Találatok a következő kifejezésre: Káros a hogyha (13 db)

3 nem sok!
Ha helyes a fogmosási technikád akkor nem baj, de ha egy picit is rossz, akkor valóban többet árt, mint használ.

Káros a magzatra, hogyha fogantatáskor a férfi ittas?

Ittas allapotba voltam es teherbe ejtettem a felesegem )felelotlen voltam tudom). Ragaszkodnank a gyerekhez.

Legjobb válasz: Hát nem hiszem...azért ha egy gyerek meg akar maradni,akkor meg is fog. Én amíg nem tudtam,hogy baba van,vagy kétszer is sikerült túlzásba vinni az alkoholt,és a hetedik hétig dohányoztam.Akkor derült ki a baba.Azóta is szépen fejlõdik,és mostmár megpróbálom maximálisan segíteni a fejlõdését.

Hát nem hiszem...azért ha egy gyerek meg akar maradni, akkor meg is fog. Én amíg nem tudtam, hogy baba van, vagy kétszer is sikerült túlzásba vinni az alkoholt, és a hetedik hétig dohányoztam.Akkor derült ki a baba.Azóta is szépen fejlõdik, és mostmár megpróbálom maximálisan segíteni a fejlõdését.
Én nekem van egy kedves ismerõsöm akinek a 18 éves fia sajnos nem 100%-os, a mai napig nem tudja ellatni magat egyedül. Az anyuka állítja, hogy, mert a fogantatásakor nyaralni voltak és sokat ittak mindketten és ezért ilyen a fiúk. Szerintem ezt talán egy orvostól kéne megkérdezni errõl.
Szia! Nem gondolnám, hogy az akkori italozás annyira ártalmas lenne.Azok a nõk akik terhesség alatt végig isznak, sajnos van ilyen!!!Sok orvos szerint terhesség alatt egy pohár bor sem ártalmas.Ettõl nem lesz a baba Alkohol syndrómás.
Én a harmadik válaszoló vagyok, még azt felejtettem el, hogy rendszeres nemi élet mellett, honnan tudod, hogy pont azon a napon fogant.Emmiatt kár lenne megszakítani a terhességet.Valószínûleg nem engednék meg!Kár lenne végig aggódni!

Úgy tudom, hogyha erőltetjük a szemünket, gyorsabban romlik a látásunk. És ha a fülünket "erőltetjük"? Ha valami nagyon halk és erősen koncentrálni kell, hogy halljuk, akkor romlik a hallásunk? Vagy csak a hangos zaj káros?

Legjobb válasz: Csak a zaj káros. 35 - 60 dB között ingerlékenységet, fáradtságot okoz, 60 - 85 dB között idegrendszeri zavaron keresztül a vérkeringést és emésztést befolyásolja károsan, 85 dB fölött már maradandó halláskárosodás, akár süketség lehet a következmény.

Csak a zaj káros. 35 - 60 dB között ingerlékenységet, fáradtságot okoz, 60 - 85 dB között idegrendszeri zavaron keresztül a vérkeringést és emésztést befolyásolja károsan, 85 dB fölött már maradandó halláskárosodás, akár süketség lehet a következmény.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi!

A vízkőoldó káros az egészségre hogyha megiszom?

Legjobb válasz: Vízkõoldó sok van! Van citromsavas, borkõsavas, foszforsavas amik nem károsak. A sósavas veszélyes.

Vízkõoldó sok van! Van citromsavas, borkõsavas, foszforsavas amik nem károsak. A sósavas veszélyes.

Miért káros, ha fémet teszek a mikroba, hogyha a belseje is abból van?

Állítólag, ha fém tárgyat teszek a mikroba, az visszaveri a hullámokat, és károsítja a magnetront. Viszont az egész bels? burkolat fémb?l van, az nem veri vissza? Mi a különbség?

Legjobb válasz: 1. Káros 2. Nem a visszaverõdés miatt. 3. Persze hogy fém, csak teszel bele valami kaját ami elnyeli. Pl ha egy pohár vízbe kanalat teszel, semmi baja se lesz. Keletkezik benne egy kis örvényáram, de nem tesz kárt benne. Az alufólia viszont már kevésbé bírja.

1. Káros 2. Nem a visszaverõdés miatt. 3. Persze hogy fém, csak teszel bele valami kaját ami elnyeli. Pl ha egy pohár vízbe kanalat teszel, semmi baja se lesz. Keletkezik benne egy kis örvényáram, de nem tesz kárt benne. Az alufólia viszont már kevésbé bírja.
Vicces mondatot szült a helyesírási hiba! "Miért káros, ha fémet teszek a baktérium..." :->

Az káros lesz felnőtt vagy idős koromban hogyha a csontjaimat pl: ujjaim, hátam, lábam, lábujjaim, nyakamat, ropogtatom?

Úgy értem hogy amiket felsoroltam azok csontjait szoktam ropogtatni. Ez káros lesz késöbb ha felnövök? vagy lesz valamilyen mellékhatása?? 13 Éves Fiú

Legjobb válasz: Elvileg reumás leszel tõle.

Elvileg reumás leszel tõle.
A kérdező hozzászólása: és a reuma az mivel jár?
Annyit tudok róla, hogy nagyon remeg a kezed, de ugye ez öregkorban így is, úgy is elõfordul. Nekem azt mondták, ha ropogtatom a kezem, akkor reumás leszek öreg koromban. De ezt az elõzõ válaszomban is elfelejtettem, hogy öregkorban. De az is lehet, hogy azért mondták, hogy ne csináljam. Mindenesetre sok mindenkitõl hallottam ezt, még ha nem is nekem mondták. Lehet, hogy ezt is csak azért találták ki, hogy ne csinálják a fiatalok.
mosakodásra sûrûbben sem ártana, maszturbáláshoz is megfelel...
Lány vagy, és a puncidat izgatod a vízsugárral? Bajod nem lehet tõle, de ha nagyon rászoksz, akkor késõbb esetleg kézzel, vagy ha a párod csinálja, már nem fog menni az orgazmus, mert az ugye sokkal kevésbé intenzív, mint a vízsugár. ;)
Mire használod a tust? Ha mosakodásra, az biztos nem káros, jóllehet gyakrabban kellene....
Furi
Befested tussal? Vagy mi? Te most a tusra, mint tintára gondolsz, vagy a zuhanyzásra?
A kérdező hozzászólása: Mosakodasra tobbszor hazsnalom. Maszturbalasra hasznalom. Hetenete egyszer. Nem razkodok tole meg, hanem egy jo erzest erek el a vegen vele. Miutan orgazmusom volt utanna nem tudom csinalni mert mar nagyon faj a enmi szervem. Ha valaki meg csinalja ezt a tussal akkor az javasolhat nekem meg dolgokat hogy meg hogyan csinaljam hogy izgatobba valjon. Kerek meg tobb tippet:)
Nincs semmi káros benne még akkor sem ha naponta. Izgalmasabbá, jobbá csak te tudod tenni mert te érzed, hogy mi mennyire izgat?
A kérdező hozzászólása: En viz alatt szeretem jobban csinalni mert ott izgatobb. Igaz meg szuz vagyok. Remelem az elso alkalom is olyan jo lesz mint a minden hetvegi maszturbalas a viz alatt. Lehet tipeket adni vagy tanacsot a tusolassal kapcsolatosan vagy az elso alkalommal kapcsolatosan.:) Varom valaszaitokat:)
Szappant/tusfürdõt semmiképpen se használj, de a túl erõs vízsugárral is vigyázni kell. Ha csak a csiklódat izgatja, akkor jó, csináld nyugodtan.

Hőség hatása az autóra!? Ha kánikulában, mikor hetekig 30-35C van, mennyire káros az autónak, hogyha folyamatosan a napon áll? Meghibásodhat/tönkremehet valami benne ettől?

Legjobb válasz: Maximum az üléskárpit fakul ki, a mûszerfal mûanyagai "vetemedhetnek" a napfény hatására, illetve a gumiknak sem tesz jót az állandó tûzõ nap. Egyéb problémája nem lesz, szinte minden alkatrész magasabb üzemi hõmérsékleten mûködik, mint amennyire napon fel tud melegedni.

Maximum az üléskárpit fakul ki, a mûszerfal mûanyagai "vetemedhetnek" a napfény hatására, illetve a gumiknak sem tesz jót az állandó tûzõ nap. Egyéb problémája nem lesz, szinte minden alkatrész magasabb üzemi hõmérsékleten mûködik, mint amennyire napon fel tud melegedni.
Én azért mindig igyekszem árnyékba állni. És sajnálom azokat az autókat, amik egész nap a tûzõ napon állnak. Lehet bennük 60-70 fok, simán. Tudom, hogy nagy baj nem lesz tõle, de akkor is rossz érzés. Gondolom a mûanyagoknak, gumiknak, talán a fényezésnek is nem tesz jót az UV.
Fényezést hosszú évek alatt megcsúfítja, a mûszerfalat is csúnyán tönreteheti, az üléseket is stb. Esztétiaki problémát okozhat csak, de ahhoz éveken keresztül sokat kell állni a napon.
A kérdező hozzászólása: Mindenképp kímélni fogom, ahogy csak lehet, de kíváncsi voltam a válaszokra, hasznos információkra, köszönöm :)

A vizipipa akkor is káros hogyha aromakövekkel szívom?

Vettem egy vizipipát anya azt engedi csak hogy kövekkel szívjam, de az se káros??

Legjobb válasz: Szerintem károsabb, mint a sima dohány. A vizipipát az ember amúgy sem olyan gyakran szívja, mint a cigit. Az aromakövek meg szintetikus izék. Nekem nagyon nem szimpatikusak.

Szerintem károsabb, mint a sima dohány. A vizipipát az ember amúgy sem olyan gyakran szívja, mint a cigit. Az aromakövek meg szintetikus izék. Nekem nagyon nem szimpatikusak.
A kérdező hozzászólása: kösz

Mennyire káros, hogyha abban a hónapban esek teherbe, mikor tüdőszűrésre megyek?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én is pont tüdõszûrésen voltam anno a fiammal a pocakomban,mert nem tudtam hogy terhes vagyok... Genetikai tanácsadáson is voltam annyira aggódtam a babámért.De az orvos megnyugtatott,hogy semmi baja nem lesz a röntgen sugártól...És tényleg...4,5 kg-mal megszületett a ma már 19 éves gyönyörû nagy fiam!Szóval...ne aggódj!

Én is pont tüdõszûrésen voltam anno a fiammal a pocakomban, mert nem tudtam hogy terhes vagyok... Genetikai tanácsadáson is voltam annyira aggódtam a babámért.De az orvos megnyugtatott, hogy semmi baja nem lesz a röntgen sugártól...És tényleg...4, 5 kg-mal megszületett a ma már 19 éves gyönyörû nagy fiam!Szóval...ne aggódj!
Ha károsodik valamid úgy sem marad meg a baba. De célszerû lenne még ovuláció elõtt elmenni ha megoldható. Esetleg azt a hónapot kihagyhatjátok biztos ami biztos. De szerintem nem lesz semmi baj belõle. Esetleg szólhatsz, hogy babát terveztek és adjanak a derekad köré mellényt.
Szia! Olyan sérülékeny még akkor az embrió, hogy akkor ha káros hatással van rá lehet meg sem marad. Nekem ezt mondták, mert mikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok volt egy fogászati röntgenem. Emiatt elküldtek genetikai tanácsadásra is, de szerencsére minden rendben volt.
Ilyen esetben szólsz a tüdõszûrõsnek és. Tesz rád egy ólom köpenyt vagy mit a méh elé...csak a megelõzés végett
Sógornõm akkor volt az apukájával a PET-CT-n (ami sokkal jelentõsebb sugárterhelést jelent, mint egy tüdõszûrés), miután megfogant a fiával, csak ugye még nem tudták. Semmi baja a kicsinek, már 4 éves. Ilyenkor még ha valami károsítaná, akkor be sem ágyazódik, szóval nem lehet baj :)
4-es, a medenceröntgent nem ajánlják. Normális helyen minden fogamzókorú nõre ólomköpenyt adnak tüdõszûréskor (ha nem adnának, akkor ki kell hisztizni), így aztán tényleg semmi veszélyes nincs benne. Ha lenne, akkor be sem ágyazódik (és akkor nem is volt a legjobb minõségû).
a röntgen sugarat nagyon nem ajánlják terhesen, szóval én nem kockáztatnék, (engem az nem vigasztal, hogy max nem marad meg a baba)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Új munkahely miatt esedékes a tüdõszûrés, de nem árulhatom el, hogy azért nem szeretnék menni, mert babát akarok. :) Így tegnap megbeszéltük párommal, hogy ebben a hónapban elmegyek tüdõszûrésre, és fogorvoshoz is tömetni 1-2 fogamat. Tehát a babával várunk még egy hónapot. Tegnap voltam ultrahangon, volt egy, napokban megrepedt tüszõm, és kissé bezsongtam tõle. :) De csigavér...
Jah ez nem lesz rajta a papíron, hogy rajtad vot, igaza van az elõttem szólónak, hogy minden gyanu nélkül is ki lehet hisztizni, sõt kellene)
Én is ezt csináltam: mondtam a tüdõszûrõ gépre állás elõtt, hogy "hááát babát tervezünk..." - erre adtak egy köpenyt és megnyugtattak, hogy így oké lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!