Találatok a következő kifejezésre: Képes lenne Honvédség megvédeni az (1 db)

Képes lenne a Honvédség megvédeni az országot egy esetleges keletről érkező támadás esetén?

(A ruszkikra gondoltam)

Legjobb válasz: Milyen honvédség?Arra a 30000 szerzõdéses katonára gondolsz,ami most az összlétszám,és a nagyrésze különbözõ országokban van?

Milyen honvédség?Arra a 30000 szerzõdéses katonára gondolsz, ami most az összlétszám, és a nagyrésze különbözõ országokban van?
Oroszország "jelenleg" az állítások szerint barát ! Tõlük kéne fegyvert vagy technológiát venni ! 7.62-es bõl van bõven tehát már csak az Izhmash-tól kell szerezni INFO-t és tadamm megvagyunk ! Csak azt nem tudom hogy mire várunk még ? "Kevés a pénz!" nem igaz! Csak jól kell beosztani ami van és nem milliárdokat elba**ni 1KM út építésére ! Az ukránoknak sikerült az AK-74-bõl megalkotni a VEPR-t ! Nekünk is kell egy ilyesmi fegyver !DE AZ LEGYEN MAGYAR !
Nem
magyar hadsereg? o.O a románok ránkuszítanak egy kecske csordát aztán végünk is van
Nem. Egyébként én nem a ruszkiktól tartanék... :(
A NATO ha segít akkor igen, de elég nagy veszteségek árán. Maga a magyar haderõ tudtommal nem elég fejlett ahhoz, hogy egy nagy erejû támadást visszaverhessen.
Nem értem kelet miért támadna meg minekt? másik mi egymagunk bisztos nem tudnánk feltartani és még viszsa is verni egy Orosz hadsereget már csak a levegõben meg vernének minket de ahogy monta a másik foromuzó koléga ott a NATO egységebn az erõ. Másik ez aháboru már nem ugy folyna mint pl:2 vill háború hanem kb anyi hogy felnéznél a gomba robbanásra és már megis haltál. Ha pedig Kínára gondolsz azllen meg pláne sélye nem lenne egy Magyar hadseregnek hisz kb nekik van vagy 10milliós fõ hadsereg kb 10perc alt be is vonulnának Budapestre.
a NÁTÓ soha nem segít önzetlenül!, ezt jegyezd meg!Tiszteetben tartják, a MAGYAR "észt"!!!!!!mind keleten, és nyugaton!
jajjjjjj, valami dejavu érzésem volt most, ebbe a pillanatba!(Valaki bennem azt mondta, h, SZERETLEK!)
Elõször módszeresen leépítették a Hazánkat , (iparilag, mezõgazdaságilag stb.)"MAGYAR SEGÍTÕKKEL"!Ezután már meg is fogják venni "mellényzsebbõl", még a talpalattnyi földünket is, ha nem vigyázunk!Hol leszünk egyáltalán!A Magyar földön élõ, magyar nyelven beszélõ, külföldieket kiszolgáló, igába hajtott , megalázkodott rabszolgák leszünk?!Hol vannak az okos tojások!?Jaaaaaa, õk mind külföldre mentek!
Mi egyik órán beszélgettünk arról h mi lenne ha megtámadnának minket. Mi arra jutottunk, hogyha a szlovákok letámadnának minket akk pesten felsorakozni 20.000 rocker meg skinhead aztán baseball ütõkkel szétverné a szlovák hadsereget, de sajnos ugyanez lenne pozsonynál is. Most gondolj bele mint érne pár ezer katona egy meginduló 20.000-es tömeg ellen xD fegyverek nélkül szét lehetne ütni mindkét haderõt...
09:32!ugye csak hülyéskedsz!Sztem, a Szlovákok 1968 miatt haragszanak ránk!(egyrészt jogosan)Olvass róla!Tudod, hogy kik generálták a háborúkat a történelem során?A nagyemberek, akiket a kisemberek felmagasztaltak!(a nagy, mégnagyobb lett, a kicsi mégkisebb ezáltal).
Kell egy valódi katonai erõ !Muszáj ! Így végünk van !
Oroszország világelsõ atomhatalom. A világ legnagyobb hadseregével rendelkezik, ami békeidõben is legalább 5 000 000 fõ. Nemhogy a honvédség nem tudna megvédeni, de még a nato sem... Egyébként ezért kell jóban lenni a ruszkikkal.;)
Egyáltalán miért jönnének ide a "ruszkik"??? Pláne miért támadnának meg minket? Ez az aggodalom teljesen felesleges.
Természetesen nem. De egyebek mellett éppen ezért vagyunk NATO-tagok. Az pedig meg!
Nincs is honvédség! Magyar hadsereg... egy vicc az egész. Önmagukat sem tudnák megvédeni.
A létszám kicsi, a fegyverzet gyatra. Maximum a belsõ rendet tudják õrizni, a biztonságunkat egyáltalán nem.
30000? Kedves ez az optimista túlzás. :) http://www.honvedelem.hu/cikk/3/9288/szekparl.html És ennek kb. 1/4-e még mindig (a reformok után is!) fõtiszt és tábornok, a másik 1/4 pedig nem is katona, hanem köztisztviselõ/közalkalmazott. Oroszok ellen? Ne viccelj! 15 harckocsival? Még a velünk összemérhetõ (létszámában!) Szlovákia is ledarálna minket, ha akarna. Nem beszélve a románokról, akik ha támadnának, akkor csak azért állnának meg a Tiszánál Budapest felé (pár percre), hogy gyönyörködjenek a látványban. Ha gyorsan mozgósítanánk, akkor talán forgalomszabályzást tudnánk biztosítani a harckocsijaiknak, hogy ne kelljen eltaposniuk a civil autókat az M5-ösön. Ja, és NATO állam. Vajon kit támaogatna a NATO egy ilyen párharcban (gondolj a görög-török példára)? Egyáltalán egy kapitalista berendezkedésû, tõkés nyugati szervezetnek mennyiben érdeke, hogy a két fél közé álljon, és a saját katonái életét tegye kockára? (Az sem okoz senkinek gondot a NATO-ban, hogy Afrikában milliók halnak meg évente a villongásoknak nevezett tömegmészárlásokban.) Nem-e megvárná a végeredményt, miután az egyik fél tönkrezúzta a fél országot, majd "békefenntartóként" bejönne rendet tenni? (Értsd: befektetni az újjáépítésbe, kihasználva az olcsó munkaerõt, nyersanyagot, stb.) Az ukrán/orosz verzióban még ennyi esély sem lenne. Itt nyugodtan kérdezgethetsz errõl: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9098576 Ui.: Régen kérdõjel is volt a topikcím végén...
Ha a ruszkik egyszer csak aktivizálnák haderejüket, jóval hamarabb itt lennének, mint ahogy a NATO reagálna. Talán valahol Németországban meg tudnák állítani óket a koaliciós csapatok, de kétlem . Az USA kuldené az atomrakétákat, erre Oroszország is. A magyar haderõ nem lenne képes érdemmi mértékben lelassítani az oroszokat a 14 fegyverzet nélküli repülõvel, harckocsik nélkül (amiket elküldtek az új iraki haderõ felszerelésére). Szóval hadszíntér lennénk megint.
nem szívesen mondom, de magyarország katonai hadereje olyan "hatalmas" hogy a román hadsereg simán eltaposhatna ha arra kerül sor.
A háborúk úgy törnek ki hogy egyszer csak itt az ellen , és a torkunknak szegezi a kést! Nem lesznek ráutaló jelek, nem lesz elõtte semmi konfliktus, itt lesznek és nekünk jaj! De most komolyan! Semmi fenyegetettség nincs hazánkra nézve, mi a francnak nagy sereget fenntartani?! Ha valami konfliktus lesz, néhány hónap alatt besoroznak és kiképeznek elég jelentõs embertömeget. A technika meg be lesz szerezve, vissza lesz állítva, mert csak kivonták, de fizikailag nem semmisítették meg. Végül a háborúhoz mindössze három dolog kell!
Nagy tévedés hogy 30ezer legutóbbi számlálás szerint 26 ezer a hivatásosokkal együtt ez a nagy helyzet.
Nem lenne képes aktív védelemre. Jelenleg a Magyar Honvédség legfõbb feladata a katasztrófa elhárítás esetén történõ segítkezés, és esetleges evakuálás, illetõleg információszerzés egy esetleges készülõ támadásró, hogy a NATO idõben tudjon róla. Szerintem az elsõ két pontot tökéletesen képes és alkalmas ellátni, szükség van rá. Képes lenne az ország felállítani egy ütõképes hadsereget, de teljesen felesleges lenne olyan mennyiségû pénzt beleölni. Hatalmas közfelháborodást keltene egy olyan sok száz milliárdos beruházás! Jelenleg az ország nincs olyan gazdasági és hatalmi pozícióban hogy elsõszámú célpontnak tekintsen minket bárki is. Sem nyersanyag lelõhelyeink sem piacunk nem érné meg a befektetést. ÉS nem kell lehurrogoni a szerzõdéses katonákat, hiszen mind maguk választották ezt a NEM EGYSZRÛ pályát, és egy katasztrófa helyzet esetén nagyon jó munkát lennének képesek végezni (árvíz, vihar, tûzvész, stb)
Nem. A Magyar Honvédségnek nincs légiereje (Az a pár Gripen semmire sem jó), nincsenek páncélosai és nincsenek páncél-elhárító egységei, sem. A meglévõ egységek könnyû fegyverzetûeknek minõsülnek, esetleg arra jók, hogy apróbb határmenti csetepatékban durrogtassanak egy kicsit. Egy komoly, légitámogatást is kapó páncélostámadás ellen egyszerûen semmit sem tudnánk felvonultatni. Amúgy a NATO még sohasem kényszerült védekezõ hadmûveletekre. Nem tudom, ki mennyi esélyt lát arra, hogy nagy számú német harckocsit dobjanak be a Nagyalföldre egy esetleges támadás elhárítására. Mennyivel több értelme lenne a felperzselt föld harcmodort alkalmazni, és a nyugati Kárpátoknál megállítani õket!
9:32-es vok , csak órán barokodtunk xd persze h hülyültem :-D

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

8 általánossal van esélyem, hogy szerződéses katona lehessek?

mindenhol azt olvasom hogy minimum az érettégi, de még akkor sem biztos, 10 jelentkezőből átlagosan mennyit vesznek fel? mennyi időt kell várni a behívóra?

4

India vagy Magyarország hadserege az ütőképesebb?

25

Kína-Orosz-Irán vs. Usa-Európa-India totális háborúban ki nyerne?

9

A kis kaliberű pisztolyokból miért nincsenek nagy/még nagyobb tárkapacitásúak?

A 9 mm-es, .40-es, .45-ös, .357 SIG, stb. űrméretű pisztolyokhoz az általános tárkapacitás valahol 12-17 körül van (most nem a szubkompaktokra gondolva).

A kisebb kaliberekből akkor miért nincs nagyobb tárkapacitás?

.22 LR, 6,35 mm Browning (.25 ACP), 7,65 mm Browning (.32 ACP), 9 mm Browning Short (.38 ACP)

Ezek sokkal kisebb lőszerek az elsőnek említetteknél, mégis a hozzájuk gyártott pisztolyok tárkapacitása a legritkább esetben van 10 felett.

Pedig egy Beretta 92, Glock 17, vagy más híres nagy kapacitású öntöltő méreténél maradva a két legkisebből akár 30-as tárú pisztoly is lehetne pusztán a méretet nézve, nem meghosszabbított, hanem a pisztoly méretéhez képest hagyományos tárral.

4

Magyarországon melyik fegyveres alakulat a legjobb/erősebb?

a hadseregen (haha) kívül, TEK?

8

Kina es Oroszorszag kozt ha haboru lenne ki gyozne?

6

Az amerikaiak tényleg tudtak rakétákkal vagy valami mással Vietnámban esőt csinálni?

7

Az amerikaiak tényleg tudnak esőt csinálni és ha igen hogy?

15

Hitler helyeselte vagy elutasította a japanok tamadasat amerika ellen? Gondolom annyira nem orult, h amerika belepett a haboruba ez miatt.

5

Szerintetek melyik mohamedán ország tudná egyedül legyőzni Izraelt? (Feltéve, ha az USA és a NATO nem segítené Izraelt. )

Ez csak elméleti kérdés, mert Amerika beavatkozna egy esetleges háborúba ami ezáltal csak Izrael nyerhet meg. De pl.Irán vagy Törökország(tudom az NATO tag, de ha vmi okból Izrael ellen fordulna)vagy talán Egyiptom egyedül is eltudná tiporni a nyugat segítségét nem élvező zsidó államot. Szerintetek ?

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!