Találatok a következő kifejezésre: Káros a bébikomp (8 db)

Szerintetek mikortól nem káros a bébikomp használata?

Tudom sok anyuka bébikomp ellenes, én sem vagyok oda érte, annak ellenére sem hogy nekünk is van, de én nagyon-nagyon ritkán teszem bele, talán 1héten 2szer pár percre és csakis akkor amikor a férjem még nincs itthon és mondjuk fel kell porszívóznom vagy ilyenek.

Legjobb válasz: Tudod ez nem ilyen egyszerû. A cigarettát is még mindig gyártják, pedig eléggé ártalmas... A szüleim is azon nõttek fel, és sokak meg tudnak úgy öregedni, hogy semmi bajuk nem lesz tõle. Csakhogy a tüdõrákosok 90%-a dohányos. Úgyhogy ha lehet választani, akkor érdemes lekerülni a kompot. Hogy miért, arra vonatkozólag tele a net...

# 10/10 08-21 11:39-el értek egyet
Nem vagyok "szuperanya", pont ezért támaszkodok azok véleményére, akik jobban értenek hozzá, mint én. Az orvosokéra, gyógytornászokéra. (Már hogy a komp nem jó a babának) Az kétségtelen, hogy a sok vélemény között manapság nehéz eligazodni, és végsõ soron az anyának kell eldöntenie, hogy mit hogyan csinál (mikor táplál hozzá, mivel stb.) De épp ebben a komp kérdésben nagyon egybehangzóak a vélemények, úgyhogy ez egy viszonylag egyszerû kérdés ilyen szempontból... Amúgy a borostyánlánc szerintem is baromság, de nem értem, hogy jön ide... :o)
Tudod ez nem ilyen egyszerû. A cigarettát is még mindig gyártják, pedig eléggé ártalmas... A szüleim is azon nõttek fel, és sokak meg tudnak úgy öregedni, hogy semmi bajuk nem lesz tõle. Csakhogy a tüdõrákosok 90%-a dohányos. Úgyhogy ha lehet választani, akkor érdemes lekerülni a kompot. Hogy miért, arra vonatkozólag tele a net...
Szerintem semmikor sem jó. Ha meg már áll és jár, akkor meg minek? Ha sürgõs intézni valód van, tedd járókába, vagy ha az nincs, ültesd etetõ székbe, vagy ha még nem tud ülni, tedd a kiságyába.
Szerintem hosszabb idõre semmiképp sem kéne használni, ha jár, ha nem. Pont jó a néhány perc.
Utolsó vagyok. A borostyán láncban viszont sok ember hisz, pedig egy nagy kamu. nyugodtan pontozzatok le.
Jaj, ugyan már..Egyszerûen nemis értem ezt a bébikomp-ellenes témát.Most komolyan, szerintetek ha annyira ártalmas lenne, gyárthatnák?Rengetegen "abban"nõttünk fel és a világon semmi bajunk nem lett tõle!Tudom sokan lepontoztok majd, de én bizony betettem mindkét fiamat, ha jól emlékszem még mielõtt jártak volna, olyan 9-10 hónapos koruk körül.Imádták!Ja 11 hónaposan már hibátlanul, önállóan közlekedtek és semmi bajuk!Azt aláírom, hogy balesetveszélyes, tehát figyelni kell merre gurulgat a kölyök, lépcsõ vagy küszöb elkerülése fontos!Szóval szerintem beteheted, persze nem órákra!
Jaj ez a sok szuper anya! A mai világban ártalmas a cumi, a cumisüveg, a bébikomp, a tehén tej, / én még azon nõttem fel és 28 év alatt nem volt semmi bajom/ baj ha nem tud szoptatni valaki!!!!!! Évtizedek alatt több millióan ezekkel a dolgokkal nõttek fel, mégis él mindenki!
Én a 3. vagyok.Képzeljétek én anno egyeztettem gógytornásszal arról, hogy bébikompot használunk!Nem mondom, nem ajánlotta, de mondtam neki, hogy két picivel nekem nagy segítség néha a komp.Erre azt mondta oké, de csak rövid idõkre tegyem be õket.Jó, amúgy sem egész napra gondoltam én sem.5.-el egyet értek, a dohányzást nem keverném ide.(arról felnõtt emberek döntenek).
Akkor nem káros, ha a baba egyedül, stabilan jár. De akkor már nem sok értelme van.

Ha a kenguru és a bébikomp olyan káros a babáknak, akkor miért lehet még mindig kapni őket minden bababoltban? + külföldi dokumentumfilmekben a legkisebb gyerek mindig bébikompban mászkál.

Ott nem terjedt el ez a "nézet", hogy ez káros? Hogy is van ez?

Legjobb válasz: Pont ez a lényeg. Amíg kapható, amíg az egyik orvos azt mondja, hogy nem káros, amíg a másik, hogy igen tehát nincs egységes nézet, addig a saját döntésed. Mint minden a gyereknevelésben. Soha nem tudhatjuk, hogy melyik elv a helyes és az mit fog kiváltani 15-20 év múlva.

6. vagyok. Még azt akartam írni, csak lemaradt, hogy nem tudják bizonyítani ezen dolgok káros hatásait, mert a gondok gyakran csak késõbb jelentkeznek (pl. ha a komp használatával kimarad a mászás, akkor a tanulási nehézségek csak iskolás korban jelentkeznek; a gerinc- és csípõproblémák is megjelenhetnek évekkel késõbb, és senki nem fogja megmondani, hogy az a kenguru miatt van, egyrészt mert a szülõ azt mond, amit akar, a gyerek nem emlékszik rá, és más is okozhatta a gondokat).
A cigis hasonlat szerintem nagyon rossz, mivel a cigirõl mindenki elismeri, hogy káros, rá van írva a dobozára hatalmas betûkkel. A kengurunk dobozán viszont ilyesmit nem találtam. A mi orvosunk is kifejezetten ajánlotta a kengurut, kifele fordított hordozással IS! Szerintem a kengurura nem igazán lehet kijelenteni, hogy káros, mivel nincs róla egységes vélemény. Kering néhány városi legenda arról, hogy nem jó a csípõjének és a gerincének, de sok orvostól meg direkt az ellenkezõjét hallani. Én bébikompot nem vennék, de szerintem az sem ilyen egyértelmû dolog. Ha nem viszik túlzásba a használatát, akkor szerintem nagy bajt nem okozhat. De azért a kompról az orvosok is általában elismerik, hogy nem éppen jó dolog.
Pont ez a lényeg. Amíg kapható, amíg az egyik orvos azt mondja, hogy nem káros, amíg a másik, hogy igen tehát nincs egységes nézet, addig a saját döntésed. Mint minden a gyereknevelésben. Soha nem tudhatjuk, hogy melyik elv a helyes és az mit fog kiváltani 15-20 év múlva.
Ennek több oka is van, de leginkább a pénz. A BabyBjörn ugye a legnagyobb kenguru-gyártó cég, elvégre õk találták ki. Namármost, ha beszüntetnék a kengurut, a BB teljesen csõdbe menne, mert a kenguru a fõprofiljuk, pihenõszékek eladásából nem élnének meg. Fizetnek egy-két ortopéd orvosnak, aki adja a nevét a kenguruhoz, hogy mennyire egészséges, és kész. Emiatt az emberek megveszek, és amíg van rá igény gyártják. A bébikomp már kicsit más tészta, mert arról már szinte az összes orvos egyetért, hogy egészségtelen, viszont ezt is azért gyártják, mert igény van rá. "külföldi dokumentumfilmekben a legkisebb gyerek mindig bébikompban mászkál." Na azért ez attól is függ, hogy melyik országról van szó. Mert pl. Kanadában betiltották. Másrészt a dokumentumfilmben szereplõk nem feltétlenül tudják ezt, ahogy Magyarországon is ismerek olyat, aki még sosem hallott a bébikomp káros hatásairól, és beleteszi a gyereket, mert valahol látta.
hm? attól, hogy káros, miért ne lehetne kapni? cigit, alkoholt is legálisan vehetsz, nem? amúgy ez a kenguru dolog elég új nekem, mikor a fiam 3 éve született, kifejezetten ajánlották az orvosaink, pár hete olvastam itt, hogy az milyen káros, nem tudom honnan jött ez
5. válaszolónak: A hajam égnek áll, ha valaki azzal jön, hogy "nekik sem lett semmi bajuk". Nekem is az ismerõseim legtöbbje használt bébikompot, mikor pici volt, és nagyon sokuknak van gerinc problémája, diszlexiája és rossz egyensúlyérzéke. Persze ezt nem lehet egyenesen a bébikompra visszavezetni, de okozhatta az is.
Mindig mindenki mást mond egyik sem káros ha nem viszik túlzásba, arról nem is beszélve, hogy egy ülõ, járó gyereknek semmi baja nem lesz a komptól.
Szerintem annyiból lehet káros mindkettõ, hogy a lábakat széttartja a csontfejlõds alatt, és komoly O-lába lehet a gyereknek, ha rendszeresen abban vannak. Ez leginkább a cipelõs kengurura igaz, de a mászkálós komp szerintem lehet olyan, ami nem csinál O-lábat. Kialakítástól függ.
Hülyeség h káros. Több baba nõtt fel a környezetemben akik kompot használtak, az ég világon semmi bajuk nincs. Én is most készülök fiamnak venni. Mellesleg kengurut is használtunk, nekünk is ajánlotta az orvosunk.
A kérdező hozzászólása: Kedves 6-os! Egyetértek veled. A külföldi dokumentumfilmet pl. Angliára értettem, reality adókon látom folyton hogy a kisgyerek a kompban van szinte állandóan.
Angliában a kengurut javasolják, ráadásul úgy, hogy minél elõbb legyen kifelé fordítva a baba. Nálunk inkább a mei tai és a hordozókendõ javasolt. Nekünk van kenguru, abban leugrunk a boltba, a cicáért a kertbe vagy pár percre sétálni, de baba-mama tornára, úgynevezett Maminbabára mei tai-típusút használunk, sokkal kényelmesebb mindkettõnknek és ebben torna közben is jókat alszik a kislányom, míg a kenguruban nyûglödik, ha már fárad. Máshogy is áll benne a lába, nekem természetesebbnek tûnik, mert olyan, mint amikor ölben fogjuk. Bébikompunk nincs, de azt tudom, hogy túlzott használatával kimaradhat miatta a mászós korszak, aminek diszlexia lehet a vége. Szerencsére ma már hamar észreveszik ezt, itt a városban sok volt kompozó 7-8 évessel foglalkoznak diszlexia miatt, azzal kezdik, hogy megtanítják õket mászni, mert bár hihettlen, de nem tudnak.
"De azért a kompról az orvosok is általában elismerik, hogy nem éppen jó dolog." Mit mondtak az orvosok, miért nem jó a bébikomp? Szerintem ha kérdezõt nem akarjuk elküldeni száz orvosi véleményt összegyûjtani személyesen, akkor gyûjtsük mi össze a pozitív, és negatív tulajdonságokat. Kezdem a sort a bébikomppal kapcsolatosan: - szerintem többek között balesetveszélyes lehet, ha a gyerek gyorsan hajtja, és a kerék elakad egy tárgyban, vagy küszöbben. Ilyen szempontból biztoságosabb a játszószék (olyan, mint egy etetõszék, de a tálca tele van rakva készségfejlesztõ játékokkal)

Babaúszás, és bébikomp, most jók vagy sem? Hol ezt hallom hol azt. Káros-nemkáros-jó-nemjó-veddmeg-neveddmeg-viddel-neviddel. Tanácstalan vagyok. Mik szólnak a bébiúszás és a bébikomp mellett és mik ellene?

Legjobb válasz: Bébikompja egyik gyerkõcnek sem volt, illetve nincs, babaúszásra viszont mindegyikkel jártunk/járunk. Nagyon szeretjük, a nagyok 6 évesek, és szuperül úsznak, mind a négy imádja a vizet, nekem végül is ez volt a célom elsõ sorban, hogy komfortos közeg legyen számukra a víz. Persze más áldásos hatásait is észleltük, pl. a mozgásfejlõdésükben, ami állítólag a babaúszástól látványosabb, nem tudom, van-e összefüggés, de nálunk tényleg így volt. Minden órán nagyon jól érezzük magunkat, kikapcsol, én több elõnyét látom, mint hátrányát.

Én úgy vagyok vele, hogy a természet rendjébe ne avatkozzunk bele és akkor tesszük a legjobbat. Ezért tartom feleslegesnek a járókát, a kompot, minden olyan dolgot, ami kényszeríti bizonyos mozgásformára a babát. Majd mikor érett lesz rá, úgyis fogja csinálni. Az más, amit te mondasz, hogy úgy látják az orvosok, hogy nem fejlõdik megfelelõ ütemben. Ilyenkor gyógytornára szokták elküldeni a babákat, az úszás amellett biztos jó lehet. (Komp nekem továbbra se jön be, nem tudom elmagyarázni, miért. Vagyis tudnék még pár érvet felhozni, de kicsit elkanyarodnék, úgyhogy nem teszem)
Bébikompja egyik gyerkõcnek sem volt, illetve nincs, babaúszásra viszont mindegyikkel jártunk/járunk. Nagyon szeretjük, a nagyok 6 évesek, és szuperül úsznak, mind a négy imádja a vizet, nekem végül is ez volt a célom elsõ sorban, hogy komfortos közeg legyen számukra a víz. Persze más áldásos hatásait is észleltük, pl. a mozgásfejlõdésükben, ami állítólag a babaúszástól látványosabb, nem tudom, van-e összefüggés, de nálunk tényleg így volt. Minden órán nagyon jól érezzük magunkat, kikapcsol, én több elõnyét látom, mint hátrányát.
babaúszás ellen csak a búvárreflex fennmaradását tudom, tehát szerintem ha nem meríted mehettek nyugodtan :) a bébikomp negatív hatásait nem sorolnám annyi van... most ezért le leszek pontozva de szerintem a lusta anyák találmánya :s a gyereknek árt, ez egyértelmû, nincs egy orvos, védõnõk, specialista, gyógytornász aki ne ellene lenne de anyák mégis veszik mert "elvan" a baba benne. való igaz, ha már stabilan tud ülni és fel is állt akkor ártani nem fog, de akkor meg már minek? hisz a babát akkor már nem érdekli, tudja változtatni a helyét és csak bezárjuk vele ahelyett, hogy teret adnánk neki. ráadásul nálatok a lemaradás (amit erõsnek érzek 5 hónaposnál, majd talán 1 hónap múlva valóban kéne forognia) pont, hogy felerõsítené, hiszen minek ülne fel ha már fel van ültetve? minek állna fel ha abban rá van kényszerítva? minek kúszna mászna ha már a kompban tudja csinálni? tehát ártanál vele véleményem szerint, szuper anyukák majd biztos jönnek, hogy ültesd csak bele mert az õ babájuknak se lett semmi baja de én amondó vagyok, ne a saját gyerekünkön kísérletezzük, nem éri meg kockáztatni
Szia! Érveket nem tudok mondani mellette, ill. ellene, de a véleményemet le tudom írni! Bébikompot nem fogok venni, mert szerintem felesleges pénzkidobás, igaziból értelmét sem látom. Babaúszásra viszont járunk, nagyon szeretjük, és jót tesz a babámnak is.
Elõrebocsátom, nem én vagyok ilyen okos, hanem én ezeket olvastam "szakértõktõl". Mindkettõ jó egy bizonyos életkor, érettség felett. Bébiúszás: Jó, ha nem merülnek a babák, ugyanis a sok merüléssel fenntartják búvárreflexet, aminek el kell múlnia, hogy egy másik reflex kialakulhasson. Komp: Ha már tud állni/járni, akkor jó, hiszen akkor már tudja tartani magát.
Ha aggódsz, kérdezd meg a dokitokat, de szerintem 5 hónaposan nem vagytok lemaradva semmirõl. A babaúszás szuper dolog. A bébikomp feltalálóját meg lecsuknám 1000 évre!
Elsõ vagyok. Ez a búvár reflexes dolog marhaság. Nem feltétlenül arra alapoznak az usziban, hanem feltételes reflexet alakítanak ki, hogy egy vezényszóra merülés van, és hogy ne vegyen levegõt akkor a baba. Az én fiam is 5 hónapos, és nem forog még. Látom rajta, hogy próbálkozik már, sõt szerintem meg is tudna fordulni, csak lusta. Mi holnap megyünk másodjárra, de nagyon élvezzük!
Hát igen, elég nehéz dolgok ezek :) Mindenhol mást mondanak. Nekem is 5 hónapos a lányom egyébként. Babaúszásra járunk. Elvileg jó a mozgásfejlõdésre. De ha itt az oldalon is beírod a keresõbe a babaúszás szót, akkor sok mindent kiad. Sokan ellene beszélnek, mondjuk szerintem többen mellette. Én saját magamra hallgattam. :) A kompról is általában lebeszélnek. Mondjuk éppen a héten voltunk oltáson a lányommal és a doktornõ magától elkezdte mondani, hogy kompba ne tegyem. De nekem a nagy lányom is kompozott, meg több ismerõsöm gyerkõcei is. Semmi bajuk nem lett. Persze nem egész nap abban voltak. Úgyhogy, ha odaérünk én bizony belefogom tenni, mert a gyerekek szeretik, hogy tudnak közlekedni vele.
A kérdező hozzászólása: Valaki írta, hogy a bébikomp a lusuta anyák találmánya. Ezen nagyon elgondolkoztam. Lehet, hogy igazad van, de akkor a hinta is az, vagy a pihenõszék?
Úszásnál be kell baba olajozni a fülét, és akkor a koszos víz kifolyik belõle, így nem fog fájni neki, illetve ha lehet, akkor olyan helyre járj, ahol van külön babamedence, és az öregek, kamaszok nem fürdenek benne.
Az én babám nem volt babaúszáson, így nem tudok nyilatkozni. A bébikomp meg egy olyan dolog, ami vagy árt a babádnak vagy nem. Én nem kísérleteznék, anélkül is megtanulnak járni.
Tegnap 15:43-as , én felpontoztalak, mert egyetértek veled!
A bébikomp azért sem jó, mert a babának másfajta mozgásokat kell begyakorolnia, ez az idegrendszerének fejlõdéséhez is szükséges. Azt mondják, hogy akkor lehet beleültetni a babát, amikor már stabilan ül. Az én lányom 8 hónaposan ült stabilan, most 14 hónapos, és állandóan jön-megy (pedig még nem jár önállóan). Kizárt, hogy megmaradna a bébikompban. Szóval nem sok ideig tudtuk volna használni a köztes idõben, ráadásul a mi lakásunkban hely sem lett volna elég. Én a helyedben bébikompot semmiképp sem vennék, ha a babád mozgásban kicsit le van maradva.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy le van e maradva...5 hónapos lesz 1 hét múlva, de még nem fordult meg. Erre mondta az anyósom, a szomszéd meg még fene tudja ki, hogy le van maradva. Szerintem nincs lemaradva, majd ha 6 hónaposan sem fordul, akkor ráérek aggódni.
A kérdező hozzászólása: Dehogy bántottál meg :-)
A kérdező hozzászólása: Nekem úgy tûnik, hogy több minden szól az úszás mellett mint ellene. Olvasgattam még 1-2 dolgot a neten is. Viszont a bébikomppal nem vagyok tisztában...még gondolkozom rajta.
én vagyok aki az asztmát írta itt van róla egy cikk: http://www.hir24.hu/elet-stilus/2011/01/11/kapcsolat-van-a-b.. ez a tanulmány pont akkoriban jelent meg amikor úszni vittem a fiamat és anyósom meg mindenki ezzel ijesztgetett, mert nálunk van a családban allergiás. Hát remélem tényleg nem igaz, én eddig csak a pozitívumait látom a babaúszásnak a fiamnál
A kérdező hozzászólása: Na mondom akkor mi a bajom...a fiam 5 hónapos, meg sem mozdul. Mármint nem forog, pedig már ÁLLÍTÓLAG kellene, erre ajánlották, hogy vigyem el úszásra, mert rendkívül jó a lusta babáknak. Nem mintha engem nagyon zavarna, hogy nem fordult még meg soha, nyilván elõbb utóbb meg fog fordulni. Bébikomp: Anyósom szerint a legjobb találmány, hisz amikor a párom (az õ fia) kicsi volt, és abba beletette remekül elfáradt a gyerek, és jókat aludt.
A kérdező hozzászólása: Ha elmúlik a búvárreflex milyen másik reflex jön helyette? :-)
A légzési reflex. És akkor itt vitatkoznak az úszást favorizálók a nem favorizálókkal, hogy állítólag az agynak az a területe, ahol a feltétlen reflexként van a búvárreflex, azon a területen kell, hogy átvegye a helyet a légzési reflex. Egy másikon ki lehet majd alakítani a feltételes búvár reflexet Na, hogy ez mit okoz, arra már nem emlékszem, már ezer éve volt. Az is lehet, hogy azóta megint más az álláspont (lásd hozzátáplálás, gyakorlatilag évente változik). Én azt mondom, hogy tök jó dolog, de csak egy olyan oktatóval, aki ha te nem szeretnéd meríteni (ha egyáltalán nem szeretnéd), akkor azt tiszteletben tartja.
babaúszás ellen: az uszoda klóros levegõje állítólag asztmát okozhat mellette: a fiammal voltunk párszor, azóta is imádja a vizet, nagyon gyorsan megtanult mászni, járni, szerintem az úszás miatt, bébikomp ellen: nekünk nem volt, állítólag lassítja a mozgásfejlõdést, késõbb tanul meg egyensúlyozni, ezért nekünk inkább járássegítõnk volt, fp oroszlán, azt tologatta, 11 hósan önállóan járt.
Ez a klóros levegõ aszthma lehetõsége tuti nem jó info :) Mindkét tesóm, én, az egyik gyerekem aszthmás, kifejezetten javasolták, hogy járjunk úszni. Hát igen, az egyik ezt hallja, a másik azt, így legyél okos, ha tudsz.
A kérdező hozzászólása: Hajajj..hát basszus...nem lettem okosabb:-))) Babaúszósok, a fülébe belemegy a víz..nyilván belemegy, abból nem lehet baj?
Kár, hogy nem lettél okosabb, mert én pl. igen. Rengeteg hasznos válasz van itt amire alapból nem is gondoltam volna és tulajdonképpen nagyon is logikus.
nem lehet baj, belemehet a baba fülébe a víz! csak aztán fektesd mindkét oldalára, hogy kifollyon. egy dologra kell figyelni míg nem mozog annyit a baba, hogy kijöjjön a víz mert attól begyulladhat a füle, de önmagában a víz nem okoz problémát :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, sok mindenre rávilágítottál:-)


Szerintetek ez ugyanolyan káros lehet, mint a bébikomp?

http://www.dooyoo.co.uk/baby-activities/graco-fun-rock/ Hasonló játékot kaptunk ajándékba. Azt hiszem nincs kereke, csak bele lehet ültetni a babát, de menni nem tud vele. Még dobozban van és nem tudom bele merjem-e ültetni a 7 hónapos babám?!

Legjobb válasz: 6. válaszoló azért ha belegondolsz miért káros és mire káros a komp rájöhetsz, hogy 1 éves babának már nem. gondolom már a felálláson is túl vagytok... szóval nem is értem mire akartál kilyukadni :D egy nem mászó, ülni nem tudó babát nem kéne kompba ültetni, de aki ezt már remekül tudja annak baja nem lesz ;)

6. válaszoló azért ha belegondolsz miért káros és mire káros a komp rájöhetsz, hogy 1 éves babának már nem. gondolom már a felálláson is túl vagytok... szóval nem is értem mire akartál kilyukadni :D egy nem mászó, ülni nem tudó babát nem kéne kompba ültetni, de aki ezt már remekül tudja annak baja nem lesz ;)
nekünk volt bébi kompunk. Semmi káros hatása nem volt(csak a mi lábunkra) :-). Sõt! Imádta! Egész jó etetõszéknek is. De azért sokáig mi sem mertük benne hagyni.
És köszike a lepontozást, jófej vagy. (6.)
Ha már stabilan tartja a baba a fejét, akkor már használható ez a játék. Nekünk is volt ilyesmi, jumperoonak hívják. Mivel bele van süllyesztve a kicsi az ülõkébe, ezért a gerincét nem terheli, ráadásul nem is szabad, hogy teljesen leérjen a lába. Ebben csak ugrabugrál, meg forog, a lábait nem terheli, mégis tornáztatja. A mi régi jumperoonkat eladtam, amikor a fiam már kinõtte, de most újra babát várok, és neki is veszek majd, mert szerintem szuper találmány. :)
8. válaszoló: Semmi másra nem akartam kilyukadni, csak arra, amit írtam, azaz, hogy mértékkel nem káros a komp sem. Azt természetesnek vettem, hogy senkinek nem jut eszébe egy ülni nem tudó csecsemõt beletenni! (6.)
Mi amikor vettük felhívtunk egy szakértõt és azt mondta, hogy amikor a gyerek már stabilan tartja a fejét, akkor már lehet beletenni.(ugráló, de az is ilyen)a lábakra nagyon jó, erõsíti õket.(elvileg 5-hónaptól ajánják)
Amíg egyedül nem ül, addig nem szabad beletenni (addig ültetni sem szabad)! Valószínûleg ez 8-9 hós kora körül következik be, és majd mászásból ül ki oldalra. De én utána sem tenném bele hosszabb idõre, mert ez így állásra kényszeríti, és amíg nem áll, addig nem jó "állítani". Szóval csak ha már ülni tud, de akkor se túl sok idõre. :)
szerintem nem.ettõl semmi baja nem lesz.csak ne nagyon sokáig egyhuzamban.nekünk ilyesmi ugrálónk van és a fiam órákig ellenne benne, de max fél órát hagyom ugrizni.:)
nyugodtan beleültetheted! ha már felült és rövid ideig meg is ül stabilan akkor semmilyen káros hatása nincs :) a komp a helyváltoztatás miatt lehet káros
A komp sem káros, ha nem egész napra teszed bele a gyereket, és fordítva: Nyilván, ez a játék sem tesz jót, ha egész nap ebben dekkol a gyerek. (Pont ma írtam egy kérdéshez, hogy az 1 éves fiamnak vettünk kompot, pedig elõtte én sem szorgalmaztam, de annyira élvezi, hogy nem hinném, hogy az a napi összesen kb. 1 óra bármi gondot okozna, amit a "kisautójában" tölt.)
A kérdező hozzászólása: 3. válaszoló. Én kislányom is még csak 6 hónapos, de jelenleg nincs itt a játék. Majd csak 1 hónap múlva megyünk haza és akkor tudjuk majd csak használni. Azt hogy érted, hogy már majdnem önállóan ül? Én nem merem ültetni, arra várok, hogy magától felüljön. Akkor addig ebbe se rakjam bele? Elég lusti.:)
Én is bébikomp ellenes vagyok, viszont ilyenünk nekünk is van.Éppen ma raktam össze a babámnak és egész jól elvolt benne, õ még csak 6hónapos, viszont már majdnem önállóan ül. Ezen a kérdésen én is morfondíroztam ma hogy lehet ugyanannyira "káros" mint a komp. Szerintem annyira mégsem, hiszen nem tud vele menni, max. a lábát erõsíti. Azért én is kíváncsian várom a válaszokat. :)
A kérdező hozzászólása: oké, köszi!:)
Sziasztok, napok óta ilyesmit keresek az 5 hós kislányomnak.(nem FP jumperoo-t) ha esetleg tudtok jó helyeket hol venni tudok megköszönném, és bocsi, h nem pont témába vág :) )) (amúgy szerintem ez nem káros)

Káros a holdkomp (bébikomp) vagy nem?

Legjobb válasz: Azt mondják, késlelteti a járást. Megszokja a segítséget.

Azt mondják, késlelteti a járást. Megszokja a segítséget.
Amikor nem tud egyedül menni, árt a gerincének, mikor meg tud, minek?
Az én fiam 7hónaposan kapott egyet. 10hónaposan szaladt. Ennyit a járáskésletetésrõl. Szeintem, ha van helye a lakásban nyugodtan használhatja, élvezni fogja nagyon. Amikor elég erõs a felálláshoz úgy is abbahagyja, mert azért korlátozza a tárgyak elérhetõségt! Eltérõek a vélemények, de nekem csak jó tapasztalatom van. Most amásodikat várom, de azt hiszem õ is boldog lesz majd a babykomppal.
Én azt olvastam, hogy a mentális fejlõdésének nem tesz jót, mert elmarad az a fejlõdési szakasz, hogy magától tanuljon meg felállni ill. járni. Mi is kaptunk egyet, még nem döntöttem el, hogy használni fogjuk-e.
Általában a szakértõk sem javasolják a használatát, mert nem segíti a mozgásfejõdést. A baba se nem áll, se nem ül benne, és ez a gerincének nem tesz jót. Gerincferdülést és lúdtalpat okozhat a babának.
Amellett hogy káros, veszélyes is, édesanyám mondta, hogy nekem volt, de akkorát estem vele mint az ólajtó, ugyanis nekimentem vele a küszöbnek, a homlokomon lett egy jó nagy dudor más bajom szerencsére nem lett.
Nagyon nem javasolják, mert nem nehezedik a lábra a testsúly, vagyis nem "normális" pozícióban van a baba. Sokkal egészségesebb simán letenni a szõnyegre egy plédre.
Hát biztos, hogy nem jó. A babának lényeges a fejlõdése szempontjából, hogy odakússzon valamilyen megszerezni kívánt tárgyhoz, azt felemelje, stb. Ezt kompban nem tudja megtenni. Ha meg ki kell szaladnod valahova/valamiért, akkor inkább tedd a járókába, kiságyba vagy bekötve az etetõszékbe, ha mondjuk fõzésnél ott akar lenni melletted. Barátnõm kislánya a komp miatt lábujjhegyen járt nagyon sokáig, és nem is tudott rendesen elindulni emiatt. Amikor megtanult járni, fél évbe tellett, mire letette a talpát lépésnél.

Mikortól lehet kismotorra ültetni a babát és nem káros, mint a bébikomp?

Legjobb válasz: Az én fiam 10 hónapos korában kapta az elsõ motorját, pedig még menni sem tudott, csak "járássegítõvel" (egy széket tolt maga elõtt). De a motorra már ráült, sõt hamarabb ment azzal, mint hogy a saját lábán kapaszkodás nélkül.

Az én fiam 10 hónapos korában kapta az elsõ motorját, pedig még menni sem tudott, csak "járássegítõvel" (egy széket tolt maga elõtt). De a motorra már ráült, sõt hamarabb ment azzal, mint hogy a saját lábán kapaszkodás nélkül.
szerintem nem söt fejleszti az egyensúlyt hát mikor érdekli én most veszek neki 20 hónapos két hete kezdte a játszón érdekelni addig rá sem nézett
17 hónapos kora óta motorozik a Lányom. Imádja! És beszéltünk elõtte szakemberrel, azt mondta, nyugodtan használjuk, nem káros!
Az én fiam 11 hónaposan már ment magától, úgyhogy õ rá nem sokkal meg is kapta a kismotorját. Nem káros, mivel a motoron semmi mozgásformára nincs rákényszerítve, a bébikomppal az a baj, hogy ha sokat van benne a baba (amibõl ugye kimászni sem tud), akkor nem kúszik-mászik eleget és ez hat károsan a mozgásfejlõdésre. A motoron szabadon mozoghat kedve szerint, fel-le mászhat. Max. oltári nagyot lehet vele esni... :S
Ha már ül ill. mászik, nyugodtan ráülhet egy kis idõre, csak figyelj rá, hogy ne essen le! Én 10 hónaposan vettem egyet a fiamnak. Nagyon szereti maga elõtt tologatni a lakásban. Azt is nagyon élvezi, ha ráül és tologatom, magát viszont még nem hajtja. A bébikomppal az a baj, hogy a pici önállóan közlekedik vele, így késõbb kevésbé lesz motivált a mászás illetve a járás megtanulásában.
A komp akkor nem káros, ha be van tartva a napi 20perc, és 2 nap után 1-2 nap komp nélküli napot tartunk.
Nem káros. Mi 1. szülinapjára vettünk neki egy pewit nagyon szereti.

Ugyan olyan káros és nem ajánlatos a Fischer Price Jumperoo, mint a bébikomp? Bízom benne hogy nem, hiszen ezzel helyváltoztatásra nem képes, csupán ugrálni tud benne, ezzel pedig az izmai fejlődnek. Rosszul gondolom? Nem akarok rosszat a babámnak!

Még miel?tt kérdeznétek,azért vettem neki,mert egy helyben,akár ölben is folyamatosan ugrál,s már egyedül ül(5 és fél hónapos)

Legjobb válasz: A komppal az a baj hogy abban nem ül a gyermek jelemzõen hanem a kis fenekénél alátámasztva kotor a kis lábaival, egyáltalán nem olyan helyzetben amiben majd valóban járni fog.De minden szülõ maga dönti el mibe teszi a babáját nyilván :) A rugós hintát én úgy tudom még szokták is ajánlani olyanoknak akinek kicsit sérülésük keletkezett pl. szülés közben mert nagyon jól fejleszti az egyensúlyozást is. Én nem vettem a fiamnak mert mire hallottunk róla, kinõtt abból a korból, de most a lányomnak tuti gyüjtögetek erre, nagyon szokták élvezni :)

A komppal az a baj hogy abban nem ül a gyermek jelemzõen hanem a kis fenekénél alátámasztva kotor a kis lábaival, egyáltalán nem olyan helyzetben amiben majd valóban járni fog.De minden szülõ maga dönti el mibe teszi a babáját nyilván :) A rugós hintát én úgy tudom még szokták is ajánlani olyanoknak akinek kicsit sérülésük keletkezett pl. szülés közben mert nagyon jól fejleszti az egyensúlyozást is. Én nem vettem a fiamnak mert mire hallottunk róla, kinõtt abból a korból, de most a lányomnak tuti gyüjtögetek erre, nagyon szokták élvezni :)
Egyáltalán nem káros a komp ha akkor rakod bele hamár eljött az ideje..A mai védõnõk nem javasolják a kompot..Régen talán alig volt olyan gyerek akinek ne lett volna..És mégis egézséggel rendelkeznek..Pl.én is, , Ha elfárad leül benne mi lenne akkor káros azon?...
Szia! Szerintem nem lehet összehasonlítani a kettõt. A Jumperoo ugyanaz, mint a rugós hinták, csak ennek van külön állványa. Amennyire én tudom, a rugós hinták pedig nem rosszak, csak oda kell figyelni, hogy pont a megfelelõ méretre legyen beállítva. Egyébként meg bármiféle hinta hasznos, mert nagyon jól stimulálja a babák idegrendszerét. A bébikompok azért károsak, mert egyrészt nem a normális járást tanulja meg benne a gyerek, másrészt iszonyatosan balesetveszélyes, elég, ha csak az egyik kereke picit elakad valahol, hatalmasat borul a gyerek, plusz ráesik még ugye a komp is... Szóval szerintem ne aggódj, szerintem a Jumperoo nem rossz. De az mindenképpen kell, hogy masszívan tudja magát tartani. Ha még egy picit inog ülés közben, inkább várj vele 1-2 hetet.
en szerintem sem lehet ossze hasonlitani a kettot.bar en is ettol feltem mikor megvettuk.de megnyugtattak paran.fiamat 5es fel hosan kezdtem bele rakni, eloszor csak egy par percre, es aztan mar kisem akart menni, nagyon megerosodott benne a laba szerintem, mert mar 7honapossan felalt magatol, es 10hosan elkezdett jarni, persze nem biztos, hogy ettol;)en csak jot tudok mondani ra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok! szép napot nektek! egyébként ha nem lenne a komp káros akkor nem szüntették volna külföldön be!Az én gyermek ortopéd orvosom, aki egyben barátunk is kifejezettem megtiltotta-nem véletlenül!
Biztos igazuk is van.Akkor ne tedd bele:)

A járássegítőt is ugyanolyan "károsnak" tartják mint a bébikompot? Azt érdemes (ebb) beszerezni?

A bébikompról nagyon sok rosszat olvastam/hallottam. Ma viszont a járássegít?t ajánlották nekem, ugyanis a kislányom 9 hónapos. Ma állt fel el?ször a kiságyban de még lépegetni nem lépeget. Kúszni szépen kúszik. De nem tudom, hogy ártok -e azzal ha ilyen kütyükkel próbálom segíteni a fejl?dését?

Legjobb válasz: Ezek az eszközök igazából nem arra valók, hogy segítsék a fejlõdését, hiszen megy az a maga útján, hanem hogy lekössék a babát egy idõre. A járássegítõ annyiban "jobb", mint a komp, hogy csak akkor tudja használni, ha már elég erõs ahhoz, hogy magától felálljon, lépegessen, míg a komp egy erõltetett tartást ad. A járássegítõ nem sokban különbözik attól, mintha a kiságyban állna fel, vagy a bútorok mellett lépegetne. Nem terheli a gerincét. Viszont veszélyessé válhat. Mivel kerekei vannak, idõnként úgy meglöki a baba, hogy még nem tudja követni, de el sem engedi, így jó néhány hasraesés várható. Nem igazán szeretem az ilyen eszközöket, kompom sosem volt. De kaptam egy CHICCO járássegítõt. Eleinte tetszett, mert odaült elé, és nyomogatta, tekergette a rajta levõ játékokat. Aztán rájött, hogy tolni is lehet. 2 nap múlva leszereltem a kerekeket, annyit esett vele. A gyerekek általában megtalálják a megfelelõ eszközt arra, hogy könnyebben helyet változtassanak. Nálunk a nehéz tölgyfaszékbe kapaszkodik a legkisebb és azt tolja centinként elõre. Gondolom mindenki másként vélekedik, de szerintem hagyni kell, hogy a gyerek magától tanulja meg, amit tudnia kell mozgás terén, nem kellenek ehhez eszközök, mert legtöbbször többet ártanak, mint segítenek. Bocsi, hogy hosszú lett :-)

Ezek az eszközök igazából nem arra valók, hogy segítsék a fejlõdését, hiszen megy az a maga útján, hanem hogy lekössék a babát egy idõre. A járássegítõ annyiban "jobb", mint a komp, hogy csak akkor tudja használni, ha már elég erõs ahhoz, hogy magától felálljon, lépegessen, míg a komp egy erõltetett tartást ad. A járássegítõ nem sokban különbözik attól, mintha a kiságyban állna fel, vagy a bútorok mellett lépegetne. Nem terheli a gerincét. Viszont veszélyessé válhat. Mivel kerekei vannak, idõnként úgy meglöki a baba, hogy még nem tudja követni, de el sem engedi, így jó néhány hasraesés várható. Nem igazán szeretem az ilyen eszközöket, kompom sosem volt. De kaptam egy CHICCO járássegítõt. Eleinte tetszett, mert odaült elé, és nyomogatta, tekergette a rajta levõ játékokat. Aztán rájött, hogy tolni is lehet. 2 nap múlva leszereltem a kerekeket, annyit esett vele. A gyerekek általában megtalálják a megfelelõ eszközt arra, hogy könnyebben helyet változtassanak. Nálunk a nehéz tölgyfaszékbe kapaszkodik a legkisebb és azt tolja centinként elõre. Gondolom mindenki másként vélekedik, de szerintem hagyni kell, hogy a gyerek magától tanulja meg, amit tudnia kell mozgás terén, nem kellenek ehhez eszközök, mert legtöbbször többet ártanak, mint segítenek. Bocsi, hogy hosszú lett :-)
Elsõ vagyok. Az enyémek akkor estek el vele, ha nagyon "bevadultak" és rallyztak a járássegítõvel. De azért ez sem volt veszélyes. Nagyon nagyot nem estek. Anélkül is esnek, hisz még nekik nincs összerendezett, stabil járásuk.
köszi!
A járássegítõrõl én csak jót hallottam, viszont szó szerint addig használják a babák, amíg tanulnak járni, ezért érdemes lenni kölcsönkérnetek valakitõl erre a pár hónapra. Összességében én is a természetesség híve vagyok, tehát ha nem lesz ilyene, akkor is meg fog tanulni járni, nem is biztos, hogy késõbb. Kreatívok õk, felkapaszkodik majd a székben. itt azt szokták élvezni nagyon, hogy kis erõfeszítés kell hozzá és gurul.
Az enyém is Görögországól van de este utánna nézek és privibe irok ha találok!
A járássegítõt mi nem azért vettük, hogy segítse a járást, hanem játéknak. Talán az volt az egyetlen olyan játék, amit 4-5 hónapon keresztül minden nap elõvettek és legalább egy órát elvoltak vele. Mikor mi vettük, akkor már mind a kettõ gyerekem elindult pár napja. Amúgy nem káros a babának és szuper jó játék, nagy találmány szerintem!
6-os, nekünk is motorrá alakítható van csak Tomy márka. Te hol vetted a Fp-t? Egyik anyuka kérdezte tõlem, hogy Mo-n be lehet-e szerezni az enyémet, de akkor ha van FP is motorrá alakítható, akkor megírnám neki.
Most én is azon gondolkodom, hogy vegyek-e, mert a lányom a fürdetõállványát tologatja mint járássegítõt. :D
Nekünk egy fp-s járás segitõnk van! Én nagyon szeretem..7 hónapos korától kezdve mindennapjátszik vele(16hónapos most)! Eleinte persze esett de igazából nem egy veszélyes dolog..esnek a babák e nélkül is.. Amugy az enyémnek pl az elején van formabedobo(ez a "kocsi csomagtatrója"), kormány, duda, "rádió", világitás..és miután megtanult járni a két "lábát" össze lehetzárni és kis motorként használhatja..Én fiam nemrég kezdett el vele tolatni, elõre még nem megy:) De szóval Én rossz hatásáról a járás segitõnek nem hallottam, és nagyon szeretem a miénket, nagyon örülök hogy vettük mert sztem baromi jó kis járgány!:-)
Szerintem tök jó a járássegítõ. Az én lányom egy széket tologatott állandóan, az ponmt ugyanolyan mint a járássegítõ, mert hogy mi végül nem vettünk (sajnáltam rá a pénzt). De amikor olyan helyen voltunk nagyon szívesen tologatta. A játékbabakocsi is ugyanezt a célt szolgálta egy idõben.
Mi Auchanban vettük 1 éve olyat, amilyen a 6os anyukának van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!