Találatok a következő kifejezésre: Juniusban lesz babam (7 db)

Juniusban lesz a kisfiam 2 éves. Innentől fogom kapni a GYES-t, ami ugye minimális összeg. Szeretnék még egy babát /remélem hamar összejön /, de mig nem esem teherbe szeretnék GYES mellett dolgozni. Lehet GYES mellett dolgoznom 4órában?

A gyest nem szeretném átruházni a nagyszül?kre, mert akkor ha terhes leszek közben azt hiszem 180 napot bekell folyamatosan dolgoznom, hogy elmehessek ujra gyedre.A kérdésem lényege:most gyes mellett legalább 4órás munkarendben dolgozhatok? és milyen feltételek mellett? Kell ezután adóznom, vagy bármilyen járulékot fizetnem?

Legjobb válasz: Szia! A barátnõm pont most ment vissza gyes mellett dolgozni, tõle tudom, hogy már nincs órához kötve, akár 8, 12 órát is dolgozhatsz! Megkapod a gyest, meg mellette a fizetésedet is, amibõl persze mint eddig míg dolgoztál vonják a járulékokat.

Szia! A barátnõm pont most ment vissza gyes mellett dolgozni, tõle tudom, hogy már nincs órához kötve, akár 8, 12 órát is dolgozhatsz! Megkapod a gyest, meg mellette a fizetésedet is, amibõl persze mint eddig míg dolgoztál vonják a járulékokat.
A gyes megnöveli az adóalapodat, de a gyesre esõ adót nem kell megfizetni. http://www.kalkulator.hu/szakmai_forum/tema/14521/gyes-adoza..
Ha találsz munkát akkor akár 8 órában is dolgozhatsz GYEs mellett a törvény nem tiltja.
Nekem fiam aug.-ban lesz 2 éves. Azon vagyunk, h teherbe essek még júl.-ig, h a 2éves gyedet kapjam megint. Szerintem nem kell gyes alatt bedolgoznod a 180 napot, hogy kaphass megint gyedet, ha 2éves lesz a fiad, kapod a gyest, közben terhes leszel, és ha megszülsz (gyes alatt) akkor kapod a gyedet, annyit, amit az 1., gyerek után kaptál, vagy nem jól tudom?
Az tényleg igaz, hogy törvény szerint akár 8 órát is dolgozhatsz gyes mellett, de ez cég függõ dolog. Én például nem dolgozhattam csak 4 órát, és túlórát sem engedtek... Viszont máshol nem volt munka.
A kérdezõ úgy értette, hogyha átadná a gyest nagyszülõknek akkor újra kéne neki a 180nap. Csak vigyázz mert ha a régi idõt szeretnéd otthon lenni a kicsivel akkor húzzatok bele a második kicsibe, mert júl. 1-ig meg kell fogannia, nem árt ha pár hetes terhes vagy már akkor. Amúgy csinálhatjátok azt, hogy mondjuk terhes leszel, már lejárt a gyed, annak végét mindenképp várjátok meg! Szóval terhes leszel, akkor apuka átveszi gyest és te elmész táppénzre, de ugye elõbb kiveszed a szabikat, majd az elsõ tizenöt nap betegszabi és táppénz. Itt annyi baj van hogy így kicsit kevesebb lesz a köv tgyásod, gyeded mert ezen utóbbik lesznek az alapjai az újnak. De alapjában több pénz lesz jelenleg. Ja és mindez folyamatos jogviszony esetén áll fenn, tehát ha még állományban vagy a régi helyeden. Vagy maradsz terhesség alatt gyesen és még gyes alatt megszülsz akkor pedig mivel a tényleges ledolgozott 180napod nincs meg újra ezért a szerzõdés szerinti alapbéredet fogják alapul venni, persze jön le belõle, mert az ugye bruttó. Ez akkor éri meg neked ha még az elsõ szülésed elõtt sokat emelkedett a fizud és mondjuk szülés elõtt pár hónapig dolgoztál a magasabb fizuval, akkor így jól járhatsz, pozitív irányban. Amúgy négy órás munkaviszonyban dolgozhatsz, bármennyibe. Adóznod természetesen kell ha bejelentenek, illetve járulékokat is vonnak, hiszen munkabér lesz. Amúgy ha gyes mellett dolgozol az adóalapodat emeli de a rá esõ adót nem kell megfizetni. Ez annak rossz aki sokat keresett, mert õt egy évi gyes feljebb lévõ adósávba tolhatja és így magasabb adókulccsal adózik. Persze lejön belõle a gyes adója. De akkor is rosszabbul jár, mintha esetleg lemondana a gyesrõl inkább. Ha még szeretnél a másodikkal otthon maradni 2+1évet siessetek, júl 1-ig. Ha addig megfogan, akkor semmi gond, júniusban lejár a gyed, elkezded a gyest és maradsz abban míg megszületik a baba. De amúgy én úgy tudom, hogy mehetsz máshova is dolgozni gyes alatt, de a régi és még jelenlegi munkahelyen be kell jelenteni ezt. Az hogy viszont ez számít e az új gyedbe nem tudom, illetve hogy hogyan, hova számít ez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Sokat segitetettek!A régi munkahely mellett is lehet más helyen dolgozni?ez törvényes, ha bejelentem, vagy ott le kell számolnom?
Elvileg törvényileg van rá lehetõség, de szólnod kell a régi munkahelyeden én így tudom. Aztán lehet a munkahelyed ebbe nem megy bele. Esetleg határozott szerzõdéssel az új helyen. De ha az új hely a jövõre nézve jókkal kecsegtet akkor fel is mondhatsz a réginél, mert minek megtartani. De mindenképp az oepnél, vagy az államkincstárnál érdeklõdj utána tutira, a feltételeknek stb-nek!!!!!
Aztán majd írd meg mit mondtak! Másnak is jól jöhet!

Juniusban lesz a babam 3 honapos. Ki lehet vinni a strandra vagy ez meg tul korai?

Ha igen, mennyi idore? Vizbe vihetem egy kicsit?Gondolom a nap ne erje de megis csak a friss levegon lenne. Koszonom

Legjobb válasz: Szia! Én a strandra kivinném, mert ott is van árnyék, és lehet venni ilyen kis gyerek sátort, amiben jól elvan a baba, de vízbe én még nem raknám.

Szia! Én a strandra kivinném, mert ott is van árnyék, és lehet venni ilyen kis gyerek sátort, amiben jól elvan a baba, de vízbe én még nem raknám.
Kiviheted, de gondoskodj árnyékról, kellõ folyadékról, és kell neki magas faktorszámú naptej is. A vízbe még ne tedd be. Az én fiam augusztusban lesz 10 hónapos, akkor megyünk balatonra, de a védõnõ szerint a tóba még nem szabad bevinni, és klóros medencébe sem. Bár lehet, hogy kicsit be fogom cipelni magammal és a lábát belelógatom, ha az nem lesz kiütéses, akkor kit jobban beleloccsantom, de három hónaposan még korai neki a strandvíz.
Szia én nem értek egyet az elöttem válaszolokkal már csak azért sem mert van aki pár hetes korától baba uszásra viszi a bébijét és nekik sincs semmi baja:)

Június végére ki írt kismamák hogy vagytok? Mekkora a pocitok? Fiú vagy lány lesz a babó? Hol fogtok szülni?

Legjobb válasz: Szia! Június 20-ra vagyok kiírva. Ma jobb napom van mint tegnap, vannak napok amikor annyira elfáradok. Nem dolgozom már csak itthon a szokásos, fõzõcske, takarítás, boltba járás, járom a bababoltokat is. A pocimra azt mondják, hogy nagyobbnak néz ki mint amennyi idõs vagyok, 8 kilót híztam eddig. Tegnap töltöttem a 26. hetet. No, van, hogy nagyon elfáradok, van, hogy jobban bírom a teendõket. A manó ma még nem sokat mocorgott, kislány lesz. A Szent Imrében szülök majd. Te, hogy vagy?

Szia! Június 20-ra vagyok kiírva. Ma jobb napom van mint tegnap, vannak napok amikor annyira elfáradok. Nem dolgozom már csak itthon a szokásos, fõzõcske, takarítás, boltba járás, járom a bababoltokat is. A pocimra azt mondják, hogy nagyobbnak néz ki mint amennyi idõs vagyok, 8 kilót híztam eddig. Tegnap töltöttem a 26. hetet. No, van, hogy nagyon elfáradok, van, hogy jobban bírom a teendõket. A manó ma még nem sokat mocorgott, kislány lesz. A Szent Imrében szülök majd. Te, hogy vagy?
Szia!Június 17-re vagyok kiírva. Szerencsére jól érzem magam, eddig 7 kilót híztam. A pocakom már elég nagy, éppen ma mértem a köldököm magasságában 95 cm! Kisfiunk lesz, a nevét még nem sikerült eldöntenünk. Ti már bevásároltatok a babónak? Mi még csak a kiságyat és a pelenkázót rendeltük meg, néhány ruhácskát is vettünk már, de abból nem akarok sokat összevásárolni, mert a barátnõmtõl rengeteget kaptunk.
Szia, juni 30-ra vagyok kiirva.A pocakm csak most kezdett el nõni, eddig 2kg-ot hiztam.A babonak a kezdõ ruhatár megvan, azon kivül még semmi.Ezt a változékony idõt elég nehezen birom, az étvágyam is most kezd megjönni, probálok harcolni ellene, de elég nehezen megy:(Kislányunk lesz, a, neve Dorina és a MÁV korházban fogok szülni. Boldog babavárást Nektek!
Szia!junius 20-ra varom a babot aki az uh-k szerint kislany lesz(Bonita Viktoria lesz a neve).Nekem is oriasi a pocakom, tobbnek tunik mint amennyi idos vagyok.Mondjuk a babo is nagyon nagy.En rendszeres mell es derekfajastol szenvedek, eddig 5 kg-t hiztam.Allando alvas igenyem van, maskor meg hiperaktiv napom van.Amugy meg en Kanadaba fogok szulni. jo babasvarast neked!
Sziasztok! Én jún. 20 körül fogok szülni. Azért nem pontos a dátum, mert a UH méretek és a mensi alapján 1 hét eltérés van. Egyébként kisfiú, de a nevét még nem sikerült eldönteni. A pocakom most kezd növekedni, eddig még simán le is tudtam volna tagadni a dolgot, de én magas vagyok és van rajtam egy jó pár kiló súlyfelesleg. A Szent Imre kórházban fogok szülni. Még legalább 6 hétig dolgozom, egyébként jól vagyok, azt leszámítva, hogy reggel nagyon nehezen kelek és úgy érek haza, mint egy hulla. A babának még semmit nem vettünk meg, mert a párom nagyon babonás. Jó babavárást nektek!
Szia! Én elõször 06.30.ra voltam kiírva, majd 07.07.re tettek át.Most 23 hetes vagyok.Jól érzem magam, néha elfáradok.A pocim szépen növöget.A köldököm magasságában 102cm.5 kg-ot híztam eddig.Pénteken a dokim azt mondta, hogy valószínû kislány lesz, de ez még nem 100%.Amúgy elsõ babó, így a neme mindegy:) Miskolcon a megyeiben fogok szülni.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Én 29.-ére vagyok kiírva.Eddig még úgy néz ki hogy lány de nem volt valami meggyözõ a doki("nem látszik fiúnak").Én is meg mértem a pocim nekem 80 cm.Kicsi?Istvánban fogok szülni.Eddig kis ruhák vannak meg de még nem az összes, gyerekágyat most fogom meg venni.
Sziasztok, Elvileg június 23-ra vagyok kiírva, a Szent Istvánba fogok szülni. Szép kis görögdinnyém van, kolléganõim szerint:) De amúgy szerintem nem olyan nagy. Nekem fiam lesz, ismét, és Olivér lesz a neve. Még 3 hétig dolgozom, de már nagyon nehezemre esik reggelente felkelni, stb..... Derékfájás, fáradtság kínoz.
Én szerdán töltöm a 24.hetet, június 18-ra volt az elsõ idõpont kitûzve, aztán áttették július 1-re Uh szerint. Nekünk már megvan a kiságy pelenkázóval, baldahin, babakocsi és még egy pár darab kisruha. Néha nagyon fáradt vagyok, néha meg jól érzem magam. A 16. hét óta kisfiút mondanak és Marcellnak fogják hívni és én is a miskolci megyeiben fogok szûlni. Boldog babavárást mindenkinek!


Igen. Hacsak nem változtattak közben az alapbéreden.
én úgy tudom, hogy akkor kapod folyamatosan ugyanazt a gyedet, ha megszületik a tesó az elsõ baba 2. életévéig (tehát nem terhes leszel addigra, hanem megszületik a második babád) ha elsõvel lejár a gyed, mehetsz gyes-re vagy táppénzre DE nem vagyok szakember, én is csak olvasgattam ezeket, szóval nem 100 % hogy igazam van.
Mikor megszületett a 2. gyerkõc, akkor már a nagy betöltötte a 2-t, és a gyes járt. Nekem le kellett mondanom a gyesrõl május 28-tól, így május 29-tõl már a tgyás járt. Persze a mák elfelejtette leigazolni a mep-nek hogy már nem vagyok gyesen, és az újszülöttünk 2 hónapos korában utalták elõször a tgyás-t. Gondolom Neked is le kell mondanod a gyedrõl, írásban. A munkahelyeden tudnak ebben segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!!

Június 25. -én, 26. -án jött meg. 04. -én védekezés nélkül voltunk együtt. E héten már többet nem leszünk. Jövő héten meg kétszer. Mennyi esélyem van Babára?

Legjobb válasz: Ja azt elfelejtettem hogy ha jövõheti kettõ hét eleje körül lesz akkor elég jók lehetnek az esélyeid. De ez sajnos nem biztos!

Ja azt elfelejtettem hogy ha jövõheti kettõ hét eleje körül lesz akkor elég jók lehetnek az esélyeid. De ez sajnos nem biztos!
A kérdező hozzászólása: :P
Hány naposak a ciklusaid? Mert ez függ attól is.
A kérdező hozzászólása: 30
Akkor elméletileg a 16-17. ciklusnapodon van pé-d ami azt jelenti hogy júli 10- 11.-e körül lesz. Akkor kellene együtt lennetek, de ez a matematika. Nem biztos, de a papírforma szinten akkor van a legesélyesebb idõszak.
A kérdező hozzászólása: +oldjuk, naon akarom
A kérdező hozzászólása: +fogannak, + kell foganniuk
Kívánom hogy sikerüljön! Én majdnem 6 éve várok az elsõre. Gondolom te rövidebb ideje.

Gyes? Gyed? 1. babám márciusban lesz 2éves, a második baba júniusban születik. Az elsővel maximális juttatásokat kaptam, előtte igazolhatóan 7év munkaviszonyom van. Márciustól szabin és táppénzen leszek a szülésig. (Többi lent)

A gyest a nagymama az els? gyerek után megigényelheti, vagy a férje, aki egyéni vállalkozó? 2. gyerek után milyen juttatásokat kaphatok? Ki tud err?l pontos felvilágosítást adni?
A kérdező hozzászólása: Meglesem:) Köszi szépen:)
Keress rá a neten az ovulációs kalkulátorra. Csak beírod az adatokat, és kb-ra kiadja a dátumot. De kb aug. 5körül lesz szerintem
Legyetek együtt minél többet a pároddal egész hónapban, az a leghatásosabb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!