Találatok a következő kifejezésre: Jelezne a ha nem (35 db)

Hol kell jelezni azt, ha nem szeretnénk többet benne lenni a telefonkönyvben, se netes tudakozóban, sehol?

Legjobb válasz: T-Home ügyfélszolgálatán, a 1412-es telefonszámon.

T-Home ügyfélszolgálatán, a 1412-es telefonszámon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Kell ehhez bármilyen nyilatkozatot, papírt kitölteni?
Nem hiszem, mert telefonon keresztül is elintézheted, de ügyfél azonosító kódot (számlán rajta van) kérni fogják, meg minden olyan adatot, amibõl meg tudják állapítani, hogy Te vagy Te.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Esetleg tudod, mennyi idõ alatt lesznek láthatatlanok az adatok?
Mivel egy számítógépes adatbázisról van szó, a módosítás után azonnal kellene megváltoznia. A következõ telefonkönyvben nem fogsz már szerepelni.

Ha beázás van a lakásban, azt kinek kell jeleznem? Mi történik ha nem jelzem senkinek, mert végülis nem zavar.

Legjobb válasz: Közös képviselõ, házmester, gondnok, vagy ami van. Kell jelezned, mert elõbb utóbb zavarni fog, mert szétmállik a ház, közös érdek az állagmegóvás.

Közös képviselõ, házmester, gondnok, vagy ami van. Kell jelezned, mert elõbb utóbb zavarni fog, mert szétmállik a ház, közös érdek az állagmegóvás.
De ahhoz, hogy elhárítsák, tudniuk kell a hibáról! Hol vizes? A plafonon? Akkor lehet a felsõ szomszédnál van csõtörés. És mivel lefele folyik a víz is, nem biztos, hogy náluk már látszik! Nézd meg, hogy melyik szomszéd felõl vizes, és elõször is velük konzultálj! Javítás után kiszárad, igen, De a folt ott szokott maradni...
A Háztartási Biztosítás még fizet is érte.
A kérdező hozzászólása: Gondolom itt valamelyik lakásban lehet valami. Ha õk elhárítják, akkor kiszárad és nem fog látszani, nem?
A kérdező hozzászólása: A plafon vizes, meg a fal is. Csak azért kérdezem, mert itt a szomszédságok nincsenek valami jó viszonyban egymással...
MI azt hittük, hogy csak a mosógéppel áztatott el a felsõ és pont azért szóltunk neki, mert utáljuk egymást és õ is mindig szólt mindenért. Õ megnézte és közölte, hogy nem áztat el, ami igaz is volt, mert továbbmentünk a közösképviselõhöz, kivizsgálták a dolgot és akkora javítások voltak, hogy teljesen el kellett zárni a vizet, még jó, hogy valami régi ház, és a másik oldalán volt egy gondnoki wc vagy mi, azt használta az egész ház két hétig...
Neked is érdeked, és a szomszédnak is, hogy tudjanak róla és javíttassák meg ami elromlott... Ha nem veszik észre, csak folyik nekik a vakvilágba a víz, és fizethetik, neked pedig egyre nagyobb területen lesz a folt, és csöpögni is fog hamarosan. Faladról lejön a festés/tapéta, vizes lesz a bútor, a szõnyeg... Szóval szólj nekik! Ha nem beszélsz velük, akkor meg a közös képviselõt hívd be, mutasd meg neki a vizesedést, és majd intézkedik a szomszédnál õ. Ha nagyon utálod a szomszédot, akkor követelheted tõle, hogy fizesse ki a nálad keletkezett károkat. De ez meg olyan dolog, hogy ha te ázol majd, akkor rajtad is követelheti más...

Miért van az, hogy a csajok nem képesek jelezni a való életben, ha tetszem nekik, miért van az, hogy rám csak fészbukkon tudnak nyomulni vagy jelezni, hogy tetszem nekik? Miért ilyenek a lányok?

Én úgy szeretném, ha élőbe is mondjuk a buszon vagy az utcán rám mosolyogna egy lány vagy valami normális jelet adna, amiből tudnám, hogy odamehetek hozzá, de nem, tök bambák néznek ki magukból, észre sem vesznek. Még nagyon régen egyszer mosolygott rám egy-két lány, de mára mintha mindenki a fészbukkon élne. Ez olyan kiábrándító. :/

Legjobb válasz: Udvozollek 2013-ban, ifju baratom!

Udvozollek 2013-ban, ifju baratom!
Van, akire Facebookon se nyomulnak. Örülj neki, hogy rád legalább ott...
mert online bátrabb az ember (gondolj akár a 12éves troll szájkaratésokra, akár a flörtölõ lányokra) mivel ha valami rosszul sül el mégse annyira személyes. megy a lelépés, esetleg tiltás. személyesen ha rosszul sül el a dolog mégse ugorhat le a buszról vagy csinál úgy mintha semmi se történt volna (: amúgy amennyire õ rád mosolyoghatna úgy te is rá (: feltételezem fiú vagy. Valamilyen szinten elvárt (jogosan) szokás hogy te kezdeményezz.
Mert észre sem vesznek. Nem úgy közlekedik senki sem, hogy folyamatosan azt nézi, hogy mire mosolyoghatna rá. Az édeskevés, ha elsõ látásra szimpatikus vagy. Attól leszel vonzó, hogy jelek nélkül is meg mered szólítani.
Én egyszer mondtam egy fiúnak hogy tetszik de õ nem lépett semmit... Azóta ha tetszik egy fiú akkor mindig mosolygok, nézem, de egy fiú sem lép, se semmi. Így hát ne várjátok el hogy mosolyogjunk vagy valami jelet adjunk! Nektek is tenni kéne valamit az érdekében hogy mi is tegyünk valamit.
Hát.. Nekem aki tetszik, lehet hogy furcsán hangzik, de nincs facebook-ja.. :D És tisztára zavar, hogy nem tudunk soha beszélni, csak a suliban. (osztálytársam) Meg van száma, de kicsit furin venné ki magát, ha egyszer csak dobnék neki egy üzit. Szóval marad az órai kommunikálás + a szünetek az órák között. Öhm. Szerintem már eléggé rájött a srác, hogy bele vagyok zúgva. Amióta tudja, azóta kiismerhetetlenül viselkedik. Sokszor mosolygok rá, és mivel facén egyáltalán "nem tudok nyomulni", ezért csak a hagyományos út maradt. Így jártam. :D Amúgy azért, mert facebookon nem kell félnie egy csajnak/pasinak, hogy hogyan néz ki, jól áll-e a haja, remeg-e a hangja stb. Így könnyû.. :D L/14


Szülés előtt mennyi idővel kell a kiválasztott kórház felé jelezni, hogy ott szeretnék szülni, ha nem lesz választott orvosom?

Érdre járok az SZTK-ba orvoshoz, és a Szent Imrében szeretnék szülni Pesten, és nem szeretnék magánorvost. Csak nem tudom, mikor kell elmenni a kórházba bejelentkezni? 20 hetes vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: elméletileg nincs szabad kórház választás, csak orvos választás. persze ha odamész fájásokkal nem küldhetnek el. szülésznõkkel beszélj, esetleg fel is fogadhatsz egyet és mindjárt nincs ilyen gond :) én is ott szültem, én szülésznõm 20.000.- kért, nagyon aranyos volt, sokat segített terhesség alatt, szülés közben és szülés után is naponta többször meglátogatott

elméletileg nincs szabad kórház választás, csak orvos választás. persze ha odamész fájásokkal nem küldhetnek el. szülésznõkkel beszélj, esetleg fel is fogadhatsz egyet és mindjárt nincs ilyen gond :) én is ott szültem, én szülésznõm 20.000.- kért, nagyon aranyos volt, sokat segített terhesség alatt, szülés közben és szülés után is naponta többször meglátogatott
nem kötelezõ semmi, mehetsz akkor is, amikor már elkezdõdtek a fájások.De be is mehetsz, körbenézhetsz, megnézheted a szülõszobákat esetleg fogadhatsz szülésznõt ha akarsz. De semmi nem kötelezõ
Az a helyzet, hogy ahova pl én tartozom körzetileg itt eléggé taplók az SZTK-s rendeléseken, mert eddig minden ide járó ismerõstõl ezt hallottam. A másik meg hogy itt alternatív szülésre egyáltalán semmilyen lehetõség sincs, így ezért sem szeretnék itt szülni, úgyhogy nekem nem volt kérdéses hogy itt szüljek-e. Van aki más helyeken elégedett az SZTK-val is, de az itteni kórház nem áll az elsõk közt sajnos rangsorban, sõt eléggé sokadik. A Szent Imrében mondjuk legalább nagyobb eséllyel lehet kifogni normális ügyeletes dokit, de azért szerintem ez mindig lutri és ugyebár õk nem is tudják, hogy te miket terveztél a szülésre, hogyan képzeled (szülési terv). És hát ha nincs a Szent Imrében fogadott orvosod akkor csak úgy valóban nem csöppenhetsz be oda. Az én dokimra visszatérve: nyilván úgy mentem hozzá már elsõre hogy megnézte, hogy a kiírt szülés körüli idõkben nem utazik el sehova, õ is tisztában van vele, hogy nagy valószínûséggel nem a megjelölt napon fogok szülni, ennek elég nagy az esélye. Ha szeretné megkapni a honoráriumát a szülésért akkor azon lesz hogy ott legyen, ez az õ érdeke is. A másik meg hogy barátnõm is nála szült pár hónapja és õt sem hagyta cserben. Nem minden doki felelõtlen. De szülésznõt is fogadok ugyanott akit õ javasol, a kettõ közül az egyik csak ott lesz. :-))
A kérdező hozzászólása: Meg aztán anyagilag sem úgy állunk, hogy fogadott orvosnak fizessek, és valóban nem garancia, hogy ott is lesz. Én eddig maximálisan elégedett vagyok az eddigi SZTK-s rendelésekkel, idõ, türelem, körültekintés, és teljes segítségnyújtás jellemezte eddig a dolgokat. Csak ezzel a szülés dologgal nem vagyok teljesen képben, hogy hol lehet, stb, de kezdem átlátni, meg végül is a védõnéni és a doki is segít.
A kérdező hozzászólása: Hát, köszönöm a válaszokat. Az a baj, körzetileg messze tartozom, a bejárás, ha oda kell menni vizsgálatokra, nem a legegyszerûbb. Választott orvos dolgon sokat gondolkodtunk, de környezetemben sok olyan ismerõsöm volt, akinek épp szabin volt a doki, nem ment be, vagy éppen elõtt is éjszakázott szülésnél, plusz dolgozott és teljesen készen volt. Akiknek nem volt saját orvosuk, jobb tapasztalatokat meséltek. Amúgy akihez járok SZTK-ba, õ épp Szent Imrés, akkor majd meglátjuk, mi lesz. Mindenesetre köszönöm.
11:44-es Nem kötekedni akarok, de mi van akkor, ha pl. a választott orvosod pont elutazik? Akkor kinél fogsz szülni?
És azzal számolj, hogy ha most még nagyon jól is érzed magad, a 30. héttõl jön csak a neheze, onnantól jönnek az egészségi problémák is egyre inkább.
Én a Szent Imrében fogok szülni elõre láthatólag júniusban. Azért ez nem ilyen egyszerû, mint itt néhányan írták. És bocs, de eleve nem jó a kérdés amit feltettél, ugyanis ha a Szent Imre kórház nem a bejelentett lakóhelyed szerint körzetileg illetékes kórház, akkor nem szülhetsz ott, csak akkor ha van választott orvosod, aki ott dolgozik. Én tatabányáról megyek pl. oda szülni, de az orvosom melózik, csak így lehet. Szülésznõt õ fog ajánlani, aztán úgy megyek majd hozzá, hogy telefonon egyeztetek vele idõpontot amikor megbeszélünk mindent. Ha választott orvosod nincs az adott intézetben, akkor csak akkor tudsz ott szülni, ha éppen vajúdáskor mész be oda, de ezzel nem érdemes játszani, mert ha még nem tágultál ki eléggé vagy nincs olyan fájástevékenység akkor hazaküldenek és megszívtad. Szóval ilyen esetben csak akkor látnak el, ha már "sürgõs" az eset és még akkor is kérdezgetni fognak, hogy miért ide jöttél be. Hát én tuti nem bíznám ezt arra hogy csak szülésznõt választok és úgy szülök ott, mert ki tudja hogy bármi okból ha mégse jön össze így akkor megint csak ráfaragtál. Mondjuk az az én személyes véleményem, hogy amúgy mindenképp jó ha az embernek van saját orvosa, mert az ügyeletes orvos általában nem törõdik azzal hogy empatikus legyen valakivel aki nem a saját betege és lehet hogy türelmetlen, siettetni fog, nem érdeklik majd az igényeid. És amúgyis szerintem az a biztonságos a babának és neked is ha van egy állandó orvosod, aki végig követi a terhességedet, és ismer, így tudja hogy az egészségi állapotod milyen a szüléskor (nem vagy-e vérszegény, jó a vérnyomásod, hogy bírta a szíved eddig a terhességet, stb.) Szóval én még egy totálisan problémamentes terhesség esetében is fogadnék magánorvost, aki mindig képben van, hogy mi van velem, amilyen nemtörõdömök tudnak lenni az SZTK-s rendeléseken az még veszélyes is lehet, egy elsõre nem könnyen felismerhetõ komplikáció esetén. Én nem játszanék ezzel, szerintem nem ezen kell spórolni, ha tudtok pénzt szánni a dokira. Én pl. epilepsziás vagyok, nem merném magam idegen orvosra bízni, akinek fingja nincs róla, hogy az én speciális epilepsziám mikor jöhet ki és mit kell adni rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. No ezt nem is tudtam, hogy kórházat nem lehet választani. Azt megkérdezhetem, ki volt a szülésznõd? Tudom, hogy hülye kérdés, de ez hogy mûködik? Bemegyek a kórházba, és az osztályon jelzem, hogy szülésznõt keresek?
36.héttõl érdemes már akkor odajárni nst/ctg-re. Ne csak úgy derült égbõl villámcsapásként érkezz a szülés napján, az neked sem jó, hogy azt sem tudod mi merre van.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi szépen!
ja, (április 11.) 11:44-es voltam elõbb is, most is. :-)

Lehet-e előre jelezni a tőzsde változását? Ha igen, miért? És mennyire pontosan? Ha nem, miért?

Elméletileg érdekel a kérdés, nem a gyakorlatban szeretném kipróbálni.

Legjobb válasz: Igen, vannak elõrejelzési módszerek, de tuti módszer nincs.

Igen, vannak elõrejelzési módszerek, de tuti módszer nincs.
Nem lehet. Ha lehetne, mindenki milliárdos lenne.
Akkor lenne mindenki milliárdos, ha mindenki ismerné ezeket a módszereket.

Ha betegség miatt nem tudok bemenni dolgozni (diákmunka), de az iskolaszövetségnél előző nap délután 2-ig lehet csak jelezni, ha nem tudsz megjelenni a munkában, akkor mi a teendő?

Annyi a probléma, hogy reggel 6-kor kezdődne a munka, telefonszámot viszont nem kaptunk a helyhez, ahol jelezni lehetne ilyen dolgokat korán reggel, mikor indulnom kellene, így nem tudom mit tehetnék, mert különben akár le is vonhatnak a béremből, vagy eltilthatnak a diákmunkától ennél a szövetkezetnél. Ez amúgy nagyon érdekes, mert az ember honnan tudhatná, hogy mondjuk estére megbetegszik?
A kérdező hozzászólása: milyen következménye lehet, ha csak 30 nappal elõtte jelentem be?
nem kötelesek hamarabb foglalkoztatni mint 60 nap, de ha olyan a kapcsolatod velük elvileg nem gond.
szia nekem 2 éves mult a fiam gyesen vagyok, hivtam vissza igy megyek okt 1-vel, nekem azt mondta a fönököm (4 orába) hogy elötte elég a munkahelyemen (korház) másfél héttel beadni a kérvényt..
2011. augusztus 1-tõl már elõírás, hogy a GYES vagy GYED után újra munkába álló munkavállaló, ha a fizetés nélkül szabadság kezdetétõl számított hat hónap elteltével kíván munkába állni, legalább 60 nappal, ha pedig a fizetés nélküli szabadság kezdetétõl számított hat hónap letelte elõtt kíván munkába állni, akkor legalább 30 nappal a tervezett munkakezdés elõtt közölnie kell.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem tudom értelmezni, kérlek segíts benne!2012 május közepétõl vagyok GYES-en.
Az a lényeg ha fél évnél többet maradtál otthon a babával akkor 60 nappal elõtte kell jelezned.

A családi potlékot utalva kapom hova kell írnom ha postán szeretném? Egyedül neveltem idáig igy több családit kaptam hol kell jelezni hogy már nem egyedül nevelem?

Legjobb válasz: Én email-ben írtam az illetéses államkincstárba úgy intéztem el. nézd meg milyen levelet kaptál, azon ki az ügyintézõ.

Én email-ben írtam az illetéses államkincstárba úgy intéztem el. nézd meg milyen levelet kaptál, azon ki az ügyintézõ.
A körzeti Magyar Államkincstárba kell irni egy levelet, vagy ha megoldható bemenni személyesen, adnak egy nyomtatványt, melyet kitöltessz, és visszaküldessz. Tõlem kértek személyi-és lakcimkártya fénymásolatot is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!