Találatok a következő kifejezésre: Jobb a mint a rízs (11 db)

A krumpli jobb köretnek mint a rizs vagy a tészta? Fogyás szempontjából.

nézegettem a szénhidrát- és kalóriatartalmukat, szerintem sokkal inkább laktat és sokkal tovább bírom a következ? étkezésig.

Legjobb válasz: a tészta miatt hízott, tele van szénhiddráttal,(kenyér és egyéb péksütik, száraztészta mind hízlal, a fõtt tésztát ráadásul olajosan kell fõzni stb. stb. A rizs kifejezetten energiaszegény, rengeteg diéta rizs alapú, ha fogyni akarsz rizst egyél. A krumpli is tele van szénhidráttal, a sült krumpliról nem is beszélve.

a tészta miatt hízott, tele van szénhiddráttal, (kenyér és egyéb péksütik, száraztészta mind hízlal, a fõtt tésztát ráadásul olajosan kell fõzni stb. stb. A rizs kifejezetten energiaszegény, rengeteg diéta rizs alapú, ha fogyni akarsz rizst egyél. A krumpli is tele van szénhidráttal, a sült krumpliról nem is beszélve.
A kérdező hozzászólása: ezt azért is kérdezem, mert van egy barátnõm, aki éjjel nappal tésztát és rizst eszik, és olyan súlyfelesleget szedett fel 1.5 év alatt, hogy szinte rá sem ismerek...
Atyaúristen! Kedves elõzõ: Iszonyatosan nagy baromságokat írsz! Mondd már meg nekem, hogy a rizs mióta kalóriaszegény?? 75% csak szénhidrát!! Kb. 370kcal van 100g rizsben... A rizs egyébként azért minden étrend alapja mert az egyik legjobb minõségû szénhidrát és zéró a zsírtartalma! 17/f
A kérdező hozzászólása: kedves második! szívembõl szóltál! valóban: a krumpliban 20g ch van, a rizsben 70g ch. nem beszélve arról, hogy én még ennek fejében cukorbeteg is vagyok, szóval nem zabálhatom 2 pofára a szénhidrátot, fõleg, ha jól is akarok lakni... köszi.

Miért jobb a testépítőknek a rizs mint a kenyér? ( részletesen kérném ) csak kíváncsiság.

Legjobb válasz: Divat? Asszed az a sz*r amit megveszel a boltban és kenyérnek nevezel egy silány minõségû "kaja". Nagyon gyorsan felszívódik, meglöki az inzulinszintet és megint éhes leszel. A rizs sokkal minõségibb CH forrás. + nagyobb is a kalóriatartalma. Ha mindenképpen kenyeret akarsz enni, akkor csak is teljes kiörlésû legyen, az lassan szívódik fel. De a rizs magában nem sokat ér, kell mellé csirkemell is, jó sok:) Én már fél éve csak ezeket eszem csirkemell-rizs-zabpehely-soványtúró, teljes kiörlésû kenyér.Eddig feljött 6kg izom. kokcahas, mellizom, széles hát, formás felkar, vastag comb,-vádli. Amikor triko-ban vagyok csak néznek az emberek, pláne ha melegebb az idõ és teljesen kinntvannak az ereim, és az izmok televannak vérrel:)

Divat? Asszed az a sz*r amit megveszel a boltban és kenyérnek nevezel egy silány minõségû "kaja". Nagyon gyorsan felszívódik, meglöki az inzulinszintet és megint éhes leszel. A rizs sokkal minõségibb CH forrás. + nagyobb is a kalóriatartalma. Ha mindenképpen kenyeret akarsz enni, akkor csak is teljes kiörlésû legyen, az lassan szívódik fel. De a rizs magában nem sokat ér, kell mellé csirkemell is, jó sok:) Én már fél éve csak ezeket eszem csirkemell-rizs-zabpehely-soványtúró, teljes kiörlésû kenyér.Eddig feljött 6kg izom. kokcahas, mellizom, széles hát, formás felkar, vastag comb, -vádli. Amikor triko-ban vagyok csak néznek az emberek, pláne ha melegebb az idõ és teljesen kinntvannak az ereim, és az izmok televannak vérrel:)
Mert ez a divat náluk.
Nem divatból, hanem jó minõségü szénhidrát + 100g rizsben van 80g ch, ami több, mint más kajában. Tehát ebbõl tudod a legkönnyebben bevinni a legtöbb összetett szénhidrátot.
A kérdező hozzászólása: Szóval a rizsnek a fehér kenyérrel szemben az a tulajdonsága a legfontosabb, hogy a benne lévõ szénhidrát nem gyorsan, hanem fokozatosan szívódik fel, látja el a testünket energiával?
Nem. Az a legfõbb elõnye, hogy eben van a legtöbb szénhidrát az összetett szénhidrátforrások közül. De a fehér rizsnek magas a glikémiás indexe, viszonylag ez is gyorsan szívódik. A fehér kenyérnél mégis jobb. De a teljes kiõrlésû kenyér lassabb szénhidrát, viszont, nincs benne annyi ch. De még van barna rizs is, ami szintén lassabb a fehér rizsnél, szóval, nem egyértelmû dolgok ezek.. Tehát még egyszer: az a legnagyobb elõnye, hogy sok benne az összetett szénhidrát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ne nézzetek hülyének, de az összetett szénhidrát mitõl összetett? ^^"
Több poliszacharidot tartalmaznak. (asszem) A lényeg, hogy a fehér kenyérben lévõ szénhidrátok nemhogy gyorsan szívódnak fel, de mivel egyszerû szénhidrátok, a szervezetnek nincs rájuk szüksége. Ezért garantáltan zsír lesz belõle.

Hántolt árpát (gersli) mire használjátok? Jobb, mint a rizs?

Legjobb válasz: Mi már nagyon régóta abból készítjük pl. a töltött káposztát. Ezerszer finomabb, mint a rizs!!!

Mi már nagyon régóta abból készítjük pl. a töltött káposztát. Ezerszer finomabb, mint a rizs!!!
Én vöröslencse levesbe szoktam tenni :)
Én utálom a gerslit. Kinek mi az ízlése. Kóstold meg, próbáld ki. Aztán dönts belátásod szerint.
Gabona ugyan úgy mint a rizs.
Mivel glutén van benne, én nem eszem (amúgy poénos ízû, ettem párszor annak idején). Rizst is csak keveset és csak akkor, ha a párom fõz magának és olyanom van. De még rizs és rizs között is óriási különbség van, van, aki a fehéret szereti, a barnát nem, számomra a barna sokkal poénosabb és jobb, de attól is függ, mire, gyümölcsrizsnek vagy kakaóval jobb a fehér.


A rizs miért jobb mint más szénhidrát?

Legjobb válasz: Mihez képest jobb? :) Ha a fehérkenyeret hasonlítjuk össze a barna rizzsel, akkor természetes, hogy jobb, de nem kalória alapján, hanem az élettani hatása miatt (telít, nem leszel olyan gyorsan éhes). Viszont, ha a borsó összetételét hasonlítom a barna rizzsel, akkor a borsó jobb. 100 g barna rizsben 8,8 g fehérje, 74 g ch, 2,7 g zsír van, ez 358 kcal. 100 g borsóban 22,7 g fehérje, 55,9 g ch, 1,5 g zsír van, ami 327 kcal. Tehát kcal szempontjából is kevesebb vmennyivel, az össztetétele pedig sokkal jobb a borsónak :). Ha "jó" ch-t akarsz enni, mehet barna rizs, hüvelyesek nyugodtan.

Mihez képest jobb? :) Ha a fehérkenyeret hasonlítjuk össze a barna rizzsel, akkor természetes, hogy jobb, de nem kalória alapján, hanem az élettani hatása miatt (telít, nem leszel olyan gyorsan éhes). Viszont, ha a borsó összetételét hasonlítom a barna rizzsel, akkor a borsó jobb. 100 g barna rizsben 8, 8 g fehérje, 74 g ch, 2, 7 g zsír van, ez 358 kcal. 100 g borsóban 22, 7 g fehérje, 55, 9 g ch, 1, 5 g zsír van, ami 327 kcal. Tehát kcal szempontjából is kevesebb vmennyivel, az össztetétele pedig sokkal jobb a borsónak :) . Ha "jó" ch-t akarsz enni, mehet barna rizs, hüvelyesek nyugodtan.
Mert most ez a divat, semmivel sem jobb, mint a többi.
A kérdező hozzászólása: :D Oké, köszi. Csak kíváncsi voltam. :D
Csak a barna rizs jobb, a fehér nem!!Az viszont teljes értékû szénhidrát, a legoptimálisabb arányban tartalmazza a tápanyagokat.A rajtalévõ ezüsthártya is értékes.Keress rá a barna rizsre, érdemes!
A kérdező hozzászólása: Rákeresek, köszi! Nem tudtam! :)
Az elõttem szólónak abszolút igaza van, végre vannak itt olyanok akik vágják a dolgokat VÉGREEEEEE!
a borsóban úgy tudtam eddig, h 100g/78kcal van..
ma 15:05-ös: amit te irsz, az a friss zöldborsóra vonatkozik, az elözö meg a száritott borsóról beszél.

Barna rizs mennyivel jobb mint a fehér rizs?

Kevesebb kalória? Barna rizst lehet enni fogyókúránál?

Legjobb válasz: A fehér rizs meghámozott barnarizs :D ennyi a különbség. A barnarizsben több a kalória, mert rajta van a héja, de sokkal jobb választás. Hogy miért? Mert a külseje miatt sokkal több rost van benne, ezáltal a felszívódása is lassabb(ergó: nem dobja meg az inzulintermelést, nem okoz hirtelen vércukorszintnövekedést(ami nem jó dolog)). VIszont fogyókúrában tényleg elkerülendõ. Egyél zöldségeket.

A fehér rizs meghámozott barnarizs :D ennyi a különbség. A barnarizsben több a kalória, mert rajta van a héja, de sokkal jobb választás. Hogy miért? Mert a külseje miatt sokkal több rost van benne, ezáltal a felszívódása is lassabb(ergó: nem dobja meg az inzulintermelést, nem okoz hirtelen vércukorszintnövekedést(ami nem jó dolog)). VIszont fogyókúrában tényleg elkerülendõ. Egyél zöldségeket.
Nagyon hasonlók. Akárcsak a teljes õrlésû és a fehér lisztnél, hallottam már azt is, hogy az egyik a jobb, azt is, hogy a másik. Részemrõl azt eszem, amelyik épp szimpatikusabb vagy ami épp van, ha már rizst akarok enni, ami nálam nem gyakori... Nekem fogyókúrában kerülendõ a rizs, nagyobb mennyiségben mindenképp, de most a 90 napos diéta témakörében vagyunk, ahol az egyik szénhidrátnap a háromból a keményítõnap, nem passzolna, ha azt írnám, hogy kerüld a keményítõt... ;) A rizs még az egyik legjobb, ha engem kérdezel, legalább nincs benne glutén :P
Majdnem ugyan olyan rossz. A rizs legalább gluténmentes. A tök, saláta, uborka pedig még fogyáshoz is jó lenne.
Eléggé megdobja az inzulinszintet, a barna is. Ilyen szempontból nem jó. De erõsíti a lépet (lájk).
nézd 10 kcal nem egyenlõ 10 kcallal. számít az, h mibõl tevõdik össze az a kalória. a barna rizsben ugyanannyi, néha még több kcal is van, de sokkal magasabb a fehérje tartalma... lehet, úgy is fogyozni, h megeszel mindennap egy tábla milkát és nem eszel semmi mást. 500 kcal mellett persze, h fogyni fogsz, de narancsbõrös tonustalan üres zacskó lesz a combodból
WHAT ? A rizst nem értékes fehérjeforrásnak találták ki, hanem egy gabonának hogy ne haljanak éhen milliók.. Nincs számottevõ fehérje tartalma, a barna rizsen rajta van egy héj..
szerintem barnarizs

Jobb a burgonya mint a rízs?

Fogyókúrázni szeretnék. A bodybuilder.hu-n olvastam hogy szénhidrátok közül a rízs 70% a f?tt burgonya 20%. Ez azt jelenti hogy ha mell?zni szeretném a szénhidrátot valamennyire az étrendemb?l, akkor ha mégis kívánnék valami ilyesmit akkor inkább burgonyát egyek mint rízst?

Legjobb válasz: Nem. Széndirátnak a rizs domináljon, olykor olykor ehetsz tésztát és burgonyát is szénhidrát gyanánt. A ch az ch, vagyis ha neked napi 100 g ch kell burgonyából, vagy rizsbõl, és a rizs 74 g ot tartalmaz 100g ban, akkor ennek arányában kell rizst, vagy épp a burgonyát megenned. Ki kell mérni a kaját szépen. sok sikert

Nem. Széndirátnak a rizs domináljon, olykor olykor ehetsz tésztát és burgonyát is szénhidrát gyanánt. A ch az ch, vagyis ha neked napi 100 g ch kell burgonyából, vagy rizsbõl, és a rizs 74 g ot tartalmaz 100g ban, akkor ennek arányában kell rizst, vagy épp a burgonyát megenned. Ki kell mérni a kaját szépen. sok sikert
Nem jobb. :)
ja, amúgy f*szom kivan hogy ezt a szart gyártják és a rendes myofusiont pedig már nem :( nem hogy jobb szerintem még rosszabb is sokkal kevesebb fehérje van benne és még drágább is az a sz*r probiotikum meg szerintem kb senkit sem érdekel
ez így igaz. egyszerüen, hogy ujitsanak.
1 nincs myofuison hydro probiotic 2 a probiotikum max a hülyéknek [email protected] 3 nincs benne sokkal kevesebb fehérje, 5 adaqggal kevesebbre jön ki kb. 4 whey protein egyre drágább, keresni kell az új de hasonlóan jó forrásokat 5 arról, hogy nálunk drágábban adják Gaspari nem igazán tehet 6 van belõle 10lbs zacskó, nem kell sírni, hogy nincs nagy kiszerelés 7 gyártási körülményekben, technológiában jobb lett 8 sokan fikázzák ránézésre, majd elkezdik inni, aztán mégis dejó nekik
A kérdező hozzászólása: Nem értem? Miért nincs? Itt issza a Gaspari. Ez a Probiotikum seria http://www.gasparinutrition.com/products/myofusion-probiotic/
A kérdező hozzászólása: A Gaspari eredeti oldalán nem találtam a protein specifikációt! Itt igen meg van. http://www.bodybuilding.com/store/gn/myofusion-probiotic-ser.. probiotic 61%-os protein http://www.bodybuilding.com/store/gn/myofusion.html hydro régi változat 69%-os
A kérdező hozzászólása: 4 whey protein egyre drágább, keresni kell az új de hasonlóan jó forrásokat 7 gyártási körülményekben, technológiában jobb lett Ezt a két pontot bõvebben kifejtenéd. A barna rízs protein miben hasonló a whey proteinhez? Árban biztosan olcsóbb? Amúgy? Mi az a gyártási körülmény meg technológia? Miben más? Ez érdekelne a legjobban.
nem mindegy milyen elõírásoknak megfelelõ üzemben gyártják stb, a komoly gyártók erre is figyelnek, a rizs protein koncentrátum meg nyilván aminoprofiljában, hasznos hatásaiban lehet hasonló a wheyhez, árban pedig már induláskor is amerikában 1 dollár volt cak a különbség, és a probiotikum nincs ingyen
A kérdező hozzászólása: G'sX tudás nélkül, miért válaszolsz?
Ha jobbkezes vagy, akkor igen.
Ha balkezes vagy bal kézzel, ha jobb akkor jobb kézzel értelemszerûen. Ugyanis nagyobb illetlenség bénázni közben az ételt kitúrni a tányérról, disznóólat csinálni az asztalra.
igen (mulattrságos lenne, ha minden falat hús és rizs között evõeszközt váltanál)
Ètkezéskor a kés mindig a jobb kézben van, a kanál szintén, a villa normál esetben bal kézben, kivéve ha fött tésztát eszel, akkor jobb kézben. Balkezeseknél az egész értelemszerüen forditva van.
A késsel-villával evés a jobb kezesnek is "kétkezes" tevékenység, hiszen balkézzel teszed a szádba, ballal szúrsz fel valamit a villára...tehát ezt jobbkezes módjára csinálni a balkezesnek is nem gond. Ezért szoktak a balkezesek ugyanúgy enni késsel villával mint a jobbkezesek
Ha neked igy kényelmes, akkor nyugodtan, a balkezeseknek nem kötelezö forditva használni, csak megengedett. De sokkal jobb, ha forditva használják az evöeszközöket, mintha nehezen tudnának vele boldogulni, mert nem eszik kézre nekik. Van egyébként olyan balkezes imserösöm is, aki a levest - csak kanál - balkézzel eszi, a többit - kés-villa - meg jobbkezes módon.
Én is bal kezes vagyok, és a kést-villát úgy fogom mint a jobb kezesek. Villa bal kézben, kés jobban.
Azért a legtöbb balkezes is a jobbkezében tartja a kést. Nálunk a fél család az, mindent bal kézzel csinálnak, de evésnél a kés a jobb kézben van.
Valóban, amióta elfogadott, hogy vannak jobb kezesek és vannak balkezesek, azóta elfogadott az is, hogy akár a tollat, akár az evõeszközt valaki fordítva használja, mint a többség. Tehát aki jobb kezes, az valóban tartsa a kést és a kanalat a jobb kezében, a bal kezeseknek engedélyezett a fordítottja.
ha balkezes, akkor is a jobb kezében illik a kést fogni
Én is balkezes vagyok, a villát és a kanalat a bal kezemben tartom, használom. A kést pedig a jobban, mert a bal kezemmel amiben a villát tartom azzal szúrom fel az ételt és teszem a számba és a késsel meg vágom fel az ételt. Így kényelmes nekem. :)

Miért jobb a barna rizs mint a sima?

Legjobb válasz: felszívódása más egyébként meg mindegy,nem múlik rajta semmi,én mindig is fehér riszt ettem.

felszívódása más egyébként meg mindegy, nem múlik rajta semmi, én mindig is fehér riszt ettem.
Késõbb leszel éhes tõle és így kevesebb megy le
alacsonyabb glikémiás index (felszívódás), több ásványi anyag, több rost, több telítetlen zsírsav. magyarán mindenben jobb amiben csak lehet, csak drágább
A kérdező hozzászólása: értem, köszi. maradok a fehérnél :)

A puffasztott rizs jobb mint a kenyér? Mik a tapasztalataitok?

arra gondoltam kenyér helyett pufi rizst ennék,mert érzem,hogy a kenyér hízlal,nehéz,megül a belemben,szóval nem túl jó.

Legjobb válasz: Sokan erre a célra használják, én személy szerint inkább Abonettet vagy barna kenyeret eszem.

Sokan erre a célra használják, én személy szerint inkább Abonettet vagy barna kenyeret eszem.
Az az igazság, hogy a baj azzal van mindig, ha valamit túlzásba viszünk. A kenyér ilyen, pontosítva az amibõl az van. A nem teljes kiõrlésû búzaliszt. Ezt esszük koncentráltan, részben, nyomokban. Csoda, hogy "megül" bennünk? Minden, amivel helyettesíteni lehet, az jó, mivel kiváltja azt a terhelést, amit a szervezetünk gyermekkora óta kap. Ez a "kulcsa" egyébként a paleolit diétának/étkezésnek is. Persze ez csak az én véleményem.
A kenyér egy kicsit korábbi találmány, mint a puffasztott rizs. Táplálóbb, nélkülözhetetlenebb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
A paleolit diétát ismerem, vannak elõnyei és hátrányai is. Nekem a szervezetem egy idõ után hiányolta a gabonaféléket. Én azon az elven vagyok, hogy ha igyekszünk helyes módon étkezni amiben van elég zöldség, gyümi, hús, hüvelyes, némi gabona az jó. Az õsember is evett "gabonát", csak akkor azt még nem így hívták. Az emberi fogazat NEM húsevõ. De most nem ez a kérdés. Valóban a kenyér minõsége adja meg a választ. A teljes kiörlésû, adalékanyag mentes, kovásszal készült kenyér nem megterhelõ a szervezetnek. Persze, napi 2-3 szelettel kalkulálva. Ha sokat eszel, akkor nyilván más a hatás. Ha sok paradicsomot eszel, a hasmenés garanntált. Vagyis mindent csak ésszel. Ha jól esik a pufi nyugodtan eheted.
A kérdező hozzászólása: köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!