Találatok a következő kifejezésre: Jelenthet valamit, rosszat, (27 db)

Azonnal menj dokihoz! Ne itt kérdezõsködj! Te jó ég 2 hete kezdõdött és még nem nézett meg orvos? Hogy lehet valaki ilyen felelõtlen?!?!
A kérdező hozzászólása: Szia! Gartulálok a gyerkõcökhöz:-)! A fõnököm volt olyan rendes és át rakott 2 mûszakba juni végéig kell dolgoznom mert nem rég véglegesítettek és van 3 hónap próba idõ amit sajna le kell töltenem ezér megyek dolgozni máképp már nem járnék!
Szia! Hát nálam is bonyolult, mert a kezdetektõl mindig idõsebb nek tûnt a baba, és valószínû az is, mert a peteéréstõl a 9 napon már pozitív teszt és hányingerem volt. Fokozatosan 1-2-3 napokkal mérték idõsebbnek, a doki a 31.héten húzta meg a határt, úgy számolva most töltöm a 33+4 napom, péntekem töltöm be a 34-et, a 9 . héten is volt uh, akkor mondta a doki hogy olyan valami is ki van fejlõdve ami csak a 10.hét után lesz, az egy hét mínusz már ott is meg volt. Õ lesz a 3.babám, fiú. Van két lányom 4 és 2 évesek, tavaly volt egy vetélése. Meddig melózol? Nem tudnál kevesebb mûszakot dolgozni, késõbb csak nehezebb lesz a pocak miatt.
A kérdező hozzászólása: Ez egy kicsit bonyolult amikor ki tettem ezt a kiírást akkor el voltam számolva akkor voltam 7 hetes és most vagyok 9hetes és 4 napos szerdán leszek 10 hetes:D!! És te mennyi idõs terhes vagy? elsõ baba?
Vigyázz magadra nagyon! Éjszaki mûszak nem túl bababarát. Mikor mész vissza dolgozni? Nekem a 23.hét óta görcsök, keményedés van, fekvésre ítéltek, gyógyszert kell szednem, durva jóslóim vannak egy ideje, és valószínû tágulok, mert barnáztam, de doki szerint ha nincs sok görcs nincs baj, és szinte természetes már a többedik gyereknél a tágulás ilyenkor. 33+2 Köszi a magyarázatot, bár kicsit furcsa hogy nem mindegyik végzi a piszkos munkát:-) Hanyadik héten vagy már?
A kérdező hozzászólása: van olyan, hogy szülész-nõgyógyász õk vállalnak szülést is a nõgyógyász az meg csak vizsgál! Egyébként én is kényszerpihenõn vagyok nem rég jöttem ki a kórházból mert voltam olyan hülye hogy be mentem éjszakás mûszakba dolgozni és reggelre rosszul lettem meg görcsöltem de akkor még volt ez a barnás folyás a doki erre azt mondta, hogy legalább 4 napot bent kell lennem mikor ki engedtek akkor meg csak úgy jöhettem haza ha táppénzre megyek és pihenek! De az azóta nincs semmi bajom a terhes tüneteken kívül:D!!
Örülök neki hogy sikerült dokit találnod :-) Miért is haragudnék hogy most írsz? Nekem most tengernyi idõm van a kényszerfekvés miatt, ami még 3 hétig tart, aztán nekem sem lesz idõm figyelgetni mindenre. Lehet naiv a kérdés, de mi a különbség a szülész és a nõgyógyász közt? A szülész, mint a szülésznõ csak férfi de nem doki mint a nõgyógyász?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Ne haragudj hogy most írok :) ! A régebbi dokim csak nõgyógyász nem szülész! De most már van fogadott orvosom aki nagyon rendes :)
Szia! Örülök a jó híreknek, hidd el sem, mi baj nem lesz, erõs volt most is, holmi bacik sem ártottak, úgyhogy határozottan meg akar születni :-) Én is ezt mantráztam magamnak mikor az ömlõ vér ellenére dobogott a szivecskéje! Lassan mehetsz a 12. hetire. Én is gondolkodtam hogy megelõzésképp használok tejsavas kúpot, de mindig elfelejtettem dokit megkérdezni hogy lehet-e? Az elõzõ dokit hanyagolod ugye?
A kérdező hozzászólása: Szia! Voltam nála és meg ultrahangozott azt mondta a kicsi szépen fejlõdik szívhang is volt már és arra is azt mondta pozitív a szívverése, írt fel hüvely krémet Vitagyn C ez a neve. Beszéltem sógor nõmmel is mert neki is nem rég született babája és õ azt mondta neki ez az egész terhessége alatt volt és ilyen hüvely kúpot kellett neki használni. Egy kicsit így meg nyugodtam de azért még félek hisz nagyon az elején vagyok még de nagyon szeretném ezt a kicsit :)
Szia! Mi volt ma a másik dokinál? Sajnos én is halogattam tavaly a dokihoz menést mikor 5 hetesen kis rózsaszín valami volt a papíron. Nem volt folyásom, 10. héten megint 1x rózsaszín valami, mehettem a mûtõbe. kb 4 nap telt el a tünet és a doki közt, hiába kaptam hormont elment a baba, mint utólag kiderült beteg volt. Betöltöttem most a 32.hetet, de a 7. héttõl ömlött belõlem a vér, mert folyton levált egy kis darab belõle mert a méhszájra készült nõni. 18.hétig véreztem, és lassan minden ok lesz, senki nem tudja megmondani mi a természetes, mert ez mindenkinél más. A bûzös folyás egyértelmûen fertõzésre utal ami vetélést, koraszülést okozhat, dokid nyilván tudta hogy 2 hét alatt már kialakulhatott a fertõzés és a természet majd eldönti hogy mi lesz. Ezzel együtt a doki a felelõtlen, mert kezelni kell a fertõzést bármi is van a babával, mert a jövõbeli terhességeidre is hatással lehet! Mikor most 5 hetesen görcsökkel dokihoz mentem, annyit mondott bízzuk a természetre, nem ad hormont míg szívdobogás nem látszik, mert akkor már nagyobb az esély, akkor haragudtam rá de valahol értettem is, ha beteg a baba úgysem tehet semmit a doki sem, fõleg ilyen terhességi korban.
A kérdező hozzászólása: Tegnap este felhívtam a dokit õ azt mondta csak pihenjek ma el megyek egy másikhoz! Kedves elsõ nem felelõtlen vagyok csak amikor megkérdeztem errõl mást akkor õ is azt mondta ez normális.Nekem ez az elsõ és nagyon szeretnék a párommal ezt a babát!
ezzel már akkor orvoshoz kellett volna menni!!!!!
Miért nem mentél el dokihoz?
azonnal menj dokihoz.nagyon vetélés gyanús!! kivànom hogy minden rendben legyen! 9hkm
Szia! Köszönöm a gratulát! :-) Tehát akkor június végéig melózól? Rendes fõnököd van! Szorítok neked! Írj majd kérlek ha túl vagy a 12 heti uh-n, kíváncsi vagyok hogy mi a helyzet veletek! Minden szép és jót nektek!

A macskám néha furán vesz levegőt ez jelenthet valami rosszat? (többi lent)

Novemberben lesz 5 hónaposa kiscica néha be szoktam hozni a melegbe és olyankor elalszik az ölemben de néha nagyon gyorsan kezd el levegőt venni akkor mindig felébresztem de néha meg allig látszik h venne levegőt ez jelenthet valami rosszat?

Legjobb válasz: Igen elenthet. Sõt!!Biztos ,hogy van valami baja. SZIGORÚAN CSAK BENT LEGYEN!!!ÉS SÜRGÕSEN ÁLLATORVOS!!! LEHET HOGY FIP VAGY TÜDÕGYULLADÁS.MINDKETTÕ HALÁLOS!!

Igen elenthet. Sõt!!Biztos , hogy van valami baja. SZIGORÚAN CSAK BENT LEGYEN!!!ÉS SÜRGÕSEN ÁLLATORVOS!!! LEHET HOGY FIP VAGY TÜDÕGYULLADÁS.MINDKETTÕ HALÁLOS!!
Bent kellene tartani. És orvoshoz vinni és kikérni a véleményét. Mert igen lehet FIP, tüdõgyulladás, kezdõdõ macskanátha.. Bármi. Ami veszélyes, és fájdalmas is. Vidd állatorvoshoz és õ segít.

Ez jelenthet valamit (rosszat)?

Ma este nálam aludt a barátom, és reggel nem volt merevedése, nem kívánt meg. Este szexeltünk, de az még egész korán este volt, olyan 8-9 körül. Normális ez? Kell aggódnom?

Legjobb válasz: emiatt ne aggódj ugyan:D

emiatt ne aggódj ugyan:D
örülj neki, én reggel hullafáradt vok.. nem kell ezen izgulni..:)
ez változó. nincs mindig reggeli merevedés, de ha van, akkor sem mindig ugyanakkor. van, hogy reggel 7-kor, lehet 9-kor...változó. ne aggódj
A kérdező hozzászólása: De máskor is aludt már nálam, és akkor meg ment rendesen az akciózás... Még reggel is.
A kérdező hozzászólása: De hát meztelenül aludtunk összebújva, hogy lehet, hogy nem kívánt meg útközben? Nem mintha annyira istenadta gyönyörûség lennék, de eddig ez mindig kiváltott belõle valami reakciót... Bocsi, hogy akadékoskodom, csak egyszerûen félek, hogy valami már nem a régi nála...
Van egy rossz hírem a barátod impotens lett:'-( sajnálom
ebbõl ne csinálj már ekkora ügyet....
Talán csak fáradtabb, rossz passzban van, akármi lehet.Sokszor akár a lelki gondok is kihathatnak az ilyesmire.Nem kell rögtön pánikolni, a legrosszabbra gondolni, vagy magadban keresni a hibát.Ha ez a dolog rendszeressé válik nála, akkor kezdhetsz aggódni.


Jelenthet valami rosszat hogy már nem beszélünk annyit mint régen?

Egy fiuval sokat beszélgettünk, tartottuk a kapcsolatot karacsony előttig amiután megismerkedtünk, majd találkoztunk hiszen nem egy városba élünk, ezért épp vakációzott. Nagyon jól éreztem magam vele, és azt hiszem hogy ő is.Kedves volt velem nagyon ,csókolóztunk, de nem állapodtunk meg semmiben a jövőt illetően. De amióta minden visszatért a normális kerékvágásba , ő is visszament , és én is , azóta már nem beszélünk annyit.Sőt, egyre kevesebbet. Lehetséges hogy már nem kedvel annyira?Ahogyan közelebbről megismert kiábrándult belőlem?

Legjobb válasz: miért nem kérdezel rá? persze nem arra gondolok, hogy számonkérõen támadd le, csak normálisan érdeklõdj nála.

miért nem kérdezel rá? persze nem arra gondolok, hogy számonkérõen támadd le, csak normálisan érdeklõdj nála.
A kérdező hozzászólása: próbáltam érdeklõdni finoman, hogy van e valami probléma, vagy esetleg zavarom e, de semmi rosszat nem mondott. Mégis furcsán viselkedik. De az is lehet sok a dolga és nincs ideje csevegni.
Szokott magától keresni?
A kérdező hozzászólása: Igen, megesik, már keresett amióta visszament.
Hm... Több oka is lehet. Pl egy ok lehet az is, hogy fél a távkapcsolattól és ezért kételyei vannak, vagy nem tudom... De puhatolózz szerintem, nem kell nyomulni, csak finoman.
A kérdező hozzászólása: Igen, szerintem is jó ötlet lenne.
Majd írd, meg mi lett :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, meglesz ;)
Mi lányok sokkal nagyobb jelentõsséget tulajdonítunk az ilyen intim együttlétnek, mint a pasik. Hidd el, kavartam már pár pasival, meg van jó néhány barátnõm, akiknek jópár éve figyelem a szerelmi életét. A pasiknál általában egy ilyen neked romantikusnak tûnõ randinak messze nincs semmilyen komolyabb jelentõssége érzelmileg. A fél fõiskolás életemet azzal töltöttem, hogy vártam, hogy pasik keressenek, aztán meg berúgva éjjel kerestem õket én, mert olyankor úgy éreztem nem bírom tovább. Csomüszor hülyét csináltam magamból én is. Ha nem kellesz neki, nem kellesz neki. Ha kellenél, keresne gyakrabban.

Szerintetek ez mit jelenthet? Valami rosszat vagy ne tulajdonítsak neki jelentőséget?

Még mindig az álmom hatása alatt vagyok, és olyan rossz érzés tölt el. Még csak 7 hetes vagyok és azt álmodtam, hogy megszültem, de most így 7 hetesen viszont a baba nemhogy pici volt, de inkább akkorának született mint kb. egy 6-7 hónapos baba, és nem éreztem azt az örömöt, boldogságot, vagyis els? nap még úgy ölelgettem meg szerettem és mondogattam neki, hogy de gyönyör? vagy, viszont 2. nap már akkor volt mint egy 4-5 éves kislány és egyszer?en nem foglalkoztam vele.... nem szerettem, nem akartam vele lenni, nem érdekelt, mert hogy ilyen hamar feln?tt és nem tudok köt?dni hozzá és nem is ismerem. Felkeltem és teljesen magam alatt vagyok, f?leg, hogy magam el?tt láttam az arcát meg minden. Szerintetek ez jelenthet valamit, hogy nem szerettem a saját gyerekemet álmomban?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy már most izgulsz milyen lesz, hogy fogod szeretgetni, babusgatni, gondozni. Ne aggódj!

Azt jelenti, hogy már most izgulsz milyen lesz, hogy fogod szeretgetni, babusgatni, gondozni. Ne aggódj!
igen, ez nem jósló álom, hanem parás álom :) ) a tudatalattid elkezdett dolgozni a a félelmeiden. Nyugi :) Jó anyuka leszel és nagyon fogod szeretni a bébidet(már most nagyon szereted, ha már ilyen korán kezded a parázást)
Szerintem se aggódj! Én is 7 hetes vagyok és elképedek saját magamon, hogy min nem pörgetem az agyam. Már most aggódok annyit.... Túl sok érzés, gondolat kavarog ilyenkor bennünk és persze álmunkban ezeket zagyválja az agyunk. Ezek természetesek. Csak nyugodj meg és próbáld élvezni. Én is ezt próbálom tenni.(Huh, mondani nem is olyan nehéz...):)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugtattatok. Tudom, hogy már most nagyon szeretem, de megrémített ez az álom nagyon. Megszületett és még egy pelenka sem volt neki, nem volt semmink mert ilyen korán jött és utáltam érte, amiért nem hagyott elég idõt beszerezni a szükséges dolgokat, úgy kértem kölcsön mindent, és amikor 2 naposan már akkor volt mint egy 4-5 éves és ugyancsak nem volt rá ruhánk és semmi, annyira kiakasztott, meg azért, hogy mitõl lett ilyen nagy hirtelen, hogy már nem tudtam szeretni és nem akartam róla tudomást venni, hogy az enyém, vissza akartam csinálni az egészet....nektek is volt hasonló álmotok? hogy álmotokban vmi miatt nem szerettétek a gyereketeket vagy vissza akartátok csinálni az egészet?
persze. hidd el, ez csak a szorongás - meg tudsz -e majd felelni a rengeteg elvárásnak, be tudsz-e mindent szerezni addig, milyen lesz majd, jó anya leszel-e. nekem pl. az volt a félelmem, hogy nagyon-nagyon csúnya lesz vagy hiányzik vmilye és nem fogom szeretni, elfogadni. ezek a dolgok mind elmúlnak majd, ha megszületik, ideális esetben már az utolsó trimeszterre is. Mindig hagyj majd idõt arra, hogy magatokkal foglalkozzz várandósan, ne félj félni, agyalni. ÉÁlvezd ki a várandósság minden percét, beszélgess anyukáddal, milyen volt neki, mikor téged várt stb. stb.
A kérdező hozzászólása: utolsó, igazából azt hiszem te fogalmaztad meg a félelmeim....szerintem azért álmodtam ezt, mert annyira félek ettõl, hogy velem is ez fog történni, és úgy érzem, hogy ha nem fogom tudni szeretni akkor elhalasztom azt a pár hetet/hónapot az életembõl, hogy szerethessem, mert eljutok odáig, hogy szeretni tudom, már pár hónapos és nem akarom megvonni tõle az anyai szeretet.... tényleg annyi félelem van bennem, hogy hihetetlen...tudom, még van idõm...remélem elmúlnak ezek és elsõ pillanattól kezdve tudni fogom szeretni.

Ez jelenthet valami rosszat?

Az egész terhességem alatt nem feszül, duzzadt, fájt a mellem, nem szurkál, nem sokkal lett nagyobb se. Anyum se sokáig tudott szoptatni, n?vérem se. Lehet ez miatt probléma a leend? szoptatásommal? 38h

Legjobb válasz: Szerintem ezen ne agyalj,mert akkor biztos,hogy nem lesz tejed! Nálunk a családban átlagba mindenki a 4. hóig szoptatott,nekem 5 hétig sem volt tejem,pedig ittam a gyógyteát,meg gyógyszert is szedtem.Most várom a másodikat,nem stresszelek,tudom,hogy lesz tejem,már a 30. héten csöpögött.

Szerintem ezen ne agyalj, mert akkor biztos, hogy nem lesz tejed! Nálunk a családban átlagba mindenki a 4. hóig szoptatott, nekem 5 hétig sem volt tejem, pedig ittam a gyógyteát, meg gyógyszert is szedtem.Most várom a másodikat, nem stresszelek, tudom, hogy lesz tejem, már a 30. héten csöpögött.
A kérdező hozzászólása: hát nekem még elõtejem se volt. Sokan mondták hogy megláttak egy babát, vagy szoptatást és húzódott a mellük. Nálam egy se.
Szerintem se stresszeld magad emiatt, akkor tényleg el fog hamar apadni a tejed. Anyum engem is és a húgomat is 3 hónapig tudott csak szoptatni, utána tápszert kaptunk. Én 18 hónapig szoptattam a fiam, 7 hónapig csak anyatejet kapott, mindenféle pótlás nélkül. Tudtam volna még szoptatni, de neki már nem kellett. :-( Szóval ne aggódj, az nem tesz jót. Ja, és akkor se törj le, ha az elsõ néhány napban nincs semmi tejci (vagy csak pár csepp), nálam a 4. napon indult be a tejtermelés. Egy ilyen picurinak az a néhány csepp is elég. Sok boldogságot a picihez! :-)
1: A terhesség közbeni változásoknak csak egy része látható, a legtöbb látatlanban zajlik. De az se jelentene semmiféle bizonyosságot, garanciát, ha látnál is bármilyen változást. Ezek mind csak VALÓSZÍNÛSÍTIK, hogy a szervezeted készül a szoptatásra. De ezek nélkül is tudhatsz majd szoptatni - ha tudod, mit és hogyan kell. Sokkal fontosabb lesz az, hogy mi történik a szülés alatt és után. 2: Szintén vajmi kevés köze van a szoptatási képességnek a genetikához. Ha biztosra akarsz menni, inkább olvass utána még idõben, hogy mire kell majd odafigyelned. Javaslom ehhez ezt az oldalt: http://www.lll.hu
Szerintem se stresszelj! Terhességem alatt semmilyen jele nem volt a tejemnek, tényleg semmi. És csodák csodája, szülés után megjelent az elõtej (alig pár csepp, tényleg). Utána pedig amikor csak sírt mellre raktam a babámat, és annyira beindította, hogy túl sok lett az elsõ hónapban. Egyébként az én anyukámnak sem volt sok teje, és az is hamar elapadt, de õ 3 óránként szoptatott, és hamar pótolt. Szerintem, ha igény szerint csinálod, kicsi az esélye, hogy baj legyen. A lényeg, hogy bízz magadban!
nem jelent semmit! nekem nem volt elõtejem, a cicim is épp hogy nagyobb lett. azátn szülés utáni 2. napon úgy bedurrant a cicim, azt hittem szétreped. mésfél évig vígan szopott a babám. hidd el, hogy sokkal több nõ tudna szoptatni, ha lenne kitartás. ha valakinél mr az elején nem dõl, könnyen vált tápszerre sajnos. csak kitartás, meglátod, menni fog.

Aggódnom kellene? Éjszaka és reggel azt vettem észre hogy kicsit sötétebb a pisim mint amilyen szokott lenni. Ez jelenthet valami rosszat is? 30 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Ha nem véres v. nincsennek foltok benne v. nem fáj amikor pisilsz nincs gond. attól lehet hogy éjszaka nem pisilsz és ezért más a szine nem szalmasárga v. áttetszõ hanem sötétebb. Esetleg igyál egy pár kortyot ha felébredsz éjjel vagy este igyál többet.

Ha nem véres v. nincsennek foltok benne v. nem fáj amikor pisilsz nincs gond. attól lehet hogy éjszaka nem pisilsz és ezért más a szine nem szalmasárga v. áttetszõ hanem sötétebb. Esetleg igyál egy pár kortyot ha felébredsz éjjel vagy este igyál többet.
A kérdező hozzászólása: Más gond nincs, nem vérzek fájni sem fáj pocim meg semmi, csak még ilyet nem tapasztaltam.
Egyszerûen csak ki vagy száradva!Éjjel biztos sokat mentél pisilni, és reggel még nem ittál eleget.Attól sötétebb, hogy be van sûrûsödve.Igyál sok folyadékot, és újra a régi lesz. Nincs gond!

18+4h ultrahangon a combcsont hossza 26mm. Ez jelenthet valami rosszat?

Legjobb válasz: Szia! ezen az oldalon az FL-hez 28 mm-t írtak a 18.héthez, szerintem ez egyáltalán nem nagy különbség, amúgy sem fejlõdnek egyformák a babák még simán lehet hosszabb! :-) http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=25267&..

Szia! ezen az oldalon az FL-hez 28 mm-t írtak a 18.héthez, szerintem ez egyáltalán nem nagy különbség, amúgy sem fejlõdnek egyformák a babák még simán lehet hosszabb! :-) http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=25267&..
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Én már mindenen aggódom, tudom, nem kellene.
Nézd csak ezt a honlapot: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html Írd be az FL-hez! Ne aggódj!

5 hónapos babámnak egyik szeme hamarabb lecsukódik, mint a másik, amikor pislog. Nincs szinkronban a két szem mozgása. Mitől lehet ez? Jelenthet valami rosszat?

Legjobb válasz: Ezt mindenképp meg kell mutatni orvosnak! Kérj beutalót a gyerekorvostól szemészetre, bár valószínûleg neurológiai eltérés. Az is lehet, hogy teljesen ártalmatlan, de én mindenképp utánajárnék!

Ezt mindenképp meg kell mutatni orvosnak! Kérj beutalót a gyerekorvostól szemészetre, bár valószínûleg neurológiai eltérés. Az is lehet, hogy teljesen ártalmatlan, de én mindenképp utánajárnék!

Mitől lehet átlagosnál több a magzatvíz? Jelenthet valami rosszat?

Legjobb válasz: szia! Ha a doki nem mondott rá semmit , akkor nincs gond.A magzatvíz mennyiségének vizsgálata mindig relatív , lehet hogy pont akkor pisilt bele magzatvízbe. Ha folyamatosan több , akkor érdemes rákérdezni. De egyébként úgy tudom, hogy ott kezdõdik a baj, ha azt állapítják meg, hogy "jóval több"

szia! Ha a doki nem mondott rá semmit , akkor nincs gond.A magzatvíz mennyiségének vizsgálata mindig relatív , lehet hogy pont akkor pisilt bele magzatvízbe. Ha folyamatosan több , akkor érdemes rákérdezni. De egyébként úgy tudom, hogy ott kezdõdik a baj, ha azt állapítják meg, hogy "jóval több"
Akkor szokott több lenni állítólag, ha a cukor magas és nem tartják kordában. Ezt orvostól hallottam. Esetleg neked nem lehet az? Vagy túl vagy már a terheléses vizsgálaton?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elküldtek vércukorvizsgálatra


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!