Találatok a következő kifejezésre: Képes lenne Honvédség megvédeni az országot (1 db)

Képes lenne a Honvédség megvédeni az országot egy esetleges keletről érkező támadás esetén?

(A ruszkikra gondoltam)

Legjobb válasz: Milyen honvédség?Arra a 30000 szerzõdéses katonára gondolsz,ami most az összlétszám,és a nagyrésze különbözõ országokban van?

Milyen honvédség?Arra a 30000 szerzõdéses katonára gondolsz, ami most az összlétszám, és a nagyrésze különbözõ országokban van?
Oroszország "jelenleg" az állítások szerint barát ! Tõlük kéne fegyvert vagy technológiát venni ! 7.62-es bõl van bõven tehát már csak az Izhmash-tól kell szerezni INFO-t és tadamm megvagyunk ! Csak azt nem tudom hogy mire várunk még ? "Kevés a pénz!" nem igaz! Csak jól kell beosztani ami van és nem milliárdokat elba**ni 1KM út építésére ! Az ukránoknak sikerült az AK-74-bõl megalkotni a VEPR-t ! Nekünk is kell egy ilyesmi fegyver !DE AZ LEGYEN MAGYAR !
Nem
magyar hadsereg? o.O a románok ránkuszítanak egy kecske csordát aztán végünk is van
Nem. Egyébként én nem a ruszkiktól tartanék... :(
A NATO ha segít akkor igen, de elég nagy veszteségek árán. Maga a magyar haderõ tudtommal nem elég fejlett ahhoz, hogy egy nagy erejû támadást visszaverhessen.
Nem értem kelet miért támadna meg minekt? másik mi egymagunk bisztos nem tudnánk feltartani és még viszsa is verni egy Orosz hadsereget már csak a levegõben meg vernének minket de ahogy monta a másik foromuzó koléga ott a NATO egységebn az erõ. Másik ez aháboru már nem ugy folyna mint pl:2 vill háború hanem kb anyi hogy felnéznél a gomba robbanásra és már megis haltál. Ha pedig Kínára gondolsz azllen meg pláne sélye nem lenne egy Magyar hadseregnek hisz kb nekik van vagy 10milliós fõ hadsereg kb 10perc alt be is vonulnának Budapestre.
a NÁTÓ soha nem segít önzetlenül!, ezt jegyezd meg!Tiszteetben tartják, a MAGYAR "észt"!!!!!!mind keleten, és nyugaton!
jajjjjjj, valami dejavu érzésem volt most, ebbe a pillanatba!(Valaki bennem azt mondta, h, SZERETLEK!)
Elõször módszeresen leépítették a Hazánkat , (iparilag, mezõgazdaságilag stb.)"MAGYAR SEGÍTÕKKEL"!Ezután már meg is fogják venni "mellényzsebbõl", még a talpalattnyi földünket is, ha nem vigyázunk!Hol leszünk egyáltalán!A Magyar földön élõ, magyar nyelven beszélõ, külföldieket kiszolgáló, igába hajtott , megalázkodott rabszolgák leszünk?!Hol vannak az okos tojások!?Jaaaaaa, õk mind külföldre mentek!
Mi egyik órán beszélgettünk arról h mi lenne ha megtámadnának minket. Mi arra jutottunk, hogyha a szlovákok letámadnának minket akk pesten felsorakozni 20.000 rocker meg skinhead aztán baseball ütõkkel szétverné a szlovák hadsereget, de sajnos ugyanez lenne pozsonynál is. Most gondolj bele mint érne pár ezer katona egy meginduló 20.000-es tömeg ellen xD fegyverek nélkül szét lehetne ütni mindkét haderõt...
09:32!ugye csak hülyéskedsz!Sztem, a Szlovákok 1968 miatt haragszanak ránk!(egyrészt jogosan)Olvass róla!Tudod, hogy kik generálták a háborúkat a történelem során?A nagyemberek, akiket a kisemberek felmagasztaltak!(a nagy, mégnagyobb lett, a kicsi mégkisebb ezáltal).
Kell egy valódi katonai erõ !Muszáj ! Így végünk van !
Oroszország világelsõ atomhatalom. A világ legnagyobb hadseregével rendelkezik, ami békeidõben is legalább 5 000 000 fõ. Nemhogy a honvédség nem tudna megvédeni, de még a nato sem... Egyébként ezért kell jóban lenni a ruszkikkal.;)
Egyáltalán miért jönnének ide a "ruszkik"??? Pláne miért támadnának meg minket? Ez az aggodalom teljesen felesleges.
Természetesen nem. De egyebek mellett éppen ezért vagyunk NATO-tagok. Az pedig meg!
Nincs is honvédség! Magyar hadsereg... egy vicc az egész. Önmagukat sem tudnák megvédeni.
A létszám kicsi, a fegyverzet gyatra. Maximum a belsõ rendet tudják õrizni, a biztonságunkat egyáltalán nem.
30000? Kedves ez az optimista túlzás. :) http://www.honvedelem.hu/cikk/3/9288/szekparl.html És ennek kb. 1/4-e még mindig (a reformok után is!) fõtiszt és tábornok, a másik 1/4 pedig nem is katona, hanem köztisztviselõ/közalkalmazott. Oroszok ellen? Ne viccelj! 15 harckocsival? Még a velünk összemérhetõ (létszámában!) Szlovákia is ledarálna minket, ha akarna. Nem beszélve a románokról, akik ha támadnának, akkor csak azért állnának meg a Tiszánál Budapest felé (pár percre), hogy gyönyörködjenek a látványban. Ha gyorsan mozgósítanánk, akkor talán forgalomszabályzást tudnánk biztosítani a harckocsijaiknak, hogy ne kelljen eltaposniuk a civil autókat az M5-ösön. Ja, és NATO állam. Vajon kit támaogatna a NATO egy ilyen párharcban (gondolj a görög-török példára)? Egyáltalán egy kapitalista berendezkedésû, tõkés nyugati szervezetnek mennyiben érdeke, hogy a két fél közé álljon, és a saját katonái életét tegye kockára? (Az sem okoz senkinek gondot a NATO-ban, hogy Afrikában milliók halnak meg évente a villongásoknak nevezett tömegmészárlásokban.) Nem-e megvárná a végeredményt, miután az egyik fél tönkrezúzta a fél országot, majd "békefenntartóként" bejönne rendet tenni? (Értsd: befektetni az újjáépítésbe, kihasználva az olcsó munkaerõt, nyersanyagot, stb.) Az ukrán/orosz verzióban még ennyi esély sem lenne. Itt nyugodtan kérdezgethetsz errõl: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9098576 Ui.: Régen kérdõjel is volt a topikcím végén...
Ha a ruszkik egyszer csak aktivizálnák haderejüket, jóval hamarabb itt lennének, mint ahogy a NATO reagálna. Talán valahol Németországban meg tudnák állítani óket a koaliciós csapatok, de kétlem . Az USA kuldené az atomrakétákat, erre Oroszország is. A magyar haderõ nem lenne képes érdemmi mértékben lelassítani az oroszokat a 14 fegyverzet nélküli repülõvel, harckocsik nélkül (amiket elküldtek az új iraki haderõ felszerelésére). Szóval hadszíntér lennénk megint.
nem szívesen mondom, de magyarország katonai hadereje olyan "hatalmas" hogy a román hadsereg simán eltaposhatna ha arra kerül sor.
A háborúk úgy törnek ki hogy egyszer csak itt az ellen , és a torkunknak szegezi a kést! Nem lesznek ráutaló jelek, nem lesz elõtte semmi konfliktus, itt lesznek és nekünk jaj! De most komolyan! Semmi fenyegetettség nincs hazánkra nézve, mi a francnak nagy sereget fenntartani?! Ha valami konfliktus lesz, néhány hónap alatt besoroznak és kiképeznek elég jelentõs embertömeget. A technika meg be lesz szerezve, vissza lesz állítva, mert csak kivonták, de fizikailag nem semmisítették meg. Végül a háborúhoz mindössze három dolog kell!
Nagy tévedés hogy 30ezer legutóbbi számlálás szerint 26 ezer a hivatásosokkal együtt ez a nagy helyzet.
Nem lenne képes aktív védelemre. Jelenleg a Magyar Honvédség legfõbb feladata a katasztrófa elhárítás esetén történõ segítkezés, és esetleges evakuálás, illetõleg információszerzés egy esetleges készülõ támadásró, hogy a NATO idõben tudjon róla. Szerintem az elsõ két pontot tökéletesen képes és alkalmas ellátni, szükség van rá. Képes lenne az ország felállítani egy ütõképes hadsereget, de teljesen felesleges lenne olyan mennyiségû pénzt beleölni. Hatalmas közfelháborodást keltene egy olyan sok száz milliárdos beruházás! Jelenleg az ország nincs olyan gazdasági és hatalmi pozícióban hogy elsõszámú célpontnak tekintsen minket bárki is. Sem nyersanyag lelõhelyeink sem piacunk nem érné meg a befektetést. ÉS nem kell lehurrogoni a szerzõdéses katonákat, hiszen mind maguk választották ezt a NEM EGYSZRÛ pályát, és egy katasztrófa helyzet esetén nagyon jó munkát lennének képesek végezni (árvíz, vihar, tûzvész, stb)
Nem. A Magyar Honvédségnek nincs légiereje (Az a pár Gripen semmire sem jó), nincsenek páncélosai és nincsenek páncél-elhárító egységei, sem. A meglévõ egységek könnyû fegyverzetûeknek minõsülnek, esetleg arra jók, hogy apróbb határmenti csetepatékban durrogtassanak egy kicsit. Egy komoly, légitámogatást is kapó páncélostámadás ellen egyszerûen semmit sem tudnánk felvonultatni. Amúgy a NATO még sohasem kényszerült védekezõ hadmûveletekre. Nem tudom, ki mennyi esélyt lát arra, hogy nagy számú német harckocsit dobjanak be a Nagyalföldre egy esetleges támadás elhárítására. Mennyivel több értelme lenne a felperzselt föld harcmodort alkalmazni, és a nyugati Kárpátoknál megállítani õket!
9:32-es vok , csak órán barokodtunk xd persze h hülyültem :-D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az USA egy ilyen forgatókönyv esetén meghátrálna Szíriában? Lent

Ha az oroszok garantálnák Szíria katonai védelmét, hadsereget, harckocsikat tolnának meg Szíriába átvennék a légtér őrzését, meg rakétaindítókat, rakétákat telepítenének Szíriába és biztosítanák az ország védelmét akkor vajon az amcsik mernének támadni? Persze ezt úgy kell felfogni mintegy nagyon merész orosz taktikai lépést, hogy megnézzék vajon mit lépne a Nyugat. Én biztos nem kockázatnék egy súlyos háborút Obamáék helyében egy Szíria miatt. Ezt valamiféle orosz erőfitogtatásként és végül orosz presztízs győzelemként képzelem el... Valahogy úgy mint a kubai rakétaválságot anno amikor a szovjet hadihajók inkább visszafordultak mint hogy kitörjön a világháború...
Hangsúlyozom nem vagyok valóságtól elrugaszkodott ebbe csak belegondoltam, hogy mi lenne egy ilyen helyzet esetén? Az orosz külpolitika amúgy sem épp keményvonalas a szíriai helyzettel kapcsolatban.

5

Az első és második világháborús áldozatok milyen arányban haltak meg a háború közvetlen/közvetett következményeként?

Az afrikai polgárháborúkban a lakosság legnagyobb része járványok és az éhínség miatt hal meg. Tehát közvetett módon

Az első világháború esetében viszont a legtöbb ember csatában halt meg. Mindemellett körülbelül hány ember halt meg közvetett módon?

A második világháború alatt voltak halál és munkatáborok, terrorbombázások, ugyanakkor hatalmas csaták is. Ugyanaz a kérdésem, az emberek közül hányan haltak meg 39 és 45 között közvetlen/közvetett módon?

Köszönöm a válaszokat

4

Szerintetek? (több lent)

http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/08/a-kovetkezo-48-oran..

1

Az önkéntes katonasághoz lenne néhány kérdésem. A többi lent?

-egyetem mellett lehet-e érdemes-e csinálni?
-a beleegyezésem nélkül küldhetnek külföldre?
-a fizikai alkalmasság mit takar?
-azt olvastam hogy a pénzügyi juttatások a beosztástól függ
-a beosztás mitől függ?
-konkrétan mekkora a juttatás összege?
-az önkéntes katonáknál van szakosodás?
-ha ki akarok lépni megtehetem és ha igen hogyan és mikor?

4

Mi a különbség a fregattok, rombolók, cirkálók között? Mit takarnak a különböző elnevezések?

Úgy értelmezem, ezek nagyjából ugyan azt tudják, ugyanaz a feladatuk, szerepük: anyahajók, konvojok védelme, tengeralattjárók elleni harc és légvédelmi rakéták, cirkálórakéták indítása, gépágyúk használata.
Nem tudom mi a különbség ezen hajóosztályok között.

6

Mi alapján választják ki azokat a testőröket, amelyek politikusokat, vagy nagyon fontos termeket őriznek?

Vegyük mondjuk Obamát, vagy valamelyik más vezetőt, akár a titkosszolgálatból, akár az 51-es körzetből, akárhonnan. Hogyan választják ki azokat a személyeket, akik biztosan nem beszélnek senkinek a tiltott dolgokról, és nem élnek vele vissza, és honnan tudják, hogy esetleg nem-e akar merényletet elkövetni ellene? Hogyan bízhatnak meg bárkiben is?

2

Ti mit gondoltok a Amerika Szíria elleni katonai akciójáról?

Én nem kívánok álláspontot foglalni, csak a ti véleményetekre vagyok kíváncsi. :)

19

Melyik ország hadereje erősebb Romániáé vagy Szerbiáé?

4

Hitler miután hatalomra jutott foglalkozott utána is festészettel?

Lehet a kérdés nem ebbe a témakörbe illik szóval elnézést, de arra lennék csak kíváncsi Hitler foglalkozott e a festészettel miután aktívan kezdett politizálni és miután hatalomra került "szabadidejében" hódolt e a festészetnek és a rajzolásnak?

3

Van valamilyen információtok az ellenerő századról? Nehéz e a bekerülés? Milyen ott az élet?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!