Találatok a következő kifejezésre: Kémiában, hogyan összetett nevekből meghatározni a (1 db)

Kémiában, hogyan lehet, összetett nevekből meghatározni a molekulaszerkezetet?

Legjobb válasz: Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!

Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

8. osztályos fizika?

Mekkora erősségű áram halad át az izzón, ha a másik fogyasztón 0,5A erősségű áramot mértünk?
(csak ennyi a kérdés nincs más adat hozzá) :/
KÖSZI A MEGOLDÁST ELÕRE IS. :)

2

Hogyan oldjam ezt a matek feladatot meg?

Van 2 egyforma melysegu, de klnb nagysagu tartalyunk szinultig tele uzemanyaggal. 12 orakor elkezdjuk leengedni mindkettot. Az egyik 18, a masik 20 orakor urul ki, tudva hogy az uzemanyag kifolyasanak sebessege allando es folyamatos. Hany orakor lesz az uzemanyag mennyisegenek magassaga az egyik tartalyban fele akkora mint a masikban?

4

Segitene valaki ebben a matek feladatban?

Ey 100 m hosszan elorehalado gyerekcsoport vegerol a tanito neni a sor elejere ment, majd onnan visszafordult es megint a sor vegere ert. Ezt meg egyszer megismetelte. A tanito neni haromszor olyan gyorsan haladt mint a gyerekcsoport. Mekkora utat tett meg a gyerekcsoport, mire a tanito neni masodjara is a sor vegere ert?

7

Segítség kéne Szerintetek ez a fogalmazás jó önélet rajznak? Ja és ha van benne helyesírási hibák ak azt is ki lehet javítani :D

1999. junius. 28-án, éjfél előtt tíz perce jöttem világra. A szüleim már nagyon vártak.
Testsúlyom nem érte el a három kilót sem, amitől nagyon megijedtek, de akkor még nem tudták, hogy ekkorára növök. Életem első hónapjait evéssel, sírással töltöttem. Nyolc hónapos lettem, amikor kimondtam életem első szavát, ami tátá volt, később már sokkal több szavat tudtam mondani, de a villa valahogy sose ment azt mindig Lillának mondtam. Egyéves koromban két lábra álltam, és ennek anyu örült a legjobban. Úgy 3 évesen elkezdtem firkálgatni valamiket. Leültem a konyhába a szőnyegre és rajzolgattam meg sikeresen összemaszatoltam a szőnyeget. Nem voltam rossz kislány állítólag csak mindig épp akkor gagyogtam, amikor anyu telefonált. Öt évesen beadtak az óvodába, ami nem nekem nagyon nem tetszett, de később hozzá szoktam. Furcsa volt hirtelen ennyi gyereket látni egy helyen. Itt rájöttek, hogy van rajztehetségem, szerettem is nagyon rajzolni. 7 évesen átirányítottak az iskolába, na a maga a pokol volt. Nem értettem miért kell mind egyes nap nekem oda mennem. Főleg, hogy olyan sok minden rosszat hallottam róla. A felső nekem nagyon tetszett nagyon is vártam, attól nem féltem. A sok szidás folytán jöttem rá 6-ban, hogy ideje megkomolyodni és figyelni végre az órákon. Ami engem most érdekel és van is tehetségem hozzá az informatika. Az még nem biztos, hogy erre a szakra megyek, mert nem tudok dönteni. Szeretnék még jobb eredményeket elérni a jövőben, és hogy valami olyan szakmát tanuljak, amit szívesen tennék. Õszintén amennyire én féltem ettől az iskolától, olyan gyorsan átestem rajta, nem szívesen hagyom itt.

6

Elmagyaráznátok azt hogy ha két vektor merőleges vagy párhuzamos akkor milyen kapcsolatban vannak és hogy miért semmisítik meg egymast vagy miért 0?

2

Magyarbol azt a hazit kaptam hogy keszitsek leirast a kedvenc impresszionista festmenyemrol de ugy hogy az osztalytarsaim a vegen tudjak kitalalni hogy melyikre gondoltam. Segitenetek?

legyszi segitsetek.(

7

A Galilei féle lejtőn egymástól milyen távolságra kell elhelyezni az ütközőket, hogy az egymás melletti mélyedésekben leguruló golyók koppanásai ugyanolyan időközönként jöjjenek létre! A harmadik ütköző 40 cm-re van a másodiktól?

Az eredmények meg vannak a könyvben, de nem tudom hogyan kell kiszámolni?
8cm, 24cm, 40cm

2

Ki lehet számolni ezt a feladatot és ha igen, hogy?

Egy 2kg tömegű tömegű testet 5m/s állandó sebességgel emelünk. Mekkora az emelő erő munkája és teljesítménye?

3

Kik a főszereplők az Új Zrínyiászban?

Valaki legyen olyan kedves, és írja le nekem a főbb szereplőket rövid jellemzéssel, tulajdonságokkal együtt! Előre is köszönöm!

0

Azt a feladatot kaptuk, hogy elemezzünk egy világgazdasági cikket. Ezt hogy kell?

Nem mondtak el túl sokat, hogy mit és hogyan, és teljesen tanácstalan vagyok, mivel nem tudom, hogy hogyan csináljam.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!