Találatok a következő kifejezésre: Jobb szemem zugban (1 db)

Jobb szemem belső zugban két napja megduzzadt. Kicsit fáj is, reggel a legrosszabb. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy árpád van? Nem egy kis pattanásszerû duzzanat? Nekem volt árpám, magától kifakadt, végülis olyan mint egy pattanás. Borogasd kamillateás vattapamaccsal, attól is elmúlhat. :)

Nem lehet hogy árpád van? Nem egy kis pattanásszerû duzzanat? Nekem volt árpám, magától kifakadt, végülis olyan mint egy pattanás. Borogasd kamillateás vattapamaccsal, attól is elmúlhat. :)
Én voltam a hozzászóló. Jobbulást kívánok!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezt mondta a háziorvos is. De nem egy pattanásnyi helyen, hanem már az egész felsõ szemhéjam dagadt. Kaptam cseppet, remélem segít.
Neked árpád van.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Romlott a szemem? El kell mennem szemészetre?

17 éves vagyok.
Gyermek koromban már voltam szemüveges 9-10 éven át, elvileg azóta jó a szemem, mint a sasé,
Viszont most 2-3 hete elég gyakran fáj a fejem és tuti, hogy a szemem miatt. Rövidlátó lehetek. Nem olyan vészes, csak az apró dolgokat, betüket, számokat nem látom tisztán egy bizonyos távon kívül, amit elvileg tisztán kellene látnom.
Meg ha sokáig nézek távolra akkor megfájdul a szemem. Valamikor meg nem birok távolra nézni mert zavar, kényelmetlen...

1

Tényleg igaz ez a kontaklencsére?

Azt mondta a szemészem,hogy mivel régóta (már vagy 4-5 éve) lencsét használok,olyan 20 éves koromra már nem bírja a szemem a lencsét.Hétvégenként nem teszem be,csak hétköznap,nem szoktam benne aludni,és cserélem rendesen. De félek hogy tényleg kidobja a szemem egy idő után a lencsét. Igaz lehet ez?
18L

3

Kontaktlencse vagy szemüveg?

4 évvel ezelőtt kezdődött.
-0,5-s volt mindkét szemem, írtak szemüveget, amit hébehóba hordtam is, idővel később -0,75 lett és most vagyok -1,25-nél.

Szerencsére egy évvel ezelőtt voltam szemvizsgálaton, illetve ma is elmentem, nem romlott tovább a szemem, és azt mondták, hogy nem is fog tovább romlani, maximum még negyed dioptriát, mert 24 évesen megállok a fejlődésben, és nem fog romlani tovább. Remélem így van :)

A lényeg, teljesen jól tudok közlekedni és lenni -1,25 szemekkel, amikor vezetek vagy már elfáradnak a szemeim akkor hordom a szemüveget, amúgy nem. Nem szeretem, hosszú távon nem tudom elviselni, zavar, hogy van valami a fejemen egész nap.
Kontaktlencsével júniusban próbálkoztam, amikor ingyenes volt, de nem jött össze, őszintén szólva beszari voltam. :) Azóta gyakoroltam, és jobban megy a dolog, majd januárban megyek vissza, újra megpróbálni.
Mit gondoltok a kontaktlencséről? Sok jót olvastam róla, illetve hallottam róla barátoktól. De rosszat is, igaz, hogy meglehet tőle vakulni? :S

Úgy gondolom, hogy ha az ember hasonló esetben, mint én, nem -4 5 és többi szemekkel, ha folyamatosan hord vmi eszközt, akkor ellustul a szem, és tovább romolhat, azonban, ha csak akkor hordom amikor érzem, hogy már elfáradtak a szemeim, akkor végülis tornáztatom őket ezzel, és nem romlik tovább, nem?

1

Melyik az egészségesebb a szemnek? Ha egy kicsit sötét a laptop képernyője vagy, ha világos?

1

Mennyibe kerül manapság egy szemüveg készíttetése?

Régebben csináltattam szemüveget és mostanra értem el odáig, hogy az már nem jó, akkoriban elég olcsó volt.
Most mennyibe kerül egy átlagos szemüveg készíttetése?

3

Mit jelenhet ez?

Ez nem probléma, viszont máshova nem tudtam írni Szóval a szemem íriszhártyáján van néhány pötty. Ha jól gondolom ez mozaicizmus, viszont ennek van valami kihatása? Egyébként szerintem amióta az eszemet tudom így néz ki, és jó a látásom.

1

Mennyibe kerül 2 szemüveglencse cseréje extrák nélkül? 1, 25-ös dioptriájú mindkettő.

(Vision Express/Ofotért)

1

Lehet 13 éves korban kontaktlencsém? Szemüveges lennék és nem szeretem, mert egyrészt nem áll jól, másrészt pedig nagyon zavar, és ideges leszek ha rajtam van. Lehet ilyen korban kontaktlencsét hordani? Ha igen, nagyon sok a probléma vele?

5

14 évesen lehet szemtengely ferdülés műtét csinálni?

1

Szemtengelyferdülés műtét Debrecenben?

Hol a legjobb? Milyen áron van egy ilyen műtét? A jobb szememet kell csak. Köszi!

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!