Találatok a következő kifejezésre: Jobb a tárcsafék mint a (4 db)

Miárt jobb vagy rosszabb a tárcsafék mint a hagyományos V fék?

Legjobb válasz: Tök egyszerû: A V féknél a felnit pár ezer km után cserélni kell mert az is kopik, a fékpofák szintén pár ezer km-t bírnak, egy normális tárcsafék alapból 8000 km-t bír, a fékpofák szintén normál használat esetén, és hát a fékerõ sem mindegy, továbbá a tárcsafékes bringa kerekébe akkora 8-ast tudsz rakni amekkorát csak elbír a villaszár távolsága, amíg ez tárcsaféknél nincs így mert hozzáér a fékhez. Sárban a tárcsafék verhetetlen. nem tapad meg a felnin a sár és nem ragad be, jobban fog, jobban adagolható.

Tök egyszerû: A V féknél a felnit pár ezer km után cserélni kell mert az is kopik, a fékpofák szintén pár ezer km-t bírnak, egy normális tárcsafék alapból 8000 km-t bír, a fékpofák szintén normál használat esetén, és hát a fékerõ sem mindegy, továbbá a tárcsafékes bringa kerekébe akkora 8-ast tudsz rakni amekkorát csak elbír a villaszár távolsága, amíg ez tárcsaféknél nincs így mert hozzáér a fékhez. Sárban a tárcsafék verhetetlen. nem tapad meg a felnin a sár és nem ragad be, jobban fog, jobban adagolható.
Némi utánajárással kiderült, hogy "LOGAN - DX-2001F" néven ismert ez a fék. Az internet kb. semmit nem tud róla, azon kívül, hogy ehhez a bringához adják :) szal noname. Ettõl persze még lehet jó is.
Az a véleményem róla, hogy mechanikus. Én a Hidraulikust jobban szeretem. Viszont ha kiszeded a kereket és behúzod a fékkart akkor cseszheted az egészet, mert belemegy a levegõ a rendszerbe és akkor már nem fog.
A kérdező hozzászólása: ma voltam az üzletben és inkább a Capriolo monitort ajánlották (ami a másik tervem volt) különbség annyi hogy a monitor alumínium váz meg azt mondták hogy az anacondán a tárcsa fék az inkább dísz mint fék szóval kerek 0.
A kérdező hozzászólása: akkor végülis tökmindegy de azért jobb a tárcsafék?
Értelemszerûen a V-fék az, ami nem tolerálja a nyolcast :) Nekem másfél éve van montim gagyi mechanikus tárcsával (promax), és hát tényleg nem fog erõsebben, mint egy V-fék, viszont kevésbé macerásnak találom a beállítását, jobban bírja az esõt, havat, latyakot, sarat, tényleg nem számít, ha nyolcas megy a kerékbe, és tovább is bírja egy fékpofaszettel. Fékpofát cserélni ráadásul rém egyszerû benne, sõt a kerékkivételt is leegyszerûsíti azáltal, hogy nem kell kiakasztani, mint egy V-féket (bár visszarakáskor egy kicsivel többet kell sakkozni, hogy a tengelypapucsok mellett a fékpofák közét is eltaláld a kerék vonatkozó részeivel).
A kérdező hozzászólása: az elsõ válaszolót nem értem egészen. a tárcsaféknél 8ast csinálok a kerékbe de a tárcsa féknél ez nem lehetséges? valamit elírhattál vagy én nem értem? :)
Nem kell pár ezer km után cserélni a felnit, szép is lenne, évente, félévente cserélhetném xd. Ha nem a tescos , hanem egy minõségi fékpofát raksz fel az jó pár km-ig mûködõképes, megfelelõ beállítás esetén , hosszabb az élettartalma.A tárcsafékbe csak a drága kategória a jó, hegyi montikon van inkább szükség rá, mindennapi közlekedésre jó a V fék.Ha a tárcsa tönkre megy (egy idõ után) cserélni kell, gagyit nem érdemes feltenni, viszont egy "jobb" újonnan ott kezdõdik, hogy 10 ezer/db. A V féknél max bovdent és fékbetétet kell cserélni (bovden 250-350 ft ami nem rozsdamentes) fékbetétet meg már kapsz jót 2-3 ezerért , amit évekig használsz és nem is eszi meg a felnit. A fékpillangókkal nem szokott gond lenni ha rendesen használod.
Ha az eleje ér hozzá elõször a felnihez akkor "elvileg" nem nyikorog.
A kérdező hozzászólása: és errõl mi a véleményetek? ennek a tárcsa féke? http://www.bringa.hu/capriolo-anaconda.html
úgy értettem h amig nincs a tárcsafékénl a féktárcsában 8as addig a felinin lehet mert nincs mihhez hozzérnie, csak a villaszárhoz, de akkor az már régen rossz, míg V féknél sajna hozzáér a fékpofához, állíthatod, de nem lesz az igazi, az pedig hogy a felnit nem kell cserélni meg tesco ez így is van, de rengetegszer hallok embereket szó szerint hallom õket ahogy nyikorog a V fékjük az elkopott fékbetét és/vagy felni miatt, nyilván sokáig bírja de a hidraulikus tárcsát nem übereli jelenleg semmi, lásd már a pro tour országúti bringákat is tárcsafékkel szerelik az idei Eurobike kiállításon......

Kb mennyiért lehetne egy biciklit tarcsafekkel felszerelni? Megéri egyébként, jobb mint a sima?

Legjobb válasz: hát ha csak optikai tuningnak kell, akkor 10-20 körûl megúszod, ha komoly dolog kell, akkor 30-akár 100-150ezer ft, amúgy a tárcsafék városi használatra haszontalan, igazi terepen van csak értelme, könnyebben, finomabban adagolható vele a fékerõ és mivel nem a kerék külsõ peremén van, ezért nehezebben koszolódik, sár is nehezebben megy bele.

hát ha csak optikai tuningnak kell, akkor 10-20 körûl megúszod, ha komoly dolog kell, akkor 30-akár 100-150ezer ft, amúgy a tárcsafék városi használatra haszontalan, igazi terepen van csak értelme, könnyebben, finomabban adagolható vele a fékerõ és mivel nem a kerék külsõ peremén van, ezért nehezebben koszolódik, sár is nehezebben megy bele.
Milyen kerékpárod van? Extrém esetben cserélni kell a vázat, a teleszkópot és mindkét agyat, ebben az esetben könnyebb venni egy teljesen új bringát. Egyébként egy jó v-fék többet ér, mint egy olcsó tárcsafék.
A kérdező hozzászólása: Használt biciklit akarok venni, és ott láttam 2 hasonlót, csak az egyiken volt tárcsafék, a másikon nem. És azon gondolkodtam, hogy megéri-e megvenni az olcsóbbat és rakni rá tárcsaféket. Amúgy akkor ami ezen a biciklin van az milyen lehet? (Scott Zentris, 95e Ft) Van tapasztalatotok errõl a típusról?
Volt szerencsém tárcsafékes és "hagyományos" fékkel felszerelt kerékpárhoz is és én személy szerint a hagyományosra szavazok ebben a kategóriában még. Olcsóbb is és a fékerõ is jobb szerintem.

Jobb a hidraulikus tárcsafék mint a mechanikus?

Úgyertem a hidraulikusban az olajcsere, a karbantartása macerásabb-e a mechanikusnál.Ja és hogy melyikkel lehet jobban megálni?

Legjobb válasz: a hidraulikus erõsebb, ráadásul zártabb szerkezetû is, mint a mechanikus. Lehet, hogy kicsit macerásabb, ha karban kell tartani, de jóval ritkábban kell. Elvileg teljesen zárt rendszer, úgyhogy hacsak a benne lévõ alkatrészek nem használódnak el, akkor hozzá sem kell nyúlni.

a hidraulikus erõsebb, ráadásul zártabb szerkezetû is, mint a mechanikus. Lehet, hogy kicsit macerásabb, ha karban kell tartani, de jóval ritkábban kell. Elvileg teljesen zárt rendszer, úgyhogy hacsak a benne lévõ alkatrészek nem használódnak el, akkor hozzá sem kell nyúlni.
Igaz, nem erre válasz, de hidraulikus tárcsaféket (egyáltalán bármilyen hidraulikus féket) használók jó, ha tudják: bár zárt a rendszer, mégis van karbantartásigénye: legfeljebb 2-3 évenként le kell cserélni a fékfolyadékot, mert enyhén higroszkópikus tulajdonságú, felveszi a vizet, hogy ne rohadjanak be az alkatrészek és a vizes fékfolyadék alacsonyabb hõfokon forr. Forrás közben pedig érdekeseb fékez...
Igen, jobb a hidraulikuys es erosebb. Pasim mondta, ert hozza. El is akarta magyarazni. Azt hitte, engem erdekel. :)


Biciklinél a tárcsafék jobb, mint a normál? Ha igen, miben, miért és plusz hány ezer forintot ér meg egy biciklin (ha csak ez a fék a különbség)?

Legjobb válasz: Nem nagyon éri meg 2 fékpofát nyom rá a tárcsára inkább csak vizuális elem 10000ft-20000ft. De most már vannak olajasok azok már igen sokat érnek ott rendes fékbetét van 30000ft-100000ft-ig.

Nem nagyon éri meg 2 fékpofát nyom rá a tárcsára inkább csak vizuális elem 10000ft-20000ft. De most már vannak olajasok azok már igen sokat érnek ott rendes fékbetét van 30000ft-100000ft-ig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!