Találatok a következő kifejezésre: Káros, ha a (456 db)

Szerintetek az káros, ha a pasim több mint félórán át csak szopja a cicim? Hol elöjátékként, hol aktus nélkül, csak mert jólesik neki. Ezt naponta többször ismétli. Lehet káros következménye?

Bár bevallom, én rettentöen élvezem. Hihetetlen jó érzés, hisz erös erogén zónám a mellem. De úgy rákapott a pasim a cicimre, hogy nap mint nap órákat tölt rajta. Szó szerint rajta lóg. Aggódom, hogy ez egészséges-e ... Szerintetek?

Legjobb válasz: hirtelen tej veszteséget nem tapasztalsz?

hirtelen tej veszteséget nem tapasztalsz?
Más bajod nem lehet, minthogy kipirosodik.
Igen lehet, cicin keresztül ki lehet szívni az ember agyát. De neked nincs mitõl félned...
nem attól lehet bajod, ha kínozza is, vagy szögeket ver bele. de ez nálatok nem valószínû
Ameddig élvezed nem lehet baj. Én párom is élvezi a cicimet bár nem lóg rajta folyton de baromira tudom élvezni amikor puszilgatja, csókolgatja a bimbómat és masszírozza, hihetetlen kellemes érzés ez, bár õ nem viszi túlzásba ugyan pedig legtöbbször élvezném ha tovább folytatná. bajod nem lesz tõle, maximum kipirosodhat egy picit de arra figyeljetek hogy ha piros és úgy izgatja akkor inkább ne erõltessétek.
Azért van mit szopnia?:D
A kérdező hozzászólása: Van mit szopnia. Mert bár nincs gyerekünk, tejelválsztásom megindult. Az orvos azt mondta, hogy a szopási ingerekre a szervezet néha reagál így. Ahogy írtam, nekem annyira jólesik és annyira ingerel ha a pasim szopizza a mellem, hogy nem akarok erröl leszokni és persze a pasim sem. Mégis kényelmetlen, hogy a napom ahhoz igazítsam, hogy ha összegyülik a tejem, akkor meg kell szoptatnom öt. Különben majd szétrobbannak a melleim. Nehéz mindig épp akkor együtt lenni. Szerintetek hogy lehetne ezt megoldani?
Azért azt nekem ne mondd, hogy egészséges dolog a pasidat szoptatni o.O
Azért egy hormonvizsgálatot el kéne végezni. Szerintem nem normális, hogy nem voltál terhes és utána tej jön a melledbõl. Ismertem egy ilyen lányt: leállt a menstruációja és kiderült, hogy hormonális betegsége van. Irigyellek, hogy napi többször fél órát kettesben ezzel tudtok tölteni.

Már az is káros, ha a szagát érzem?

Ha pl. a szomszéd a teraszán rágyújt, én néha érzem bent a szobámban. Persze ez nem olyan füst, mintha mellettem állna, de akkoris érzem a szagát. Vagy, ha a kert másik végében apám cigizik és felém fújja a szagot a szél?

Legjobb válasz: Nem káros! Ne kínlódjatok már ennyit ezen a dohányzás témán. Ha nem áll a füst a lakásban, és nem füstben élsz, akkor semmi bajod nem lesz, ha rádszáll néha a dohányfüst. Akkor sem, ha az utcán rádfújják, akkor sem, ha kéthetente beülsz egy füstös kocsmába. Maximum büdös lesz a ruhád, de nem kapsz se rákot, se tüdõbetegséget. Komolyan mondom, manapság úgy kezelik a dohányosokat, mintha pestist terjesztenének. Nem lesz semmi bajod.

Nem káros! Ne kínlódjatok már ennyit ezen a dohányzás témán. Ha nem áll a füst a lakásban, és nem füstben élsz, akkor semmi bajod nem lesz, ha rádszáll néha a dohányfüst. Akkor sem, ha az utcán rádfújják, akkor sem, ha kéthetente beülsz egy füstös kocsmába. Maximum büdös lesz a ruhád, de nem kapsz se rákot, se tüdõbetegséget. Komolyan mondom, manapság úgy kezelik a dohányosokat, mintha pestist terjesztenének. Nem lesz semmi bajod.
Agyrákot kapsz tõle, kazohiniai tudósok bizonyították be. Apropó, az alkoholszag májzsugort okoz, ugyanis az alkohol illékony.
Részben igazuk van az elõttem szólóknak. Nem annyira káros, mintha közvetlen a füstöt szívnád, érzékenységtõl függ, hogy árt-e. Ha prüszkölsz-könnyezel tõle, az azért lehet probléma, nem véletlenül nem kér belõle a szervezeted. Én speciel olyankor is rosszul vagyok, ha nem cigiznek mellettem, de olyan helyen vagyok, ahol egyébként sokat dohányoznak.
Nem! Ezen az alapon ki se menj az utcára, mert a sok büdös autó, busz, ami ezerszeresen nagyobb rákot okoz, mint a cigi füstje!
ja én se értem miért kell a dohányosokat ennyire lenézni..nem dohányzom de ezt nem értem, külön kijelölnek mindenhol "dohányosoknak kijelölt terület"-et pedig ugyanúgy az autók füstjeit is belélegzi az ember...bezzeg az alkoholosokat nem különítik el pedig sztem az sokkal károsabb mint a cigi, na mind1 :) 20/f
ez érdekelne engem is, mert nekem is mindig a fejemnél van
Én is olvastam ezért teszem le ágy mellé. Vagy teszek elé egy üveg vizet ( gondosan lezárt kupakkal) mintha az jó lenne...azt hiszem...ha nem..rosszabbat akkor se tesz:D
de nem egészségtelen, hanem alvás minõségét befolyásolja.
Olvastam egy felmerest amely szerint azoknal a szemelyeknel akiknel a fejuk mellett volt a telefon nem tudtak olyan melyen aludni, mint telefon nelkuli tarsaiknal. Az egeszsegkarosito hatasarol nem irtak, de az alvasra nincs jotekony hatassal, ugyhogy en is mindig flight mode-ra teszem.
A telefon zavarja az agyhullámokat, ezét nem tudsz olyan mélyen aludni nem lesz tõle tumorod, de nem tudod magadat rendesen kipihenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, ezekután azt hiszem én is leteszem az ágyam mellé.

Szerintetek mennyire "káros", ha a babát járókába tesszük? Sógornőm csúnyán letolt, hogy nem tesz jót a kicsinek a későbbi fejlődésének.

Legjobb válasz: Szerintem mindennek a károssága attól függ, mire használod. (mondhatnám példának a tévét, alkoholt, édességet, kést) Ha azért teszed bele a gyereket, mert eljátszik benne, míg te valami veszélyeset csinálsz, nyilván hasznos, bár az én gyerekeim jobban szerették a hordozót ilyenkor is. De ha beleteszed a gyerekedet, hadd tanuljon egyedül lenni meg egyedül játszani és aztán már bent van egész nap-az biztos, hogy káros, mert elveszik a kommunikáció és egész életében ellesz egyedül a gyerek.És még ez a legkisebb következménye.

Szerintem mindennek a károssága attól függ, mire használod. (mondhatnám példának a tévét, alkoholt, édességet, kést) Ha azért teszed bele a gyereket, mert eljátszik benne, míg te valami veszélyeset csinálsz, nyilván hasznos, bár az én gyerekeim jobban szerették a hordozót ilyenkor is. De ha beleteszed a gyerekedet, hadd tanuljon egyedül lenni meg egyedül játszani és aztán már bent van egész nap-az biztos, hogy káros, mert elveszik a kommunikáció és egész életében ellesz egyedül a gyerek.És még ez a legkisebb következménye.
Kérdés, hogy most a hálós (vagy fa-rácsos) járókára gondolsz, vagy a bébikompra, mert sokan azt is járókának hívják. Igen, a kompozás árthat és visszavetheti a fejlõdésben. A járóka sem árt, ha nem egész nap abban van a gyerek, hanem csak addig míg felmosol, elmész wcre, esetleg odateszed a fõznivalót... (Az én sógornõm pici korától egész nap abban tartja a most 21 hónapos fiát. Elég késõn tanult meg járni, sõt már a forgás is késõre nyúlt, mert 7 hónaposan még csak feküdt, mint egy darab fa...). Szóval mértékkel mindent!
Gyerekeimnek nem volt járókájuk. De, mivel korlátozod a mozgását, így késõbb fog kúszni, mászni, felfedezni a világot. Hagyd, hagy menjen. Akkor tedd a járókába, ha pl. fõzöl vagy valami veszélyesebbet csinálsz.
Nekem nagy segítség volt a járóka, fõleg, hogy ikreim voltak és napközben sokat voltam velük egyedül. Késõbb a 3., majd a 4. gyerkõcnél is használtuk. Semmiben sem voltak lemaradva a kortársaiktól fejlõdésben.
Utolsó elõtti, de ha rohangászik, mint a villám és a többi, inkább másfajta rendellenességet vetít elõ és ezt nem a komp meg a járóka hozta ki belõle. nekem is volt ilyen unokatestvérem, aki pont ugyanígy volt, járóka, komp és nem vetette vissza a fejlõdésben, mert egyébként 7-8 hónaposan alapból ki is mászott a kiságyból, aztán hirtelen elindult és 10 hónaposan futott...aztán ilyen ütemben folytatta az életét a hiperaktivitás, figyelemzavar, tanulási nehézségek, magatartási problémák felé- úgyhogy korai még az örömöd. Egyébként meg a komp mondjuk a gerincet teszi tönkre, ki tudja mi lesz késõbb, sokan vannak leszázalékolva gerincproblémákkal és hánynak van gerincsérve meg felmentve tesibõl mert.. stb stb, egyelõre nincs baja, de még lehet a korai kompozástól.
Az én lányomnak 3 hónapos kora óta van 120x120-as fa járókája. 7, 5 hónapos kora óta ül, rá 1 napra fel is állt. Szépen kúszik, mászik, oldalazva lépeget a járóka rácsaiba kapaszkodva. Most 8, 5 hónapos. Mennyivel van akkor õ most lemaradva? Ha a széket tolja maga elõtt, már szépen lépeget. Pedig napi 4-5 órát simán a járókában van. Szereti nagyon. Bébikompunk csak azért nincs, mert nincs elég hely a lakásban, hogy száguldozzon vele. Tesómnak mind a 3 gyereke bébikompozott. 11 hónaposan ment mindegyik, és 1, 5 évesen beszélni is kezdtek. Nem maradt ki semmi mozgás és fejlõdési szint. Aki használja õket, az úgyis azt mondja, hogy jó, aki nem használja azok meg ellenezni fogják, hogy káros és hasonlók. :D
Egyáltalán nem káros se a járóka se a komp. Az én kislányomnak 4 hós korától volt járókája, nem volt fél éves mikor felült és felállt. 6 hós múlt egy héttel mikor már mászott. Bébikompja 6 hós korától volt, de nem tudtuk sokáig használni mert 8, 5 hósan elindult így már nem akarta használni. Most 10 hós és úgy rohangászik mint a villám. Egyik sem veti vissza a fejlõdésben, sõt inkább segíti, ezért vannak kitalálva!
Nem tudom honnan vette a sógornõd ezt, de ez baromság! Az ég-világon semmi baja nem lesz tõle. Csak neked könnyebb, ha minél korábban szoktatod a járókához, így aranyosan el lesz benne akkor is ha már nagyobb lesz, és nem lehet egyedül hagyni.
Ha szívesen van benne, és mellette eleget teszed le a földre mászkálni, akkor semmi baja nem lesz.
Semmi baja nem lesz a járókától! Nyilván nem reggeltõl estig akarod abban "tartani" a gyereket. Én is használom a Kisfiamnál, nem mondhatnám, hogy rajong érte, de van, amikor 15-20 percet is eljátszogat benne. Ez szinte áldás nekem, mert eddig sehol nem maradt meg egy percig sem az ölemen kivül ... Ilyenkor gyorsan mosogatok, porszivózok, stb. Õ mászik, próbál felfelé kapaszkodni, még nem sikerült felállnia. Kompunk mondjuk nincs, sõt, eddig én is elleneztem, de amióta a Fiam ilyen kis "problémásnak" bizonyult, kezdem pedzegetni, hogy csak szórakozásképpen meg kéne próbálni, hátha 10 percet abban is ellenne :-) 8, 5 hónapos a babám.
Jaj, ez régi lemez. Szerintem ez is olyan, hogy meg kell találni a mértéket. Nyilván nem jó a gyereknek, sem a mozgásfejlõdésének, sem a lelkiállapotának, sem az értelmi fejlõdésének, ha egész napra bevágják a járókába, hogy legyél szépen el, de sokszor nincs más megoldás, ha fõzöl, ki kell vinned a szemetet, el kell menned wc-re, és nem mered otthagyni. Nálunk a lakás közepén van, mindent lát, mi is õt, amikor kisebb volt akkor rövidebb idõkre tettem be, tényleg csak muszájból, ha sírt kivettem, sosem volt ebbõl gond. Szépen játszott, nézelõdött, "beszélgettünk", én közben vasaltam, takarítottam. Most már nagyobb, és néha õ akar bemenni ( kivehetõ az eleje), bemászik, és akár egy fél órán keresztük is elbíbelõdik, van bent egy csomó játék. Szóval nem teszel rosszat, csak mértékkel használd, addig amíg szükségét érzed.
Szerintem kb. annyira lehet "káros", mint babakocsiban vinni sétálni, meg gyerekülésbe tenni, ahelyett, hogy 24 órát kendõbe rád kötve hordanád és még a wc-re is úgy ülsz rá... :) Most komolyan: napi össz. 1-2 órától, amíg te gyorsan megcsinálsz néhány dolgot vagy kiviszed a szemetet stb, miért lenne baja????? Ez szimpla józan ész. Amúgy az egyik válaszoló nagyon jót írt a korai felállással és elindulással kapcsolatban, tényleg nem szabad örülni neki! Nekünk a Gekko-ban mondták, hogy az a jó, ha minél tovább "földközeli" állapotban marad a baba, tehát sokat kúszik-mászik, nem baj, ha csak 10-11 hónapos korában áll fel. És valóban lehet benne valami, mert a nagyfiam, aki 6 hónaposan felállt és még nem volt 10 hónapos, amikor egyedül is járt már, most 5 évesen elég kezelhetetlen sokszor. Úgy mondták, hogy túlmozgásos. Az idegrendszere nem bírta követni a mozgásfejlõdését, emiatt elég sok gond van vele. Nem hiperaktív, csak van 1-2 dolog, ami nehéz neki, így most megyünk vele a nevelési tanácsadóba. A kicsi (2 éves), meg pont az ellenkezõje. 10 hónaposan állt csak fel és bizony 16, 5 hós volt már, amikor teljesen önállóan elkezdett járni! Addig csak 2-3 lépést mert egyedül megtenni és inkább mászott. Elõtte sokat kúszott is. Tehát kb. 7 hónapig kúszott és mászott, míg a nagy csak 3-ig. És a kicsi, a dackorszak ellenéri is, sokkal kezelhetõbb és nyugodtabb, ez már most látszik! Szóval ne siettessétek a felállást, járást stb...
Kedves 17:46-os! A családunkban szinte minden gyerek ilyen korán kezdett mindent és egyik sem lett hiperaktív vagy gerincproblémás. Nem egész nap kompozott az én gyerekem se, meg nem volt egész nap járókába. Egyébként tök olyan mint egy másik gyerek. Kiegyensúlyozott, érdeklõdõ, szépen elvan a korának megfelelõ játékokkal. Egyébként meg a nem kívánom, hogy akárki gyereke is hiperaktív legyen, de ez kezelhetõ probléma, amit nagyrészt el is nõ a gyerek ha megfelelõ bánásmódban részesül és a szülei nem ijednek meg tõle és nem dugják homokba a fejüket!

Mennyire kóros (káros), ha a reggeli széklet két-három részletben távozik el?

Ezt úgy kell érteni, hogy felébredek, pisilek, majd 10-15 perc múlva jön az els? inger (És sikerül.). Kb. ugyanennyi id? után a második és elég gyakran háromszor is ki kell mennem, miel?tt munkába indulnék. Napközben viszont - Szerencsémre! - nincs ingerem. A székletem egyébként évtizedek óta lágy. Nem hasmenés, csak könnyen, er?lködés nélkül szabadulok meg t?le. Úgy kelek fel, hogy mindez beleférjen az elkészülési id?be, viszont ha véletlenül nincs vagy csak egyszer "sikerül", félve indulok el, nehogy utcán, járm?vön rámjöjjön, különösen azért, mert az állaga miatt nehezen visszatartható. A három alkalom meg még otthon is macerás.

Legjobb válasz: Én örülnék neki, mert én székrekedéses vagyok. Jobb többször, mint egyszer sem. Nem vagy stresszes véletlenül?

Én örülnék neki, mert én székrekedéses vagyok. Jobb többször, mint egyszer sem. Nem vagy stresszes véletlenül?
Tanulható a dolog:) Tehát szánj rá több idõt reggelente, és az elsõnél ne kellj fel addig, amíg nincs meg a megfelelõ mennyiségû eredmény. Elõször biztos várakozással telnek a szünetek, de meglátod egyre inkább rövidülnek az üresjáratok, addig-addig, amikor már egyszerre túl leszel rajta!
Ugye, ugye, ez a baja a programozott kakkantásnak. Én mindig csak akkor megyek, ha határozott inger van már, de még akkor is órákig vissza tudom tartani, aki meg állandóan idõpontra (fõleg reggel) jár és nem jön, vagy nem annyi, vagzy késõn kelt, cidrizhet, hogy majd útközben mi lesz.

Káros ha a baba fejénél konektor van amikor kiságyában fekszik?

Legjobb válasz: Szerintem nem lehet tõle semmi baja! De vakdugót azért tegyél bele.

Szerintem nem lehet tõle semmi baja! De vakdugót azért tegyél bele.
Az elektromágnesen rezinanciák erõsebbek ott, fáradtságot, nyûgösséget, alvási zavarokat okoz. Elektroszmognak is nevezik az efféle dolgokat.
Azt olvastam a só lámpa jó az elektroszmog ellen.
Használni nem használ... Nem tudod valahogy arrébb tenni? Vagy legalább a baba fejét tedd a másik irányba a kiságyba
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm!

Káros, ha a nadrág zsebemben hordom a mobilomat?

Még szoptatom kislányomat, esetleg lehet valami káros következménye rá nézve?

Legjobb válasz: remelem nem hiszel valaki olyannak aki nem tud irni....

remelem nem hiszel valaki olyannak aki nem tud irni....
Ha a mobilod a zsebedben hordod, lehetséges az hogy meg betegszel, miwel a mobilnak vannak káros kisugárzásai...!!!!Wigyázz erre....Inkáb tedd walami tokba és ugy vidd magaddal..:*
én is zsebembe raktam de jó lenne más hova P:
A pénztárcádra is káros lehet..! Egy fiú osztálytársamnak meghajlott "kiflibe" a 2! hetes ajándéktelója. Valami S.E-W....nagyon vékony.Pedig fémházas. Mindig a szûk farmerzsebbe hordta, leült, feszült, hajlott.
a mobilra nézve káros lehet, fõleg, ha a farzsebedben fordod, és wc-zésnél beleesik a wc-be...egyébként nem.

Káros, ha a Gutalaxból több csepp került a pohárba?

Munkahelyemen olyan sérelem ért,hogy megszóltak,és ijesztgettek,hogy el fognak küldeni,ha ennyit járok w.c.re.Sajna,felfáztam,és nem is voltam jól,kb.óránként rohángaltam.Addig/5perc/helyettesítettek.Eladó vagyok.Persze vev? nem nagyon volt aznap.Kiterveltem,hogy gutalaxot teszek az üdít?jébe,és végignézem,ahogy ? is rohangál majd.Hétf?n kapott 40 cseppet,csütörtökön 30 cseppet.Szerintetek érte valami károsodás?Mert azért azt nem szeretném.

Legjobb válasz: :) Nem, csak menni fog a hasa. :)

:) Nem, csak menni fog a hasa. :)
OMFG -.-
szia, miért lenne káros? Nyugodtan adhatod neki, a mikrók jól le vannak szigetelve. Semmi baja nem lesz tõle.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!