Találatok a következő kifejezésre: Káros-e a alatt a babának, (2 db)

Káros-e a terhesség alatt a babának, ha dohányzom, de nem tüdőzöm le a füstöt?

Úgy hallottam, hogy ha nem tüd?zi le az ember úgy károsabb a cigaretta. De nem tudom, hogy ez mennyire árt a babának.

Legjobb válasz: Ha nem tüdõzöd le, akkor a torkodat, a szájüreget károsítja jobban. A babának nem tesz jót de... egy sík ideg anya szerintem rosszabbat tesz a babának, mint naponta 1-2 szál cigi. (szvsz annál több azért nem jó)

Ha nem tüdõzöd le, akkor a torkodat, a szájüreget károsítja jobban. A babának nem tesz jót de... egy sík ideg anya szerintem rosszabbat tesz a babának, mint naponta 1-2 szál cigi. (szvsz annál több azért nem jó)
tolj be neki egy kis heroint is!!!
tedd le a cigit legalább mig terhes vagy szerintem!gondolj bele neki most fejlõdik ki a keringése, a belsõ szervei, stb..sokkal károsabb neki az a pár szál cigaretta mint neked
A passzív füst (amit a füstölgõ cigaretta ereget a levegõbe) - NÉGYSZER károsabb, mint amit szívsz. Amilyen gyorsan csak bírsz, mondj le a cigarettáról! A babának - azon kívül, amit itt írtak - hiányozhatnak alkatrészei a hatására. Pl. a felsõ karja. De az biztos, hogy kicsi és fejletlen lesz - hajlammal a dohányzásra.
Azért cigiznek az emberek, mert vagy menõségbõl vagy mert megkönnyebbülnek tõle, ezért is tüdõzik le...értelmetlen úgy cigizni hogy nem tüdõzöd le :S
Tök mindegy, hogy mit csinálsz ÁRTASZ neki, sok eszed van.... akkor minek vállalsz gyereket...szánalom..
Nem is jó úgy cigizni, hogy nem szívod le. Akkor inkább rá se gyújts. Anyám cigizett, mikor velünk volt terhes a bátyámmal. Akkor még nem reklámozták, hogy milyen káros. Bátyám koraszülött súllyal jött a világra, és mindketten allergiásak vagyunk. Ja, és mindketten dohányzunk. Ahogy a reklám mondja: tõled tanul cigizni is.
Ha valaki terhes ne dohányozzon!!De tényleg!!Gondolj a babára!!
Én is babát várok, és én is dohányoztam a hetedik hétig, amikor is teljesen nyilvánvalóvá vált, h babát várunk.Nem tervezett kicsi.Azóta a cigipénzt gyümölcsre költöm.Én is jobban érzem magam és õ is:) Amúgy a nikotin léguti megbetegdést, légzésinehézségeket okoz a kicsinek.Illetven nem szerencsés, ha már az anyatejjel a nikotint szívja magába. Amúgy számomra gond nélkül ment a cigi letétele, és már el sem tudnám képzelni, h rágyújtok.(Amúgyis érett bennem az elhatározás.)
Én nagyon erõsen dohányoztam, és el nem tudtam képzelni, hogy letegyem. Amint pozítiv lett a tesztem, azonnal kidobtam a kukába a cigarettát. Mindekinek ki kéne bírnia... Neked tényleg ennyire nem megy?
Ha nem is tüdõzöd le, a nikotin, kátrány, stb. a száj nyálkahártyájáról is felszívódik és így jut belõle a babának is! Sokan le tudtak szokni terhesség aslatt, Neked miért ne menne? Tudom, hogy nehéz (én is dohányoztam, de sikerült még a terhesség elõtt leszokni), de kiért vállalnád a nehézségeket, ha nem a gyerekedért?
ha nem tüdözöd le FELESLEGES szívni. :) károsabb és pénzpocsékolás. Inkább hanyagold amig terhes vagy. a Babának és neked is jobb lesz.

Van e olyan aki szoptatas alatt dohanyzik? Karos a babara tekintve? Felre ertes ne essen, nem dohanyzom!

Legjobb válasz: Sajnos biztos hogy van olyan... Igen, nagyon káros, a nikotin a tejbe is belemegy.

Sajnos biztos hogy van olyan... Igen, nagyon káros, a nikotin a tejbe is belemegy.
"A passzív dohányzás veszélyes formája: a terhesség és a szoptatási idõszak alatti dohányzás. - A szoptatási idõszak alatti anyai dohányzás károsítja a csecsemõ egészségét. Az anyatej közvetíti a dohányfüst méreganyagait - A terhesség alatti dohányzás következményeként gyakoribb a magzati halálozás, vetélés, koraszülés és a szülés körüli halálozás - A terhesség vagy szoptatás alatti dohányzás növeli a “csecsemõkori hirtelen halál“ gyakoriságát - A várandós idõszak alatti anyai dohányzás a magzati fejlõdés visszamaradását, idézi elõ. E káros hatás miatt kisebb lesz az újszülöttek súlya, testhossza, fej- és mellkörfogata - A terhesség alatti dohányzás a születendõ gyermek szellemi, értelmi fogyatékosságának lehet az okozója - A dohányzó terhesek újszülötteinek körében gyakran észlelhetõ légúti megbetegedés." Forrás: help-eu.com
Káros az egészségre ha még nem is ön hanem családtagja dohányzik a lakásban és ön azt belélegzi, ezt nevezik passzív dohányosnak de ami a gyereket illeti õt még az úgynevezett harmadlagos füst is veszélyezteti ami a ház bármely pontján az ágynemûn stb. megtelepszik és ezzel a gyereke is érintkezik.. Kérje meg családtagjait vagy bárkit aki az otthonában dohányzik arra hogy ne bent szívják el a cigarettát mert így a baba egészségét is károsítják! Én semmiképpen nem ajánlom, fõként azt ha ön dohányozna nem beszélve azokról akik a terhesség alatt dohányoznak ezzel károsítva a magzatot.
Igen van. A szomszédasszonyom nagyon erõs dohányos. Végig bagózta mind a 4 gyereke terhességét, és szoptatását is. Leírom neked, hogy eddig mi történt: A nagylány gyönyörûen kifejlõdött, fõiskolát végzett. 19 éves korára olyan immun betegsége lépett fel, ami majd elvitte. ( rák, kemo stb) A két nagyobb fiú közül egyik sem tudott elvégezni valamilyen iskolát. Kibuktak. A negyedik még kérdéses. Mondhatod, hogy ez lehetett volna cigi nélkül is. Persze, de azt már sosem fogjuk megtudni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!