Találatok a következő kifejezésre: Káros a bébikomp vagy (2 db)

Babaúszás, és bébikomp, most jók vagy sem? Hol ezt hallom hol azt. Káros-nemkáros-jó-nemjó-veddmeg-neveddmeg-viddel-neviddel. Tanácstalan vagyok. Mik szólnak a bébiúszás és a bébikomp mellett és mik ellene?

Legjobb válasz: Bébikompja egyik gyerkõcnek sem volt, illetve nincs, babaúszásra viszont mindegyikkel jártunk/járunk. Nagyon szeretjük, a nagyok 6 évesek, és szuperül úsznak, mind a négy imádja a vizet, nekem végül is ez volt a célom elsõ sorban, hogy komfortos közeg legyen számukra a víz. Persze más áldásos hatásait is észleltük, pl. a mozgásfejlõdésükben, ami állítólag a babaúszástól látványosabb, nem tudom, van-e összefüggés, de nálunk tényleg így volt. Minden órán nagyon jól érezzük magunkat, kikapcsol, én több elõnyét látom, mint hátrányát.

Én úgy vagyok vele, hogy a természet rendjébe ne avatkozzunk bele és akkor tesszük a legjobbat. Ezért tartom feleslegesnek a járókát, a kompot, minden olyan dolgot, ami kényszeríti bizonyos mozgásformára a babát. Majd mikor érett lesz rá, úgyis fogja csinálni. Az más, amit te mondasz, hogy úgy látják az orvosok, hogy nem fejlõdik megfelelõ ütemben. Ilyenkor gyógytornára szokták elküldeni a babákat, az úszás amellett biztos jó lehet. (Komp nekem továbbra se jön be, nem tudom elmagyarázni, miért. Vagyis tudnék még pár érvet felhozni, de kicsit elkanyarodnék, úgyhogy nem teszem)
Bébikompja egyik gyerkõcnek sem volt, illetve nincs, babaúszásra viszont mindegyikkel jártunk/járunk. Nagyon szeretjük, a nagyok 6 évesek, és szuperül úsznak, mind a négy imádja a vizet, nekem végül is ez volt a célom elsõ sorban, hogy komfortos közeg legyen számukra a víz. Persze más áldásos hatásait is észleltük, pl. a mozgásfejlõdésükben, ami állítólag a babaúszástól látványosabb, nem tudom, van-e összefüggés, de nálunk tényleg így volt. Minden órán nagyon jól érezzük magunkat, kikapcsol, én több elõnyét látom, mint hátrányát.
babaúszás ellen csak a búvárreflex fennmaradását tudom, tehát szerintem ha nem meríted mehettek nyugodtan :) a bébikomp negatív hatásait nem sorolnám annyi van... most ezért le leszek pontozva de szerintem a lusta anyák találmánya :s a gyereknek árt, ez egyértelmû, nincs egy orvos, védõnõk, specialista, gyógytornász aki ne ellene lenne de anyák mégis veszik mert "elvan" a baba benne. való igaz, ha már stabilan tud ülni és fel is állt akkor ártani nem fog, de akkor meg már minek? hisz a babát akkor már nem érdekli, tudja változtatni a helyét és csak bezárjuk vele ahelyett, hogy teret adnánk neki. ráadásul nálatok a lemaradás (amit erõsnek érzek 5 hónaposnál, majd talán 1 hónap múlva valóban kéne forognia) pont, hogy felerõsítené, hiszen minek ülne fel ha már fel van ültetve? minek állna fel ha abban rá van kényszerítva? minek kúszna mászna ha már a kompban tudja csinálni? tehát ártanál vele véleményem szerint, szuper anyukák majd biztos jönnek, hogy ültesd csak bele mert az õ babájuknak se lett semmi baja de én amondó vagyok, ne a saját gyerekünkön kísérletezzük, nem éri meg kockáztatni
Szia! Érveket nem tudok mondani mellette, ill. ellene, de a véleményemet le tudom írni! Bébikompot nem fogok venni, mert szerintem felesleges pénzkidobás, igaziból értelmét sem látom. Babaúszásra viszont járunk, nagyon szeretjük, és jót tesz a babámnak is.
Elõrebocsátom, nem én vagyok ilyen okos, hanem én ezeket olvastam "szakértõktõl". Mindkettõ jó egy bizonyos életkor, érettség felett. Bébiúszás: Jó, ha nem merülnek a babák, ugyanis a sok merüléssel fenntartják búvárreflexet, aminek el kell múlnia, hogy egy másik reflex kialakulhasson. Komp: Ha már tud állni/járni, akkor jó, hiszen akkor már tudja tartani magát.
Ha aggódsz, kérdezd meg a dokitokat, de szerintem 5 hónaposan nem vagytok lemaradva semmirõl. A babaúszás szuper dolog. A bébikomp feltalálóját meg lecsuknám 1000 évre!
Elsõ vagyok. Ez a búvár reflexes dolog marhaság. Nem feltétlenül arra alapoznak az usziban, hanem feltételes reflexet alakítanak ki, hogy egy vezényszóra merülés van, és hogy ne vegyen levegõt akkor a baba. Az én fiam is 5 hónapos, és nem forog még. Látom rajta, hogy próbálkozik már, sõt szerintem meg is tudna fordulni, csak lusta. Mi holnap megyünk másodjárra, de nagyon élvezzük!
Hát igen, elég nehéz dolgok ezek :) Mindenhol mást mondanak. Nekem is 5 hónapos a lányom egyébként. Babaúszásra járunk. Elvileg jó a mozgásfejlõdésre. De ha itt az oldalon is beírod a keresõbe a babaúszás szót, akkor sok mindent kiad. Sokan ellene beszélnek, mondjuk szerintem többen mellette. Én saját magamra hallgattam. :) A kompról is általában lebeszélnek. Mondjuk éppen a héten voltunk oltáson a lányommal és a doktornõ magától elkezdte mondani, hogy kompba ne tegyem. De nekem a nagy lányom is kompozott, meg több ismerõsöm gyerkõcei is. Semmi bajuk nem lett. Persze nem egész nap abban voltak. Úgyhogy, ha odaérünk én bizony belefogom tenni, mert a gyerekek szeretik, hogy tudnak közlekedni vele.
A kérdező hozzászólása: Valaki írta, hogy a bébikomp a lusuta anyák találmánya. Ezen nagyon elgondolkoztam. Lehet, hogy igazad van, de akkor a hinta is az, vagy a pihenõszék?
Úszásnál be kell baba olajozni a fülét, és akkor a koszos víz kifolyik belõle, így nem fog fájni neki, illetve ha lehet, akkor olyan helyre járj, ahol van külön babamedence, és az öregek, kamaszok nem fürdenek benne.
Az én babám nem volt babaúszáson, így nem tudok nyilatkozni. A bébikomp meg egy olyan dolog, ami vagy árt a babádnak vagy nem. Én nem kísérleteznék, anélkül is megtanulnak járni.
Tegnap 15:43-as , én felpontoztalak, mert egyetértek veled!
A bébikomp azért sem jó, mert a babának másfajta mozgásokat kell begyakorolnia, ez az idegrendszerének fejlõdéséhez is szükséges. Azt mondják, hogy akkor lehet beleültetni a babát, amikor már stabilan ül. Az én lányom 8 hónaposan ült stabilan, most 14 hónapos, és állandóan jön-megy (pedig még nem jár önállóan). Kizárt, hogy megmaradna a bébikompban. Szóval nem sok ideig tudtuk volna használni a köztes idõben, ráadásul a mi lakásunkban hely sem lett volna elég. Én a helyedben bébikompot semmiképp sem vennék, ha a babád mozgásban kicsit le van maradva.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy le van e maradva...5 hónapos lesz 1 hét múlva, de még nem fordult meg. Erre mondta az anyósom, a szomszéd meg még fene tudja ki, hogy le van maradva. Szerintem nincs lemaradva, majd ha 6 hónaposan sem fordul, akkor ráérek aggódni.
A kérdező hozzászólása: Dehogy bántottál meg :-)
A kérdező hozzászólása: Nekem úgy tûnik, hogy több minden szól az úszás mellett mint ellene. Olvasgattam még 1-2 dolgot a neten is. Viszont a bébikomppal nem vagyok tisztában...még gondolkozom rajta.
én vagyok aki az asztmát írta itt van róla egy cikk: http://www.hir24.hu/elet-stilus/2011/01/11/kapcsolat-van-a-b.. ez a tanulmány pont akkoriban jelent meg amikor úszni vittem a fiamat és anyósom meg mindenki ezzel ijesztgetett, mert nálunk van a családban allergiás. Hát remélem tényleg nem igaz, én eddig csak a pozitívumait látom a babaúszásnak a fiamnál
A kérdező hozzászólása: Na mondom akkor mi a bajom...a fiam 5 hónapos, meg sem mozdul. Mármint nem forog, pedig már ÁLLÍTÓLAG kellene, erre ajánlották, hogy vigyem el úszásra, mert rendkívül jó a lusta babáknak. Nem mintha engem nagyon zavarna, hogy nem fordult még meg soha, nyilván elõbb utóbb meg fog fordulni. Bébikomp: Anyósom szerint a legjobb találmány, hisz amikor a párom (az õ fia) kicsi volt, és abba beletette remekül elfáradt a gyerek, és jókat aludt.
A kérdező hozzászólása: Ha elmúlik a búvárreflex milyen másik reflex jön helyette? :-)
A légzési reflex. És akkor itt vitatkoznak az úszást favorizálók a nem favorizálókkal, hogy állítólag az agynak az a területe, ahol a feltétlen reflexként van a búvárreflex, azon a területen kell, hogy átvegye a helyet a légzési reflex. Egy másikon ki lehet majd alakítani a feltételes búvár reflexet Na, hogy ez mit okoz, arra már nem emlékszem, már ezer éve volt. Az is lehet, hogy azóta megint más az álláspont (lásd hozzátáplálás, gyakorlatilag évente változik). Én azt mondom, hogy tök jó dolog, de csak egy olyan oktatóval, aki ha te nem szeretnéd meríteni (ha egyáltalán nem szeretnéd), akkor azt tiszteletben tartja.
babaúszás ellen: az uszoda klóros levegõje állítólag asztmát okozhat mellette: a fiammal voltunk párszor, azóta is imádja a vizet, nagyon gyorsan megtanult mászni, járni, szerintem az úszás miatt, bébikomp ellen: nekünk nem volt, állítólag lassítja a mozgásfejlõdést, késõbb tanul meg egyensúlyozni, ezért nekünk inkább járássegítõnk volt, fp oroszlán, azt tologatta, 11 hósan önállóan járt.
Ez a klóros levegõ aszthma lehetõsége tuti nem jó info :) Mindkét tesóm, én, az egyik gyerekem aszthmás, kifejezetten javasolták, hogy járjunk úszni. Hát igen, az egyik ezt hallja, a másik azt, így legyél okos, ha tudsz.
A kérdező hozzászólása: Hajajj..hát basszus...nem lettem okosabb:-))) Babaúszósok, a fülébe belemegy a víz..nyilván belemegy, abból nem lehet baj?
Kár, hogy nem lettél okosabb, mert én pl. igen. Rengeteg hasznos válasz van itt amire alapból nem is gondoltam volna és tulajdonképpen nagyon is logikus.
nem lehet baj, belemehet a baba fülébe a víz! csak aztán fektesd mindkét oldalára, hogy kifollyon. egy dologra kell figyelni míg nem mozog annyit a baba, hogy kijöjjön a víz mert attól begyulladhat a füle, de önmagában a víz nem okoz problémát :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, sok mindenre rávilágítottál:-)

Káros a holdkomp (bébikomp) vagy nem?

Legjobb válasz: Azt mondják, késlelteti a járást. Megszokja a segítséget.

Azt mondják, késlelteti a járást. Megszokja a segítséget.
Amikor nem tud egyedül menni, árt a gerincének, mikor meg tud, minek?
Az én fiam 7hónaposan kapott egyet. 10hónaposan szaladt. Ennyit a járáskésletetésrõl. Szeintem, ha van helye a lakásban nyugodtan használhatja, élvezni fogja nagyon. Amikor elég erõs a felálláshoz úgy is abbahagyja, mert azért korlátozza a tárgyak elérhetõségt! Eltérõek a vélemények, de nekem csak jó tapasztalatom van. Most amásodikat várom, de azt hiszem õ is boldog lesz majd a babykomppal.
Én azt olvastam, hogy a mentális fejlõdésének nem tesz jót, mert elmarad az a fejlõdési szakasz, hogy magától tanuljon meg felállni ill. járni. Mi is kaptunk egyet, még nem döntöttem el, hogy használni fogjuk-e.
Általában a szakértõk sem javasolják a használatát, mert nem segíti a mozgásfejõdést. A baba se nem áll, se nem ül benne, és ez a gerincének nem tesz jót. Gerincferdülést és lúdtalpat okozhat a babának.
Amellett hogy káros, veszélyes is, édesanyám mondta, hogy nekem volt, de akkorát estem vele mint az ólajtó, ugyanis nekimentem vele a küszöbnek, a homlokomon lett egy jó nagy dudor más bajom szerencsére nem lett.
Nagyon nem javasolják, mert nem nehezedik a lábra a testsúly, vagyis nem "normális" pozícióban van a baba. Sokkal egészségesebb simán letenni a szõnyegre egy plédre.
Hát biztos, hogy nem jó. A babának lényeges a fejlõdése szempontjából, hogy odakússzon valamilyen megszerezni kívánt tárgyhoz, azt felemelje, stb. Ezt kompban nem tudja megtenni. Ha meg ki kell szaladnod valahova/valamiért, akkor inkább tedd a járókába, kiságyba vagy bekötve az etetõszékbe, ha mondjuk fõzésnél ott akar lenni melletted. Barátnõm kislánya a komp miatt lábujjhegyen járt nagyon sokáig, és nem is tudott rendesen elindulni emiatt. Amikor megtanult járni, fél évbe tellett, mire letette a talpát lépésnél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!