Találatok a következő kifejezésre: Képes lesz emberiség (3 db)

Képes lesz az emberiség valaha olyan szemüveget készíteni, ami átlát a ruhán, és képes megmutatni gazdáját pucéran?

Nem a reptereken használt fémdetektoros csontvázzá alakító gépr?l beszélek, hanem amit egy-két sci-fi filmben már láthattunk (pl. a Spionfiókában).

Legjobb válasz: Nem elég neked a pornó?

Nem elég neked a pornó?
Nos, igazából olyan, hogy röntgen szemüveg nem létezik, és nem is fog. A röntgenkép nem azért mutatja meg, mi van a dolgok belsejében, mert "átlát" rajta, hanem mert a fénynek egy olyan speciális tartományával, a röntgen tartománnyal világítanak meg egy testet, amely képes áthatolni az anyagkon. Egyes fotópapírok reagálnak a reöntgen sugarakra, akárcsak a rendes fényre, és aszerint, hogy az anyag milyen mértékben nyeli el az x-sugarat, annyira fog látszódni a képen. Ezért a lágy dolgokon, például ruhán áthatol (a r.képen ezek fehér színûek), a sûrûbb dolgokon, mint például a fémtárgyak (ezek a feketék) már viszont kevésbé. Tehát a röntgenkép csupán egy lenyomata a testen áthatoló fénynek. Nem hiszem, hogy lenne olyan technológia, amellyel csupán egy rétegen lennénk képesek keresztüllátni, különben már hallottunk volna róla.
Szemüveg nem létezik ilyen - de a korszerûbb készülékek, amelyek érzékenyek az infravörös sugárzásra is, kiválóak erre. Különösen a vékony, mûszálas ruhán látnak át jól. A repülõtereken addig nem is lehetett üzembe állítani ezeket, amíg ki nem találták, hogyan takarják ki a legintimebb részleteket.
Egészen biztosan, és amilyen gyorsan romlik az erkölcsi morál, valószínûleg hamarosan kapni is lehet majd. Ha emlékszel, egy USA-beli reptéren alkalmazzák ezt a röntgengépet, de használata nem kötelezõ, éppen azért mert nem csontváz, hanem a meztelen test válik láthatóvá.
Ha az éjjel látó kamerákat nappal használják, akkor valami hasonlót lehet tapasztalni. Ezért az éjszakai felvételre is képes "infrakamerát" csak úgy lehet forgalomba hozni, hogy nappali fényviszonyok között nem mûködik az infravörös fényérzékelõje.

Szerintetek mikor ér el az emberiség olyan technikai fejlettséget, hogy a földönkívüliek már nem lesznek képesek álcázni magukat a mûszereink elõl?

Legjobb válasz: Akkor, amikor már képesek leszünk idegen csillagrendszerekbe utazni azon nemes cél érdekében, hogy pár ottani vénasszonyt és identitászavaros tinit ijesztgessünk az éjszaka közepén egy elhagyott gyárépület mellett. Mi másért is költenénk el egy ilyen útra annyi pénzt, amennyit száz év alatt sem termel ki az egész emberiség?

Akkor, amikor már képesek leszünk idegen csillagrendszerekbe utazni azon nemes cél érdekében, hogy pár ottani vénasszonyt és identitászavaros tinit ijesztgessünk az éjszaka közepén egy elhagyott gyárépület mellett. Mi másért is költenénk el egy ilyen útra annyi pénzt, amennyit száz év alatt sem termel ki az egész emberiség?
#13: A probléma csak annyi, hogy az a többtízezer, csillagászat iránt érdeklõdõ emberke szerte a bolygón, aki az eget kémleli az amatõr optikai távcsövével nap mint nap, azok érdekes módon sosem látnak egyetlen ufót sem, pedig ugyanabban a tartományban mûködik a távcsövük, mint amiben az emberi szem is. Bezzeg Jack bácsi Alabamából és Mari néni Máramarosról a 6 dioptriás szemüvegével kéthetente lát egy ufót... Valamint a rádiótávcsöveink sem érzékelnek semmiféle idegen eredetû jelforrást, pedig szinte biztos, hogy az ufók sem füstjelekkel kommunikálnak már egymással. Pedig a legkézenfekvõbb, legalapvetõbb kommunikációs forma a rádióhullámok használata, és nem csak az emberek számára, hanem az egész világegyetemben.
A kérdező hozzászólása: "Csak nekem furcsa az, hogy az emberi szemnél sokkal szélesebb elektromágneses spektrumban látó müszerek nem érzékelnek soha földönkivüli ürhajókat, ellenben a kocsmából hazafelé támolygó alabamai redneck-ek vagy épp a bivalybasznádi alkoholista pistabácsik rendszeresen látnak ufókat?" Az alkohol megnyitja a harmadik szemet. Õk ezért látják. Nem véletlen, hogy a kelták a sört varázsitalnak hitték.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "A lopakodó vadászgépeket sem látják a mûszerek csak az emberi szem." "#12 Te nem tudod, hogy mit beszélsz." Jóvan, megjött a kretén különitmény.. leülhettek, egyes. Elõször is: a lopakodó gépeket csak a radar nem látja, és még ez sem teljesen igaz, csak a kialakitásuk révén megnehezik a radarral való észlelést, mert eltéritik a rádiólokátor hullámait. Másodszor: a radar csak egy müszer a sok közül, az emberek alkotta müszerek közé tartoznak a hõérzékelõk, éjjellátók, hang- és mozgásérzékelõk, de még egy szimpla távcsõ is. Ezekkel mind érzékelhetõ egy lopakodó gép. Tehát most egy olyan földönkivüli ürhajóról beszélünk, amit nem lehet hallani, nem lehet látni, nem lehet érzékelni semmilyen müszerrel, holott rádióamatõrök és hobbicsillagászok milliói, ezenfelül hatalmas, katonai és tudományos célú érzékelõ berendezések hada figyeli az elektromágneses sugárzás teljes spektrumát a nap 24 órájában, és mégsem látnak soha földönkivüli ürhajókat. Ezzel szemben a részeg alabamai redneck hazafelé támolyogva a kocsmából heti rendszerességgel látja õket.. :D
Továbbra is mondom, hogy nem tudod, hogy mirõl beszélsz. Inkább te vagy az alabamai redneck szintjén (vagy inkább alatta) Jobb lenne, ha utánaolvasnál legalább hány hitelesített radar és egyéb high-tech mûszeres sighting volt.
"Jobb lenne, ha utánaolvasnál legalább hány hitelesített radar és egyéb high-tech mûszeres sighting volt." Én egy olyanról sem tudok, ahol földönkivüli ürhajókat láttak volna ilyen müszerek. Ugyanis a radaron nem látni, hogy mi az, max. annyit tudnak, hogy "ez nem a mi repülõgépünk", oszt' ennyi. Az még nagyon messze van a földönkivüli ürhajótól.
Én sem azt mondtam, hogy földönkívüli ûrhajókat, de olyasmit amit még a katonaság sem tudott beazonosítani, tehát ufo a szó pontos értelmében. De nem is az ismert lehetõségek egyike. Plusz, egy ufo lehet földönkívüli anélkül is, hogy ûrhajó lenne, bár kevesen gondolják így... pedig tényleg lehet.
"olyasmit amit még a katonaság sem tudott beazonosítani" Mi az, hogy még a katonaság SEM? :D Értsd már meg, a radarról nem lehet beazonositani semmit, teljesen mindegy, hogy katonaság vagy egy sima reptér radarja. A radar a következõt csinálja: rádióhullámokat bocsát ki, és azok visszaverõdésébõl meg tudja állapitani tárgyak helyét. De hogy az a tárgy micsoda, arról gõze nincs. Lehet akár a Mikulás is rénszarvas szánon, nem fogja tudni megkülönböztetni egy vadászgéptõl.
Talán nem tudod, hogy volt sok olyan radar megfigyelés ami után a katonaság vadászgépeket küldött fel és azok láttak, követtek mondjuk ufo-kat. Ést volt mikor ezt fényképezték, videózták is. Mondjuk ne kérj youtube linket ilyen videókról mert, ha van is az valószínû fake. Tehát radar+ katonai vizuális és mûszeres+ földi vizuális megfigyelés. De nekem tök mindegy, mit gondolsz és miben hiszel nincs mit tovább vitázni errõl
És rá volt irva, hogy "Földönkivüli ürhajó vagyok"? :D Vagy honnan tudták, hogy földönkivüli ürhajó?
1. nem tudsz szöveget értelmezni 2. szóval neked mindenre cimkét és magyarra fordított szöveget kell írni, hogy megértsed 3. egy redneck többet tud mint te:) 4. részemrõl vita tényleg lezárva
#12 Te nem tudod, hogy mit beszélsz.
A lopakodó vadászgépeket sem látják a mûszerek csak az emberi szem.
Csak nekem furcsa az, hogy az emberi szemnél sokkal szélesebb elektromágneses spektrumban látó müszerek nem érzékelnek soha földönkivüli ürhajókat, ellenben a kocsmából hazafelé támolygó alabamai redneck-ek vagy épp a bivalybasznádi alkoholista pistabácsik rendszeresen látnak ufókat? Elég furcsa technológia az, ami minden müszer elõl képes õket elrejteni, épp csak az emberi szem számára teszi õket láthatóvá.. :D
Honnan veszed, hogy álcázzák magukat :) Szerintem olyan 2100-2200 fele fog annyira kifejlõdni az ûrtechnika, hogy eljussunk más naprendszerekbe viszonylag rövid idõ alatt. Ahol esetleg élhetnek valamilyen élõlények. Mondjuk az is lehet, hogy nem is kell olyan messzire mennünk, ki tudja hogy a NASA mit hallgat el elõlünk a Holdról meg a Marsról :)
Szerintem az emberiség elõbb fogja kinyírni magát, mint hogy elérjen bármilyen magas fejlettségi szintet. Ma a pénz körül forog minden és ez nem fog változni. Ez háborúkat fog szülni és mind elpusztulunk. :) De ha mégsem akkor vagy 50 év.
A kérdező hozzászólása: nem biztos, hogy a csillagközi utazás és az hogy felfedjük õket azonos technikai szinten van
Honnan veszed kérdezõ hogy álcázzák magukat, ha álcáznák magukat akkor nem készülhetne róluk olyan sok kép :) !!
Az igaz hogy a radarok nem látják, de ha annyira fejlettek akkor mért nem használnak láthatatlanságot!!Mert biztosan képesek lennének rá!!
A kérdező hozzászólása: Nekik is elromolhatnak az eszközeik, jelen esetben az álcázó berendezéseik. Ezért néha sikerülhet lekapni õket.
A kérdező hozzászólása: néha le is zuhannak szegény párák.
3. válaszolónak igaza van sajnos... Elöbb fogjuk kiírtani magunkat, minthogy elérjük azt a fejlettséget, hogy olyan ûrhajókat építünk amik képesek nagy távolságot gyorsan megtenni. Ami ezzekkel a mostani hajtómûvekkel és üzemanyaggal nem fog sikerülni, majd esetleg ha valaki feltalál egy hatékonyabb hajtómûvet :)
Szegény párák??? Szóval szerinted légnemûek? Ez azért gáz...
A szellemi szemeddel, többre mész mint pár ócska kütyüvel.
Drogozol?!

Ha már most egy nagyhatalom képes lenne 5 perc alatt kiirtani a föld teljes élővilágát és több száz/ezer évre lakhatatlanná téve a bolygót akkor mi lesz később? Egyáltalán van e esélye az emberiségnek megérni a következő ezer évet?

Legjobb válasz: mi lesz késõbb?...késõbb már csak 3 perc kell hozzá van e esély?...miért ne lenne? Eddig is mindig voltak olyan eszközök egyes háborúkban amit nem vetettek be a pusztítóereje miatt, meg a várható válaszcsapás miatt, pl ideggázok, atom, csak a mikrohullámú sütõtõl kell félnünk.

mi lesz késõbb?...késõbb már csak 3 perc kell hozzá van e esély?...miért ne lenne? Eddig is mindig voltak olyan eszközök egyes háborúkban amit nem vetettek be a pusztítóereje miatt, meg a várható válaszcsapás miatt, pl ideggázok, atom, csak a mikrohullámú sütõtõl kell félnünk.
Nincs esélye, hiszen a lakosságnak rengeteg mikrohullámú sütõt adnak el.
Nemsoká még ilyen sem lesz, ha mind meghaltunk a mikrohullámú sütõinktõl.
A kérdező hozzászólása: Választ kaptam, ez az oldal egy nagy fos
Választ is kaptál a kérdésedre kérdezõ. Nem lesz semmiféle világháború. Itt népirtás van. Ld: a mikrohullámú sütõ.
A kérdező hozzászólása: MI EZ A BAROMSÁG EZ A MIKROHULLÁMSÜTÕ??????Ez a kérdés arrol szol hogy 3 világháború lesz e az utolsó.
A kérdező hozzászólása: Ha nincs szükség atomra akkor miért nem szerelik le?
Ha tovább folytatódik ez a tendencia a mikrohullámú sütõk nagyon veszélyt jelentenek az emberiségre mint az atom maga....
A kérdező hozzászólása: Nagyon szeretitek a mikrohullámsütõt
A kérdező hozzászólása: Köszi ram a választ, amúgy úgy gondoltam ha már most erre vagyunk képpesek milesz késõbb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!