Találatok a következő kifejezésre: Jo a a sargarepa (11 db)

Tengerimalackánk sztrájkol? Nem kéri a salátát! Teljesen jó a kedve, a magokat zabálja, a száraz kenyeret egy pillanat alatt elpusztítja. Almát, szőlőt, epret eszi, de se sali, se uborka, se sárgarépa nincs ínyére.

Mit adhatnék még neki? Azért kell zöldséget is ennie nem? Ez kb. 1,5 hónapja tart.

Legjobb válasz: Szénát is adsz neki? Az is fontos tartozéka az étrendjének. Elég változatosnak tûnik az étrendje, ahogy felsoroltad. Nem muszáj mindent szeretnie. Az enyém sem szereti a sárgarépát, nem is erõltetem. A salátát nem is ajánlják a tenyésztõk, mert sok olyan vegyszermaradványt tartalmaz, amit mi emberek még elbírunk, a malac viszont nem, úgyhogy jó is, hogy a salátát nem eszi. Üdv. egy 4 éves malacka gazdija

Szénát is adsz neki? Az is fontos tartozéka az étrendjének. Elég változatosnak tûnik az étrendje, ahogy felsoroltad. Nem muszáj mindent szeretnie. Az enyém sem szereti a sárgarépát, nem is erõltetem. A salátát nem is ajánlják a tenyésztõk, mert sok olyan vegyszermaradványt tartalmaz, amit mi emberek még elbírunk, a malac viszont nem, úgyhogy jó is, hogy a salátát nem eszi. Üdv. egy 4 éves malacka gazdija
Szia!A száraz kenyér tutira nem puffad meg a pockban, mivel száraz és nem friss.A magkeverékekhez is használnak szárított péktermékeket.Ezen kívül sokkal jobb fogkoptató, mintha megvennéd a koptatókövet.Olvass utána, írják sok helyen, és nyugodtan próbáld ki, imádni fogja a coci.
Almát próbáltad már?Mi még paradicsomot és paprikát is szoktunk adni neki.Kell néha a változatosság nekik is, mert ugyanúgy ráunnak az egyforma ételre, mint az ember.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat: Természetesen szénát mindig kap Guszti (bár ezt régen eze meg csak csipegeti), és hát a dinnye szezonjában nálunk is tuti befutó a dinnyehéj. csak ugye ez is gyümi. Na sebaj, az én kis Cocám, tehát gyümölcspárti (mint a gazdája).
Szia! azért nem tetszik a kenyér, mert a gyomrában megpuffad, és ez nem tesz jót neki szerintem. Mégis melyik állatorvos ajánlja? Megkérdezném tõle hogy szerinte miért jó ez a malacnak. Caelestis
Talán ösztönösen érzi, hogy na mostmár elég volt a vegyszeres gyümibõl-zödségbõl. Valami mást akar, ami nem permetszerrel van termelve...
Mi a baj a száraz kenyérrel?Én is adok neki, állatorvos is javasolja.Salátát is szabad csak mértékkel.
Elég változatosnak tûnik a kis röfi étrendje (bár az enyém enne meg ennyi mindent). Én is a szénát hiányoltam csak. A paprikát szokták még zabálni és szerintem most, hogy bejött a jó idõ szedhetsz neki tyúkhúrt is, az enyém azt nagyon szereti.
Enyém a dinnyehéjat nagyon szerette.Majd megveszett érte.A piros húsát megeszed te(mármint a dinnyének)a többi a malacé.Csípni fogja, garantálom:)
A száraz kenyérben van kovász, stb, ami bizony csak addig száraz, amíg a malac gyomrán kívül van. Belül megduzzad a gyomorban található folyadékoktól és nyáltól. Káros, tilos. Ahogy a saláta is. A kertbõl szedett fû azonban hatalmas siker nálunk mindegyik malacnál. Igaz, ebben is válogatósak. Valamelyik csak a tyúkhúrt eszi, valamelyik meg a sima levelû füvet. Mikor hogy. :)

Milyen és mire jó a sárgarépa kúra?

Sziasztok! Szeretnék minnél többet megtudni err?l a kúráról. Hogyan kell csinálni, mikor kell csinálni, kinek kell csinálnia, meg ilyesmi. Meg hogyha lehet akkor egy receptet is szeretnék hozzá kérni.

Legjobb válasz: Szia, A sárgarépa tökéles a látás javítására, vitaminok pótlására. Tudok egy egyszerû receptet, lereszelsz 1 répát és egy almát majd MÉZZEL(lehetõleg házi legyen, ne bolti,mert az semmit sem ér) ízlés szerint ízesíted!

Szia, A sárgarépa tökéles a látás javítására, vitaminok pótlására. Tudok egy egyszerû receptet, lereszelsz 1 répát és egy almát majd MÉZZEL(lehetõleg házi legyen, ne bolti, mert az semmit sem ér) ízlés szerint ízesíted!
Jó.
Jó.
Én soha nem teszek bele paprikát, még eszembe sem jutott!
Én soha nem is teszek bele pirospaprikát. Szép színe van anélkül is, és az íze sem hiányzik a fûszerpaprikának.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) Még nem csináltam sose és úgy néz ki, h pont olyan receptekre szaladtam rá itt éppen, amiben van, de akkor jó, ha nem fontos.


Jo a terheseknek a sargarepa? Es ha igen mennyi belole? Es ha jo akkor. Mimiert?

Legjobb válasz: Naná, hogy jó, teli van A-vitaminnal, de nincs benne annyi, hogy túladagolt, csak egyed kis hidegen sajtolt olajjal, hogy fel is tudjon szívódni. Ettõl lesz erõs a szem és szép a haj. :) Nagyon finom, ha lereszeled, darabolsz mellé egy paradicsomot és paprikát, és egy kis petrezselyemmel vagy bazsalikommal, citromlével és olajjal eszed, nagyon finom saláta. Tele van vitaminnal (Paprika: C-vitamin, paradicsom a legegészségesebb: http://hu.wikipedia.org/wiki/Paradicsom_(n%C3%B6v%C3%A9ny) a petrezselyem pedig úszkál a klorofillban, ami oxigénhez juttatja a szervezetedet) Jó étvágyat!

Naná, hogy jó, teli van A-vitaminnal, de nincs benne annyi, hogy túladagolt, csak egyed kis hidegen sajtolt olajjal, hogy fel is tudjon szívódni. Ettõl lesz erõs a szem és szép a haj. :) Nagyon finom, ha lereszeled, darabolsz mellé egy paradicsomot és paprikát, és egy kis petrezselyemmel vagy bazsalikommal, citromlével és olajjal eszed, nagyon finom saláta. Tele van vitaminnal (Paprika: C-vitamin, paradicsom a legegészségesebb: http://hu.wikipedia.org/wiki/Paradicsom_(n%C3%B6v%C3%A9ny) a petrezselyem pedig úszkál a klorofillban, ami oxigénhez juttatja a szervezetedet) Jó étvágyat!
Leírnád ezt a salátát? :)
Szerintem jó! Nekem volt, hogy 3 hétig minden másnap sárgarépát ettem este, mostanra már meguntam a sok rágást.:) Ráadásul karotin is van benne, ettõl lett egy kis színem is!:)
Amennyiben nincs szekrekedesed, egyed nyugodtan. A repanak sok jotekony hastasa melett sajna hasfogo is.

Hogy puresitsem a pl:sargarepat hogy ne legyen habos? Allitolag az nem jo a pocijanok.

Legjobb válasz: Bizony nem jó, mert a sok légbuboréktól fájhat a pocija. Én botmixerrel csináltam. Felhabzik, de lassan kevergesd és szétpattannak a buborékok.

Bizony nem jó, mert a sok légbuboréktól fájhat a pocija. Én botmixerrel csináltam. Felhabzik, de lassan kevergesd és szétpattannak a buborékok.
Én is botmixerrel, sosem lesz habos

Miért mondják hogy a sárgarépa jó a szemre?

Legjobb válasz: Miért te láttál már szemüveges nyulat??

Miért te láttál már szemüveges nyulat??
A-vitamin tartalma miatt.
Pongyola fogalmazás, mint ahogy az lenni szokott, az emberek igénytelenek, ha tudományról van szó. Valójában nem jó, csak az A vitamin elõanyaga található benne, ami ugye a szem mûködésében fontos. Ha éppen valakinek A vitamin hiánya van, akkor értelemszerûen a répa jót tesz. Ha meg nincs hiány, akkor máris nem jó, hiszen fölösleges. Megejgyzem egyébként mostanság már nem a vitamin, hanem a nyomelem és ásványi anyag hiány szokott többször fellépni embereknél.
"Valójában nem jó, csak az A vitamin elõanyaga található benne, ami ugye a szem mûködésében fontos." Tehát jó.
Az "A" vitamin elõanyagát béta karotinnak hívják. Ez van tulképp a sárgarépában (ezért narancssárgás). Ez a szem erõsítésében egy nagyon fontos vitaminná, az A vitaminná alakul a szervezetben. Túl sokat nem szabad enni béta karotint tartalmazó növényeket (pl. sütõtök, répa, ...) mert egyrészt sárgítja a bõrt /ez elmúlik idõvel/, huzamosabb ideig szedve nagy mennyiségben meg inkább káros, mint jó. / máj nehezen bontja le/. De sajnos a mai "modern" emberre pont az ellenkezõje jellemezõ: alig eszik zöldségeket.
Igen
Gyakorlatilag minden sárga, narancssárga és piros növényben van béta-karotin. Az már kérdés, hogy milyen koncentrációban. A sárgadinnyénél sokkal jobb a répa vagy a sütõtök, de ha nincs más, az is jobb a semminél.

A sárgarépa jó a bőrkeményedésre?

Nagyon vastag b?rkeményedésem van, reszelgetem. Egyébként a könyökömön.

Legjobb válasz: Én ezt még sose hallottam. Inkább bõrgyógyász, vagy ápoló balzsamok. A répával nem sokat érsz.

Én ezt még sose hallottam. Inkább bõrgyógyász, vagy ápoló balzsamok. A répával nem sokat érsz.
Ne reszeld!Bõrradírral vagy durva szemcsés konyhasóval dörzsöld le a benedvesített bõrt.Minden nap legalább 2* kendd be hidratáló krémmel vagy pl sarokápoló krémmel.Szedj sörélesztõ tablettát vagy más magas B vitamin komplex tartalmú készítmény, mert a B vit. hiány is okozhatja a bõr szárazságát.Lehet sokat könyökölsz pl suliban, sz.gép elõtt és ez is megviseli a bõrt a könyök területén.

Mennyi zöldséget és gyümölcsöt tegyek a tengerimalacomnak? Ez az összeállítás jó? Pár szelet alma, 4 karika sárgarépa, 4 karika uborka és táp mellé

Legjobb válasz: Nem nagyon. Szinte egy cukorbomba az egész. pár szelet alma és 6 karika fehérrépa, másnap meg pár karika sárgarépa és 6 karika uborka. De még számos más variációt csinálhatsz több gyümölcsbõl-zöldségbõl. Itt egy lista (bár ez nyuszis, de szerintem jó lesz), hogy miket adhatsz neki: http://www.torpenyul.hu/content/milyen-z%C3%B6lds%C3%A9get-g..

Nem nagyon. Szinte egy cukorbomba az egész. pár szelet alma és 6 karika fehérrépa, másnap meg pár karika sárgarépa és 6 karika uborka. De még számos más variációt csinálhatsz több gyümölcsbõl-zöldségbõl. Itt egy lista (bár ez nyuszis, de szerintem jó lesz), hogy miket adhatsz neki: http://www.torpenyul.hu/content/milyen-z%C3%B6lds%C3%A9get-g..
Mindig legyen elõttük széna és víz, napi kb. 1, 5-2 maréknyi táp. Zöldség-gyümölcs pedig nem kell, hogy túl sok legyen, de napi szinten kaphatnak azért pl. banánhéjat, félalmát, fél répát, stb.
Banánhéjat? Te tudod mivel kezelik azt a banánt?
Banánhéjat nehogy adj nekik.
Fûevõ állat, nem gyümölcs evõ, magevõ... Szóval az alap a széna legyen, aztán a tápból is inkább ami zöld, és aztán a zöldség, és aztán esetleg a gyümölcs. De ha megmondod a malacnak, hogy én akartam korlátozni az uborka adagját letagadom!!! :D A lényeg, hogy csak annyit nasiztasd zöldséggel, hogy a széna még fogyjon. És ha nem vágómalac, akkor ne hízótápot adjál neki...
Ez egy napra...? Nem! Az alap a széna! Pl. adj neki regggel szénát, és estefelé meg gyümölcsöt, zöldséget adj neki! A széna ha hiányzik az összeállításból betegsége lehet a tengerimalacodnak!
A kérdező hozzászólása: jó persze tudom a széna amúgy is bent lenne
a leves egészséges, fõleg hogy tele van zöldséggel, most egyél valamit vacsorára! vagy már ettél, nem emlékszem mit irtál! :)
A kérdező hozzászólása: Utána, vagyis másodikként semmit nem ettem, mert már jól laktam. Uzsonnára egy fél joghurtot, vacsorára pedig vagy 70g sovány turót, egész nap tele éreztem maga. Bizti túl sok volt, s túl semmilyen fehérje nélküli :( Légyszi írjatok vmit.
Fél kg zöldség az nem sok. Képzelj magad elé egy egy kg-os tökfõzeléket fagyasztva, és azt felezd meg. Ráadásul a zöldségek kalóriatartalma nem magas.
Nem sok. Azért érezted tele magad, mert a zöldség nagyon telít, viszont egészséges, nincs miért aggódni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!