Találatok a következő kifejezésre: Jobb, ha a (2996 db)

Miért jobb ha a gyerekem bölcsödébe jár én elmegyek dolgozni de nem 8hanem 6órába vagyok bejelentve?

Legjobb válasz: Kicsit bõvebben? Kinek jobb? Miért? Ki mondta? Kapsz gyest? Mert ha jó tudom, gyes mellett lehet 6 órában dolgozni. De ha nem, akkor rosszabb, hisz kevesebbre vagy bejelentve, kevesebb táppénzt kapsz...

Kicsit bõvebben? Kinek jobb? Miért? Ki mondta? Kapsz gyest? Mert ha jó tudom, gyes mellett lehet 6 órában dolgozni. De ha nem, akkor rosszabb, hisz kevesebbre vagy bejelentve, kevesebb táppénzt kapsz...
Úgy van. Heti 30 órát dolgozhatsz a gyes mellett, az meg egy más dolog, hogy ha megegyezel a munkáltatóddal, hogy a 8 órás bérért dolgozol természetesen 8 órát, de 6-ban vagy bejelentve, mert akkor kapod a gyes-t is, meg a rendes munkabéredet is.
6 óra mellet még kapod a gyest, így anyagilag jobban jársz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat De ha mondjuk 6órásba vesznek fel de nem dolgozhatok annal többet akkor viszont nem járok "jobban"-nem? Csak ahogy az utolsó irta akkor
Attól függ, mennyi a gyeded, és mennyi a gyes+6órás béred?
Miért lenne baj, ha 6-ban vesznek vissza? Mégiscsak jobban jársz anyagilag, mint a gyes magában. Szépen meg kell beszélni a fõnökkel, ha engedi engedi, ha nem akkor sajnos be kell érned a 6 órás béreddel. Én ha fõnök lennék akkor megengedném minden gyes-es anyukának, hadd boldoguljon. Csak az a baj, hogy a vezetõk nem így gondolkoznak, pedig hát nekik semmi anyagi káruk nem származna ebbõl, mert úgyis dolgoznál a 8 órás béredért. Na száz szónak is egy a vége, beszéld meg vele, hátha megengedi.
A kérdező hozzászólása: Gyedem 60-valamennyi pontosan nem tudom a gyest meg még annyira sem mert a fiam meg nincs egy éves sem, de úgy tudom 23ezer körül lesz....az meg mire lenne elég???....jóformán semmire
Ja igen, mennyi idõs a gyereked?
most kb. mennyi a bruttó béred?

Az oviban miért jobb ha a gyerekek nem csak harisnyában hanem szoknyában is vannak?

Szerintem elég rájuk egy harisnya. Úgyis nagyon meleg van bent.

Legjobb válasz: Mert esztétikusabb... Egy kisszoknya nem melegít annyira, mégis jobb ránézni a gyerekekre, fel vannak öltözve.. Nyáron se csupán egy bugyiban vannak, akármilyen meleg is van.

Mert esztétikusabb... Egy kisszoknya nem melegít annyira, mégis jobb ránézni a gyerekekre, fel vannak öltözve.. Nyáron se csupán egy bugyiban vannak, akármilyen meleg is van.
Mert a harisnya alsóruházat...te sem rohangálsz egy szál harisnyában mások elõtt.
Mert sokkal csinosabbak és nem utolsó sorban esztétikusabb is! A lányomra és a fiamra is szoktam adni, mivel a mi óvodánkban az óvónénik azért kérik mert egyszerûbb nekik az öltöztetés, ha udvarra akarnak kimenni csak ráhúzzák a nadrágot és kész.
persze hogy vehetnek fel a gyerekek is szoknyát, semmi baj nincs vele :)
Szerintem is esztétikusabb, meg talán azért is mert már kb 4 éves korra kezd kialakulni a szemérmesség érzés náluk, kezdenek szégyelõsek lenni.Oviban sosem volt még a lányom csak harisnyában, de amint hazaérünk vetkõzik és itthon nem hajlandó szoknyát felvenni hozzá:)
Hát mert, úgy öltözködik fel rendesen. Senki nem hord csak harisnyát, akkor már inkább nadrágot.

Csajok! Melyik a jobb? ha a pasi bejön nektek és próbál titeket meghódítani vagy hogy ugyanez hogy bejöttök egymásnak csak a csávó kéreti magát? Melyik a jobb?

Legjobb válasz: Én azt szeretem ha megakarnak hódítani. Bókok, kedvességek stb. :) Azt viszont gyûlölöm ha valaki kéreti magát. Legyen tökös hiszen õ hordja a nadrágot nem?:P 16/L

Én azt szeretem ha megakarnak hódítani. Bókok, kedvességek stb. :) Azt viszont gyûlölöm ha valaki kéreti magát. Legyen tökös hiszen õ hordja a nadrágot nem?:P 16/L
Mindenképpen az elsõ, de nem szeretem a nyálas romantikázást sem...ami már tényleg csöpögõs. Ne legyen papucs. Legyen igazi férfi. Legyen okos, talpraesett tudja hogy mit akar...:)


A dolgozatoknál nem lenne úgy jobb, ha a tanárok adnák meg a választ és nekünk, diákoknak a kérdést kellene felírnunk?

Legjobb válasz: Szerintem nem, mert az életben is ez mindenhol így mûködik, ha problémával találkozol. Felteszed magadnak a kérdést, hogyan tudnád az adott gondot megoldani, és utána rá kell jönnöd a válaszra. Mellesleg szerinted miért lenne jobb, ha megírt válaszokra kéne kérdéseket kitalálnod?

Szerintem nem, mert az életben is ez mindenhol így mûködik, ha problémával találkozol. Felteszed magadnak a kérdést, hogyan tudnád az adott gondot megoldani, és utána rá kell jönnöd a válaszra. Mellesleg szerinted miért lenne jobb, ha megírt válaszokra kéne kérdéseket kitalálnod?

Melyik a jobb ha a gpu kisebb nanométeres gyártástechnolóiával készült vagy ha több nanométeresen?

és ez miben látszik meg?

Legjobb válasz: Gondolkozz!!!! Mindig a kisebb méret a jobb (egy bizonyos szintig). Te nem látsz különbséget olyan kicsi mértékegység a nanométer :) De félretéve a viccet, kisebb fogyasztás, hõ, az elõny.

Gondolkozz!!!! Mindig a kisebb méret a jobb (egy bizonyos szintig). Te nem látsz különbséget olyan kicsi mértékegység a nanométer :) De félretéve a viccet, kisebb fogyasztás, hõ, az elõny.

Szerintetek xbox 360-ba jobb ha a cpu bordát rakok a gpu-ra is? Hidegebb?

Több videón láttam hogy 2 darab cpu borda volt. Egy a cpu-n és egy a gpu-n?

Legjobb válasz: Ha a borda nagyobb/jobb mint a gyári és rendesen fogod szellõztetni is mondjuk ventilátorral, akkor elvileg csak használsz neki. Csak ugye a rögzítést meg kell oldani valamiképp. Persze ügyelj, hogy ne használj túl sok hõvezetõ pasztát sem, épp csak amennyi kell.

Ha a borda nagyobb/jobb mint a gyári és rendesen fogod szellõztetni is mondjuk ventilátorral, akkor elvileg csak használsz neki. Csak ugye a rögzítést meg kell oldani valamiképp. Persze ügyelj, hogy ne használj túl sok hõvezetõ pasztát sem, épp csak amennyi kell.

Ha egy centire nyitva van a külső méhszájam 30 hetesen akkor szeretkezésnél jobb ha a párom nem belém élvez? Vagy egyáltalán nem is kellene együtt lennünk? Megindithatja a sperma a szülést?

Legjobb válasz: általában ilyenkor már nem szabad szexelni, ha nyitva van a méhszáj, jobb a békesség! a végén megint lehet majd

általában ilyenkor már nem szabad szexelni, ha nyitva van a méhszáj, jobb a békesség! a végén megint lehet majd
Teljes házasélet tilalom!!! Fertõzésveszély.

Tényleg jobb, ha a reggeli rozskenyeremhez főtt tojásfehérjét és zöldséget eszem zöldség-sajt-sonka rátét helyett?

Legjobb válasz: Diétában mindenképpen jobb, mivel így nem viszel be a sajtból és a sonkából (bár attól függ milyen sonka) plusz telített zsírokat. De tömegelésnél belefér. Nem tudom, hogy mi a célod, mert azt nem írtad.

Diétában mindenképpen jobb, mivel így nem viszel be a sajtból és a sonkából (bár attól függ milyen sonka) plusz telített zsírokat. De tömegelésnél belefér. Nem tudom, hogy mi a célod, mert azt nem írtad.

Mi a jobb? Ha a társadalom alsó egyharmada nem képes a munkajövedelmével fenntartani magát. Vagy hogy a nagytőke engedjen a kiváltságaiból, és az EU meg az IMF ne akarjon annyira húzni mint eddig.

F?leg ha azért kell a szocc hálót szét szaggatni, hogy a t?ke versenyképesebb legyen. Aminek az orvosnál meg a kisember fizeti a kárát!

Legjobb válasz: Mi a jobb - de kinek? Ezt is írd le, enélkül hiányos a kérdés. Ha meg leírtad, már meg is válaszoltad a kérdést.

Mi a jobb - de kinek? Ezt is írd le, enélkül hiányos a kérdés. Ha meg leírtad, már meg is válaszoltad a kérdést.
A társadalom alsó egyharmadának nagy része engedett a nagytõke csábításának és több akart lenni, mint ami valójában. Most van (volt) szuzuki, nincs mit enni.
(Mondom ezeket mint antikapitalista :) ) Mellesleg 20 évvel ezelõtt a nagy többség beengedte a nagytõkét, mert naivan azt hitte hogy ha itt kapitalizmus és demokrácia lesz, akkor egybõl nyugati életszínvonalon fogunk élni( ami félig meddig meg is valósult, hiszen többmillió autó és mobil van az országban, csak ezt az életszínvonalat drágább fenntartani ).Reklamációt a pénztártól való távozás után nem fogadunk el, ismerõs ? Vagy vissza a szocializmust ?
A kérdező hozzászólása: „””Úgy látszik nem érted.Azért fizetnek ennyit, mert ennyi az ára a munkaerõnek, mert több a munkavállaló mint a munkahely. Úgy látszik hogy te nem érted! Ha nem azt a nagytõke kiszolgáló, multik mindenek elõtt, akcentus dominált volna az elmúlt 20 év alatt. Akkor lehet hogy lett volna lehetõsége egy vastagabb középnek kialakúlnia. Ha nem a mi adó Ft nk jeibõl támogatnák úgy a multikat hogy versenyképesek lehessünk Kínával akkor nem kellettek volna eddig sem ekkora adók > kialakulhattak volna a magyar multik, a gazdaságos üzem méretek, és a vállalkozóink fele nem kényszervállalkozó lenne! „”(kereslet => kínálat).Csak jópofizásból nem fog többet fizetni hogy "jó legyen az embereknek".A tõkének az az érdeke hogy még több pénzt csináljon úgy hogy egy hatalmas tömeg alacsony béren él.Ezekrõl szól a kapitalizmus. Kereslet kínálat, Barbidû? Kínálat az lenne, csak annyira kevés a jövedelme a társadalomnak hogy nincs egyensúly az általad nevezett gazdasági fogalomban. Semmi köze a kapitalizmusnak ahoz ami itt van! A kapitalizmus nem „ rabszolgatartás” mert tudod 120e Ft havi jövedelem csak arra elég hogy a dolgozó a munkaerejét reprodukálni legyen képes. Ugyanis nem Kunta kinte a rabszolga, hanem az amikor a fennmaradásod minimumánál nem kapsz többet. Ezt nem 10 perc alatt k, ták el, hanem 20 év alatt. A hitech multik esetén a munkaerõ igény a termelési volume hez képest csekély „ pontosan ez a lényeg” Nálunk arányaiban 3× annyi multi van mint a lengyeleknél, és még is sokkal kevesebb a jövedelmünk. Ugyanis a lengyelek hagyták kinõni a középosztályukat és inkább védték a társadalmukat a nagytõke korlátlan hatalmától, mint hogy „ itt” kiszolgáltatták. Nem azért vesztettük el a piacaink egy jelentõs részét mert drága a munkaerõnk, hanem mert a politikát megvette a nagytõke és olyan szabályokat diktált ami csak neki jó. „”A tõkének nem sok köze van szochálóhoz, inkább a költségvetéshez. Sajnos fogalmad nincs a dolgokról! Nem a hálónk vastag, hanem a jövedelmünk kevés! Semmi köze? Ha leépíted a hálót és a megtakarításokból a tõkejövedelmek adóit csökkented, akkor kiknek segíted a versenyképességét? Ugyan is 2 féle adó csökkentés lehetséges. 1, A tõke jövedelmeké Társasági, nyereség, stb. Ezeknek az adóknak a csökkentése 1 új munkahelyet nem hoznak létre. Ugyanis nem csökkennek a bér költségek és a széles társadalmi rétegnek nem nõ a jövedelme, az az nem lesz magasabb a belföldön termelt termékek vagy szolgáltatások iránti kereslet. „ illetve olyan mértékben nem hogy komparatív elõnyök hatásai fodrozódjanak a gazdaságban. 2, A TB és szja a társadalom alsó 2/3 át érintõ, valóban a munkaerõt kevésbé terhelõ csökkentések amit generálják a fogyasztást. A TÕKE CSAK AKKOR TEREMT ÚJ MUNKAHELYET, HA VAN RÁ KERESLET, FOGYASZTÁS. HA AZ ADÓJÁT CSÖKKENTED CSAK SZEBRETESZI ÉS MEGKÖSZÖNI! „””Magyarországon meg kell szüntetni ezt a posztszocialista, alanyi jogon járó segélyeket...mert ez lehúz mindenkit ( ha kevesebbet költünk segélyekre, kevesebb hitelt kell felvenni vagy semennyit, így lehet csökkenteni a munkára rakodó terheket, -így máris többet kapnak a munkások-vagy fejleszteni...).Ezt már legalább tíz éve meg kellett volna lépni, már fényévekre elõrébb járnánk.De ezt már egy párszor leírtam. Az alanyi jogon járó segélyeket, családi pótlékot, stb tényleg meg kellene szüntetni. De a többit nem értem. Hogy kapnak többet a munkások, ha Orbán a tõkejövedelmek adóját csökkenti és pld a minimálbért 16% szja val terheli? Ja hogy majd emeli a minimálbért? Persze 2 év alatt. 2 év 2× 5-6% infláció + a 16% és egybõl 25% al kell növelni. Persze ha egybõl adóban beszedik és nem a gazdaságot táplálják vele, akkor mi is fog történni? ELINFLÁLÓDIK!!!!! De Medgyessy is emelt rendesen és még sem jött be! Miért? Mert amíg a magyar fogyasztás kiszolgálásában ekkora a külföldi hányad, mind a termelésben, mind a feldolgozásban, és fõleg a kereskedelemben, addig szépen lassan a fogyasztás emelkedését kiviszik. És nem vagyunk képesek a magyar produktummal akkora növekedésre ami ezt kompenzálná, az az a píz eltûnik. Valami fény van az alagút végén, de nagyon messze vagyunk attól hogy optimisták lehessünk! Posztkomunista? Angliában 400 font egy felnõtt bevándorló ellátása és 200 egy gyereké. Az az egy 4tagú arab család 1200 fontból „tengõdik!” Ha nem London belsõ kerületeiben élnek, 400 fontból már jó lakást bérelnek, és a megélhetés az ittenihez hasonló. Akkor hogy is van ez a szoc háló? Anglia nagyobb kommunista mint mi?
"De ha szerinted egy munkából "tengõdõ" magyarnak itt az Eu ban, túl nagy igény egy szuzuki akkor érdemes lenne elköltözni a Balkánra! " Igen, ITT A BALKÁNON sajnos túl nagy igénynek bizonyult a szuzuki. Nem ismerek pontos statisztikát, de úgy látom, hogy autóhitelek közül például a legtöbb bedõlt hitel a 3 millió alatti autókra (szerintem több mint a fele Suzuki) jut. Tehát igen: sokan hitték azt, hogy nekik majd a Suzuki valóban az "õ autójuk" lesz. Mondjuk aki Suzukit vesz, az azért pont azt mert pénze az nincs, de neki akkoris az új autó kellett. Szerintem a Suzukisok 90%-a azt se tudta a hitel felvételekor, hogy egy év múlva még fog-e dolgozni. Nem hogy az apró betût elolvasta volna...
"Angliában 400 font egy felnõtt bevándorló ellátása és 200 egy gyereké. Akkor hogy is van ez a szoc háló? Anglia nagyobb kommunista mint mi?" Azt elfelejted hogy a brit gazdaság kb 13x akkora mint a magyar.Tehát van mibõl.Mellesleg nekik is van hatalmas adósságuk.És ott nem 3 évig van GYES, hanem vannak bölcsödék, ha jól emlékszem fél évig van gyesféleség.Ott nincs ingyenutazás, a nyugdíjasoknak, gázártámogatás, stb http://zipp.hu/velemeny/2010/07/26/tippek_konzervativ_korman..

Melyik a jobb ha a telefonodon android 4.2 vagy 2.3-as van?

Válaszokat elõre is köszönöm.

Legjobb válasz: Milyen telefonon? Melyik a jobb a Windows 7 vagy a 8? Válasz: kinek melyik.. a jó szubjektív dolog.. nem tudhatom, hogy neked a barna vagy a szõke csajok a "jó csajok". Ezt neked kell eldöntened.

Milyen telefonon? Melyik a jobb a Windows 7 vagy a 8? Válasz: kinek melyik.. a jó szubjektív dolog.. nem tudhatom, hogy neked a barna vagy a szõke csajok a "jó csajok". Ezt neked kell eldöntened.
A kérdező hozzászólása: köszi
elsõnek üzeném, hogy az eleje még jó volt (igaz) de az érvelésed baromság! attól függ milyen telefonod van és bírná-e a 4et, ha nem egy 'õsrégi' mobilod van, teszem azt egy jó öreg xperia x10mini pro, vagy hasonló klasszikusok, akkor nem éri meg, de root nélkül amúgy se menne (meg fõzöt om, meg egyéb) ha 'mai' telefonod van, akkor simán megéri, mert rengeteg újítás van az újabb androidokban!
A kérdező hozzászólása: köszi amugy sony xperia u a telefon
Már nem azért, de a "jó öreg" xperia x10-re mikor adtak ki 4.2-t?
komolyan nem tudsz olvasni? romot írtam! egyébként xperia Ura mindenképpen megéri az újabbat feltenni!
A kérdező hozzászólása: köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!