Találatok a következő kifejezésre: Jogilag tehetek az (5 db)

Jogilag tehetek valamit ha folyatosan beszólogatnak mert az utcájukban sétáltatom a kutyám? Burkoltan vagy nyíltan meg is fenyegetnek.

Bár gondolom semmit, mert szerint a kutyásnak sosem lehet igaza. :( :@

Legjobb válasz: Ha csak sétáltatod,nem szólhatnak semmit.De ha a kutyád az utcájukban piszkit,vagy jelöli a fákat,házakat,akkor igazuk van.

Ha csak sétáltatod, nem szólhatnak semmit.De ha a kutyád az utcájukban piszkit, vagy jelöli a fákat, házakat, akkor igazuk van.
de elég persze, maradj is ott te is, hisz elég az neked nem?
Nálunk is szokták sétáltatni a kutyákat, és ilyenkor ugye az összes kutya ugat. Szóval én sem csípem ezeket az embereket akik a kutyájukat sétáltatják. Ott van nekik a kert, nem elég az?
A kérdező hozzászólása: *tapasztalatom szerint
"Hát ja... Sajnálom is, hogy pia, dorg, szex, buli helyett a kutyáimmal foglalkozok." -> Ezt kimondta neked, hogy én ezeket favorizálom? Na látod ezért utálnak, mert te sem vagy különb náluk, ha valaki nem ért egyet veled, akkor tuti drogos, piás, kurógép.....
nem jártam még érden, csak átutazóban busszal, de úgy tudom, hogy nem épp egy normális környék. amúgy egyértelmû, hogy nem a kutyáddal van bajuk, hanem veled. A kutya csak egy gyenge indok, hogy beléd köthessenek, van rajtad sapka vagy nincs, tudod. valamiért nem szeretnek ott téged. Tettél vmi bármi olyat ami miatt neheztelhetnek, v ilyesmi? Pl jelentettél már fel vkit a közelben vagy bármi, amibõl kára származott vkinek? (ha persze egy tetteddel segítessz egy embernek, de ártassz vele 10 rossz embernek, pl ilyenekre is gondolok)
A kérdező hozzászólása: Szóval kutyán kívül egésznap a házban ülök, nem hiszem, hogyí valakinek ártottam volna... Kamaszok sincsenek a környéken, fõleg nem ott ahol beszóltak nekem... Néhány suhanc van, de azok mindenkinek beszólnak... Ez más.
jajjj, te szegény mi lesz majd veled, ha elpatkol Morzsi, felkötöd magad?
A kérdező hozzászólása: Megmondanéád, hogy mi közöd van a kérdésemhez? Nem ismerek semmilyen Morzsit, az én kutyáim nem így hívják. te meg légyszi máshol éld ki a piszkálódási vágyad. Vagy erõtesd meg magad és értelmesen magayarázd meg, hogy mi a problémád. Ha ismersz mert megmondtam, hogy hol lakom és kutyázok akkor vállald fel magad... És tanulj olvasni mert sneki nem beszét kutyák haláláról. De biztos jobban meg fog viselni mint a te halálod, mert én a kutyáimat szeretem, de perverz vagyok téged viszont nem ismerlek...
A kérdező hozzászólása: Ja és még valami: marad még másik kettõ :P Oppá... Szóval egyik húzásod sem jön be...
A kérdező hozzászólása: Amúgy meg nem a kutyák a lényeg, hanem az hogy engem jogtalanul fenyegetnek.
Megtanulok olvasni, ha megtanulsz írni....
A kérdező hozzászólása: Jaj figyelj, hiába írogatsz, mert semmi értelme... Ha gyáva vagy megmondani, hogy mi a problémád akkor a hagyj... Tudod nem egésznap ülök a gép elõtt, így mindig sietek az írással és felcserélem a betûket. De igazán nincs miért magyarázkodnom... Nem engem néznek .... mert értelmetlenül irogatsz...
A kérdező hozzászólása: Amúgy meg a kutyák itt maguktól jönnek ki, mert rossz a kerítés, és a suhancok meg kisebbség és a részeg emberek szólnak be, igyanúgy ahogy mindneki másnak! Ez nem nekem szól! Engem csak az érdekel, hogy az a pár civilizálatlan ember ne fenyegessen.
A kérdező hozzászólása: Hát ja... Sajnálom is, hogy pia, dorg, szex, buli helyett a kutyáimmal foglalkozok. Nem engem visz el a mentõ a buliról és nem nekem kell aggódni, hogy lefeküdtem valakivel, ki lehet a gyerek apja, mert nem emlékszem... De rossz... Mi közöd hozzá hogy szeretem az állatokat?? Nekem nagyobb sétálnibuli mint a hényadékomban fetrengeni! Szegényes lelkivilgáod lehet ha te nem szereted az állatokat és kevés eszed, ha nem látod meg, hogy nem neked szólt a kérdés. Amúgy meg a legtöbb ember odavan a kutyáimért, de csak hagyjanak, én csak békében szerenék sétálni.
Te vagy Érd "kirekesztetje", biztos "állatb*zi" vagy, és utálnak, megértem õket.
A kérdező hozzászólása: A kutyáim lányok nem jelölnek, kutyafuttató nincs a városban. Az ürüléket felszedem, de a pisivel mit csináljak?? Amúgy ott úgysem pisilnek. Indok, hogy nem tud aludni a gyerek, mert naponta egyszer amikor arra megyek, az õ 3 kutyájuk visít (nem tudnak más hangot kiadni, amolyan "harcikutyák" ahogy a köznyelv nevezi õket)
A kérdező hozzászólása: És avval fenyegetnek hogy véletlenül nem figyelnek amikor állnak be a kocsival és majd kijönnek a kutyáik. Ez több háznál is megtörtént. Ugyanevvel a gyerekindokkal. Mindegyiknél nagy és veszélyesebb kutyák laknak. És mindenhol fenyegettek, hogy kiengedik. Amúgy még fiatal vagyok, másik is sétálnak arra és azoknak nem szólnak mert idõsebbek. Meg az ablakból fenyegetõznek és a gyerekeiket uszítják, hogy néz fúúj ott jön már megint...
A köznyelv hmmm ha nem tudod milyen akkor ne degradáld harci kutyának, nekem is olyan van amit a tudatlan [email protected] harci kutyának titulálnak pedig nem az és folyton megjegyzik hogy mi ez nem szokott ugatni csak ritkán akkor meg ugat és nem nyüszög meg vonyít. Ha nem oda végzik a dolgukat az utcába akkor teljesen jogosan mész arra nem szólhatnának tenni mit tehetsz. Semmit senki nem fog itt ebben az országban ezzel foglalkozni, kiábrándítalak. Szerintem nyugodtan sétáltasd arra és mond meg ez egy szabad ország.
Nekem van egy nõstény fekete párducom, nemigen hoznak felénk kutyákat. :D
Te pedig véletlenül vigyél magaddal peppersprayt és ha véletlenül kiengedné a faszi a kutyát akkor fújd le véletlenül. Sokszor hallottam hogy az a kutya amit lefújnak sosem lesz már a régi, vad és kezelhetetlen lesz, "megõrül".
A gazdáját kell lefújni nem a kutyát te madár!
Elõrebocsátom, hogy imádom az állatokat, így a kutyákat is. Sajnos nekünk nincs, mert szerintem a lakásban való állattartás vetekszik az állatkínzással. Neked tényleg ott kell sétáltatni, ahol ilyen gazdik vannak? Oké, hogy közterület, meg, hogy kell a kutyáknak a séta még akkor is ha kertes házban lakik, de kell neked a konfliktus? Hiányzik neked az, hogy egyszer az egyik tényleg kiengedi a kutyáit és a kutyádat széttépik, vagy ne adj isten téged megtámadnak? Nem lenne okosabb, ha más útvonalat választanál a napi sétához?
A kérdező hozzászólása: Nem tudok más útvonalon menni, mert egy állomás van elõttünk, másik oldalon fõút, és a többi utca kilõve kisebbség, rossz kerítés-kiszökõ kutyák miatt. Másik útvonalon nem tudok kimenni a határba. :( Féltem a kutyáim, de senki nem tud olyan gyorsan futni mint õk, az az egy baleset is csak azért volt mert nem volt idõm elengedni õket. :( De tényleg hosszas kísérletezés után alakult ki ez az útvonal. És a legviccesebb hogy õk száguldó, porozó, döbörgõ motorról szóltak be legutoljára. Persze attól tud aludni a gyere. :S Meg az érdekes, hogy nekik 3-4 éve kisbabájuk van folyamatosan, mert mindig ezt mondják. Sõt még egy szennyvizes böhöm nagy kocsi is elõttük szokott parkolni. De egy kis kutyaugatás rosszabb... :S
A kérdező hozzászólása: És akármerre megyünk, mindenaposak a kutyatámadások, beszólások. De azok csak úgy beszólnak, nem a kutya miatt. Ja amúgy szinte minden utcában van egy-kettõ aki szólt már, ugyanazzal a szöveggel. Tehát tényleg ha másmerre megyek ott is kiengedheti a kutyát... ILyen Érd... :(
na akkor fogd be és ne reagálj az irásaimra.

Jogilag tehetek valamit az ellen a személy ellen, akit nemdohányzó területen látok meg dohányozni?

Legjobb válasz: Ezzel cska azt szerettem volna mondani,hogy felesleges mindent másra háritani,azzal egyetértek,hogy étteremben,tömegben NEM ILLIK,és normálsi ember nem is gyujt rá,mert nemkell h mindneki az õ cigijét szagolja.A kötekedést viszont utálom!

Ezzel cska azt szerettem volna mondani, hogy felesleges mindent másra háritani, azzal egyetértek, hogy étteremben, tömegben NEM ILLIK, és normálsi ember nem is gyujt rá, mert nemkell h mindneki az õ cigijét szagolja.A kötekedést viszont utálom!
Igen, természetesen. Szabálysértésért feljelentheted. De illúziókat ne táplálj az eredmény vonatkozásában.
Az elsõ válaszadóval semmi képpen nem értek egyet, valószínüleg Õ is dohányzik. Mellesleg én is rágyújtok néha, de csak akkor, ha tudom, hogy ezzel másokat nem zavarok (én is utálom a cigi füstöt). A kérdés, hogy az adott hely hol van. Feljelenthetõ ÁNTSz-nél, vagy érdeklõdni kell nemdohányzó szervezeteknél. Vagy ha elég bátornak érzed Magad, rá is szólhatsz. A múltkor a rendõrségre kellet mennem és elõttem gyújtott rá az irodában az egyik rendõr. Szóvá tettem, hogy közintézményben csak az arra kijelölt helyen lehet dohányozni tudtommal, másrészt a 2, 5 éves fiam is ott volt mellettem. Mondtam neki, hogy legalább a gyerekre legyen tekintettel. Tipikus dohányos lévén úgy érezte, hogy Neki ehez joga van és közölte velem, hogy nem kötelezõ ott lennem, úgyhogy el lehet menni. A kölykömet meg miért nem hagyom otthon?! Na jól felhúzott, megkerestem a fõnökét és elmentem az ÁNTSz-hez is. Azóta hallottam hírét, hogy pénzbírságot és a fõnökétõl fegyelmit kapott:) ! Ne hagyd annyiban!
Szerintem jobb nem próbálkozni azzal, hogy elnyomd a fején a cigit, mert a végén még te ütnéd meg a bokádat, persze jogosan!!! Nem értem miért kell úgy csinálni mintha ez valami õrülten nagy bün lenne!? Bezzeg ha valami igazán helytelent látnak az emberek akkor behúzzák fülüket farkukat és továbbállnak!!
Elsõ válaszoló! Csak akkor a "más dolga" , ha én nem vagyok érintett, onnatól hogy szívnom kell az én dolgom is!
Nekem smemi bajom nincsen azzal ha valaki dohányzik, ha nem a pofámba fujja a füstöt, ugyanugy ahogy énsem fujom máséba ha dohányzok..nem ygujtok rá ott ahol nem lehet, a csikket a kukába dobom , és utálom az álszent embereket.Hogy jönnek õk ide?ugy kérem szépen, hogyha egy dohányost látunk az utcán áldogálni, odalehet jönni pampogni, vagy éppenséggel szándékosan fél méterre odaállni, csak azért, hoyg utána háboroghasson az illetõ: Maga miért gyujtott rá, nemlátja hogy rám jön a füst? Pesze az autóba reggel beülni nem bûn, ha valaki jrát már nagyobb városban, sõt , elég ha a belvárosban eltölt egy fél napot egy vidéki ember, hát érezni fogja a különbséget.De az léynegtelen, hiszen ott abüdös bagós, az autó meg kéynelmes is, sokszor még fel is háborodnak ha valaki biciklivel teker az utakon.
Csukd be a szemedet és hallgass.Minek kell beleszólni a más dolgába?
Gyujtsanak rá a saját kárukra!!! De ne kelljen szívom azt a szart nekem is! Mikor terhes voltam többször "illedelmesen" megkérdezték: Nem zavar ha rágyujtok? Hát pofán tudtam volna õket verni! Megértem a dühödet!
Feljelentheted. Pláne, ha zavar. Bár sok remény nincs rá, hogy érj el valamit, kivéve, ha van bizonyítékod (fénykép, hasonlók). Egyszerûbb viszont elnyomni a cigit a homlokán, abból jobban tanul. Fõleg, ha nincs tanú, és nem tudja bizonyítani. Akkor õ kerül olyan helyzetbe, mint te: mehet perelni, de minek? :D
Szerintem foglalkozz a saját dolgoddal. Feljelenteni azt kéne, aki mozgássérültek helyére áll be, na az tényleg pofátlanság. De az, hogy valaki rágyújt... Milyen tiltott helyen gyújt rá bárki egyáltalán? Orvosnál, buszon vagy hol?
A feljelentésnek semmi értelme, inkább szólj rá, ha zavar.
Igen, elhúzod a csíkot...

Pár év múlva élhetetlen és értéktelen lesz az otthonon a szomszéd erdeje miatt. Mit tehetnék jogilag? Csak emberhez méltó életet szeretnénk élni a továbbiakban is.

A helyzet ennyi: vettem egy házat,költöttem rá jócskán,már nagyon szép és jó,szeretünk is itt lakni,elköltözni nem szeretnénk,ide terezzük az életünket. Jelenleg feny?fa erd? van mögöttünk,ezt akarják kivágni(elkezdték) és betelepíteni nyárfával,mert arra van támogatás(hazai nyár pl. szürke nyár) Szomszédot,akié az erd? a pénz hajtja,nem ? fog a szöszt?l megfulladni,nem erre lakik.Sajnos akkor pár éven belül,mire gyerekünk lenne,teli lesz az udvar is szösszel és se ablakot nyitni,se ki teregetni,se a gyereket kiengedni nem tudjuk,mert mindenhol áll majd a szösz. Sajnos tapasztalat,gyerek koromban t?lünk kb száz méterre volt nyárfás,de megszenvedtük így is.Részben ezért se maradtunk a szül?k környékén. Itt meg t?lünk 50-60 méterre lenne,kinek mekkora a telke.Több hektárról van szó.Kb 20-25 házat érint. Jogilag mit tehetek? Emberhez méltó módon szeretnénk élni a továbbiakban is. Eladni meg nem is tudnánk(vagy csak fillérekért)ki a fenének kellene egy ház,ami mögött egy nagy nyárfás van? Tettem fel már ilyen jelleg? kérdést az oldalon Azt mondták,hogy max birtokvédelem.De sokra megyek vele,ha közben nem tudunk itt élni. Kérem,aki tud,segítsen.Megyek/megyünk akárhova,csak egyszer?en hosszútávra vettünk házat,nem pár évre! Aki hasonló helyzetben van,az is írhat.

Legjobb válasz: Igazából nem tudom mi a bajod a nyárfaszösszel, régebben minden nyáron lementünk 1-2 hétre egy weekend házba nyaralni az erdõ szélére, nagyjából 100-200 ház volt abban az utcában és összesen volt vagy 500-600 ház az erdõ szélén. Jóformán bokáig érõ nyárfapehelyben gázoltunk se senkinek nem lett senki baja, és nem tudnék róla hogy abban a több 100 házban lévõ lakók is panaszkodtak volna.

Igazából nem tudom mi a bajod a nyárfaszösszel, régebben minden nyáron lementünk 1-2 hétre egy weekend házba nyaralni az erdõ szélére, nagyjából 100-200 ház volt abban az utcában és összesen volt vagy 500-600 ház az erdõ szélén. Jóformán bokáig érõ nyárfapehelyben gázoltunk se senkinek nem lett senki baja, és nem tudnék róla hogy abban a több 100 házban lévõ lakók is panaszkodtak volna.
Régen panelban laktam. Szemben velünk volt egy bölcsõde, az udvar szélén egy nyárfasor. Amikor "virágzott" , akkor is nyitottunk ablakot, csak sûrûbben porszívóztunk. A bölcsiben pedig a gyereke élvezték, hogy gyûjtheti a "nyári" havat. Nem volt emiatt senkinek semmi baja. Még allergiás sem lett rá senki.
1. JOGILAG semmit nem tehetsz, mert a szomszéd azt csinál a saját területén, amit akar. 2. Egy nyárfás mellett is életben marad a legtöbb ember, nem kellene ekkora problémát csinálni belöle értelmetlenül. 3. A nyárfaszöszök legfeljebb takaritási problémát okoznak, más bajotok nem lesz töle.
Egy szúnyogháló megoldaná a problémát. Egyébként én örülnék ha ott lakhatnék. A nyárfák meg szépek.
Biztos, hogy "szöszöl"?A mai fajták már nem igen.
Megbízol valakit hogy stikában vágja ki a szöszölõs fákat egy éjszaka.
Ékes példája annak, hogy milyen jó az, hogy az állam (meg az EU) beszedi a pénzt, aztán kiosztja arra, amire akarja. Hogy mit tehetsz ellene, azt valószínûleg nem itt a GYK-n fogod megtudni, hanem egy jogásztól. De azért ez mindig jusson eszedbe ezentúl, amikor olyan táblát látsz, hogy "a projektet a magyar állam és az Európai Unió x millió forinttal támogatja".
Sajnos laikusként nem értek hozzá, de elsõ gondolatom az, hogy nem az ültetésnél, hanem a kivágásnál lehetne megfogni a dolgot. Szabályos-e olyan mennyiségben és módon a fenyõk kivágása, ahogy most folyik? Van-e valami erdõvédelmi vagy természetvédelmi szabályozás arra, ha valaki egy kisebb fenyvesterületet akar kivágatni? Milyen engedély kellhet, néz-e úgy ki a dolog, hogy esetleg valami nem szabályos? http://www.gemenczrt.hu/index.php?apps=content&c_id=57
Nézz utána, mert most reklámoznak egy gyorsan növõ fafajtát, ami kimondottan ilyen telepítési célokra lehet ültetni, és hat évente lehet vágni. Ez nagyon megérné neki is. Beszélj vele.
Próbáljátok megvenni a telkét. akkor kiírthatjátok a nyárfákat, és azt ültettek oda, mait csak akartok.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy zavarna-e a krematórium(nem tudom, hogy milyen hatásai vannak, nem laktam még ilyen mellett és nem is tervezem) de ha azt akarnának építeni, annak is utána járnék alaposan.Vagy megvetetném a házamat velük, aztán azt csinálnak, amit akarnak. Továbbra is feltételezem, hogy a válaszolók többsége nem szívesen élne szösztengerben más hibája illetve egy "jó" támogatási rendszer miatt. Még egyszer: ha valaki hasonlóan járt(vagy a jövõben fog) írjon.
Ha utat építenek, kisajátíthatnak a telkedbõl egy darabot, a régióban kialakult átlagáron, négyzetméterre számolva. A forgalom miatt legfeljebb zajfogót kaphatsz. -te még lehet, hogy jobban jártál mint... Ha a szomszédba krematóriumot építenek az gond?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom az akadékoskodó válaszolók közül hányan viselnék el szívesen és szó nélkül, hogy sz..rt nem ér az életed munkája, mert nem tudod eladni sem és a SAJÁT kertedbe kinézvén egy szösztenger fogadna az elõzõleg gyönyörûen(és mellesleg sok pénzbõl) kialakított kertben? Na, mindegy, hagyjuk.Szerintem nem vagyok egyedi eset ezzel.Még egyszer kérem, hogy ha valaki hasonló helyzetben van, írjon.Hátha lesz belõle valami.Én reménykedem.
"Röhej, hogy olyan fafajt támogatnak, amitõl az esetleges ott lakók szenvednek" Igen, csak ezen az alapon SEMMIT nem lehetne ültetni, mert mindenre lehet valaki allergiás. Ha nem tetszik költözz máshová, megakadályozni nem tudod semmiképpen sem, hogy azzal ültesse be a területet, amivel akarja. Mellesleg a nyárfa általános esetben nem allergén, nem okoz másféle károsodást sem, szóval még csak indokod sincs tiltakozni.
"Röhej, hogy olyan fafajt támogatnak, amitõl az esetleges ott lakók szenvednek." - Én fenntartom a véleményem: röhej, hogy egyáltalán bármit támogatnak. Ami nem infrastrukturális beruházás (útépítés, csatornázás stb.), azt az államnak hagynia kéne a fenébe. Pláne, ha magánterületrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azért írtam ide is még egy kérdést, mert bíztam benne, hogy valaki járt más hasonlóan.Mi nem azért költözünk ide, hogy bokáig nyárfa szöszben éljünk "x" év múlva(ilyen helyen laktam, utáltam, nem is vettem házat a szüleim környékén nagy részben ez miatt) A gond ezzel az egésszel az, hogy ha én építeni akarok bármit ahhoz kell a szomszéd bele egyezése.Itt viszont "csak" az életkörülményeinket érintõ dologról van szó, de ehhez nem kell semmiféle belegyezés. Röhej, hogy olyan fafajt támogatnak, amitõl az esetleges ott lakók szenvednek. Ha ezt tudom, nyilván nem veszem meg ezt a házat, nem költök rá és nem tervezek ide semmit.De már minden tökéletes, a ház, a kert, minden.Rengeteg munkánk és pénz van benne, itt szeretnénk maradni. Nem hinném, hogy mondjuk akinek most gyönyörû kertje van, tóval, füvesítéssel stb az szívesen látná/elviselné, hogy tiszta szösz legyen a víztõl kezdve a bokrokon át minden. Szúnyoghálónk az van, ahogy az egyik válaszoló is írta, de az nem megoldás hosszú távon. Kérem, ha valaki ilyen helyzeten van esetleg, írjon.
Ültess egy sor fenyõt a kert végébe. Olcsó, hasznos és szép és megfogja a szöszöket.
Nézd meg az elõzõ ugyan ilyen kérdéshez érkezett válaszokat, már egyszer leírták neked, hogy a szomszédod azt telepít a saját telkére, a telkedtõl x méter távolságban amit csak akar. Másrészt meg nem mindegyik nyárfa szöszöl.
Költözz egy atomerõmû mellé. jogilag, emberhez méltóan.
Ez csak azért lep meg, mert nálunk meg kivágták az összes nyárfát, épp a szösze, és annak allergizáló hatása miatt. Ha tudtok ültessetek már most a telek végébe, valami magasra növõ fát, tuját ami valamennyire visszafogja. érdeklõdjetek jegyzõnél, jogásznál, hogy milyen lehetõsegeitek vannak Fogjatok össze a szomszédokkal, és próbáljátok megvenni a területet.
A kérdező hozzászólása: Sajnos minden szabályos, mivel magánterület, nem természetvédelmi terület.Minden szükséges engedély, bele értve a szakhatósági engedélyt is megkapott, mivel az erdõ már vágásérett, így kitermelhetõ. Az erdõgazdálkodó választásától függ, hogy az erdõfelújítást milyen állománnyal teszi meg, viszont támogatás jelen esetünkben csak a hazai nyárasra van sajnos. Annyit elértem, hogy mivel ennyire nem hagyom békén a kedves erdõtulajdonost, alább hagyta a kitermelést, vagyis mivel 2015-ig van ideje az állomány felújítására, így kivár.Nyertem max egy évet amíg nyugodtan élhetünk. Megyek ügyfélfogadásra az illetékes minisztériumhoz is, nem fogom annyiban hagyni. Ha máshogyan nem, akkor amikor szöszölni kezdenek a nyavalyás fái, akkor élünk(minden környéken lakóval együtt) a birtokvédelemmel.Más jogi eszközünk nincs sajnos.

Jogilag vagy egyébként is mit tehetnék szerintetek ebben az ügyben? (gyerekbántalmazásról van szó! )

A kerületben ahol lakom, van egy játszó, ahova a másfél éves kislányommal gyakran kijárok. kb 2 hete igen furcsa gyerekek jelentek meg, akiken a hideg, nedves id? ellenére nem volt más csak egy harisnya, meg egy pulcsi...amikor el?ször láttam ?ket, döbbenten kérdeztem a kislányt, hogy miért nincs rajta cip? legalább (csurom víz volt a lába meg sár) "Apa így hagyott itt minket" mondta. Teljesen kiakadtam, mondtam is az egyik anyukának, mire mondta, hogy ne foglalkozzak velük, most költöztették ide ?ket valami putriból és ez náluk így szokás. Megdöbbentett az anyukák általános viselkedése, hogy vonják el a gyereküket a kislányok mell?l, és amikor megjelenik apuka, mindenki elfordul...pedig édes, 4 év körüli, eleven és barátkozós kislányok. Ma ért viszont a döbbenet, hogy a kisebbik arca totál véraláfutásos volt. Kérdeztem, mondta h az apja bántotta pedig nem is rosszalkodtak nagyon....a szívem szakadt meg...mondta, hogy már máskor is megütötte, akkor vérzett a szája...kérlek mondjátok meg mit tehetnék, az egyik anyuka még meg is jegyezte, h inkább ne is szóljak a gyerekekhez, mert akkor az apjuk engem fog bántani, hogy mit kérdez?sködök, mindenki csak a vállát vonogatta, de én így nem bírok, ennek tudatában létezni sem. Szeretnék mindent megtenni, hogy ennek ne kelljen így lennie...csak nem vagyok hozzá okos, nem tudom kihez fordulhatnék, úgy hogy valóban azért ne sodorjam veszélybe a saját kislányomat is akár...

Legjobb válasz: amiket az elõzõ írt, én is azt tudnám javasolni. nagyon szomorú dolog, valóban. :( szerintem járjatok másik játszótérre egy ideig legalább. te sem fájdítod a szíved, és elkerülhetsz egy csúnya incidenst is. mert lehet, hogy késõbb az ott lévõ anyukákon kérné számon a gyerek apja a feljelentést. meg lehet, hogy úgysem bírnád ki, hogy ne szólj neki. semmi szükség rá, hogy visszaszóljon, esetleg megüssön.

amiket az elõzõ írt, én is azt tudnám javasolni. nagyon szomorú dolog, valóban. :( szerintem járjatok másik játszótérre egy ideig legalább. te sem fájdítod a szíved, és elkerülhetsz egy csúnya incidenst is. mert lehet, hogy késõbb az ott lévõ anyukákon kérné számon a gyerek apja a feljelentést. meg lehet, hogy úgysem bírnád ki, hogy ne szólj neki. semmi szükség rá, hogy visszaszóljon, esetleg megüssön.
Istenem, szegényke. Próbáld meg a családsegítõt és írj, hogy mi újság. Ne hagyd annyiban.
Szia! Én is a családsegítõre szavazok. Ha nem akarsz bemenni, hívd fel õket névtelenül telefonon. Ha nem akarsz bajba kerülni, akkor ritkábban látogasd azt a játszóteret, nehogy gyanút fogjon az apuka (már ha lehet ilyen embert apának nevezni). Írd meg azért légyszíves, hogy mire jutottál!
Annyira rossz ezt írni, de szerintem hagyd a francba a dolgot. A családsegítõ hatékonyságában se hiszek. Valamilyen úton módon úgyis kijátsza õket az apuka. Ebben az esetben azért fogja bántani a kisgyereket, mert járt a szája a játszótéren. Annyira jó ezeknek a szervezeteknek a küldetése, de tapasztalataim szerint nem jellemzõ rájuk a hatékonyság.
Én is azt mondom, jobb , ha az ilyennel nem húzol ujjat... Megértem, hogy bánt, de sajna ezek tényleg így élnek... Amúgy elsõ körben a védõnõ az illetékes, õ megmondja, hova mehetsz.
Aki ilyenek ír szerintem az a KORCS!!!!! De itt nem errõl van szó... Van valami fejlemény?
Elõzõ vagyok. Nem elõ, hanem utó'-ítéletem van velük kapcsolatban!!! A fehérek közt is van sajnos, azok a korcsok, amolyan vegyesek.
Már megint egy "fontos" kérdés, kedves elõz! Szerinted itt az a legfontosabb, hogy magyarok vagy cigányok?Vagy mire gondoltál?Néger, kínai, japán, orosz??? Szeretném neked elmondani, hogy a fehér magyarok közt is sok-sok ember van aki elhanyagolja bántalmazza a gyermekeit sajnos!! Persze a cigányok MAGYAROK közt is elõfordul. Ne ÍTÉLKEZZ bõrszín alapján!! Nagyon sok rendes cigány MAGYART ismerek. Van tapasztalatom tanító vagyok.
Ez sajnálatos. Egyébként magyarok??
Ne haragudjatok, ide semmi hasznosat nem tudok írni, de érdekel, hogy mi lesz a két szegény kislánnyal. :(
Sikerült valamit elintézned?
A kérdező hozzászólása: van nálunk a családsegítõ központban egy játszóház, ma gondoltam pont, hogy kipróbáljuk, ha már ilyen rossz az idõ. Felkutatom kivel tudnék ott beszélni. Köszi a válaszokat! Írok, ha lesz fejlemény, nem hagyom annyiban!
A kérdező hozzászólása: a védõnõ azt mondta, h beszéljek a családsegítõvel, ott meg azt mondták, hogy õk sajnos nem tudnak õrt állítani a játszótérre, hogy mikor hozza az apa a gyerekeket oda, tegyek ha nagyon akarok feljelentést a rendõrségen, de halkan megjegyezte a hölgy, hogy gondoljam át, ki akarom-e tenni a gyerekeket, mert iszonyat nagy herce-hurca, az apát úgy sem fogják leültetni ez esetben csak még agresszívebb lesz, ha meg igen, ki tudja milyen és egyáltalán van-e anyjuk, és nem is biztos, hogy állami intézetbe kerülnek, mert befogadhatja bármelyik családtag õket vhol mucsaröcsögén, akik nyilván kapva-kapnának a támogatás miatt rajta, és ki tudja ott milyen soruk lenne bla bla bla...nem lehet semmit sem tenni magyarán :((

Írtam egy sok oldalból álló weboldalt. Összevesztem a megrendelővel, erre ő kitörölte az összes Copyright © bejegyzést a lapok aljáról. Mit tehetek jogilag?

Igaz, hogy ez inkább jogi kérdés, de nem találtam megfelel? rovatot. Igaz nem vagyok cég, meg nem is pénzért csináltam, de ez enyhén szólva is bunkóság. Azt mondja semmi közöm a weblapjához és az is szívesség volt t?le, hogy kitette (hahaha) a lapot, amivel sok pénzt keresett. Én regisztráltam a tárhelyet is (igaz csak ingyeneset) , feltöltöttem, optimalizáltam, hogy bent volt a Google els? 5-ben, meg kb egy évig menedzseltem. Mit tehetek az ellen, hogy használja az én szellemi termékemet és az általam regisztrált tárhelyet? Szóval ? azt állítja, hogy semmi közöm az oldalához, amit írtam és továbbra is használja. Szerinte nincs levédve, ezért azt csinálhat vele amit akar. Szerintem ez az én szellemi termékem. Mit csinálhatok? Igazából szeretném kitörölni az oldalt és megtiltani a webcím használatát. Megváltoztatta a jelszót is...

Legjobb válasz: Ha ingyenes tárhelyen van és szívességbõl csináltad, szerintem sajnos nem sokat tehetsz. Megtehetnéd, hogy törlöd, de jelszó nélkül nehéz lesz. Sajnos emmivel nem tudod bizonyítani, hogy Te csináltad. Esetleg van jelszóemlékeztetõ? Ha igen, az milyen mail-címre megy? Mert ha az övére, akkor bukta. Ha viszont alternatív mail-címnek olyan cím van megadva, amit Te használsz, akkor az megoldás lehet, hogy elfelejtett jelszóként kérsz jelszót, így már tudod törölni az oldalt. Csak az a baj, hogy szerintem erre már Te is gondoltál...

Ha ingyenes tárhelyen van és szívességbõl csináltad, szerintem sajnos nem sokat tehetsz. Megtehetnéd, hogy törlöd, de jelszó nélkül nehéz lesz. Sajnos emmivel nem tudod bizonyítani, hogy Te csináltad. Esetleg van jelszóemlékeztetõ? Ha igen, az milyen mail-címre megy? Mert ha az övére, akkor bukta. Ha viszont alternatív mail-címnek olyan cím van megadva, amit Te használsz, akkor az megoldás lehet, hogy elfelejtett jelszóként kérsz jelszót, így már tudod törölni az oldalt. Csak az a baj, hogy szerintem erre már Te is gondoltál...
A kérdező hozzászólása: Ha semmiképp nem megy a törlés, hogy lehet kötelezni arra, hogy ne használhassa a weboldalt, illetve a szerzõ nevének kiírására?
Ha legalabb php, vagy barmi ami nem statikus, es rendelkezel a forraskodjaval, akkor eselyes hogy van bizonyitekod egy per soran. Pereld be. Sok penz es ido ra fog menni, de legalabb neki is. Esetleg rajon, jobban jar, ha peren kivul egyezkedtek. Alternativ megoldas: menj el hozza es zuzd be az arcat.
Elozo kommentelo vagyok, kiegeszitenek. Azt irod, ingyenes tarhely, akkor ird meg a dolgot a szolgaltato abuse-jenak, es ne felejtd ki megirni, hogy jogi lepeseket teszel. Ok ekkor nagy valoszinuseggel jogi onvedelembol torlik a lapot, es maris mindenki jol jart.
írj a szolgáltatónak. nekem ugyan csak a deviantartomat törte fel vki., de amikor írtam nekik, törölték.
A pereskedésnek nem sok értelmét látom, mert nem valószínû, hogy vagyoni kártérítést ítélnének meg neked, ha pedig pénzt nem kapsz, akkor elég sokba kerül majd az ügyvéd díja, hát még ha különbözõ szakértõk munkadíjával is megfejelik. Igaz, ez utóbbit csak akkor kell neked fizetned, ha elbukod a pert, a perköltséggel egyetemben.
Nos ha oda volt írva a copyright és õ azt kitörülte, az jogi értelemben már lopás, amennyiben be tudod bizonyítani, hogy az oldalt valóban te készítetted. Az, hogy megéri-e pereskedni más kérdés, ezt neked kell eldöntened, de szerintem sokkal egyszerûbb az ingyenes tárhely szolgáltatóval felvenni a kapcsolatot, mint ahogy azt javasolják. Ha esetleg hozza tudsz férni az ismerõsöd számítógépéhez, akkor ki tudod lesni a jelszót is jelszókezelõbõl.
HJat akkor azt mondod hogy csak arrol az iprol lehesse=n hasznalni ami a te geped.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!