Találatok a következő kifejezésre: Kémiában, hogyan összetett nevekből meghatározni a (1 db)

Kémiában, hogyan lehet, összetett nevekből meghatározni a molekulaszerkezetet?

Legjobb válasz: Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!

Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Segítenétek megoldani? (matek)

Egy 35 èves matematikatanàr ràjött, hogy èdesapja èppen 8-szor annyi èves, mint õ volt akkor, amikor èdesapja feleannyi idõs volt, mint mist. Hàny èves most a matematikatanàr èdesapja?

1

Egy szabályos hatszög minden oldalát meghosszabbítjuk a kétszeresére az ábra szerint. Így egy újabb szabályos hatszöget kapunk. Hányszorosa a nagyobb hatszög területe a kisebb hatszög területének?

2

A jel és jel rendszerek tételnél azt a feladatot kaptuk, hogy a-k-ig le kell írni, hogy egyes betűknek milyen önálló jelentésük, szerepük van?

Pédául: "a": határozott névelő, E/3-mas birtokos személyi jel.
"b": melléknévközépfokának a jele
VISZONT A "c ; f ; h"-ra nem találtam semmit. Kérlek segíts egy magyar 5-ös múlik rajta. :)

13

Valaki le írná nekem röviden (Ady) a forradalmi versek témáját?

0

Milyen témából csináljak prezentációt? BIOLÓGIA HELP

Azt mondta a tanárom bármiről lehet. Rossz jegyet kaptam bioszból így szeretnék egy érdekes témájú prezentációt. Ti szerintetek mi lenne a legjobb téma? 8. osztályos vagyok. Kérlek segítsetek holnapra kell :(

1

Ady Endre : Sípja régi babonának című vers elemzése közben azt a házi feladatot kaptuk hogy fejtsük meg milyen BABONÁT takar a cím? Ezt meg is kellene magyarázni, de nem találok róla sehol semmit.

0

Léccives leírnátok Moliére Dandin György című drámájának a cselekményvázlatát/szerkezetét?

Tudjátok expozíció,bonyodalom,kibontakozás,tetőpont,fordulat, végkifejlet.

0

Tudnátok segíteni?

Egy számsorozat első tagja 52. Minden további tagot úgy kapunk hogy az egyesek helyén álló számjegyet négyzetre emelünk majd hozzáadjuk a tízesek helyén álló számjegy kétszeresét. Add meg ennek a sorozatnak a 2013-adik tagját! A jó válaszokat előre köszönöm tudjátok?

1

Tudnátok valami nagyon brutális matematika feladatot?

analízis,diszkrétmatek...

10

Kinek mennek az exponenciális egyenletek?

Sziasztok! Most vesszük az exponenciális egyenleteket matekból, és van itt egy ami kifogott rajtam. Tudna valaki segíteni benne? Íme:
34^x - 942^x - 64 = 0
Addig nyomkodtam a számológépet míg kiderült hogy x=5, de ez édeskevés ha nem tudom kifejteni.
A válaszokat előre is köszönöm!!!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!