Találatok a következő kifejezésre: Kémiában, hogyan összetett (1 db)

Kémiában, hogyan lehet, összetett nevekből meghatározni a molekulaszerkezetet?

Legjobb válasz: Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!

Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy család 10 millió Ft kölcsönt vesz fel 20 évre. A hitel éves kamatlába 16%. A kölcsönt negyedévente egyenlő részletekben kell visszafizetni. Mekkora az azonos nagyságú törlesztőrészlet?

1

Matek:területszámítás, segítesz?

Õ volna a feladat: <[link]

3

Területszámítás (matek)?

Elkezdtem de nem tudom,hogy hogyan kellene folytatni(lehet az sem jó ahogy csináltam)aki tud segítsen pls köszönöm szépen!

2

Komplex másodfokú egyenlet megoldása?

a^2+2a-12=0

2

Egy mértani sorozat első három tagjának összege 8-ad része a következő három tag összegének. A) Mennyi a sorozat hányadosa? B) Mennyi az első 6 tagösszege, ha a1=32

4

Összekeverünk 6 cm3 0, 15 mol/dm3 koncentrációjú HCl oldatot és 14 cm3 0, 14 mol/dm3 koncentrációjú H2SO4 oldatot. Mekkora lesz a keletkező oldat pH-ja?

Segítenétek ebben? Nem igazán értem a pH számítást. Köszi

3

Nagyon sürgösen segitenetek kell képletek kellenek: -köb külömsége -köb öszege -binom köbe -polinomok tényezöre bontása t valaki a képletet? Létci

1

Hogy elemezzük az alábbi mondatot?

"Azt akarom, hogy éljen."

2

Mi az dt integrálásnál, hogy kapom meg és miért?

Itt egy példa, ahol dt kapunk, ha megoldjuk: integrál x/(√(1-x^2))dx

2

Hogyan lehet megoldani a képen látható különböző alapú logaritmus feladatot?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!