Találatok a következő kifejezésre: Kémiában, hogyan összetett nevekből meghatározni (1 db)

Kémiában, hogyan lehet, összetett nevekből meghatározni a molekulaszerkezetet?

Legjobb válasz: Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!

Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Meg tudja oldani valaki ezeket teljes levezetéssel (Matek)?

Hello. 4 matematika feladatról lenne szó amivel nem tudok mit kezdeni. Remélem van itt valaki aki meg tudja oldani, ha kérhetném akkor levezetéssel:

0

Hol választotta királlyá III. Frigyest Mátyás ellenzéke?

Töri levelezőt csinálnék és erre sehol se találom a választ. :/

0

Mássalhangzó Törvények. (? )

Ezeknek a szavaknak kéne a mássalhangzó törvényük...:

3

Valaki segítene lécci?

Azt a feladatot kaptuk hogy kb.15 mondatos fogalmazást kell írnunk.Az Adventről és most kapaszkodj:bele kell képzelni magad valamelyik adventi gyertya szerepébe(én a négyest választottam),és le kell írni a gyertya gondolatait!

6

Valaki, aki (nagyon) jó fizikából? Rezgőmozgás FONTOS! Többi lent

sziasztok! nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni.

8

Kérdések írása történelemből?

Azt a feladatot kaptam, hogy kérdéseket kell irnom 4 adott anyagrészből. Az egyiknek a címe "Olaszország és Köztes-Európa" Ti milyen kérdéseket irnátok erről az anyagrészről?

7

Angolból a szenvedő szerkezetet hogy lehet felismerni?

A házi feladatban egy szövegből kell kiírni a szenvedő szerkezetes mondatokat ( arról van szó , hogy hogyan került panda európába, dė nem ez a fontos) és hogyan kell sima mondatból szenvedőst csinálni ?

6

FONTOS! Valami forrásanyagot kaphatnék-e (Szent Ferenc prédikál a madaraknak és A fordolt (megtért) farkasról) leckékről? Vagy esetleg valaki rövid tartalmat tudna-e írni?

1

Egy szakadékba függőlegesen lefelé 5 m/s kezdősebességgel ledobott kő koppanását 9, 1 s múlva halljuk. Milyen mély a szakadék? ( A hang terjedési sebessége c=340 m/s)

Légyszíves segítsetek, sürgős!!

9

Milyen történelmi jelentősége van a Don kanyarban történteknek, illetve az utókor hogyan tekint erre a tragédiára?

kb 5 mondatban valaki légysziiiii:DD

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!