kellemetlenül mélyre dugta, akkor ez csakis az õ hibája, fõleg ha elsõ alkalom volt. Ha semmi ilyen nem történt szimplán csak kellemetlen volt, akkor lehet már késõbb sem fogod megszokni, inkább megtûröd.
Szerintem meg fogod szokni, nyugi. ;) Viszont én sem 69-ezéssel kezdtem volna az orális szexet. Az elején jobb, ha úgy ismerkedsz vele, hogy csak arra koncentrálsz, más nem vonja el a figyelmedet. Meg az sem árt, ha õ tud irányítani közben, és mondja, mit csinálsz jól, illetve rosszul. ;)
A kérdező hozzászólása: én a szagáról nem írtam semmit, csak az ízérõl.
Ha kellemetlen a szag az már tré.Azért a pasik is megmoshatnák a cerkát ha komplett fürdésre nincs is lehetõség.Egy tiszta illatos [email protected]ál nincs is jobb.
én is ilyen helyzetben vagyok. elején nekem kellemetlen volt a szaga - még amikor kézzel csináltam neki, de kb 2-3 hét alatt "megtetszett"...aztán remélem az izét is megszeretem valahogy:D szerintem mg lehet szeretni/szokni:) 17/l
A kérdező hozzászólása: igen tudta. õ már kényeztetett engem, csak én nem õt.
Tudta, hogy neked az elsõ? Elsõre nem kellene szerintem 69-ezni. Nem tudsz magadra figyelni, miközben rá figyelsz...
A kérdező hozzászólása: úgy értem, hogy elsõ alkalom volt, és hogy még nem csináltam ilyet. szóval szokatlan az hogy a számba van, az íze, ilyenek.. én voltam felül, õ nem volt erõszakos egyáltalán.
Mi a bizarr a 69-ben? o.O
Meg kérdezhetem hogy mit éreztél bizarnak?Csak mert tök furi, én pl sokkal jobban sztem a 69-et mint ha külön külön okoznánk egymásnak örömet.De ízlések és pofonok.Csak érdekelne, amugy sztem te sem fogsz legközelebb így érezni.
A kérdező hozzászólása: öhm.. azt mondta jól csináltam :$ csak nem akart elmenni a számba :)

A melegeknél még randi előtt előre letisztázzák hogy ki melyik szexuális szerepet szereti, fogja betölteni, vagy ez majd később jön, vagy már egyből le lehet vágni valakiről?

Pasi vagyok és ez egy kicsit búzás tudom de mindig is érdekelt hogy ők ezt hogy oldják meg, mondjuk egy szórakozó helyen? Mert nekem egyszerű dolgom van a nőkkel, de náluk tudom hogy van ugyan úgy férfi női szerep, és ezeknek a fokozatai. Tehát amikor két meleg ismerkedik akkor ezt egyből levágják egymásról hogy ki van alul felül, vagy ezt megbeszélik ismerkedés alatt vagy hogy? Sejtem hogy akik ilyen nagyon femboyok azok vannak alul, akiről meg nem mondanád meg hogy meleg mert férfias valszeg felül szeret lenni. De vannak ügye uralkodó alsók meg kenyérre kenhető felsők. Illetve vannak középutasok akiknek ha van is kedvenc szerepük de nem bánják ha olykor cserélnek. A melegek hogy ismerkednek hogy így nagyjából elhelyezik magukat ezen a térképen, vagy ez így majd utólag derül ki? Mert láttam én már olyat hogy simán azt mondtam volna róla hogy ez a csávó meleg és valószínűleg még alul is van, erre kiderült hogy hetero :D Tehát ők ezt hogy állapítják meg egymásról, ez ilyen érzés, mint ahogy ráérzek hogy egy nővel mennyire lennék egy hullám hosszon? Náluk is van ez a szerelem szikra érzés? Tegyük fel hogy buliba összejönnek, szobára mennek és kiderülhet hogy mind2 felül szeretne lenni inkább, de igazából egyik se szeretne alárendelődni a másiknak, mert félregondolta a másik szerepét? Sajnálom őket valahol mert a nőkkel szerintem egyszerűbb itt sokkalta kevesebb variáció van. Ügye még ha talál is egy megfelelő szerepűt, akkor is még ott van annak a személyisége.

Legjobb válasz: hát elõször jótanács: ezt a "férfi-nõi szerep" kifejezést hagyd el a jövõben mert nem szeretjük:)) egyébként pedig nem árt elõre tisztázni a dolgot, az a legtisztább megoldás, persze ha pl. 2 kicsit spicces srác szedi fel egymást egy szórakozóhelyen, akkor ott lehet hogy az ágynál derül ki, hogy nem lesz szex de azért a ritkább verzió. Legtöbbször talán tényleg a kisebb vékony srácok a passzívak és a dominánsabb megjelenésûek az aktívak, de meglepõdnél mennyi az ellenpélda:) De ha netán 2 full aktív vagy 2 full passzív kerül is, hiába a "two bottoms don't make a top", azért valamit csak kitalálnak ;)

hát elõször jótanács: ezt a "férfi-nõi szerep" kifejezést hagyd el a jövõben mert nem szeretjük:) ) egyébként pedig nem árt elõre tisztázni a dolgot, az a legtisztább megoldás, persze ha pl. 2 kicsit spicces srác szedi fel egymást egy szórakozóhelyen, akkor ott lehet hogy az ágynál derül ki, hogy nem lesz szex de azért a ritkább verzió. Legtöbbször talán tényleg a kisebb vékony srácok a passzívak és a dominánsabb megjelenésûek az aktívak, de meglepõdnél mennyi az ellenpélda:) De ha netán 2 full aktív vagy 2 full passzív kerül is, hiába a "two bottoms don't make a top", azért valamit csak kitalálnak ;)
Szerintem is maradjunk az aktív/passzív/uni kifejezésnél, mert minden esetben férfiak szexelnek egymással. Néha mûködik a ránézel és megmondod, hogy full passzív, ez fõleg a nyunyiknál van így, de nagyon sok izmos, kigyúrt állat is full passzív. Nekem van olyan barátom, akirõl senki nem mondja meg, hogy meleg, igazi pasis, de soha nem használja a farkát, mert full-full passzív. Netes ismerkedésnél ezt ugye elõre letisztázzák, de mondjuk egy buliban ez folyamatában derül ki, de vagyunk annyira kreatívak, hogy feltaláljuk magunkat :D Nekem az eddigi legnagyobb élvezetet egy szintén aktív ismim okozta és mivel mind a ketten aktívak vagyunk nem dugtunk, csak a szánkat és kezünket használtuk ;)
egy normális kapcsolatban nincsenek szerepek, ahogy jön..
Szerintem cserélgetik. :D

GYES lejár, de már kismama vagyok, de a babó később fog megszületni, akkor van kirúgási védelem ha még állományban vagyok?

Legjobb válasz: Úgy értem akkor letöltöm a benntmaradó szabikat ami az elsõ pici után járna, és kirúghatnak, vagy nem?

A kérdező hozzászólása: Úgy értem akkor letöltöm a benntmaradó szabikat ami az elsõ pici után járna, és kirúghatnak, vagy nem?
Sztem nem rúghat ki. Vedd ki a szabijaidat, és menj táppénzre.
Természetesen védett vagy, mivel már babát vársz újból. Viszont a juttatások összege sokkal kevesebb lesz valószínûleg mint az elsõ gyereknél, ugyanis a minimálbérbõl fognak számolni. Persze ha a minimálbérnél kevesebbet kerestél az elsõ gyerek elõtt (mert mondjuk részmunkaidõben dolgoztál), akkor az lesz az alap újból. Ez a kirúgási védelem is arra vonatkozik csak, hogy rendes felmondással nem küldhet el, de bármikor áldozatává válhatsz egy létszámleépítésnek (meg kell szûnjön a munkaköröd, senkit nem vehet fel a helyedre. Ha ugyanis leépítésre kerül sor, akkor a kismamák közül válogatnak elõször.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, akkor kicsit megnyugodtam. Sajnos még nem jött össze a baba, novemberben jár le a GYES. Volt két vetélésem eddig.Próbálkozunk. Azt hittem ha túllépem ezt az idõt búcsútmondanak, és fizethetek magam után, és nem fog semmi járni, csak a GYES.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!