Találatok a következő kifejezésre: Kémiában, hogyan összetett (1 db)

Kémiában, hogyan lehet, összetett nevekből meghatározni a molekulaszerkezetet?

Legjobb válasz: Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!

Elõször is az anyag nevét kell elemezned, pl: teflon(tetra flour-etén)tehát van benne egy kiindulási etén(3 szénatomos 1db kettõs kovalens kötést tartalmazó molekula)és ehez kapcsolódik 4 db (tetra)flór adom, mivel a flór atonok darabonként 7 kovalens kötést képesek kialakítani, eggyel bekötnek a szénsorba, a másik 6 elektorn pedig összekapcsolódik, és így hozzák létre a delokalizált elekronpárokat.Na jó ez csak egy példa volt, de így minden anyagot lehet elemezni, ennek ez elvén, hogy a nevét bontog tagjaira.Sok sikert!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A Csongor és Tündében milyen mesei elemek találhatók? Tudnátok Segíteni?

Kérlek segítsetek. :)

4

Angol segítség? (most kezdtem)

Mit jelentenek,és hogyan használom(mi előtt és mi után,a mondatban hol) ezeket a szavakat? Altrough(habár,asszem),however és in spite of

4

3*25^x-16^x=2*20^x?

a megoldás az 0, ennyi meg van ellenőrzés is megy! csak le kellene vezetni hogy, hogy jön ki! előre is köszi

4

Igaz, hamis? (hamisat ki kéne javítani igazra)

A biocönózis a változó életfeltételeket jelenti.

4

Mi az a nigériai levél? (bővebben lenn) : )

Föcire kellene, de sehol nem találom, és nem is tudom. Mi az? Köszi előre is a válaszokat! :)

2

Milyen adatokból és hogyan kell népsűrűséget számolni?

3

Elemezni kéne 2 db mondatot? és leírni a szerkezeti rajzát? Csak én nemnagyon értek ehhez de gyorsan kéne a segítség: Milyen kár, hogy nem tudtam elmenni hozzád!

a másik mondatnál az a helyzet hogy elemezni is kell és ki kell egészíteni valamit a mondattal kapcsolatban és ennél a mondatnál is kéne a szerkezeti rajza:

4

Mely tápanyagokhoz jut a növény diffúzióval?

1

Móricz - Úri muri: Milyen anekdota válik a mű központi magjává?

Én elolvastam,de nem tudtam kitalálni:(

1

Megtudnátok nekem oldani ezt a feladatot? És indok is kellene. Az okos emberek 25%-a szép is, és a szépek fele okos is. Az emberek 25%-a se nem szép, se nem okos. Az emberek hány százakéka szép is és okos is:

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!