Találatok a következő kifejezésre: Káros-e a levő (2 db)

Káros-e a gyerekszobában levő számítógép az újszülött picibabára?

Elektroszmogra gondolok. Köszönöm a válaszaitokat.

Legjobb válasz: Körülbelül annyira lehet káros,mint hogy mikróba ne melegíts neki tápszert vagy tejet cumisüvegbe:-).Szóval semennyire.Nekem 4 gyerekem van,számgépem is van,és mikróba melegítettem,vagy forraltam cumisüvegbe a kaját nekik.Minél jobban félted annál betegeseb lesz.

Körülbelül annyira lehet káros, mint hogy mikróba ne melegíts neki tápszert vagy tejet cumisüvegbe:-).Szóval semennyire.Nekem 4 gyerekem van, számgépem is van, és mikróba melegítettem, vagy forraltam cumisüvegbe a kaját nekik.Minél jobban félted annál betegeseb lesz.
Teljesen egyet értek az elõttem szólóval!
Saját tapasztalat, mi annakidején bátyámmal megettük a virágokat is.(Az akácvirág és az ibolya kifejezetten finom:) )Nem vagyunk allergiásak, 2-3évente leszünk csak betegek, és nõ létemre bírom úgy a kemény munkát mint a férfiak.Hugi még a széltõl is óvva volt, túl van már egy térdmûtéten, vékony az izomzata, minden apró cseprõ betegséget elkap.Szerintem ne óvd semmitõl nagyon, mert ha egy üvegbúra alatt él, akkor nem nagyon lesz immunrendszere. Rádióhullámoktól meg nem tudod megmenteni(telefonok, wifi-k(10 emeletes panelban4.en olyan 6-7amit tud fogni a laptopom), nem csak neked van géped...)Nyugi nem lesz baja!

Üdv mindenkinek, Kizárólag a nikotin milyen káros hatással van a szervezetre? (Nem a cigarettában levő kátrány, szénmonoxid, stb. ) Mert átálltam a nikotinos e-cigarettára amivel csak nikotint viszek be a szervezetembe.

Legjobb válasz: Az e-cigarettának a nikotintartalma "0" ( nulla ) Semilyen káros hatása nincs. Mármint a nikotinszagú e-ciginek. Mellesleg egyetlen valódi cigibe lévõ nikotinmennyiséggel 3 emberrel lehetne végezni, ha az közvetlenül jutna a véráramba.

Az e-cigarettának a nikotintartalma "0" ( nulla ) Semilyen káros hatása nincs. Mármint a nikotinszagú e-ciginek. Mellesleg egyetlen valódi cigibe lévõ nikotinmennyiséggel 3 emberrel lehetne végezni, ha az közvetlenül jutna a véráramba.
A kérdező hozzászólása: A nikotin mentes patron csak Magyarországon nem forgalmazható. Én neten rendeltem nikotinosat teljesen megvagyok elégedve vele. Csak, hogy így kizártam a cigarettában levõ rákkeltõ anyagokat. Ez által csak nikotin jut be a szervezetembe. A kérdés még mindig az, hogy csakis kizárólag a nikotin milyen káros hatással van a szervezetre. (Nem Viszekbe többet mint a cigivel se kevesebbet.)
A szervezetben aktiválja a nikotinos acetil-kolin receptorral rendelkezõ sejteket, így a felszabaduló adrenalin pedig növeli a pulzusszámot, a vérnyomást és a vér glükóz szintjét, illetve szapora légzést okoz. A nikotinnak egyértelmûen farmakológiai hatása van, és élettani funkciót módosít. Élettani szempontból elsõsorban a vegetatív idegrendszerre gyakorolt hatása jelentõs, elõször serkenti, majd bénítja a szimpatikus idegrendszert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kielégítõ választ. A felét nem értettem, de kiinduló pontnak tökéletes.:)
Nemrég olvastam errõl és azt írták hogy az E-cigis patronok tartalma nem tisztázott teljesen és olyan adalékok is vannak benne amik akár többszörösen károsabb is lehet a szervezetre mint a hagyományos cigaretta. Még túl fiatal cipõben jár ez az e-cigis dolog. Amúgy meg tökmindegy az egész, mert nagyon káros mindkettõ a szervezetre és súlyos károkat okoz a tüdõben, vérkeringésben és egyúttal a szívben, illetve a bõrt is öregíti sajna. Mindezek ellenére én is dohányzom sajnos!
A kérdező hozzászólása: Ez mind lehet igaz. De hál' istennek ennek az e-cigarettának a jóvoltából már kezdek kilábalni a függõségembõl. Véleményem szerint, mit laikus nem lehet károsabb a cigarettától.
Sokkal kevésbé káros, mert a nikotinon kívül csak ártalmatlan dolgok (növényi glicerin és propilénglikol) vannak benne. A nikotinnak érösszehúzó hatása, van, növeli a vérnyomást, de nyugtatólag hat, épp ugyanúgy, mint az analóg ciginek. A függõséget nem szünteti meg, de nem ártasz a környezetednek (!) és magadnak sem feltétlenül. Állítólag a nikotintól - mint gyógyszeralapanyagtól - remélik az Alzheimer kór elleni gyógyszer elõállítását is. Aki ellenzik, tiltják, erkölcsi alap nélkül teszik, mert ebben az esetben nincs környezeti ártalom (passzív dohányzás). Szard le õket, én is azt teszem. :-)
A nikotin érösszehúzó hatású (hõkamerás felvételen látszik, hogyan hûlik a kéz, láb, arc hõmérséklete dohányzás alatt) A szív persze a szûkebb keresztmetszeten több munkával, és magasabb vérnyomást árán préseli át a vért a szervezetbe. A rendszeresen felpumpált vérnyomástól belül fiatalabb korban sérülnek meg az erek, mint ilyesmi nélkül, és elindul az érelmeszesedés. (infarktus, stroke, érszûkület a hosszú távú hatása, az egyén genetikájától függõen) Ilyen alapon csökken idõvel (korábban mint nikotin nélkül) a férfiak potenciája is a nikotontól, hisz ott a jó mûködéshez éppen tartós értágulat szükséges. Hogy jó hírem is legyen: maga a nikotin nem okoz rákot.
A Nikotin egyike a legerõsebb mérgeknek, csaknem olyan gyorsan hat, mint a kéksav és 5 mg. belõle egy középnagyságu kutyát 3 perc alatt megölni képes. Read more: http://www.kislexikon.hu/nikotin.html#ixzz2YuUezjqY


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!