Találatok a következő kifejezésre: Káros a használata (17 db)

Káros a füldugó gyakori használata? Hetente csak 1-2 olyan éjszaka van, mikor nincs rá szükségem.

Rossz alvó vagyok, ráadásul a család és a macskák is nagyon zajosak, a harmónika ajtóm meg egy kicsit sem fogja meg a hangokat. Puha,szivacsos füldugót használok, el?fordul,hogy kicsit kisebesedik belül a fülem, ilyenkor egy ideig nem használom.

Legjobb válasz: Nem értem, miért sebesedik a füled, én a koliban mindennap használom a szivacsosat és semmi bajom tõle... Szerintem valamit rosszul csinálsz. Amúgy nem hinném, hogy káros, maximum az lehet, hogy nagyon hozzászoksz a teljes csendhez, és nélküle nem tudsz aludni. De egy idõ után visszaállsz a normális alvásra is.

Nem értem, miért sebesedik a füled, én a koliban mindennap használom a szivacsosat és semmi bajom tõle... Szerintem valamit rosszul csinálsz. Amúgy nem hinném, hogy káros, maximum az lehet, hogy nagyon hozzászoksz a teljes csendhez, és nélküle nem tudsz aludni. De egy idõ után visszaállsz a normális alvásra is.
En a parnat szoktam a fejemre tenni, szerintem az is hatekony, ha a fuldugot mar nagyon nem birod:)
Én sem értem, miért sebesedik ki tõle a füled. Én 10 éve minden éjjel füldugóval alszom, és sosem volt tõle sebes. Milyen gyakran cseréled? Esetleg nem túl nagy? Egyébként a kérdésedre válaszolva: nem káros, ha rendszeresen cseréled.
A kérdező hozzászólása: Rendszeresen cserélem, és csak ritkán jönnek elõ a kis sebek szerncsére.Nem tudom miért :S De hamar elmúlnak. Köszi a válaszokat!

Valóban ennyire káros a mobiltelefon használata?

Mi a véleményetek erről a cikkről?

Legjobb válasz: Csernobil után már nem mindegy? Most komolyan. A városban levegõt venni nem lehet, az óceánokba tonnaszám ömlik az olaj, meg a fukusimai radioaktív hulladék. Ezernyi mûhold sugároz ránk az ûrbõl, a föld vegyszerekkel szennyezett, a Tiszában cián van, habzik a Rába, napjában több száz repülõ húz el felettünk, mindenki a TV mellett alszik az elektroszmogban, egész nap ülve a monitort bámuljuk, na meg a többi és most megint egy lényeges cikk a mobiltelefon káros hatásairól. Nekem ez a véleményem.

Csernobil után már nem mindegy? Most komolyan. A városban levegõt venni nem lehet, az óceánokba tonnaszám ömlik az olaj, meg a fukusimai radioaktív hulladék. Ezernyi mûhold sugároz ránk az ûrbõl, a föld vegyszerekkel szennyezett, a Tiszában cián van, habzik a Rába, napjában több száz repülõ húz el felettünk, mindenki a TV mellett alszik az elektroszmogban, egész nap ülve a monitort bámuljuk, na meg a többi és most megint egy lényeges cikk a mobiltelefon káros hatásairól. Nekem ez a véleményem.
És a gumiport meg sem említetted!!!? Ez az amit tonnaszámra koptatunk útjainkon. Ami belepi az utak mentén termelt zöldségeket, gyümölcsösöket. Ez az enyhén kénes jellegû íz már mindenben benne van!Ezt esszük mi, és etetjük gyermekeinkkel!

Káros a hajlakk mindennapos használata?

Nem az egész hajamra fújom rá, hanem csak az oldalfrufrumra. De oda majdnem minden nap, hogy ne lógjon a szemembe a hajam. Ez káros lehet hosszú távon?

Legjobb válasz: Igen. Jobban járnál, ha csattal tûznéd le.

Igen. Jobban járnál, ha csattal tûznéd le.


Miért és mennyire hasznos vagy káros a mobiltelefon használata?

Akár egészségi szempontból is, de kapcsolatok és kommunikáció terén is.

Legjobb válasz: Halláscsökkenéshez legfejlebb akkor vezethet, ha egy-egy 15 wattos erõsítõ van mindkét fülénél. Radioaktív sugárzás? Ne nevettess... Rádióhullámok, na azok vannak, de nemigen vannak hatással rád, akárhol is tartod. Népriogatás az egész.

Halláscsökkenéshez legfejlebb akkor vezethet, ha egy-egy 15 wattos erõsítõ van mindkét fülénél. Radioaktív sugárzás? Ne nevettess... Rádióhullámok, na azok vannak, de nemigen vannak hatással rád, akárhol is tartod. Népriogatás az egész.
Egészségi szempont: -ha valaki nagyon sokat telefonál, az halláscsökkenéshez vezethet... - a rádioaktiv kibocsájtás miatt: ha hívunk valakit ne tegyük egybõl a fülünkhöz, csak ha csörög... -ne hordjuk zsebben: a belsõ szerveinkre a sugárzás káros...stb. Hasznos:- Jó ha van... :) bármi történhet.. Remélem segítettem :)
látom sokat ért hozzá... :)

Szeretnék áttérni az e-cigarettára számomra hasznos okok miatt (bárhol használható, leszokást elősegítő, passzív dohányzás megakadályozása, stb. ). Nem káros-e a használata?

Olvastam az egyik e-liquid folyadéknál, hogy propilén-glikolt (fagyállót) tartalmaz 65%-ban. Kérdéseim: 1. Okozhat-e vakságot? 2. Ki mutatja-e az alkohol szonda?

Legjobb válasz: Számomra nem segítette elõ a leszokást mivel számomra szokatlan volt h nem kell elnyomni:) És addig szívtam amíg ki nem fogyott a patron. Szerintem jobban jársz ha kisem probálod!

Számomra nem segítette elõ a leszokást mivel számomra szokatlan volt h nem kell elnyomni:) És addig szívtam amíg ki nem fogyott a patron. Szerintem jobban jársz ha kisem probálod!
semmit sem ér, nekem van... furcsa, mert aki már láncdohányos, vagy nagyon rászokott, annak a mozdulatok is hiányozni fognak, hamuzás, elnyomás.... :D
Van benne nikotin, tehát mérgezõ. Aljas módon mégis úgy hirdetik, hogy nem káros az egészségre, meg segíti a leszokást, de akkor ez sem igaz!

Hosszútávon nem káros a füldugó használata?

Legjobb válasz: Én két éve azzal alszom, egyszer kellett eddig mosatni a fülzsírt a fülembõl a fül-orr-gégésznél.

Én két éve azzal alszom, egyszer kellett eddig mosatni a fülzsírt a fülembõl a fül-orr-gégésznél.
Nem, de azért ne használd mindig, hozzászoksz, és tompita a hangokat is.Inkább azt az okot kell megszüntetni, amiért használod a füldugót!

Szerintetek mikortól nem káros a bébikomp használata?

Tudom sok anyuka bébikomp ellenes, én sem vagyok oda érte, annak ellenére sem hogy nekünk is van, de én nagyon-nagyon ritkán teszem bele, talán 1héten 2szer pár percre és csakis akkor amikor a férjem még nincs itthon és mondjuk fel kell porszívóznom vagy ilyenek.

Legjobb válasz: Tudod ez nem ilyen egyszerû. A cigarettát is még mindig gyártják, pedig eléggé ártalmas... A szüleim is azon nõttek fel, és sokak meg tudnak úgy öregedni, hogy semmi bajuk nem lesz tõle. Csakhogy a tüdõrákosok 90%-a dohányos. Úgyhogy ha lehet választani, akkor érdemes lekerülni a kompot. Hogy miért, arra vonatkozólag tele a net...

# 10/10 08-21 11:39-el értek egyet
Nem vagyok "szuperanya", pont ezért támaszkodok azok véleményére, akik jobban értenek hozzá, mint én. Az orvosokéra, gyógytornászokéra. (Már hogy a komp nem jó a babának) Az kétségtelen, hogy a sok vélemény között manapság nehéz eligazodni, és végsõ soron az anyának kell eldöntenie, hogy mit hogyan csinál (mikor táplál hozzá, mivel stb.) De épp ebben a komp kérdésben nagyon egybehangzóak a vélemények, úgyhogy ez egy viszonylag egyszerû kérdés ilyen szempontból... Amúgy a borostyánlánc szerintem is baromság, de nem értem, hogy jön ide... :o)
Tudod ez nem ilyen egyszerû. A cigarettát is még mindig gyártják, pedig eléggé ártalmas... A szüleim is azon nõttek fel, és sokak meg tudnak úgy öregedni, hogy semmi bajuk nem lesz tõle. Csakhogy a tüdõrákosok 90%-a dohányos. Úgyhogy ha lehet választani, akkor érdemes lekerülni a kompot. Hogy miért, arra vonatkozólag tele a net...
Szerintem semmikor sem jó. Ha meg már áll és jár, akkor meg minek? Ha sürgõs intézni valód van, tedd járókába, vagy ha az nincs, ültesd etetõ székbe, vagy ha még nem tud ülni, tedd a kiságyába.
Szerintem hosszabb idõre semmiképp sem kéne használni, ha jár, ha nem. Pont jó a néhány perc.
Utolsó vagyok. A borostyán láncban viszont sok ember hisz, pedig egy nagy kamu. nyugodtan pontozzatok le.
Jaj, ugyan már..Egyszerûen nemis értem ezt a bébikomp-ellenes témát.Most komolyan, szerintetek ha annyira ártalmas lenne, gyárthatnák?Rengetegen "abban"nõttünk fel és a világon semmi bajunk nem lett tõle!Tudom sokan lepontoztok majd, de én bizony betettem mindkét fiamat, ha jól emlékszem még mielõtt jártak volna, olyan 9-10 hónapos koruk körül.Imádták!Ja 11 hónaposan már hibátlanul, önállóan közlekedtek és semmi bajuk!Azt aláírom, hogy balesetveszélyes, tehát figyelni kell merre gurulgat a kölyök, lépcsõ vagy küszöb elkerülése fontos!Szóval szerintem beteheted, persze nem órákra!
Jaj ez a sok szuper anya! A mai világban ártalmas a cumi, a cumisüveg, a bébikomp, a tehén tej, / én még azon nõttem fel és 28 év alatt nem volt semmi bajom/ baj ha nem tud szoptatni valaki!!!!!! Évtizedek alatt több millióan ezekkel a dolgokkal nõttek fel, mégis él mindenki!
Én a 3. vagyok.Képzeljétek én anno egyeztettem gógytornásszal arról, hogy bébikompot használunk!Nem mondom, nem ajánlotta, de mondtam neki, hogy két picivel nekem nagy segítség néha a komp.Erre azt mondta oké, de csak rövid idõkre tegyem be õket.Jó, amúgy sem egész napra gondoltam én sem.5.-el egyet értek, a dohányzást nem keverném ide.(arról felnõtt emberek döntenek).
Akkor nem káros, ha a baba egyedül, stabilan jár. De akkor már nem sok értelme van.

Káros a fülhallgató használata?

Legjobb válasz: Nagyon maximum 45 perc/nap! Persze ez vonatkozik az egyéb nagyon hangos zenére is! Ezt tanultuk anno biológián! A fülben kis bolyhok vannak, ezek a hangos zene hatására mozognak, és gondolom én kihallnak elõbb-utóbb a sok mozgástól! Na, ez így leírva elég hülyén néz ki, de valami hasonló volt a dolog lényege! Annak idején én is sokat hallgattam fülhallgatót, és ennek hallatán kicsit visszacsippantottam!

Nagyon maximum 45 perc/nap! Persze ez vonatkozik az egyéb nagyon hangos zenére is! Ezt tanultuk anno biológián! A fülben kis bolyhok vannak, ezek a hangos zene hatására mozognak, és gondolom én kihallnak elõbb-utóbb a sok mozgástól! Na, ez így leírva elég hülyén néz ki, de valami hasonló volt a dolog lényege! Annak idején én is sokat hallgattam fülhallgatót, és ennek hallatán kicsit visszacsippantottam!
Én azt olvastam, hogy egy órán át tartó fülhallgató viselés a fülben tanyázó baktériumok számát a hétszeresére növeli.
Szerintem badarság. Arról van szó, hogy nekem még mûtve is volt gyerekkoromban a fülem, szóval akkor extrán kéne hogy igaz legyen rám. De régóta is hallgatok átlagnál hangosabban zenét, már hosszú évek óta, intraaurális fülest/eza fülbe dugós mélyen féle/ azzal is már vagy 4 év óta, és egyszerüen nincs semmi romlás. Hogy honnat tudom? Onnat hogy mindig odafigyelek a hangerõszabályzón hogy hanyas fokra van beállítva, és azóta is ugyanugy élvezem a zenét, nem kell évrõl évre fentebb hangosítani. Tehát én nem tapasztaltam hallás károsodást. Viszont bár az átlagnál hangosabban hallgatom a zenét, de azt a küszöböt nem lépem át, amikortol már akár kicsit is "fájna" a zene a fülemnek, amikor már kellemetlennek érezném. Ilyen esetben viszont nem kizárt a hallás károsodás. De erre meg az az elméletem, hogy az emberi szervezet alkalmazkodik a környezeti hatásokhoz, tehát ha nagyon hangosan hallgatok egy zenét, akkor a közép foknál még halkabbnak tünik ezután.De ha utána nagyon leveszem, és a szinte sustorgásra áll rá a fülem, akkor a közép szinten ujra élvezhetõvé válik. Tehát attól függ mire áll rá a fül. Ha állandó túl hangos zenére áll rá, akkor nyilván a hallkabbhoz lassabban áll vissza. Szerintem pont olyan ez, mint a látásnál a sötét/ világosra való átállás.

A vizipipa használata káros e az egészségre?

Legjobb válasz: Káros hát, mitõl ne lenne az?

Káros hát, mitõl ne lenne az?
Az!

A túl sok orrcsepp használata káros?

Anyum 15 éve használ orrcseppeket és szétment teljsen az orra.

Legjobb válasz: Káros, teljesen tönkreteszi a nyálkahártyát. Arról nem is beszélve, hogy függõséget okoz, sajna. Húgom barátja is rászokott, naponta többször kellett használnia, hogy úgy érezze, rendesen kap levegõt. Kb. fél évébe került, hogy anélkül is tudjon aludni, meg ilyesmi.

Káros, teljesen tönkreteszi a nyálkahártyát. Arról nem is beszélve, hogy függõséget okoz, sajna. Húgom barátja is rászokott, naponta többször kellett használnia, hogy úgy érezze, rendesen kap levegõt. Kb. fél évébe került, hogy anélkül is tudjon aludni, meg ilyesmi.
bizony káros. az ilyesfajta orrcseppek csak akutan alkalmazhatók, hosszú távon nem. Próbáld ki a nasonex orrspray-t...kifejezetten erre való, de csak fül-orr-gégész szakorvos írhatja fel, meg kell egy kis idõ amíg hat. Egyébként én is ezzel küzdök, ha vége a vizsgaidõszaknak meg is mûttetem. Csak egy kicsi mûtét, és hosszú távon nincs más megoldás
Szerintem nézz utána abetegtájékoztatóban mivel van amit max 2 hétig jo használni de van ami nem káros.Ajánlanám azt a tengervizes orrsprayt mert szerintem az annyira nem lehet káros mint a többi és ha használ inkább olyat vegyél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!