Találatok a következő kifejezésre: Jobb szememmel és távolra is homályosan (1 db)

Jobb szememmel közelre és távolra is homályosan látok. Mi lehet az oka?

Mind a jobb,mind a bal szememre -1es lencsét hordok, eredetileg távolra nem látok. Pár hónapja a jobb szememmel elkezdtem közelre is homályosan látni. A szemorvos,akihez mentem, felírt mindenféle vitamint,szemcseppet,de egyikt?l sem javult semmit. Mi lehet az oka ennek, mivel szüntethet? meg?

Legjobb válasz: Én -2 es kontaktlencsét hordok, azaz én se látok távolra. Nekem is voltak hasonló "tüneteim", és egyre zavaróbbá váltak, mikor már a suliban nem láttam élesen a füzetet (+neon is rátett). Ekkor elkezdtem "extrán" tisztítani a lencsét (kétszer beáztattam, lepucoltam,...) és lám, elmúlt. :) Szerintem azért próbáld meg még szedni azokat a vitaminokat, és higgyj abban, hogy látsz. :) Remélem, minden ok lesz. :)

Én -2 es kontaktlencsét hordok, azaz én se látok távolra. Nekem is voltak hasonló "tüneteim", és egyre zavaróbbá váltak, mikor már a suliban nem láttam élesen a füzetet (+neon is rátett). Ekkor elkezdtem "extrán" tisztítani a lencsét (kétszer beáztattam, lepucoltam, ...) és lám, elmúlt. :) Szerintem azért próbáld meg még szedni azokat a vitaminokat, és higgyj abban, hogy látsz. :) Remélem, minden ok lesz. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Olvasástól és gépezéstől fáj a szemem, fejem. Miért?

Gyakorlatileg a szemem tökéletesen jó, 3 hónapja nézték meg. Ennek ellenére mégis ilyen problémám van. Csak elfárad, vagy mi miatt?

3

Ofotértnél mennyiért lehet csináltatni egy szemüveget?

Nem tudom, hogy ez a 7ezres akció hogy van mert lehet az is érdekelne.
Igazából már nagyon karcos a régi szemüvegem, rosszul látok vele, most kontaklencsém van , ezzel sokkal jobban látok. De csak kéne szemüveg is egy új 60ezereket nem akarok fizetni érte az biztos.

3

Rosszul látok, anyám meg nem visz el szemészhez. Mit tegyek?

13éves lány vagyok és már kiskorom óta küzdök látási problémákkal (a bal szemem gyenge és ha sokáig egy helyre nézek vagy elfárad a szemem bemegy. És rosszul is látok vele). Nem akar nekem szemüveget venni pedig mondtam, hogy sokkal jobban látok vele (tesómét ha átjön felveszem). Mi a francot csináljak?! Engem ez nagyon zavar... Le se szarja, hogy szenvedek, suliba se ülhetek hátra mert nem látok :(

6

Miért nem tudom kivenni ezt a kontaktlencsét mint a másikat?

Kaptam próbalencsét 3 hete..minden jó volt vele kitudtam betudtam tenni..csak nagyon száradt tőle a szemem..most kaptam egy nagyobb Oxigén áteresztő képessgűt de ez valahogy nem akar kicuppani..rávan ragadva szememre..a másiknál közrefogtam és levegő jött létre középen kicuppant ez meg nem akar..és hozzá érek amikor a szememe van és nem olyan lenne mint a másik..kicsit szárazabb..hiába szemcseppeztem ..már kitudtam szedni nagy nehezen de akkor is..mitől van ez?

1

Ez asztigmia? Bővebben lent

2-3 éve feltűnt, hogy a bal szemem sokkal rosszabb, mint a jobb. Suliban ugye szoktak lenni ezek a szemvizsgálatok, hogy el kell olvasni a táblán a betűket. Na, nyolcadikban még simán elolvastam őket ballal és jobb szemmel is, de most, 10.-ben a bal szememmel semmit sem láttam. Homályos volt az egész. A jobb szemem tökéletes. Elmentünk szemészetre, írtak fel szemüveget. A bal (rossz szemem) lencse -1.75 cilinderes, a jobb +0.5 sima. Igazából mindig kellene hordanom, de mióta felírta az orvos, csak akkor használom ha gépezek, vagy tévézek, mert amúgy a látásom tökéletes, csak ha fél szemmel kell nézni, akkor rossz. Nem tudom, hogy most ez asztigmia-e, vagy valami más betegség, mert azt olvastam, hogy az asztigmia gyerekkorban már jelen van, de mondom, nekem ez kb 2 év alatt alakult ki.

3

Az Ofotértben mennyibe kerül egy havi kontaktlencse? És ott megkell rendelni, vagy csak bemegyek, megcsinálják a szemvizsgálatot és megveszem?

1

Mindig könnyezek a fekete szemhéjtustól és a szemceruzától is, mit tegyek? Mitől lehet?

Bármikor használtam szemceruzát/szemhéjtust könnyeztem tőle és nagyon irritálta a szemem valamikor fájt is tőle és napok fáradt érzésű volt a szemem és alig tudtam kinyitni akármilyen kipihent voltam :l feldagadva nincsen a szemem de nincs ötletetek mitől lehet vagy mit tehetnék hogy ne könnyezzek és ne irritálja a szemem? tudnátok valamilyen más szemhéj tust/ ceruzát ajánlani ami talán nem irritálja? mert nagyon szeretnék hordani és eléggé lelomboz ez így:l kérlek segítsetekD:

1

Ki milyen lencsét használ 9-es görbületre?

Acuvue Moist-ot szedtem, ami jó is, csak szörnyen drága... nektek valami tapasztalat vagy javaslat?

0

Sopronban hol lehet a lególcsóbban szemüveget csináltatni?

0

Van olyan kontaktlencse, hogy iWear dr supreme? Vagy csak olyan van, hogy iWear dr supreme +?

Az én kontaklencsémre az van ráírva, h iWear dr supreme, de mikor beten beirtam, csak olyan hozott ki, ami supreme+. Ha van olyan ami + nélküli, akkor esetleg nem tudná valaki, hogy honnan tudnék rendelni?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!