Találatok a következő kifejezésre: Jogosítványra mennék, a (9 db)

Szerintetek gáz, ha egy 20éves srácnak nincsen jogosítványa? és a barátnőjével akárhová mennek buszoznak meg stb, nem kocsikáznak?

Legjobb válasz: Nem gáz. Nem minden magyar család van olyan helyzetben, hogy ezt finanszírozza egy fiatalnak.

Nem gáz. Nem minden magyar család van olyan helyzetben, hogy ezt finanszírozza egy fiatalnak.
Szerintem se gáz. Mondjuk nálunk gimiben az osztályban szinte mindenki lerakta amint lehetett. Ha ügyes vagy 150k alatt le lehet tenni, bár még ez is rohadt drága...
10:59: osztom a véleményed, a volt barátommal mindig végigcsókolóztuk vagy beszélgettük az utat a buszon, most meg ülünk kussba a kocsiban, és hallgatjuk a rádiót:D
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, egyáltalán nem gáz, ha a másik fél /barátnõ/ szeret, akkor Téged szeret és nem az autódat, mert ha csak akkor szeretne, ha autód lenne, akkor az már rég nem szerelem. Amúgy meg a buszon sokkal jobban egymásra tudtok figyelni, mint pl, ha vezetnél.
Miért lenne gáz? Nekem sincs, pedig én 23 vagyok. Nekem ezt nem tudták volna kifizetni a szüleim, örülök, hogy annak idején a nyelvvizsgámra összekaparták a pénzt, hogy normális suliba vegyenek fel. Majd megcsinálom, ha lesz mit vezetnem. :)
Az én volt barátomnak sem volt, pedig õ 24. Semmiben nem akadályozott minket, ahova akartunk elmentünk vonattal/ busszal/ gyalog/ stoppal. A mostani barátomnak van, de ez nem jelent számomra semmi pluszt.
az én barátom 19 (én 17) és neki sincs és egyáltalán nem baj mi is buszozunk:)
Egyáltalán nem gáz. Amennyi pénzbe ma egy jogosítvány kerül, nem csoda, ha van, akinek nincsen meg korán. Olyan is van, aki egyszerûen nem is akar még 20 évesen. Semmi gond egyikkel sem. Én ha szeretek valakit, tök mindegy, hogy busszal megyek el vele egy programra, vagy kocsival. Hogy vele mehetek, az a lényeg. L/23
Párom 27(F) és neki sincs. Nem érdekel különösképp, szerintem nincs ebben semmi lenézendõ. Mi is buszozunk, sõt, Volán buszozunk is, mert nem budapesti. (ráadásul elég sok éve együtt vagyunk, szóval idõvel se változtam meg, hogy kocsi kell a "seggem alá") 21/L
Nem gáz, nem lehet mindenkinek pénze erre ilyen fiatalon.Én 22 éves vagyok és nincs jogsim, többször gyüjtöttem már rá, de mindig elment a pénz sürgõsebb, fontosabb dologra.pl segitenem kellett otthon.
nem gáz
Nekem sincs és nem érzem gáznak. Igazság szerint nincs is szükségem autóra.
Egyáltalán nem az. Elõttem már páran leírták mi a lényeg. Nekem sincs jogsim, nem is igazán vágyom rá. Egyszer azért leteszem, hogy ha kell akkor legyen.
Miért lenne gáz?? Én is 20 vagyok, a szüleimtõl nem várom el, hogy ezt finanszirozzák, másrészt amig nem tudok magamnak venni és fenttartani egy autót, addig nem látom sok értelmét a jogsitványnak. Maximum havonta 2* elmennék vele bevásárolni, nincs sok értelme.Inkább gyüjtöm a pénzem arra, hogy elkezdhessem a saját önálló életem. Ez sokkal fontosabb nekem mint a jogsi.
Szerintem sem gáz. Nekem 23 évesen lett meg, autónk úgyse volt, sosem éreztem a hátrányát.
Nyugi, nem gáz. :)
Nincs ebben semmi gáz. Igaz, én lány vagyok, de 23 évesen sincs jogsim, mert nem tudom kifizetni, és a szüleim sem. Ha valakinek nincs kerete rá, hogy jogsit szerezzen, akkor nincs, nyilván fontosabb dolgokra kell a pénz. Buszozni meg mióta szégyen?
Nem emlékszem rá, hogy kellett volna.
A kérdező hozzászólása: Szerintem sem kell, mert folyamatos haladással kell megcsinálni és ha megállsz, akkor "befejezettnek" minõsül a folyamat. Köszi amúgy :)
http://iskola.ekresz.hu/vizsgaismerteto/jarmukez-vizsga-c_el.. itt a válasz mindenre. Ha nem találnád akkor kimásolom ide: A vizsgázó a tehergépkocsival a járdaszegély mellõl az indító fokozat kapcsolása, irányjelzés, körültekintés után induljon el a kijelölt pályán. A bóják között, egyenletes sebességgel, a sebességgel összehangolt kormányzással, folyamatosan haladjon elõre, közelítse meg (kb. 50 cm-en belül) a negyedik bóját. Megállás után, ha szükséges, használja a kéziféket, majd hátramenetben távolodjon el a megközelített bójától annyira, hogy a szlalom pályát elhagyhassa. A bóják közötti manõverezés közben az irányjelzõt nem kell használni. Egyébként melyik autósiskolába jársz? Én még csak most kezdem a "C"-t.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Educar az autós iskola neve. És Te melyikbe fogsz járni?
úristen mekkora mázlid van neked. Én a viktória autósiskolába járnok ami itt van mMkón és környékén (szeged) Én szeretném a C, E, D kategóriát. Nálunk a C kategória 20 ezerrel drágább. Nálunk az E kategória 20 ezerrel drágább. Nálunk a D kategória 100 ezerrel drágább. 20 ezer forint nem vág földhöz, de ez már 140 ezer forint :) És 140 ezer forintért nem 1 hónapot kell dolgozzak :) És nem csak az én autósiskolámba van így , hanem az összes környékbeliben. Tehát amiben én vagyok az még "olcsónak" számít errefelé... dedúrva...
A kérdező hozzászólása: Az azért nem semmi. Nem szégyellõsek, akkor az iskolák. Sajna pénz lehúzás lett az egész, de még így is sok embert elrántanak, hogy még több pénzük legyen :(

Jogosítványra mennék, de a mostani kontaktlencsémmel se látok olyan jól (-4, 5). Mennyi az alsó értékhatár?

Félek, hogy már az alkalmasságin elcsúsztam :D

Legjobb válasz: Sztem ezzel a -4,5- tel még bõven benne vagy. De talán azóta már ki is derült.. :)

Sztem ezzel a -4, 5- tel még bõven benne vagy. De talán azóta már ki is derült.. :)


A2-jogositványt szeretnék, ahoz meg kel szerezni az A- és A1 et aztán lehet meni A 2 re?

Sziasztok, motorra szeretném letenni a jogositványom, B kategóriára megvan, viszont szeretnék egy A2 kategóriát is megszerezni, de foggalmam sincs hogy van ez. Egyböl lehet indulni A2 őn? vagy ahoz megkell szerezni A1 et aztán az A2 őt?

Legjobb válasz: A sorrend AM, A1, A2, A Ha elmúltál 18 leteheted az A2-t, ha elmúltál már 24 akkor az A-t is. Nem kötelezõ elõtte letenni valamelyik alacsonyabb kategóriát.

A sorrend AM, A1, A2, A Ha elmúltál 18 leteheted az A2-t, ha elmúltál már 24 akkor az A-t is. Nem kötelezõ elõtte letenni valamelyik alacsonyabb kategóriát.
Nem kell hozzá semmi, csak légy elég idõs.
Bocs hogy offolok.. Én 34 éves vagyok, 16 éve van B kategóriám. Szóval én egybõl letehetném a korlátlan nagymotort?
#3: Pontosan. Ha ennyi idõs vagy, mehetsz A-ra, a B speciel semmit nem befolyásol, csak azt, hogy a friss A-s jogsival azonnal vihetsz utast.
Köszi. Szeretnék már normális motort vezetni, nem csak robogót.. Elmennék a feleségemmel erre-arra.. :) Na ennek utána fogok járni..
:)

B-jogosítvány mellé kell-e Belföldi árufuvarozói engedély ha pl. a GLS vagy egyéb hasonló "futárszolgálathoz" mennék dolgozni? Vagy milyen papírok kellenek hogy ott dolgozhassak? PÁV vizsga kell?

Legjobb válasz: ez engem is érdekelne, hogy mik kellenek hozzá. színtévesztõ vagyok, azért érdekelne, hogy úgy lehetek-e árúfuvarózó, természetesen nem nagy teherautóval :)

ez engem is érdekelne, hogy mik kellenek hozzá. színtévesztõ vagyok, azért érdekelne, hogy úgy lehetek-e árúfuvarózó, természetesen nem nagy teherautóval :)
A kérdező hozzászólása: hát ezt nem tudom de azt igen hogy ha farkas vakságod lenne akkor lehetnél , de végülis az hasonló probléma, lehet h megengedett mert a lámpákat a fényük szerint is megtudod különböztetni h melyik világit és abból is tudni h piros vagy sárga vagy zöld van. a tábláknál az ábrát szintén látni. úgyhogy lehetséges de kérdezz meg valamilyen autós iskolát
PÁV .II ."C" kat KRESZ és Árufuvarozói, írás-szóbeli...
"C" pontosítok! Újra lekel vizsgázni KRESZ-bõl, ezért írtam jobban jársz ha a "C "kategóriát választod. Sok sikert!
B- jogsival nem válalhatsz munkát csak hivatásossal igy áru fuvarozói csak hivatásosnak kel ha B- jogsival hordod árut ak más néven leszel fölvéve de mint soför ugy nem vehetnek föl mer büntetik soför munkához pálya alkamasági kel ez a PÁVI--PÁVII--PÁVIII

Menõ dolognak számít egy iskolában, ha valaki megcsinálta a KRESZ vizsgát és ami kell, és szerzett jogosítványt?

Mert itt az iskolámban, az évfolyamomban a fiúk egy csomószor arról beszélnek, kb. menõznek vele.

Legjobb válasz: És kicsit rossz érzés hogy már mennyi mindenkinek kész van, autót vezetnek az évfolyamban, én meg egyelõre azt se tudom hol, mikor és hogyan fogom megcsinálni.

A kérdező hozzászólása: És kicsit rossz érzés hogy már mennyi mindenkinek kész van, autót vezetnek az évfolyamban, én meg egyelõre azt se tudom hol, mikor és hogyan fogom megcsinálni.
Hát ha nálatok menõznek, akkor nálatok menõ.Nálunk nem hiszem, hallottam már 1-2 emberrõl, de nem verik angy dobra, vagy max egy pár napos sláger.A mai világban nem egy nagy dolog.20 éve mondjuk lehet, hogy az volt, de ma már nem.
Hát, aki a jogsival menõzik, az nagyon hülye... Manapság ez olyan, mint a 8 általános, alap. (most, hogy 17 vagy 20 évesen szerzed meg, abba ne menjünk bele, nem ez a lényeg)
Így van, ahogy kedves utolsó is leírta. Nálunk például nem számított menõnek az, akinek van jogsija (illetve az illetõ az gondolta magáról, hogy de, csak hát...) Azért menõznek vele, mert ennyire futja nekik. Hidd el, ha diplomája lenne, azzal menõzne :D
Vannak, akiknek ettõl lesz valaki menõ, hogy jogsija van, de ezek sekélyes emberek. Az értelmesebbek ugyanúgy tekintenek a jogsisokra, mint azokra, akiknek nincs.
Jól írja az elõttem szóló. Elsõsorban pénz kérdés és nem divat. Kérdezd meg azoktól a srácoktól, hogy a pénzt ki kereste meg rá, akkor már nem lesz olyan nagy arcuk. Különben egy kresz vizsgát nem olyan nagy kunszt letenni, arra is csak tanulni kell, mint bármi mást
Nem hiszem. A jogsi hasznos és jó, és nem divat, hanem elsõsorban pénz és idõ kérdése...
Testver el sem hiszed mennyire átérzem a helyzetedet, én detto igy voltam, és csak miután befelyeztem a sulit , most kezdtem csak el , de van para is , meg minden , ami a legfontosabb magabiztos legy, ha van ra penzed nyugottan kezd el te is, nalunk speciel, reszletre is lehetett.
Kérdésed alatt ott egy reklám, errõl szól: Csigavér Autósiskola. Menj fel a honlapjukra, nézd meg, hogyan is megy az...
Szerintem attól, hogy valakinek van jogsija, nem automatikus, hogy kap kocsit is. Innen nézve pedig butaság menõzni vele.

Lehet valamilyen motorom ha nincsen rá jogositványom de csak a suliig mennék el vele meg vissza akk valamilyen motort lehet használnom ha igen milyet?

MOTOR

Legjobb válasz: Háát a rendõr a kismotorért büntet, de egy mototbiciklit talán vehetsz.

Háát a rendõr a kismotorért büntet, de egy mototbiciklit talán vehetsz.

Most tettem le 125 ccm re a jogosítványt eddig is motoroztam de most valami ujjat akarok venni. Mieneket ajánlotok? Amik télleg jól mennek de nem nagyon drágák újonnan?

Legjobb válasz: Kimondta neked hogy nekem nincsen pénzem hasonlóra? Nem kezdem a nyelvtanárt játszani, de ha már egy közösségi oldalra felteszek egy kérdést akkor odafigyelek a helyesírásomra, vagy ha ez nem megy akkor veszem a fáradságot és a böngészõmben bekapcsolom a helyesírás ellenõrzõt.

Kimondta neked hogy nekem nincsen pénzem hasonlóra? Nem kezdem a nyelvtanárt játszani, de ha már egy közösségi oldalra felteszek egy kérdést akkor odafigyelek a helyesírásomra, vagy ha ez nem megy akkor veszem a fáradságot és a böngészõmben bekapcsolom a helyesírás ellenõrzõt.
Egy ilyennel lehetne kezdeni a menõzést. http://s01.static.libri.hu/cover/3e/4/617559_4.jpg
nemkell kezdeni a nyelvtantanárt csak azért mer velekinek van pénze arra amire neked nincs gázvagy.
Ha ujjat szerenél, akkor ezeket tudom ajánlani: http://www.technet.hu/data/cikk/38/79/49/cikk_387949/2.jpg
hehe Az elsõn besírtam !! XD

Ha a lánynak és a fiúnak is van jogosítványa és együtt mennek valahova miért mindig a férfi vezet? Ha szórakozásról van szó akkor miért mindig a fiú iszik és hazafele a lány vezet? (általában)

Legjobb válasz: Mert valljuk be, a férfi egy kicsit ettõl is érzi magát férfinek. Kicsit fura lenne, ha az anyósülésen ülnék, miközben a barátnõm vezetne folyton. :D Mivel a lányok feltételezem, hogy ritkábban engedik el magukat ivás ügyileg (a baráti társaságomban), ezért mi iszunk és akkor vezethetnek õk. De van, hogy fordítva van ez. Õ iszik és én nem. F25

Mert valljuk be, a férfi egy kicsit ettõl is érzi magát férfinek. Kicsit fura lenne, ha az anyósülésen ülnék, miközben a barátnõm vezetne folyton. :D Mivel a lányok feltételezem, hogy ritkábban engedik el magukat ivás ügyileg (a baráti társaságomban), ezért mi iszunk és akkor vezethetnek õk. De van, hogy fordítva van ez. Õ iszik és én nem. F25
mert eddig rossz fiukkal találkoztál, felölem vezethetnél és ihatnál is velem
Mert (általában) a nõnek hiába van jogosítványa nem szeret vezetni annyira... A kevés kivételnek meg van akkora szája (hála égnek), hogy ha vezetni akar akkor azt közli, és a pasi (bármelyik) engedi is. De ehhez természetesen vezetni is tudni kell, nem csak jogosítvánnyal rendelkezni... :D Ehhez hozzáfûzve, azok a nõk is vezethetnek akik nem tudnak vezetni, akkor ha a pasi részeg, (vagy legalább ittas) mert akkor nem igazán érdekli (idegesíti fel), hogy mellyire béna a barátnõje... ;)
Na, az én kocsimat többet nõ nem vezeti, legutóbb is csak a baj volt belõle. Ha a saját kocsijáról van szó, tõlem aztán vezethet, legfeljebb majd erõsen markolom a majrévasat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!