Találatok a következő kifejezésre: Kémiában, hogyan összetett nevekből (1 db)

Kémiában, hogyan lehet, összetett nevekből meghatározni a molekulaszerkezetet?

Legjobb válasz: Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!

Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki tudja ezt kiszámolni? (műveletek gyökökkel)

http://kepfeltoltes.hu/view/131020/2013-10-18_11.30.04_www.k..
Elakadtam az a, feladat második példájánál. Ott már nem tudom egyszerűen közös gyökjel alá vonni. Örülnék ha legalább 1-2 példát kiszámolna valaki,hogy az alapján próbálkozhassak. Előre is köszi minden választ!

1

Matek házihoz kéne a megoldás, és valami kis magyarázatis?

Ali Baba elvitte a kincses barlangból az aranyrudak tizenharmad részét, majd másnap a maradék tizenheted részét. Mikor a rablók megérkeztek, a megmaradt 150 láda mindegyikében ugyanannyi aranyrudat találtak. Mennyi aranyrúd lehetett ekkor egy-egy ládában?
(A) 115; (B) 120; (C) 128; (D) 150; (E) 200.

4

Fizika képet kitalálása? (mechanikai hullámok)

Tehát a feladat:
Egy 9m hosszú rugalmas kötélen 1Hz rezgésszámú hullámot keltettek. Mekkora a hullám terjedési sebessége, ha a kötélen 3 teljes hullám fér el?

Akkor:
f= 1Hz
l= 9m

lambda(nem tudom hogy lehet a jelet begépelni)azt kell kiszámolni, ugye?
Mi a képlet ehhez? Mert én csak olyan képletet tudok, hogy lambda=c/f

Milyen másik képlet van amiből kitudom hozni az l-t?
Valaki tudna segíteni?

3

Hogyan tudom megoldani ezt a szöveges feladatot?

Apa és Peti együtt 51 évesek. Anya és Peti együtt 49 évesek. Apa és Anya együtt 74 évesek. Melyikük hány éves? Előre is köszönöm.

0

Hogy kell ezt a kémia házit megcsinálni?

1) 156kg benzolt fény jelenlétében klórozunk. Mekkora tömegű hexaklór-ciklóhexán keletkezik 75%-os hatásfok esetén?
2) 20 mól metánt égetünk. Számítsd ki a keletkezett széndioxid gáz térfogatát 90%-os hatásfok esetén.
3) Q mól (izopropén benzol) előállítása céljából benzolt propénnel reagáltatunk. 120 kg 2 mól előállításához 90%-os hozammal: a) mekkora tömegű benzol szükséges? b) mekkora térfogatú propén szükséges?
Aki tud valamelyikben segítené az kérem segítsen és kicsit szájbarágósan, hogy mit miért, ha lehet. Köszönöm előre is.

0

Valaki segítene fizika feladatokban?

Előre is köszönöm!

1. Egy testre 15N nagyságú függőleges irányú erő hat. Tetszőlegesen adjon meg egy derékszögű koordináta rendszert és határozza meg az erő koordinátáit ebben a koordináta rendszerben!
2. Számolja ki a 2m/s sebességgel 5m sugarú körpályán mozgó pontszerű test körpálya középpontjára vonatkozó impulzusmomentumát (perdületét)!
3. Egy 85kg tömegű síző 5m/s nagyságú sebességgel érkezett a 30m magas és 120m hosszú lejtő aljára. A munkatétel alapján számolja ki a rá ható súrlódási erőt!
4. Egy 2kg tömegű test keleti irányba halad 5m/s nagyságú sebességgel. Egy ütközés során elveszti mozgási energiájának 10%-át. Mekkora sebességgel halad tovább?
5. Definiálja a forgatónyomaték nevű fizikai mennyiséget. Rajzoljon egy olyan konkrét példát, ahol a kiterjedt testre ható forgatónyomaték 120Nm.
6. Mit tud az állandó gyorsulású mozgásról?
7. Hasonlítsa össze az impulzus (lendület) és impulzusmomentum nevű fizikai mennyiségeket. (kiszámolási mód, kapcsolat a kettő között, különbségek)
8. Egy ugyanolyan tömegű vízszintes helyzetű korong és gyűrű ugyanolyan periódusidővel forog a tömegközéppontján átmenő függőleges tengely körül. Van-e mozgási energiájuk? Hasonlítsa össze ezek nagyságát!

1

Tudnátok nekem ezekre a kérdésekre válaszolni az Odüsszeiával kapcsolatban?

1. kik odüsszeusz ellenfelei, támogatói? 2. milyen életlehetőségek közül választhat Odüsszeusz? 3. milyennek látja Odüsszeusz Nauszikát? 4. Az Odüsszeiában a főhősnek 33 eposzi jelzője olvasható. Gyűjts ezek közül minél többet! 5. Számolj be a tutajkészités munkafázisairol! Milyen életformaváltásra utal ez a részlet? 6. Ruha, álruha és hordozott minőség ellentétének motivuma többször is megjelenik a műben. Keress pl-kat! 7. Bizonyitsd be, h Penelopé mélto társa Odüsszeusznak. Hogy ismerteti fel magát Penelopé elott? 8. Mi a titka az Odüsszeusz által készitett ágynak? Jellemezd Telemakhoszt 9. Vajon csak isteni közbelépéssel lesz béke? 10. Gyűjts cimeket, mely művekben az Odüsszeusz téma tovább él!

3

Matematika háziban tudnátok segíteni részletesen megoldani?

Egy téglalap alakú, 384cm2 területű kartonlapot Péter három vágással egybevágó négyzetekre darabolt fel. Mekkora térfogatú kockát tudott a kapott nényzetekből összeállítani?

3

Hogyan kell ezt megoldani? Nem tudom a matek házim utolsó pontját.

logaritmus 3 alapon27-logaritmus gyök3 alapon27-log 2/3alapon27-log gyök3/2 alapon (64/24)
Ezt hogyan kell? Elmagyarázza valaki? Nagyon sokat segítenétek.

6

Földrajz? (8. -os)

Segítenétek a köv. kérdésekben?

1.Hol kedvezőbb az éghajlat?
a.) Londoni-medence
b.) Ukrajna

2.Hol kisebb az apály-dagály szintkülönbsége?
a.) északi-tengeren
b.) adriai-tengeren

3.Melyik talaj humusztartalma kisebb?
a.) szürke erdòtalaj
b.) barna erdőtalaj

4.Melyik folyó fagyhat be télen gyakrabban?
a.) Temze
b.) Volga

5.Melyik országban élnek jelentős számban nemzeti kisebbségként?
magyarok:
szerbek:

6.Melyik nem illik a csoportba?
gabonaxportja jelentős:
a.) Ukrajna
b.) oroszorszag
c.) Franciaország

földgázbányászata jelentős:
a.) Norvegia
b.) Hollandia
c.) Oroszország
d.) Svédország

jellegzetes kikötői iparág:
a.) kohászat
b.) kőolajfinomítás
c.) autógyártás
d.) hajógyártás

állattenyésztését a termelő-tehenészet jellemzi:
a.) Dania
b.) Spanyolorszag
c.) Nagy-Br.
d.) Eszak-Olaszorszag

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!