Találatok a következő kifejezésre: Kényszerítheti a a (12 db)

Ha elmúltam 18éves, kényszeríthetnek a szüleim abortuszra?

Nem vagyok terhes, és nem is tervezek babát egyenlőre, bár nagyon szeretnék. De előtte még jól jönne egy diploma is:) Naszóval, eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha babát szeretnénk vállalni most. /másfél éve vagyunk együtt/ Anyu nagyon lecseszne, de tudom, hogy mellettem állna mindenben. Apu viszont szerintem mindenképpen rá akarna kényszeríteni az abortuszra. A barátom szülei szerintem szintén segítenének, de ez nem is lényeg, mert nem lesz baba. Van joga a szülőnek ilyet a gyermekére kényszeríteni, ha az már nagykorú? Mit lehet ellene tenni? 18/L

Legjobb válasz: Nem kell ellene tenni semmit, mert nem teheti meg.

Nem kell ellene tenni semmit, mert nem teheti meg.
amennyiben nem állsz gondnokság alatt, cselekvõképes vagy, akkor nem kényszeríthetnek
Ha nagykorú vagy senki nem kényszeríthet semmire.
Nem kényszeríthetnek semmire. Viszont akkor már támogatniuk sem kell, ha úgy gondolják, hogy abortusz helyett te a gyerek mellett döntesz, akkor el is tudod tartani, és segítségre sincs szükséged. Nem támogatom az abortuszt, de azt sem, hogy a gyerekek végül a gyámhivatalban kössenek ki, mert a szülõ nem képes róluk gondoskodni. Úgyhogy inkább védekezz, míg saját lábra állsz!
Nem kötelezhetnek rá, de ha esetleg valamelyik szülõd olyan, akkor otthonról még kirakhatnak.. sajnos ismerek nem egy ilyen helyzetben lévõ lányt. :S Szóval - márcsak emiatt is, de nyilván egyébként is - alaposan gondold végig, mit és mikor szeretnél, mert a gyerek az egész életed meg fogja változtatni. Sõt, nemcsak a tiédet, de a családtagjaidét is. Ha még függesz tõlük, akkor tekintettel kell leneed rájuk is, mégha a feladat, felelõsség és a lehetõség a tiéd is.
Azért 18 évesen nem árt meghallagni a szülõk véleményét is! Rosszat nem akarnának neked. Legyen csak meg elöbb az a diploma...
Kényszeríteni fiatalabban sem kényszeríthetnek..De ha a kismama szeretné elvetetni a babát, és nincs 18, akkor kell a szülõi beleegyezés, tehát arra nem kényszeríthetik, hgy megtegye, de megtilthatják neki...Ez azért fura szerintem, de mind1. Amúgy ilyen fiatalon a szülõk akarata érvényesül általában, mert egyedül nem tudja vállalni (anyagilag)az esetek többségében a kismama...:(

Kényszeríthető a diák szociális munkára?

Tegnap sportnap volt a gimnáziumban, de én nem tudtam rajta részt venni, mert kreszvizsgán voltam. Ezt le is igazoltam az osztályf?nöknek. Erre ma közlik, hogy aki nem vett részt, annak jöv?re egy nap szociális munkán kell részt vennie. Ez szabályos? Van ehhez joguk? Le van igazolva a hiányzás. Ha nem megyek el, mivel büntethetnek?

Legjobb válasz: az igazgatót nem tudom megkérdezni, mert az találta ki

A kérdező hozzászólása: az igazgatót nem tudom megkérdezni, mert az találta ki
Azt azért vágod, hogy hamarosan bevezetik azt, hogy az érettségi elõfeltétele 50 óra közmunka lesz? Idõs gondozás, szemétszedés ilyesmi. Most még elbliccelheted nem lesznek következményei.
sztem nem kenyszeritheto. kerdezd meg az igazgatot.
Semmivel, max egy jeggyel rosszabb lesz a magatartásod, de azt meg nem nézik sehol.
A kérdező hozzászólása: rendben, akkor nem megyek majd el. Nem fogok ingyen dolgozni ennek a rohadt iskolának
A kérdező hozzászólása: tudom, a retkes hofman rózsa találta ki. Elég baj az, nem akarok ingyen dolgozni. Elég a tanulás

Kényszeríthetnek a szüleim arra hogy megkeresztelkedjek?

Miután megszülettem nem kereszteltek meg mert meghalt a pap akivel szerették volna ezért elmaradt.Most hirtelen rájuk tört de én nem akarom egyrészt nincs jó véleményem a vallásról.Másrészt ez elvi kérdés hogy nem er?ltetik rám még akkor sem ha a szüleim.Mit ccsináljak folyton ezen lovagolnak és már iszonyatosan idegesít.Jaj és aki szuerint csak azért mert eltartanak ezért azt tehetnek amit akarnak velem azzal nem tok mit kezdeni mivel csak 15-éves vagyok ezért még dolgozni sem engednek el meg semmi ennyi.Hogyan értessem meg velük hogy ez tényleg az én döntésem kéne hogy legyen?

Legjobb válasz: El kéne magyarázni a szüleidnek, hogy attól nem leszel több, vagy nem leszel védettebb, ha meg vagy keresztelve és fabatkát sem ér, ha te nem akarod és nem tartod fontosnak. Lehet, majd 15 év múlva úgy döntesz, hogy igen, megkeresztelkedsz, vagy felveszel más egyéb vallást, de hülyeség csesztetni, csak még jobban megutálod.

El kéne magyarázni a szüleidnek, hogy attól nem leszel több, vagy nem leszel védettebb, ha meg vagy keresztelve és fabatkát sem ér, ha te nem akarod és nem tartod fontosnak. Lehet, majd 15 év múlva úgy döntesz, hogy igen, megkeresztelkedsz, vagy felveszel más egyéb vallást, de hülyeség csesztetni, csak még jobban megutálod.
Hogy nekik miért fontos? Mert a szüleid, és a lelkiismeretük szerint neked akarnak jót vele, mint azzal, hogy etetnek, ruháznak. Persze, ha azt mondod a papnak, hogy bocsánat, de te nem, akkor õ biztos nem fogja eröltetni.
Menjetek el a paphoz, és ott te mind meg neki, hogy nem akarsz megkeresztelkedni - akarata ellenére senkit se keresztelnek meg.A keresztség nem egy cirkusz, hanem a hited megvallása. Ha már ott vagytok és te tiltakoztál akkor nincs olyan lehetöség se többet, hogy meg legyél keresztelve, kivéve, ha te valamikor meggomdolod magad és saját akaratodból kezdeményezed.
Ha értelmes a pap, akár õ is elmagyarázhatja a szüleidnek, hogy akkor van értelme, ha Te is akarod.
a szüleid is komolyan gondolhatták, ha csak azért nem kereszteltettek meg anno, mert meghalt a kedvenc papjuk...
Az egyik közös beszélgetés alkalmával, amikor ott az atya, én megmondanám, hogy nem szeretnék megkeresztelkedni. Illedelmesen, de õszintén. Az atya valószínûleg nem fog kötekedni, de legalább az õ szava többet fog érni a szüleid szemében, ha megmondja, hogy ezt így nem lehet. Egyébként engem pont emiatt a kérdés miatt nem kereszteltek meg amikor kicsi voltam, de mivel nem tetszett a nevem, késõbb megkeresztelkedtem. Próbálj beszélni anyukádékkal, a vallás mindenkinek egyéni döntése, kortól függetlenül.
Gondolj arra, hogy amikor kicsikent megkereszteltek volna, akkor sem lehetett volna ellekezni. Ne csinalj akkora ugyet ebbol, ne haragitsd a szuleidet magad ellen! Fogadj szot, menjel el keresztelkedj meg, okozz a szuleidnek oromot! Ne haragudj, de sajat magadat idegesited, sajat magad ellen vagy. Mire jo ez, es egyaltalan kinek? Van rengeteg sokkal nehezebb, fontosabb dolog is ennel, minthogy megkeresztelkedj! Miert kell egy kicsi dolgon veszekedni??? Menj, es megbekeltek. Te is es a szuleid is. Hidd el nem egy nagy dolog ez, kb. 1 orat kibirsz, nem? De megis meglesz a szuleid akarata. Menjel!
De majd ha hazassagot fogsz kotni, jo lesz am a templomban is megeskudni, most meg nem hiszed el, de majd rajossz! Fogadj szot es ne duzzogj!
Kedves Kérdezõ! Mond meg a szüleidnek, hogy felnõtt korban HIT NÉLKÜL üres szertartás, (hogy azt ne mondjam) színjáték a keresztelés. Beszélj a pappal, meg fog érteni és nem fogja erõltetni.
A 16:09-es vagyok. Egyébként a pap meg fogja kérdezni, hogy önszántadból akarsz-e megkeresztelkedni. Ilyen korban már megkérdezik. És ha nem akarod, akkor nem fog megkeresztelni csak azért, mert a szüleid azt mondták.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a hasznos választ :)
Ha Te nem szeretnéd, akkor a pap is megfogja érteni. Legalább nem vagy álszent.Valaki írta azt a baromságot, hogyha megkeresztelnek legalább normális leszel. :S Nem így mûködik a dolog szerintem.Még késõbb is meggondolhatod magad, senki sem kényszeríthet.
A kérdező hozzászólása: Nah akkor köszönöm az értelmesen érvelõ hozzá szólóknak mind1 hogy azt irták hogy csináljam meg vagy ne mert értékelem a normális stílust. Majd ha addig elfajul akkor beszélek a pappal vagy felteszem neki a hittel kapcsolatos kérdéseim és akkor megbizonyosodik róla hogy ezt nem kéne mert tényleg semmi értelme.
A kérdező hozzászólása: bocsi *csináljak *szerint
A kérdező hozzászólása: juj de nagyon megsértettél :(
Nem tudom/értem miért lenne attól kevesebb valaki hogy nincs megkeresztelve. Akkor én normális ember vagyok a férjem meg nem?? Egyébként én sem sûrûn voltam templomban (mondjuk a mi atyánkat tudom). És nem akartunk templomi esküvõt. Ha lett volna, akkor református szertartás szerint, én katolikus vagyok, férjem pogány. Szép mi? Nem kell álszenteskedni, senki nem fog leordítani mert nem konfirmáltál/bérmáltál, én se, pedig meg vagyok keresztelve. Micsoda szégyen, nem fogom túlélni. [email protected] Nehogy attól legyen már valaki hívõ, mert jár templomba (ez álszentség). Ismerek olyat, aki mindennap imádkozik (esetleg többször is), de szinte soha nem volt még templomban. Na Õ hívõ. Mondd el a szüleidnek, hogy márpedig Te nem szeretnéd. Nem kötelezhetnek rá csak azért, mert a szüleid. Szerintem õk sem szeretnék ha csak miattuk mennél el keresztelkedni nem pedig mert hívõ szeretnél lenni magadtól. Ennek így semmi értelme.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) .Igen nem hiszek istenben de nem itélem el meg nincs rossz véleményem azokról akik hisznek, szerintem senkinek sincs joga itélkezni más hite felett és ezt elvárnám fordítva is.Amugy a szüleim sem nem gyakorolják a vallásukat.
Ez fogadalomféle is, nem? Házasságra sem kényszeríthetnek senkit.
A kérdező hozzászólása: Akik tudják az illemet azoknak nem szokták törölni a válaszukat ;)
Kit erdekel h mit csinalsz
Viszont miért fontos, hogy ne, amikor nem jelent neked semmit.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk a családomat, barátaimat, barátomat, edzõmet..stb. ;) Irtam már!Azért mert ez elvi kérdés hogyha én nem hiszek akkor ne erõszakolják rám.ennyi.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ azt hiszem római katolikus.egyszer tényleg terveztem hogy megkérdezek egy papot vagy apácát pár dologgal kapcsolatban.mégegyszer köszi:) )
A kérdező hozzászólása: Hát nem ! De amugy kereszténység.
A kérdező hozzászólása: 16:09-köszönöm a választ leirtad a lényeget.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ jah és még annyi hogy azt sem értem hogy ez miért oylan fontos nekik?Nekem nem az.És ezt sem értik meg.
Szerintem minden ember szabad! Ne hagyd hogy valaki rád erõltesse az akaratát, még ha vmelyik szülõd az, akkor se!Meg majd késõbb akarsz akkor még megkersztelkedhetsz(->házasság miatt)Különben igazuk van azoknak akik szerint az atya segíteni fog, de én odáig nem engedném elfajulni a dolgot, hogy már egy atyával kellene errõl beszélnem, Ha normálisak a szüleid akkor megértik, hogy most nem állsz rá készen!
Ha nem akarod, akkor maradj pogany!
A kérdező hozzászólása: Maradok is :) Ha rajtam múlik.Már sokadszorra magyarázom el nekik hogy miért NEM de mintha nem is hallanák.
Az hogy valaki megkeresztelkedik az termeszetes dolog. Tenyleg igaza van az egyik valaszolonak itt h ha kicsi lennel akkor se lenne beleszolasod. A keresztelkedes nagyon fontos, mert ha nem vagy megkeresztelve akkor nem tudsz majd konfirmalni vagy bermalni, es akkor nem lehet majd templomi eskuvod.- Ez az egyik oka. A masik ok pedig az h majd jol fog esni neked amikor a korodbeliek mar le is konfirmaltak/bermaltak es te meg a keresztelkedesen se vagy tul es majd avval fognak csesztetn1 hogy te "pogany" vagy es majd milyen rosszul fogod magad erzni, es amellett szegyen is lenne, meg a szuleidet fogjak el itelni h milyen szulok az ilyenek. Menj el keresztelkedj meg es minden jo lessz, legalabb oromet okozol a szuleidnek is. Az en csaladomban kotelezo volt meg az is h lekonfirmaljak mert minde csaladtagom konfirmalt, pedig nem mondhatom hogy hu de vallasosak, de ez a dolgok rendje.
Igaza van az elottem szolonak!!!!!!
Tenyleg h erzed majd magad amikor radkiabaljak h te Pogany! Oriasi szegyen lenne.
Lepontoztátok azt, aki írta, hogy keresztelkedj meg. Pedig szerintem igaza van. Ha te nem vagy vallásos, akkor neked ez nem jelent semmit, de a szüleiddel megmarad a jó viszony. Attól, hogy megkeresztelkedsz, se jobb, se rosszabb nem leszel. Ha hittanra akarnának járatni, megérteném, hogy nem akarsz minden héten feleslegesen elmenni, de egy órád csak van egyszer az életben! Utána meg akár el is felejtheted, hogy meg vagy keresztelve, semmire nem kötelez!
A kérdező hozzászólása: Köszi bár fogalmam sincs hogy mi az a konfirmálás de majd ha a férjem mindneképpen templomi esküvõt akar akkor max amugy a környezetemben senki sem vetette a szememre még azt hogy nem vagyok megkeresztelve ugyanis az osztályomnak kb. 30 %-a nincsen.
A kérdező hozzászólása: Hahó kedves pogányozó válaszoló 2009-et írunk senki sem ordibál ilyeneket hogy pogány !
Én tuti nem erõltetném a megkeresztelkedést. Nekem is van gyermekem és nincs megkeresztelve. Hadd döntse már el õ, hogy hindu, keresztény vagy akármi akar e lenni. A keresztelkedés pont a hitrõl szól. Ha nem hiszel Istenben, akkor semmi értelme sincs a dolognak. Mert késõbb (még fiatal vagy és bõven változhatsz) ha elkezdesz valami másban hinni, akkor sokkal bonyolultabb a kikeresztelkedés. Ez pont egy olyan dolog, amit nem lehet erõltetni. Illetve lehet, csak nincs értelme.
A konfirmálás a reformátusoknál l4-l5 éves korban a hit nyilvános megvallása, amiután teljes jogú tagja lesz az egyháznak.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mitõl lennék "normálisabb" ember attól hogy össze vizezik a felyem egy oylan helyen ahol még soha nem is voltam!!
Amugy mit akarnak a szuleid milyen vallasu legyel?
Na ebbe nincs igazad. Énse választhattam. Fogtak és vittek. Nem halsz bele.


Obama a Közel-keleti térségre készül utazni. Vajon lesz-e ennek értelme? Mi az izraeli állásfoglalás a valóságban? (hiszen joga van saját magát megvédeni, nem? ) Kényszerítheti az U. S. A. a maga akaratát Izraelre és Iránra?

Esetleg katonai konfliktus is elképzelhető? Távol kelet Kína, India, Japán vajon hogy áll a kérdéshez? No és Szíria és Oroszország?!

Legjobb válasz: Egyszeru barati latogatas. Obama miota elnok (mar 5(?) eve), meg nem volt Izraelben. Egyszeru udvariassag egy szovetsegessel szemben. Egyebkent a Palesztin Hatosaghoz is atnez nehany orara.

Egyszeru barati latogatas. Obama miota elnok (mar 5(?) eve), meg nem volt Izraelben. Egyszeru udvariassag egy szovetsegessel szemben. Egyebkent a Palesztin Hatosaghoz is atnez nehany orara.
Kína és India jelenleg katonai nulla az USA -hoz képest, Japán pedig mindig mindenben Washingtont támogatja, annak egyik leghûségesebb szövetségeseként. Elképzelhetõ, hogy az esetleges Irán elleni katonai fellépés is szóba fog kerülni, ha Teherán továbbra is atombomba kifejlesztésével szórakoztatná önmagát és a világ közvéleményét.
A "kina katonailag nulla" kifejezés kissé elbaltázott, és india sem a béka segge alatt van. India jelenleg és késõbb is Pakisztánt piszkálja. Kinát lefoglalja É-korea. Kina az egyetlen aki képes leállítani az U.S.A.-t ha akarja. Japának sem ez a legfontosabb kérdés, és szerintem elegánsan kivonnák magukat a konfliktusból, izraelel amúgysem lennének barátok.nem egy beszari népség, ott nem jár dutyi a holokauszt tagadásért. Az oroszok Aszadot támogatják, mert töllük vesz fegyvert.ennyi.

Kényszeríthetnek-e a panelprogramban való részvételre, ha nincs rá pénzem?

A társasház megpályázta a panelprogramot, viszont támogatást semmit nem kap, vagyis csak minimálisat. Nekem ez a havi 20 ezer Ft túl sok ahhoz, hogy fizetni tudjam, de mindenki megszavazta. Elvehetik a lakásomat?

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan, de több, mint 1 millióra jött ki a felújítás, azt hiszem 1,6, szóval elég sokáig...Nem hiszem el, hogy lehetnek ilyenek az emberek, hogy ha a másik háznak van, nekünk is kell, akár támogatás nélkül is. Sokat jelentett volna pedig. Ezért is nem szavaztam meg, mert akkora butaságnak tartottam, hogy nem kapunk támogatás, ha vártunk volna kicsit...szerintem kaptunk volna. Most a többiek elkezdték az elõtörlesztést, én nem.

A kérdező hozzászólása: Nem tudom pontosan, de több, mint 1 millióra jött ki a felújítás, azt hiszem 1, 6, szóval elég sokáig...Nem hiszem el, hogy lehetnek ilyenek az emberek, hogy ha a másik háznak van, nekünk is kell, akár támogatás nélkül is. Sokat jelentett volna pedig. Ezért is nem szavaztam meg, mert akkora butaságnak tartottam, hogy nem kapunk támogatás, ha vártunk volna kicsit...szerintem kaptunk volna. Most a többiek elkezdték az elõtörlesztést, én nem.
Hát, ez a tipikus 22-es csapdája. A lakásodat talán nem fogják elvenni. Mennyi ideig kell fizetned a 20 ezer Ft-ot?

Kényszerítheti a gépkocsi-oktató a tanulót arra, hogy plusz órákat vegyen (borsos áron), vagy ha akarok, mehetek vizsgázni a kötelező óraszám letelte után?

Legjobb válasz: Nem kötelezhet rá! De ha megbuksz, akkor kötelezõ min. 2-3 órát még venned a következõ vizsgáig.

Nem kötelezhet rá! De ha megbuksz, akkor kötelezõ min. 2-3 órát még venned a következõ vizsgáig.
Nem kötelezhet rá. Ha megbuksz akkor is csak abban az esetben, ha a szerzõdésben, amit aláírtál ez benn van. Viszont ha megbuksz akkor érdemes venni plusz órákat, mert mondjuk két hét múlvára kapsz vizsgaidõpontot, és azalatt a két hét alatt jó, ha vezetsz.
Nem kényszeríthet. ha megvolt a kötelezõ 10 óra rutin pályát vagy a 20 óra forgalomban akkor mehetsz vizsgázni. Persze sokan vetetnek még órákat... Ha nem sikerül a vizsga akkor kötelezõ venni plusz két órát, és utána lehet elmenni ismét vizsgázni.

Kényszerithetnek a szüleim h pszichológushoz menjek? Azt hiszik kattant vok :S

Ez a mániájuk mostanában, nekik kéne pszichológushoz menni. Meg az of?m is azt mondta még tavaly évvége körül h menjek el a sulipszichológushoz mert szte nem minden ok velem (közben csak azért mondta mert utál!!!) de nem mentem és most megint kezdi meg felhivta a szüleim :S És azóta a szüleim is azt mondják h muszáj és el akarnak vinni a héten. De én nem akarok menni!!! Semmi bajom sincs. Kényszerithetnek erre? Mit csináljak ienkor?

Legjobb válasz: Ha teljesen biztos vagy a dolgodban, tegyél a kedvükre és menj el a piszológushoz:) Mi bajod eshet? Két dolog történhet: 1. Igazad van és nincs veled semmi baj. Éljen, papirod lesz róla, amit az orruk alá dörgölhetsz. 2. Megállapítják, hogy valami mégsem egészen kerek és akkor neked kell(ene) elgondolkodni, hogy mi is a helyzet az önértékeléseddel...Persze ekkor sincs tragédia, lehet, hogy beszélgetnek veled, esetleg próbálnak tanácsot adni, stb. Fel a fejjel :)

Ha teljesen biztos vagy a dolgodban, tegyél a kedvükre és menj el a piszológushoz:) Mi bajod eshet? Két dolog történhet: 1. Igazad van és nincs veled semmi baj. Éljen, papirod lesz róla, amit az orruk alá dörgölhetsz. 2. Megállapítják, hogy valami mégsem egészen kerek és akkor neked kell(ene) elgondolkodni, hogy mi is a helyzet az önértékeléseddel...Persze ekkor sincs tragédia, lehet, hogy beszélgetnek veled, esetleg próbálnak tanácsot adni, stb. Fel a fejjel :)
Miért kéne beleröhögni a pofájába? Szimplán elbeszélget veled és max megmondja a szüleidnek, hogy full normális vagy nincs semmi bajod. Én kb 3 havonta egyszer elmegyek, addigra õsszegyûlnek a gondok, kibrszéljük és kész. Nem csak dilibogyókat osztogatnak:)
Miért nem mész el, utána BÉKÉN HAGYNAK.
A pszichológus nem doktor! Ha a szüleid és a tan árod is így látják, akkor valószínûleg igazuk va., Te nem tudod a saját viselkedésedet reálisan megítélni. Ha valóban van baj veled, és nem mégy el, akkor az súlyosbodik, és másokkal is sok bajod lesz. Így viszont rávezet az általad nem ismert hibáidra.
törõdj bele, menj el, és gyõzd meg a pszichológust arról, hogy tök felesleges neked oda járnod. ha belefeszülsz, csak rosszabb lesz.
Amúgy a pszichológus az nem a bolondokkal foglalkozik, hanem csak a lelki sérültekkel. Egyébként én elmennék, és nem mondanék semmit, csak beleröhögnék a képébe a dokinak.:)
gondolom olyan dolgaid vannak, amik miatt ezt hihetik. én pszichológusnak készülök és szívesen meghallgatlak, ha úgy gondolod. privit ne írj mert már megszûnt ez a címem. üdv. 18/L
Hello! Valamivel indokolniuk kell a pszichológushoz való járást! Csak úgy senkit nem küldenek el a dokihoz. Le tudnád írni mit mondanak neked? Talán kerekebb választ adhatok neked.;)
LOL téged tényleg látnia kéne valami orvosnak. meg figyelhetnél a suliban is jobban, hátha okosabb leszel és nem fogsz ilyen marhaságokat gondolni, hogy mi történik egy pszichológusnál pl.
Paranoid skizofrénia ugrott be...
A kérdező hozzászólása: Meg am is letagadnak oan dolgokat amiket LÁTTAM meg HALLOTTAM ez után ti nem gondolnátok h vmi gáz van?!
De, de nem a környezetemmel, hanem velem.
Egyébként is, valószínûleg azt fogja mondani, hogy nem tehet semmit, amíg szerinted minden rendben, és nem akarsz változni. Ez olyan, mint a szenvedélybetegség: amíg nem akarsz leszokni, pisztollyal sem kényszeríthetnek.
Mondanál egy példát arra, hogy a szüleid mit tagadnak le amit te láttál? Én már csak azért is elmennék. A pszichológus (én jártam) klassz beszélgetõ társ lehet. Tök nyugodt, hagy beszélni, érdekes dolgokat kérdez, nekem bejött. Csak lazán! Add magad!
Nem vagy normális... És ennek tetejébe még üldözési mániád is van.
Totál paranoid vagy. Ez már inkább a pszichiáter hatásköre, mintsem a pszichológusé...
A kérdező hozzászólása: Hát pl. most nyáron volt 4x-5x oan h felkeltem éjszaka és hallottam h vki mászkál a házban. Elõször eléggé féltem nem mertem semmit se csinálni de amikor már nem hallottam akk átmentem a szüleimhez. Õk fekeltek, végig kutatták a házat de akk már nem találtak senkit (mondjuk akk már nem is hallottam semmit szal gondolom elment), de nem hittek nekem. Ok, ha 1x lett volna akk álmodtam vagy nemtom, de vagy 5x volt ien!!! Ja meg eltûnt egy számológép azóta sincs meg. Most meg vagy két hete felkeltem éjszaka és hallom h anyám beszélget vkivel. Hajnal fél háromkor. Nem értettem h mit de tuti az õ hangja volt meg egy ismeretlen férfinek a hangja. Aztán vissza aludtam reggel kérdezem h ki volt azt mondja senki õ aludt ne képzeljek be ien hülyeségeket biztos csak álmodtam. Meg apám se hitt nekem :/ Pedig 1000% h nem álmodtam, HALLOTTAM!!!
A kérdező hozzászólása: Jó bakker lehet h paranoid vok de nem ok nélkül :/ HA veled ienek lennének te is az lennél!
A kérdező hozzászólása: Jó én értem h nem hisztek nekem mert nem hétköznapi tényleg de én hallottam és tom h ez van, én lakok itt. És az a legrosszabb h rám akarják húzni az egészet meg engem akarnak kényszeriteni h elmenjek pszichológushoz.
Én is hallok halk zajokat félálomban, mégsem fantáziálok összeesküvésrõl.
A kérdező hozzászólása: Jó, akk mondok még: az ofõm felhívta a szüleimet. Mondja anyám utána h az ofõ mondta h menjek el az suliszichológushoz de anyám mondta h nem, mert nekik van vmi tuti jó pszichológus ismerõsük egy szomszéd városban õ naon jó pszichológus és elvisznek majd oda nem a suliban aki van. Nem fura ez h csak egy pszichológus jó nekik csak??? Persze, ismerõs... ezért is nem akarok menni. Ha csak az az egy lett vna én is azt hittem vna h félálomban hallottam de ez így már kicsit túl sok véletlen :P
Engem meg nem az SZTK-ba vittek fogorvoshoz, hanem egy ismerõshöz, akivel mindig elégedettek voltak. Aggódnom kellene, milyen chipet ültettek a fogamba?
Menjél. Ha neked van igazad, bebizonyíthatod, ha nekik, legalább segít.
A 6 kommentedbõl elgé világosan kitûnik, hogy nincs minden rendben a dobozodban. Beszélgetni fog veled a doki, semmi más nem fog történni.
sztem is menj el, aztán majd kiderüól, h semmi okod nincs rá
A kérdező hozzászólása: Azért nem megyek el mert félek h mit csinálna velem :S Csak rajzoltat velem majd egy házat meg kérdezget amihez semmi köze és észre se veszem és átmossa az agyam :S Hát azt mondják h furcsa dolgokat csinálok jó tom h kicsit másképp látom a világot de ez miért baj? Nekem nem furcsa. Meg h nekik tök érthetetlen h mit miért csinálok (csak azt nem értem miért én vok a hibás ezért???) meg kiszámíthatatlanul reagálok mindenre (nem igaz) meg h beképzelek dolgokat amik nincsenek (ez se igaz, csak nem hisznek el nekem semmit).
Menj el és azzal bebizonyíthatod nekik hogy nincs szükséged dilidokira
Figyelj a pszihológusokokhoz nem õrültek járnak. Menj el szerintem, lehet hogy tök érdekes lesz. Egyébként egy csomó felnõtt ember egy rakás pénzt kifizet azért hogy oda járjon. Nem hiszem hogy félned kellene, a pszihológus csak beszélget veled, nem fogorvos vagy ilyesmi hogy valami rémisztõt mûveljen.
A kérdező hozzászólása: Persze aki nem tetszik az embereknek mert vmit máshogy csinál azt elviszik pszichológushoz h robotot csináljon belõle h mindent úgy csináljon ahogy kell... nem akarok oda menni!!! :S Különben sincs semmi bajom. Megkérdezné mi baj van mit mondanék neki? Semmi, minden [email protected], ok, szevasz?
tényleg nem vagy normális, vagy csak kamuzol. mindenesetre nem azt kérdezi, hogy hogy vagy. az max bevezetõ kérdés.
A kérdező hozzászólása: Akkor mit csinál? Én még sose voltam csak amiket filmekben látni
Csak mindenfélérõl beszélget veled. Néhányszor elmész aztán ha nincs semmi bajod megnyugtja a szüleidet. Képeket csak a bûnügyi filmekben mutogatnak szerintem, meg nagyon kicsit gyereknek inkább akik még nem tudnak beszélgetni, õk szoktak rajzolni is. Nem kell feltétlenül a suliban lévõhöz menned mehetsz máshova is.
A kérdező hozzászólása: Jó de a szüleim tuti azt fogják mondani h amit "beképzelek" azok nem is igazak és nekik fog hinni!!! És be fog zárni diliházba amikor semmi bajom :S:S Már az is eszembe jutott h csak meg akarnak szabadulni tõlem. Azt se akarták h meg szülessek csak véletlenül lettem :/
A kérdező hozzászólása: Mind1 csak annyit akartam kérdezni h kényszerithetnek ienre? Mert azt csinálják, de sztem ha nem akarok menni nem kényszerithetnek, nem?
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem bajod van. Agymosás a pszichológustól, a szüleid el akarnak ûzni otthonról... kicsit irracionális, paranoid.
Ehhez nem kell pszihológus én is megmondom hogy hisztis vagy, de nyugi ezért még nem zárnak majd diliházba. És igen kényszeríthetnek rá, úgyhogy inkább menj magadtól.
Öreg, te hisztérikus vagy, az "agyátmosásról" elõadott összeesküvés-elméleted alapján pedig tényleg nem ártana, ha orvos is vetne rád egy pillantást, eléggé fura, ahogyan kézzel-lábbal tiltakozol...
A kérdező hozzászólása: Jó akk ne higgyetek ti se nekem, tökmindegy. Semmi bajom sincs és nem ok nélkül gondolom ezeket!
18 év alatt a szüleid döntenek az orvosi kezelésedrõl, sõt ez a köteleségük, igen kényszerithetnek. Elbeszélgetnek veled és annyi, senki nem fog bezárni mert nincs hova, felnöt súlyos betegeknek sincs hova tenni mert minden ilyen intézetet bezártak.

Lehet-e követelni, hogy a telkünkhöz adják vissza azt a területet, amit az önkormányzatnak átadtunk? -kell egyáltalán a nagybátyámék telkére szolgalmi jog a víz átvezetéséhez? -a jegyző valóban kényszerítheti a víz adására nagybátyámékat?

A nagybátyámékkal közösen van egy osztatlan közös tulajdonban lév? telkünk (természetben megosztott, de papíron nem lehetséges a telek mérete miatt) és néhány évvel ezel?tt hozzájárultunk, hogy az önkormányzat részére, a telkeink közm?vesítése céljából (útszélesítés miatt) kb.20 m2 egyforma arányban átadjunk. Akkor nagybátyámék telkére a víz bevezetésre került, emellett ?k aláírtak egy papírt, melyben örökös visszavonhatatlan szolgalmi jogot biztosítanak számunkra a közm?vek bevezetésére a telkünkre. Sajnos ezen a papíron nem megfelel? helyrajzi szám szerepel, de a megfogalmazásból kivehet? -mivel nincs más közös tulajdon képez? ingatlanunk- hogy err?l a telekr?l van szó! Most szeretnénk építkezni és a vizet bevezetni a telkünkre, de ?k nem járulnak hozzá hogy szorgalmi jogot adjanak (hiába mondjuk hogy ?k aláírták annak idején ezt a papírt) mondván így értéktelenebb lesz a telkük. A vizet másik utcából csak nagy költségek árán lehet lehozni a telkünkig, így nem megoldható.

Legjobb válasz: mit jelent az "átad" kifejezés most? önkormányzati tulajdonba került a 20 m2? mi van a tulajdoni lapon? megnéztétek? ingyenes megnézni földhivatalban fel van tüntetve a szolgalmi jog? a szolgalmi jog jogosultja (uralkodó telek) kicsoda? ti vagy az önkormányzat? ugye ti vagytok a szolgalmi jog jogosultjai teljesen elírták a helyrajzi számot szerzõdésben? mérvadó a közhiteles ingatlan-nyilvántartás annak idején be lett jegyezve gondolom a szolgalmi jog a szolgáló telek tulajdoni lapjára a szerzõdéssel alapított szolgalmi jog az ingatlan-nyilvántartásba történõ bejegyzéssel keletkezik

mit jelent az "átad" kifejezés most? önkormányzati tulajdonba került a 20 m2? mi van a tulajdoni lapon? megnéztétek? ingyenes megnézni földhivatalban fel van tüntetve a szolgalmi jog? a szolgalmi jog jogosultja (uralkodó telek) kicsoda? ti vagy az önkormányzat? ugye ti vagytok a szolgalmi jog jogosultjai teljesen elírták a helyrajzi számot szerzõdésben? mérvadó a közhiteles ingatlan-nyilvántartás annak idején be lett jegyezve gondolom a szolgalmi jog a szolgáló telek tulajdoni lapjára a szerzõdéssel alapított szolgalmi jog az ingatlan-nyilvántartásba történõ bejegyzéssel keletkezik
A kérdező hozzászólása: Amikor a vizet bevezették akkor 10-10 m2 adni kellett a telkünkbõl ( ami úgy néz ki hogy a nagybátyámék telkén 20m2-rel beljebb kellett hozni a kerítésüket a mienket pedig 10m2-rel)azért hogy szélesebb legyen az utca, mivel csak így fektették le a csöveket az utcában. Természetesen az az utca csak a nagybátyámék telkével érintkezik!!! Önkormányzattal kötött szerzõdésben az áll hogy közösen adunk a telkünbõl..... hogy telkeink közmûvesítve legyen. Szolgalmi jog még nincs!A vizet csak a nagybátyámék földjén lehet keresztül vinni a mi telkünkre!
A kérdező hozzászólása: Nem az önkormányzattal kötött szerzõdésben van elírva a helyrajzi szám, hanem általunk kreált papíron(amiben nyilatkozik arról hogy örökös szolgalmi jogot biztosít számunkra a közmûvek telkén való átvezetésére), melyet aláírt a nagybátyám! Ezt azért írattuk alá annak idején vele, mert a telkünkre nem került bevezetésre a víz, de a telkünk területébõl adtunk, amikor nagybátyámékhoz bevezették!

A kettős állampolgárt kényszerítheti egyik "hazája" az egyik állampolgárságának elhagyására?

Pl.: egy két ország közti konfliktus miatt.

Legjobb válasz: Kényszerítheti , igen.

Kényszerítheti , igen.
Igen
Igen. Hontalanná nem teheti, tehát ha csak egy állampolgársága van, akkor nem vonhatja meg tõle. Persze erre is vannak példák, a 3. világban vagy például Észtországban.
Igen, rengeteg ország nem ismeri el a kettõs állampolgárság intézményét és ha fel akarod venni az övékét le kell mondani a meglévõrõl vagy fordítva: ha másik országét veszed fel elveszted az övékét. Ilyen Szlovákia, Dánia, Ukrajna, Hollandia csak hogy a környéken lévõket említsem.
El kellene dönteni, hogy melyik ország polgára vagyok, nem pedig, ha itt osztogatnak, akkor ide tartozom, ha ott, akkor oda. Ha itt elvárások vannak, akkor odavaló vagyok inkább, ha ott követelnek, akkor meg idevaló.
Természetesen. Sõt ez lenne a normális helyzet, minden ember egy országhoz tartozzon, ne kettõhöz vagy öthöz.
"Természetesen. Sõt ez lenne a normális helyzet, minden ember egy országhoz tartozzon, ne kettõhöz vagy öthöz." Nem értek egyet, családi okokból lehet olyan, hogy valaki másik országba házasodik. Vagy ha valakinek két ország állampolgára a két szülõje. De olyat biztos nem engednék, hogy csak úgy felvegye valaki másik ország állampolgárságát. Persze sok országban egyáltalán nincs kettõs állampolgárság, lásd Svájc.
Ausztria pl. kényszeríti. az USA leszrja a másik állampolgárságot.

Hogyan kényszeríthetjük rá az általunk választott párt elitjét, hogy teljesítse a választási programot?

Persze nem a program bet?jét, hanem a lényegét. Kolbászból ígérnek kerítést, átláthatóságot, tisztességet, szép jöv?t, aztán hatalomra kerülve lustálkodnak, lenyúlnak, kimagyaráznak, végül egyetlen érv marad - ?k azért vannak hatalmon, hogy ne a másik (sötét) oldal uralkodjon. Ez unalmas és költséges paródiája a demokráciának, véget kéne vetni neki. De hogyan?

Legjobb válasz: "Hogyan kényszeríthetjük rá az általunk választott párt elitjét, hogy teljesítse a választási programot?" Ez nagyon egyszerû, éppen most látunk rá példát. Az MSZP 2006-ban a választás után visszavonta a programját, jelenleg 1/3 akkora a népszerûsge, és 2010-re néhány százalékos kispárttá válhat. Így jár egy párt, ha látványosan szembemegy a szavazói akaratával.

"Hogyan kényszeríthetjük rá az általunk választott párt elitjét, hogy teljesítse a választási programot?" Ez nagyon egyszerû, éppen most látunk rá példát. Az MSZP 2006-ban a választás után visszavonta a programját, jelenleg 1/3 akkora a népszerûsge, és 2010-re néhány százalékos kispárttá válhat. Így jár egy párt, ha látványosan szembemegy a szavazói akaratával.
Nem teljesen hülyeség, amit az elsõ válaszoló mond. A rendszerváltás óta jóformán ugyanaz az elit ül a parlamentben. Kialakult egy olyan illúzió az eddig regnáló két oldal fejében, hogy a választó 2-3 év alatt mindent elfelejt, ezért egymást váltogatva a végtelenségig hatalmon maradhatnak bármit tesznek. Ezért üzenni kell, és nem csak nekik, hanem a mindenkori politikának, hogy az opportunista, korrupt, gyenge kormányzás elõbb-utóbb politikai halálhoz vezet. Rákényszeríteni egy párt elitjét a megfelelõ teljesítményre csak következetes választópolgári viselkedéssel lehet. Az a párt, amelyik egyszer rosszul kormányzott, vagy hazudott, többet ne kapjon szavazatot! Persze ez az, ami egyelõre nagyon nem megy, bár már vannak biztató jelek. Ha egy politikai szereplõ érzi, hogy könnyen kicsúszhat a lába alól a talaj, ha hazudik, vagy valamit nem jól csinál, ne féljetek, akkor nem felejti el, hogy ki õ és honnan jött.
Egyszerû: aki eddig Fideszre vagy KDNP-re szavazott, az a soron következõ országgyûlési választásokon szavazzon a Jobbikra, aki pedig eddig az MSZP-re, vagy az SZDSZ-re, az ezután az LMP-re. Garantált a változás.
Ezt a csere-bere megoldást követjük már 1989-tõl.Mi a biztosíték arra, hogy az elõttem válaszoló által javasolt két párt képviselõi mások lesznek? Én a problémát abban látom, hogy: a magyar ember legnagyobb hibája az, hogy amikor egy kicsit nagyobb hatalom van a kezében, kicsit jobb anyagi körülmények közé kerül: elfelejti, hogy honnan jött!!!!! Meg lehet próbálni, valóban új képviselõk kellenek a parlamentbe, de olyanok, akik valóban magyarként, magyarországon a magyarokért dolgoznak, mondom dolgoznak!
Sehogy , mikor bejut a Parlamentbe már az alapszervezeti titkár beintésére szavaz , el is felejtette hogy mit ígért elõtte egy hónappal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!