Találatok a következő kifejezésre: Kémiában, hogyan összetett nevekből meghatározni (1 db)

Kémiában, hogyan lehet, összetett nevekből meghatározni a molekulaszerkezetet?

Legjobb válasz: Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!

Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

3.6 m m lejtő alján áll egy test. Ennek nekiütközik egy 3.5 kg tömegű, 26.18 m/s sebességű másik test. A testek az ütközés után együtt haladnak felfele a lejtőn és éppen a tetejéig jutnak el. Mekkora az eredetileg álló test tömege?

7

Hogyan kell megoldani?

Valaki aki tud segítsen mert én nem tudom megoldani mert a matektanárunk ezt nem magyarázta el és kész katasztrófa .
az első
Hány nap alatt végezne el 8 munkás napi 10 órai munkával azzala a feladattal , amelyiket 12 munkásnapi 8 órai munkával 16 nap alatt old meg ?
a másik
Ha 12 teherautó 600 km-es úton 1296 liter üzemanyagot fogyasztott, akkor menyit fogyaszt 10 ugyanolyan teherautó 800 km-es úton ?

2

Honnan tudhatom meg mi az alábbi függvény értékkészlete?

(x+5)/(2x-3)=f(x)

Értelmezési tartománya?
Hogy kell felírni?

2

Milyen szófajúak? A következő szavak

nekik , hogy ,kell , tőből , felesleges

1

Ez jó lenne tételnek (irodalom)?

Azt a feladatot kaptam,hogy ki kell dolgoznom 'a mai magyar nyelvművelés néhány alapkérdése' tételt és ezt dobta ki elsőnek a kereső:

2

Mit jelent ez a kifelyezes?

A muzsa kegyeletje vagy a muzsa keszteti dalolni ?

6

Egy kis segitseg?

Magyar hazibol ket kerdesre kell valaszoljunk .
1.) Mi lehetett az irasbeliseg tarsadalmakban a dalnok szerepe feladata ?
2.) Hogyan lesz szerinted valakibol dalnok ?

0

Kellene nekem egy Referátum erre a témára: Konkurencia és típusai. Valaki tud segíteni?

Tudtok valami oldalt ahol van erről valami?
Előre is köszönöm segítségeteket :)

0

Matek 8. osztályos (szöveges egyenlet)?

Egy üres kerti medencét az első csapon keresztül 40 perc, a második csapon keresztül 60 perc alatt lehet teleengedni vízzel, míg a teli medence a lefolyón két óra alatt ürül ki.

a.) Ha mindkét csapot egy időben nyitjuk meg, és a lefolyó zárva van, akkor a két csap együtt hány perc alatt tölti meg az üres medencét?

b.) Ha a lefolyó zárva van, és a második csapot 10 perccel később nyitjuk meg, mint az elsőt, akkor hány perc alatt telik meg az üres medence?

c.) Hány perc alatt tudjuk leengedni a harmadáig teli medence vizét, ha a csapok zárva vannak?

d.) Megtelhet-e az üres medence, ha a lefolyót elfelejtjük elzárni, és mindkét csapot egy időben nyitjuk meg? Ha igen, akkor mennyi idő alatt?

e.) Az üres medence feltöltéséhez megnyitjuk az első csapot, majd 20 perccel később vesszük észre, hogy a lefolyót nem zártuk el, ekkor elzárjuk a lefolyót és megnyitjuk a második csapot is. Innentől számítva hány perc alatt lesz tele a medence?

NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM HA VALAKI LETUDNÁ NEKEM ÍRNI EZEKET!

2

Matek kérdés sos?

Egy téren 35 jármű - autó és motorkerékpár - parkol. Mennyi az autók és a motorkerékpárok száma, ha összesen 120 kereket számoltunk meg? írd le a megoldás gondolatmenetet!

köszi

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!