Találatok a következő kifejezésre: Kémiában, hogyan összetett nevekből meghatározni (1 db)

Kémiában, hogyan lehet, összetett nevekből meghatározni a molekulaszerkezetet?

Legjobb válasz: Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!

Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

1. Miért nem használható a transzformátor egyenáramú áramkörben? 2. Mennyi a Föld mágneses indukciója? Hogyan lehet megmérni?

5

(x^2-7) ^3-nak mennyi a deriváltja?

2

Hogyan kell megoldani a következő logaritmusos feladatot?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

7

A búcsú lírai megfogalmazása?

Az a feladat, hogy írjak egy 2 oldalas fogalmazást a búcsú lírai megfogalmazásáról 3 magyar költeményben. A versek a búcsú váradtól Janus Pannonius Bornemisza péter siralmas énnékömés Balasai Bálint Búcsú hazájától. Mit írjak bele illetve valami forrás ami segít?!

4

Hogy fejezzek be egy összehasonlító verselemzést?

Petőfi Sándor Az Alföld- Juhász Gyula Magyar táj, magyar ecsettel

2

Hogyan lett ez átrendezve ilyenre?

Ebből a keresleti függvényből: P=200-2Qd

2

Jó földrajzosok! Ez milyen éghajlatú?

ezen az órán hiányoztam, és így nem tudtam leírni. dolgozat lesz a következő órán ebből, és szeretnék belőle jó jegyet.

6

Hogyan lehet könnyen leolvasni az abszolútérték-függvény hozzárendelési szabályát?

Kaptam egy ilyen házit, de nem foglalkoztunk vele órán, és szeretném tudni hogy itt vannak-e ilyen módszerek, mint a lineáris függvénynél. :)

0

Makroökonómia kérdések, tudsz segíteni?

Két feleltválasztós kérdésről lenne szó házidolgozatban, szeretnék biztosra menni

0

Baj ha nem vezetem le? (logaritmus)

Most vettük először a logaritmust. Az lenne a kérdésem, hogy baj e az ha nem vezetem le:

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!