Találatok a következő kifejezésre: Jobban fáj, beinditják a szülést, (2 db)

Jobban fáj, ha beinditják a szülést, mint amikor magátol indul be? Vagy a vajudás?

Nem tökéletes már a babom szivhangja,és lehet beinditják a héten a szülést,mert nem akar a dokim kockáztatni,38 hetes vagyok.

Legjobb válasz: És ha beinditják,az hogy fog történni?

A kérdező hozzászólása: És ha beinditják, az hogy fog történni?
Szia nekem is úgy inditották be a szülést.Nem kell tõle félned mert mindenkinél más.Ha hamar tágulsz akkor pár órán belül megszülsz, meg ha a magzatviet elcsípik.Nekem valami hüvelyi tablettát raktak fel 3 óránként, ez arra volt hogy megnyissa a méhszájjat.Sajnos nekem elég sokáig tartott, mert erõssek a csontok.Meg az orvostól is függ hogy mit ad, mert én úgy tudom ha infúziót kapsz azzal minden gyorsabb.Sajnos nekem 38 óra mulva lett meg a kicsi, mert nemvoltak hajlandók hamarabb elcsípni a magzatvizet.Most a második babámat várom remélem nem kell szülést indítanni, mert legalább megtudom milyen ha természetessen indul be magától.De ne aggódj mert a barátnõm 5 óra alatt megszült, és neki is úgy indították be.Boldog babavárást.üdv 37hetes kismama
Szia! Nekem beindították a szülést oxytocin infúzióval, azután jött a burokrepesztés, ami persze egyáltalán nem fájt, és azután két óra múlva megszületett a babám. Nem tartott sokáig a vajúdás, gyorsan jöttek nagyon erõs fájások, szinte már az elejétõl félpercenként, de így jobb volt, mint ha esetleg még pár napot vártam volna és lehet, hogy ha beindul magától, tovább tart a vajúdás és a végére, mire igazán össze kell szedni minden erõmet, kifáradok.Én már a 41. hétben voltam, kétujjnyira tágulva a méhszáj. Neked is gyors, problémamentes szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: MÁR 8 HETE 1 UJJNYIRA KI VAGYOK TÁGULVA, KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT, NEKTEK IS BOLDOG BABAVÁRÁST, ÉS GYORS SZÜLÉST.

Miért fáj jobban szülés ha beinditják és oxyt adnak? Kevésbé fáj ha magátol megy a szülés?

Legjobb válasz: Mert az oxytocin ha a szervezet termeli egy része eljut az agyba is, a szervezet külömbözö pontjaiba lassan adagolódik be, elkezd a szervezet felkészülni. ebböl a baba is kap és elkezd fészkalódni. A fájások szinte mindenkinél (nekem 3 órás volt az elsö fájástól a szülésem, de nálam is) lassan kezdödik. Az elsö fájás erös,, de még nem olyan brutál mint az utolsó lesz. Ha oxytocint beléd nyomják az a semmiböl oda varázsol egy kegyetlen fájást, nincs elöjele csak fáj.

Mert az oxytocin ha a szervezet termeli egy része eljut az agyba is, a szervezet külömbözö pontjaiba lassan adagolódik be, elkezd a szervezet felkészülni. ebböl a baba is kap és elkezd fészkalódni. A fájások szinte mindenkinél (nekem 3 órás volt az elsö fájástól a szülésem, de nálam is) lassan kezdödik. Az elsö fájás erös, , de még nem olyan brutál mint az utolsó lesz. Ha oxytocint beléd nyomják az a semmiböl oda varázsol egy kegyetlen fájást, nincs elöjele csak fáj.
nekem inkább olyan volt mintha enyhitett volna a fájdalmon.
Nem teljesen értek egyet az 1. válaszolóval. Oxit kaptam és egyáltalán nem brutál fájással kezdõdött, hanem fokozatosan erõsödött, elõször olyan enyhe volt, mint egy gyenge menstruációs görcs. A rossz csak az volt, hogy nagyon hamar 1-2 perces fájásaim lettek, így pihenni nem tudtam, de szerencsére 5 óra alatt megszültem, ebbõl a fájdalmas rész csak 2-3 óra volt.
A szervezetben természetesen termelõdõ oxytocin fájdalomcsillapító hatású. Amit mesterségesen adnak, az csak erõsíti a fájásokat, de a fájdalomcsillapító hatás már nem érvényesül. Ezért lehet úgy érzeni, hogy jobban fáj az oxys szülés. És tényleg, általában jobban is fáj. Normálisabb helyeken ezért adnak mellé EDA-t is. Szóval igen, összességében kevésbé fáj, ha magától indul meg minden, és nem macerálnak bele. Persze szükség esetnén nem árt macerálni néha.
nekem adtak, brutál fájások voltak, az EDA-ról meg lemaradtam, úgyhogy elég kemény menet lett az egész
Elsõ szülésem oxys volt. Szerencsére gyors volt, mert 4 óra alatt meglett a babám, de mikor bekötötték az oxyt nagyon hamar egybefolyó fájásaim lettek és nagyon sok mindenre nem is emlékszem, csak hogy nagyon fájt. :) a második szülésem magától indult 15 perces fájásokkal, de azok nem is fájtak annyira. Még nyugiban lezuhiztam, hogy tényleg megindult - e szülés. Majd összeszedtem a nagyot meg apát (nem igazán volt képben hiába, hogy második szülésünk volt) és irány a kórház. Mire beértünk 5 percesek lettek a fájások. 2 óra alatt meglett a nagylány és mindenre emlékszem. Sokkal kevésbé fájt, de lehet, hogy az is közre játszik, hogy tudtam járkálni és nem voltam lekötve. Szóval nekem jobban bejött mikor nem kaptam oxyt. :)
Szerintem több hormon kerül a szervezetbe ilyenkor, mint normálisan. Nekem nincs összehasonlítási alapom, mert az elsõt oxyval szültem, és a vajúdás valóban elég fájdalmas volt, de 4 óra alatt meglett a baba. Most a másodiknál nem tudom, hogyan lesz, de a gyorsasága miatt nem bánnám az oxyt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!