Találatok a következő kifejezésre: Káros lehet 1 (14 db)

Káros lehet napi 1 csésze kávé?

16 éves vagyok.Ha naponta megiszok 1 csésze kávét egész nap frissnek érzem magam.Viszont kávé nélkül nagyon fáradt vagyok...

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy káros lenne. Csak az adag ne emelkedjen.

Nem hiszem hogy káros lenne. Csak az adag ne emelkedjen.
Egy adag kávé még nem káros. Igyál nyugodtan. Van olyan akinek kimondottan használ az alacsony vérnyomására.
A kávé csersav tartalma éhgyomorra nem jó a gyomornak, ezen kívül dehidratál is. Plusz elszínezi a fogakat hosszú távon és függõséget okot. Én ezért nem iszom kávét. Van viszont "egészséges" gabonakávé, fini az íze, esetleg ezt próbáld ki: http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=3487&cikk=NetBio.. Vagy igyál meg reggel közvetlen felkeléskor egy nagy pohár vizet, nekem segít felébredni és máris oltja a szomjam az éjszakai alvás után. A döntés a Tied persze.
Nekem kicsit korainak tûnik, meg ha mindennap iszol, ha keveset is függõ leszel. De én kávé párti vagyok, sokkal többet iszok ennél.(sokkal sokkal)

Milyen gyakran lehet víznapot tartani? lehet 2-3 hetente tartani is akár? nekem már volt 1x, esküszöm tetszett, kibirtam.... káros lehet-e? heti 1 víznap, úgy tudom nem árt.

Legjobb válasz: Hát tetudod. Én 1 víznapot se bírnék ki. Na de a koncentrációs táborokban élõknek is sok víznapjuk volt, mégse halt bele mindenki. MOndjuk érdemes lenne orvossal konzultálni, ha ennyire koplaltatod magadat.

Hát tetudod. Én 1 víznapot se bírnék ki. Na de a koncentrációs táborokban élõknek is sok víznapjuk volt, mégse halt bele mindenki. MOndjuk érdemes lenne orvossal konzultálni, ha ennyire koplaltatod magadat.

Ha valaki otthon házilag ad magának beöntést 1-2x hetente, az káros lehet?

székrekedés ill. túlzott gázképz?dés miatt

Legjobb válasz: Ha jól csinálja és nem sért meg semmit akkor nem lesz baja.

Ha jól csinálja és nem sért meg semmit akkor nem lesz baja.
Nem, de a gyakori beöntés árt a bélflórának, teljesen felesleges, sõt.
Már most rontja a helyesírásod!
Inkább füvezz, annál jobb nincs!
heti 2 sörtõl sztem nem lesz bajod. Alkalmanként egy üveggel iszol? Fiu vagy lány vagy?
havi 1x 0.5 vagy 1g feszültség oltás :) nah az bejön :D atto lsokkal jobban levezetheted a feszültégeket :D alkoholtol feszültebb is lehetsz
16 évesen mitõl vagy feszült? egyébként meg napi fél liter sör még egészséges, ugyanúgy, mint napi 2 deci bor (nem tablettás), vagy egy feles házipálinka, vagyis ha most iszol heti 1-2 sört azzal nem ártasz

Iszonyatosan kívánom a tejet, napi minimum 1 litert megiszom belőle, de sokszor jóval többet. Miért lehet ez? Lehet káros?

Legjobb válasz: Biztosan valamilyen vitami9n hiányod van és a szervezeted így jelzi. Egyébként annyi káros hatása lehet, hogy ha hajlamos vagy a vesekövesedésre, akkor a kálcium lerakódhat a veséidben.

Biztosan valamilyen vitami9n hiányod van és a szervezeted így jelzi. Egyébként annyi káros hatása lehet, hogy ha hajlamos vagy a vesekövesedésre, akkor a kálcium lerakódhat a veséidben.
A sok tej emésztési gondokat okozhat, és általában okoz is, csak nehéz visszavezetni, mitõl is van. Sokra nem mész vele, ha sok tejet iszol, inkább más tejtermékeket fogyassz, azokból is a házi a legjobb.

15 fiú éves vagyok és nagyon szeretem a Red Bull-t, van amikor akár napi 1-et is megiszok, de van amikor elhatározom hogy leszokom, és sok ideig nem iszok, mennyire lehet ez káros a mostani egészségemre nézve, és a későbbi egészségemre egyaránt?

Legjobb válasz: én anno napi 3at is megittam, de nem haltam bele, viszont nem napi rendszerességgel, csak mikor nagyon keveset tudtam csak aludni. csak temég fiatal vagy, neked nemkéne mindennap 1 redbullt meginnod, mert nemtesz jót. de figyi, a redbull ugye tutti frutti ízû. én azt ajánlom neked, h vegyél a boltban ilyen tutti frutti ízû italport (kb ugyanolyan az íze mint a redbullnak) és idd azt.

Már igy is túlzásba viszi... a napi egy dobozzal. Nem erre van kitalálva, hogy mindennap inni kell, nem viz... Lehet most még nem káros de 10 év mulva majd meglátod, keringési problémák, cukorbetegség, sziv és érrendszeri bajok és még sorolhatnám. Nem azt mondom, hogy ne idd, de ne mindennap... A " Hell-es" nek is hasonlóan...
Baromi káros. 4x annyi koffein van egy dobozban, mint egy csésze feketekávéban, és ez azért elég borzasztó. senkinek nem ajánlottak ezek a löttyök napi fogyasztásra, pláne nem egy fiatal kamasznak. elhiszem, hogy szereted, mert tényleg nagyon finom íze van, de akkor is nagyon veszélyes. nagymamám csak úgy hívja ezeket a löttyöket, hogy kábítószer. mulatságosan hangzik, de igaza van. fölöslegesen pörget, károsítja az idegrendszert, súlyosan megterheli a keringést, a szívet. nem hiszem, hogy neked erre 15 évesen ekkora szükséged lenne, én is 23 éves vagyok, de csak alkalmanként iszom, idõszakosan, vizsgaidõszakban néha. szerintem nézz utána valami nagyobb hipermarketben, nem lehet-e esetleg valami hasonló tutti-frutti ízû italt kapni, koffein nélkül.
én anno napi 3at is megittam, de nem haltam bele, viszont nem napi rendszerességgel, csak mikor nagyon keveset tudtam csak aludni. csak temég fiatal vagy, neked nemkéne mindennap 1 redbullt meginnod, mert nemtesz jót. de figyi, a redbull ugye tutti frutti ízû. én azt ajánlom neked, h vegyél a boltban ilyen tutti frutti ízû italport (kb ugyanolyan az íze mint a redbullnak) és idd azt.
A kérdező hozzászólása: köszecs!
ÉN még azt is hallottam, hogy a sok energiaital fogyasztás pánikbetegséget is okozhat! nem tudom, hogy mennyire igaz, de azért elgondolkodtató
én baracklevet iszom és boldog vagyok
Amellett, amiket leírtak az elõttem szólók, a fogadat is nagyon károsítja, szinte eszik.
a redbull nagyoin káros, az összes üdítõ közül az energiaital a legrosszabb. inkéább igyál hideg gyümölcsteát, szörpöt, kakót, bármit amit szeretsz. én lemondanék a nepi egy redbullról.
15 évesen ne repülj messzire - naponta. Ezért sem egészséges a RedBull, mert szüleid nem tudhatják hova repülsz naponta!
A kérdező hozzászólása: :(
Naponta megiszok 2doboz HELL-t edzés elõtt azt nincs tõle semmi bajom, habár nekem nem magas a vérnyomásom. A szervezetedtõl függ hogy mennyire káros, de 1db sztem nemaz, csak ne vidd túlzásba, és nemmuszály mindennap inni......Ezt pont én mondom xD
A kérdező hozzászólása: ohm, annyira nem szeretem az ilyen vicces válaszokat, amikor senki nem ezt kérdezte, hogy red bull nélkül is lehetek -e boldog tartsd meg magadnak öreg!

Azért, hogy meglegyen a napi 1, 5 - 2 liter folyadék bevitelem, sok teát iszok (gyümölcs, kamilla, bodza). A fenti teákból meg lehet inni ennyit naponta vagy van valami káros hatása a "mértéktelen" fogyasztásuknak?

A szénsavmentes ásványvízt?l egyszer?en hányingerem lesz, így az kizárva.

Legjobb válasz: Próbáld ki a roiboss teákat.Nincsen bennük tein.Meg esetleg sok leves,tejci...Illetve újra lehet kapni ezeket a gyümölcs keverékes gyümölcs teákat,rózsaszirom meg ilyenek vannak benne leszárítva.A gyógyteákat pedig ne fogyaszd mértéktelenül,illetve,ha nincs olyan bajod amire azokat ajánlják,mert azzal árthatsz is.A babának nem pont,de magadnak igen.Nézz utána,h mire ájánlják a kamillát és a bodzát.Bár ebbe a hidegben némi csipkefõzet nagyon jó, magas C vitamin tartalma miatt.(De csak mértékkel,napi fél liter,mert ha túlzásbaviszed,hasmenésed lesz.)

Próbáld ki a roiboss teákat.Nincsen bennük tein.Meg esetleg sok leves, tejci...Illetve újra lehet kapni ezeket a gyümölcs keverékes gyümölcs teákat, rózsaszirom meg ilyenek vannak benne leszárítva.A gyógyteákat pedig ne fogyaszd mértéktelenül, illetve, ha nincs olyan bajod amire azokat ajánlják, mert azzal árthatsz is.A babának nem pont, de magadnak igen.Nézz utána, h mire ájánlják a kamillát és a bodzát.Bár ebbe a hidegben némi csipkefõzet nagyon jó, magas C vitamin tartalma miatt.(De csak mértékkel, napi fél liter, mert ha túlzásbaviszed, hasmenésed lesz.)

Napi 1-2 óra gépezés egészséges? Lehet töle káros betegség?

Legjobb válasz: NEm fõleg ha led v lcd monitor van (crt tönkreteszi a szemet)

NEm fõleg ha led v lcd monitor van (crt tönkreteszi a szemet)
Ha egyenesen ülsz akkor nem lesz gerincproblémád. Az a rendszeres görnyedt üléstõl szokott elõfordulni. A szemnek meg csak a katódsugárcsöves monitor árthat.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszodat
Én napi 10 órát ülök gépnél és semmi bajom. : >
A kérdező hozzászólása: köszi az összes választ, de azért még irjatok

Másnaposság ellen a lefekvés elõtt bevett 2 Silegon + 1 Daedalon kombinációnak lehet valamilyen káros hatása?

Legjobb válasz: Elméletileg nem. De ha rám hallgatsz, inkább megiszol a lefekvés elõtt másfél liter vizet, akkor tuti nem lesz másnapra semmi bajod... :)

Elméletileg nem. De ha rám hallgatsz, inkább megiszol a lefekvés elõtt másfél liter vizet, akkor tuti nem lesz másnapra semmi bajod... :)
Igyál inkább 2-3 multivitaminos pezsgõtabblettát, sok folyadékkal. Alkohol kimossa a vitaminokat. Silegon májvédõ ugyan, de csodákra nem képes. Dedalon gyógyszer, azt is le kell bontani a májadnak. Másnaposság ellen nem jó egyik sem, inkább ártasz vele.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: természetes a sok folyadék alap. Második: köszönöm a válaszodat, kipróbálom a vitaminokat. Eddig használt ez a módszer, kevésbé voltam rosszul a folyadék+silegon, daedalon után, mint ezek nélkül.

1 hónapja hagytam abba a tabit. Késik! Lehet e káros hatása a gyógyszernek, a babára nézve?

7 évig szedtem Diane 35-öt. Majd abba hagytam 4 évre, hogy kitisztuljak. Idén [2012] párommal úgy döntöttünk, hogy mégis szedni kellene még, de babát is szeretnénk nemsokára, ezért 1 hónap után mégis abba hagytam. Eltelt egy gyógyszer mentes hónap, rendszeres nemi életet is éltünk és most nem jött meg. 3 hete vettem tesztet, de negatív lett. 1 hete vettem még egyet, de az nem volt jó. Jöv? héten megyek dokihoz. Émelygek, aluszékony, fáradékony vagyok, nagyon érzékenyek a melleim és rendesen ingadozik a hangulatom is. Nem lenne gond, ha jönne a baba, igaz februártól tervezgettük, de aggódok, hogy okozhat e rendellenességet ez az 1 havi gyógyszer?

Legjobb válasz: én ugy tudom,hogy most mar ezek a tablettak olyan keves hormontartalmu,hogy semilyen kart nem okoznak legalabbis nekem a nöidokim ezt mondta es en eleg jo dokihoz jarok,igy szerintam is igaza van,ugy hogy ne felj minden ok.

én ugy tudom, hogy most mar ezek a tablettak olyan keves hormontartalmu, hogy semilyen kart nem okoznak legalabbis nekem a nöidokim ezt mondta es en eleg jo dokihoz jarok, igy szerintam is igaza van, ugy hogy ne felj minden ok.
Nem károsak a babára, ne aggódj, ha itt szétnézel gyakorin rengeteg kérdés és válasz van erre vonatkozóan.. Szerintem vegyél még egy tesztet, x-epilt-ajánlom. Sok sikert!
sógornõm fogamzásgátló mellett esett teherbe, 3 hónapig észre sem vette, hogy kismama!!!! Rendszeres volt a havija, de voltak terhes tünetei, így gyógyszerváltás címen elment a dokihoz, aki egy virgonc kis babát látott már! A doki szerint ha megfogan a baba gyógyszer mellett, akkor vagy-vagy az esély, tehát 50% hogy megmarad-e vagy sem, és az elsõ 6 hét a mérvadó. Ez a baba nagyon meg akart születni, túl is hordta, majd 4 kilós baba lett, hála Istennek semmi baja! :-) Ne aggódj, tényleg minimális a hormontartalma a mai gyógyszereknek:-) szurkolok, hogy babás legyél! :-)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a hozzászólást! Sajnos közben megjött a havim, és tesztet is vettem, ami negatív lett. Sebaj próbálkozunk tovább!
Én sajnos egy hónapja veszitettem el a babat, a doki mostantól 2 hónapig fogamzásgatlót ajánlt.Azt mondta, ha lejár lehet újra próbálkozni. De félek.Egyik doki szerint van hatása a magzatra, a másik szerint nincs. nem tudom el merjem kezdeni szedni vagy ne? Szerintetek mit tegyek?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!