Találatok a következő kifejezésre: Jelent valamit, a teszten a (7 db)

Miért van az, hogy Erdélyben a tészta süteményt jelent, míg az anyaországban valami egészen mást?

Azt hiszem makarónit, de nem vagyok benne biztos. Mégis honnan alakulhatott ki, hogy nálunk a sütemény megnevezésére használják?

Legjobb válasz: nem mindenhol, ne általánosíts nálunk is jelent a tészta mást is, egyáltalán nem csak a makarónit, ez bõdületes baromság, mindenféle tésztát, és mint olyan, a süteménynek is van tésztája, ha úgy tetszik: piskótája, de pl. múltkor nem jutott eszembe ez a szó (anyaországi vagyok) és egy marosvásárhelyi barátom bökte ki, hogy piskóta, te hülye mondjad már :D

nem mindenhol, ne általánosíts nálunk is jelent a tészta mást is, egyáltalán nem csak a makarónit, ez bõdületes baromság, mindenféle tésztát, és mint olyan, a süteménynek is van tésztája, ha úgy tetszik: piskótája, de pl. múltkor nem jutott eszembe ez a szó (anyaországi vagyok) és egy marosvásárhelyi barátom bökte ki, hogy piskóta, te hülye mondjad már :D
Jó kérdés, jó kérdés... erre én is kíváncsi lennék, bár a választ sajnos nem tudom :)
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem mindenhol:) Csak nem tudok olyan helyet mondani konkrétan ahol nem sütire használják.
Teszta nalunk jelentheti a sutemenyek vagy a kenyer masszajat, amibol gyurjak. Tehat nem maga a sutemeny. Masik jelentese, mint a makaroni, de nem csak a makaroni, hanem pl. dios teszta, makos teszta, turos teszta, utobbinal pl. nalam a cukros a turos teszta, a sos a turos csusza. Magyarorszagon eleve szarazteszta neven vannak ezek, a levesbe valo is. Erdely ismerosom mindezeket laska neven illette.
Szerintem ez egyszerûen csak így lett. Érdekes etimológiai kérdés amúgy. Nálunk a tészta az nemcsak a piskóta, hanem a levestészta, a mákostészta meg a kenyértészta is. Jó, ez a válasz nem válasz. Nekem sokkal érdekesebb, hogy az, ami nálatok majorság, nálunk baromfi. Meg lehet, hogy ez a sütemény, mint szó amolyan pesti dolog lehet. Hogy eredetileg mind tészta volt, csak jöttek a nyelvújítók, és ránéztek. "Ezt sütötték, legyen sütemény!" Ezt most én találtam ki, de lehet, hogy így volt. Meg ugye a különbözõ tájszólások. Például én azt mondom, hogy pöszméte, de azt a egri ismerõsöm már azt sem tudja, hogy mi, de ha azt mondja, egres, akkor tudja.
Poszméte? Sosem hallottamde az egrest igen. Barátnõm mondta, hogy a tócsi van ahol lapcsánka. De ahol én nõttem fel ott ez egyáltalán nem is létezett, mint étel.
Sokáig én se tudtam, mi az a tócsni. Egerben láttam kiírva, hogy árulnak, úgy volt, hogy "tócsni (macok)". Hát mondom, kösz, ezzel se lettem okosabb.

Jelent valamit, ha a teszten a második csík nagyon halvány, szinte alig látszik?

Szerintem korán csináltam és délután, mert azt írta, hogy a nap bármely szakában elvégezhet?.

Legjobb válasz: Szerintem a halvány csik is terhességet jelent. De egy két nap múlva ismételd meg a tesztet és reggel a legjobb. Drukkolok!

Szerintem a halvány csik is terhességet jelent. De egy két nap múlva ismételd meg a tesztet és reggel a legjobb. Drukkolok!
Szia.Gratua.A halvány csík is csík.nyugodtan kérj idöpontot a dokidtól vizsgálatra.
Szia! Én esti vizelettel csináltam mert állítólag az pontosabb.Halványan de pozitív lett. Másnap azért megint csináltam egyet szintén este és az már erõsebb lett. A reggeliben több a HCG hormon, de nappal ugye iszol, pisilsz hígul a vizeleted. Ezért ha este pozitiv akkor biztos baba van. Most 16 hetes vagyok.
Csak azt tudom mondani amit a tobbiek is, gratulalok babas vagy. 10 hetes kismama
SZIA!! UYGANEZ VOLT NÁLAM:) A 2.CSIK HALVÁNY VOLT, MENSI ELÕTT 3NAPPAL CSINÁLTAM:) MEGCSINÁLTAM RÁ 4 NAPRA A 2.-AT ÉS AKKOR ERÕSEBB VOLT!!!!! és mint mondják: a 2.csik ha halvány is de csik!!!!!! hidd el nálam is ugyanez volt:) gratulálok tuti babás vagy:) 5 hetes kismami
jó tanács: igazábol ha segitséget akarsz ebbe a témába, akkor 100%osan itt senki nem tud rajtad segiteni, én megértem azt is ha egy nõ nem megy el orvoshoz mert fél, engem is ugy kellett elrángatni, de akkor már azt az utat ami az orvost megelõzte végig jártam.ha csináltál tesztet, és még nem dobtad ki a betegtájékoztatót, akkor találsz rajta egy telefonszámot, az a szám a teszt gyárnak a magyar képviselete, és ott tudják, hogy annál a bizonyos fajta tesztnél mit jelent a halvány csík.hívd fel õket. segítõkészek nagyon, én csak ezután mentem el a dokihoz. itt mi csak tippelhetünk, és ha azt mondja mondjuk 10 emberbõl 9 hogy tuti terhes vagy, és beleéled magad, elmész a dokihoz aki közli, hogy nincs baba, az hogy fog esni?!szerintem nem jól. telefonálj, és utána menj dokihoz, ha azt mondja a magyar képviselet, hogy negatív a teszt akkor is menj dokihoz, bár ha bátrabb vagy mint én akkor kapásból a dokinál kezdj.
jah...az elõzõhöz még annyit akartam irni hogy nekem is halvány lett és nem voltam terhes.ezért kérdezd meg a gyártó céget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nagyon reménykedem, hogy igazatok lesz. Ma elvileg meg kellet, hogy jöjjön, de eddig nincs vérzés, viszont görcsöl a hasam. Holnap kiderül.
Szia! A terhességi tesztek, a vizeletben levõ hcg hormon jelenlétét mutatják ki.Ha halvány, az is terhességet jelez, csak még olyan fiatal, hogy alacsony a hcg szint.Ami ugye egyébként is a reggeli elsõ vizeletben a legtöbb, ezért érdemes abból tesztelni.Hacsak, nem szedsz valami olyan gyógyszerkészítményt, ami ezt a hormont tartalmazza, akkor mindenképpen terhességet jelez a teszt.
A kérdező hozzászólása: Viszont tünetek vannak...nem értem
Csinálj reggeli 1-bõl más fajtával (ha lehet, 10-essel).

Szerintetek a mellékelt képeken látható halvány második csík jelent valamit? (tegnap délután csináltam a tesztet) Vagy ha ez még negatívnak számít, akkor lehet még pozitív?

http://kepfeltoltes.hu/view/120711/DSC_0014_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Ne haragudj de én nem látok második csíkot....:S

Ne haragudj de én nem látok második csíkot....:S
hát nagyon halvány ezt így nem lehet eldönteni!!de megy a Drukk!!
a teszt állapotábol ugy vélem ez csak száradási csik!!!tuti nem idöben jött ki mert már elég elavult a teszt nem fényes mint ha 5-10percen belül lett volna ne reménykedj azért!
Mondjuk most is tesztelhetsz, de ha negatív az még koránt sem biztos hogy úgy is van.
A második képen látom a csíkot, bár nagyon halványan. Érdemes majd reggeli vizeletbõl egy új tesztet csinálnod, ha nem jön meg addig a vérzésed! Drukkolok! :)
Hát ebbõl még bármi lehet. 2-3 nap múlva tesztelhetsz szerintem. Remélem megírod :) Megy a drukk
Sajnos az elsõ 12 hét kockázatos. Ez a kezdet, itt bízni kell! Kívánom, hogy megszülessen a várva várt kisgyermeked! :) Nekem kettõ van, tudom mekkora izgalom várakozni!
A kérdező hozzászólása: Mivel a lily tesztek elfogytak, vettem ma 2db facellet...nem bírtam ki, úgyhogy kb 10 perce teszteltem, az eredmény magáért beszél, azt hiszem, ez már eléggé egyértelmûnek mondható, pedig késõ délutáni pisibõl van: http://kepfeltoltes.hu/view/120717/DSC_0016_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/120717/DSC_0017_www.kepfeltoltes.. A teszt maga azért ilyen legyalázott, mert azt olvastam több helyen hogy sokszorosítás céljából ketté lehet vágni hosszában, attól ugyanúgy mûködik....ez a rusnyábbik fele, a másik egész tûrhetõen néz ki.
Szívbõl gratulálok kedves Kismama! :)
A kérdező hozzászólása: mármint "boldog vagyok", csak a "vagyok" kimaradt, mert már írni sem tudok örömömben :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Jaj, olyan boldog, majd szét vet a sok pozitív érzés! :)
A kérdező hozzászólása: Úgy örülök, csak egyben félek is, nehogy csalódjak. De reménykedek nagyon, és Nektek is, akik tesztelte, kívánom a legjobbakat, a már pozitívat tesztelõknek pedig hatalmas gratula. :)
Én is megcsináltam, és negatívban is látszik. :) Reméljük a legjobbakat!!!! :)
Az én szellemcsíkom látszott negatívban is... viszont nem volt színe! Szerintem baba lesz :)
A kérdező hozzászólása: negatívban ilyen: http://kepfeltoltes.hu/view/120717/HPIM24782_www.kepfeltolte..
Tedd át a képet negatívba. Ha a negatívon "világít" a csík, akkor tuti ott van. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is nagyon remélem hogy nem csak szellemcsík, bár rózsaszín és minden szögbõl látom simán, de azért nehezen merem elhinni, csapott már be szellemes teszt.
Szerintem is ott van. Szurkolok nagyon!
Gratulálok!!!Boldog baba várást!!azért írj ha voltál orvosnál hogy mit mond de ez tuti baba.
Gratulálok!:-) Látod én mondtam hogy pozi!:-)) Gondmentes és boldog baba várást kívánok!:-)Írd meg majd te is mi volt az elsõ UH-n!Írok majd én is!24.-én megyek!
Köszi a nyugtatást, remélem tényleg minden rendben lesz!:-) Na ha ketten lennének azt hiszem le esne az állam meg a páromnak is!:-D
Figyelj én 4+6 hetesen mentem, annyi voltam pénteken. Azt mondta nagyon kicsi terhesség, 10 nap mulva kell viszsamennem.Nem baj ha neked 8mm-es a petezsákod, az még nem a baba mérete, csak a házikójé:) ) Majd a következõ uh-n már látszani fog a baba is és akkor többet tudsz:) Max ketten vannak benne azért olyan nagy:) ) Ne izgulj emiatt, nem elsz semmi gond.
Jaj de jó!Örülök neki!Még egyszer nagy gratula!Viszont akkor nekem nem tudom miért ilyen nagy már most!:-S Vagyis hogy lehet ha ténylegesen(nem ahogy a doki számolja)max.3 hetes a pici és már 8mm-es a petezsák!?:-S Ez nem baj vajon?
4+6 heteske vagyok és van egy 4mm-es petezsákom:) )) Eddig minden oké, méhen belül van, csak ezért mentem, hogy ott legyen bennt:) )
Gratula!:-) Írd majd meg mit látott kíváncsi vagyok!:-)
Szia! Csak azért kérdeztem, mert nekem juni16.án volt meg és ma megyek dokihoz, ezért érdekelt, hogy látni fog e már valamit:) Én elvileg 4+6 hetes vagyok ma, csak kicsir izgulok hogy mit látok majd:) Csak azért megyek, mert fájdogál a pocim és biztos akarok lenni, hogy jo helyen tapadt-e meg és minden oké:)
Sziasztok!Elvileg(az én számításom szerint)ma vagyok a 25DPO-n vagyis 3hét 4napos terhességem van a doki bácsi viszont az utolsó menzesz elsõ napjától számol vagyis szerinte most kezdtem a 6.hetet(eleve lehetetlen szerintem mert igaz júni.9.-én volt az utolsó menzesz elsõ napja de PÉ-m csak 25-26volt és akkor fogant a baba mert máskor nem voltunk együtt!:-) Nekem a kis képecskét adták ki nem lefotóztam a monitort és nem kértek pénzt pedig SZTK-s rendelés volt!Szerintem mindenhol más sajnos!Én a kis képet amit meg kaptam azt fotóztam le!:-)
A kérdező hozzászólása: Hûha Renike, gratula. Én is úgy tudom olvasottak alapján, hogy ilyenkor még nem szoktak többet látni uh-n szóval nagyonis jó amit nálad láttak. Egyébként uh-kor, engedik hogy lefényképezd a monitort? és telefonnal vagy géppel? Mert tudom hogy legtöbb helyen pénzért nyomtatnak képet vagy pendrivera teszik, de ezzel én úgy vagyok, hogy pénzért nem kell mert undorítónak tartom hogy még ezért is lehúznak. Egy barátnõm meg egyszer úgy mondta hogy ha nyomtatott képet kérsz ott ahova õ jár az 2000, ha pendrivera kéred 1500 de érdekes módon a monitort lefényképezni engedik ingyen is...akkor mi a logika? Nem tudom számít-e, de én nem magánrendelésre fogok menni, mert nálunk az sztk-s rendelésen csuda édes gondos nõdoki van. Vagy sztk-s rendelésen eleve ne számítsak ilyen extrákra mint hazavihetõ uh kép?
Renike! Mondd már meg nekem légyszi hogy mennyi idõs kismama vagy, cska mert én is vasárnap tezsteltem pozit és hezitálok, mikor menjek dokihoz, mikor lát már valamit:) Köszi a válaszodat:)
Szia!Én leszek!:-) Ma voltam dokinál mert ment a hasam és el küldött ma UH-ra ez lett az eredménye:-)https://picasaweb.google.com/111087855405532470148/Picurkank.. Kemény 8mm-es petezsákom van de embriót még nem láttak benne!Viszont a doki bácsi szerint ez teljesen normális mivel még nagyon pici a terhesség!:-)Augusztus 1.-én kell majd újra mennem UH-ra meg a dokihoz!:-)
A kérdező hozzászólása: Kedvesek vagytok, köszönöm hogy velem izgultatok és most velem örültök. Orvoslátogatás után írok, de az még odébb lesz, úgy tervezem hogy csak 7-8 hetesen megyek, mert hamarabb itt nem nagyon néznek meg, plusz akkor már legalább lesz szívhang. Most vagyok kereken 5 hetes ha minden igaz, úgyhogy még 2-3 hét a doki, de írni fogok ha lesz még itt akkor valaki. Boldog, problémamentes babavárást kívánok Nektek is, akinek pedig még nem sikerült, annak mielõbbi pozitív tesztet.
Gratulálok! Tudtam hogy pozi a teszt:) ) Boldog babavárást:)
Ott az a csik, én látom, halk gratula:) Én tegnap tezsteltem 10-es teszttel a 15 dpo-n és olyan halvány lett mint a tiéd:) De a cb, totál pozitiv lett délutániból:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Teszteltem ma is ugyanolyan teszttel, ilyen lett: http://kepfeltoltes.hu/view/120717/HPIM2478_www.kepfeltoltes.. Szerintem kicsit erõsebb talán mint a tegnapi de még ez is halvány...
Ha van halvány csík és szerintem még reménykedhetsz!Ha megnézed az én 11-12DPO-s tesztem azon is csak én láttam szinte!Viszont nekem 10-es tesztjeim vannak ahogy írtam is!Aztán szépen be erõsödött mára!:-) Majd írd meg mi volt hétfõn!Megy a drukk addig is!:-)
Szerintem várj hétfõig.:) Drukkolok, hogy akkor 2 erõs csíkot láss 2mp alatt mint én pár hónapja.:) Ne aggódj, h esetleg most nem sikerült, majd sikerül következõ hónapban.Nekünk is fél év kellett....:) 23hkm
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Megcsináltam a másik tesztet, hááát, ahogy látom ez az igazi kegyetlen negatív fajta :( És ma reggelre a hõm is leesett 36, 7-re, úgyhogy ebben a hónapban már nincs miben reménykedtem, nincs mit várnom a mensin kívül :(:(
Ez igaz!4-5 nap sokat számít!Akkor csináld azzal ami van reggel vagy várj még 1 napot és utána reggel ha ki bírod!:-) Majd írd meg mi volt!Drukkolok!:-)
A kérdező hozzászólása: Hát, a reggeli még megoldható, holnap reggelibõl akarok a másik 20-assal, 10-est sajnos nem lehet kapni itt ahol élek, neten meg már hiába rendelnék, mert mire ideér addigra hétfõ lenne vagy inkább kedd, az még 4-5 nap, addigra meg már a 20-as vagy 25-ös is simán mutatja...
Ja és ha már nagyon kíváncsi vagy érdemes lenne 10-es erõsségû teszttel reggeli elsõbõl tesztelned!;-)
A kérdező hozzászólása: Tyûha, gratulálok Neked, boldog, problémamentes babavárást és szülést kívánok! Egyébként, én a 12. dpo-s teszteden már halványan de mintha látnám a második csíkot is. :) Az azutánikon pedig már egyértelmû. Tényleg hatalmas gratula :)
Szia!Nekem is most derült ki hogy babás vagyok!Én 10-es One Steep teszttel teszteltem!12DPO-n még nekem se látott senki semmit szinte csak én!Ma reggeli a 16 DPO és íme!:-) https://picasaweb.google.com/111087855405532470148/Teszt?aut..
Ha halvány is az a csík, akkor is terhességre utal. Nekem az elsõ terhességemnél nagyon nagyon halvány volt a 2. csík, de ott volt. Tényleg tesztelj egy újat! :)
A kérdező hozzászólása: Kijött a csík idõben, még a 3.-4. perc környékén, vagy talán még annyi sem, csak nem erõsödött hanem ilyen halvány maradt...azért nem fényképeztem le még akkor, mert abban az 5 percben lefoglalt hogy bámuljam erõsödik-e, utána meg hirtelen hisztimben hogy nem lett erõsebb, ráhagytam, hogy "á biztos nem jelent semmit olyan halvány"...aztán még ahogy száradt párszor megnéztem, nyugtáztam hogy a száradással sem változik, nem lett sem erõsebb sem halványabb, így ráhagytam a dolgot, csak aztán csak nem hagyott nyugodni, így ma gondoltam lefényképezem, megnézem mások mit mondanak rá
A kérdező hozzászólása: persze, amint lesz fejlemény, megírom. Ja tüneteket lehagytam...az a tünet, hogy nincsen tünet... Múlt hónapban mensi elõtt kb másfél héttel elkezdtem érezni a hasam olyan mensi szerûen csak sokkal gyengébben, baromi sokat pisiltem, és a mellbimbóim is ultra érzékenyek lettek, aztán mindez erõsödött ahogy jött a mensi.. Most pont az az érdekes, hogy ugyanígy kb másfél hete kezdetüket vették ezek a tünetek, de 3-4 napja el is múltak, teljesen, egyedül a gyakori pisilés maradt talán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok drukkolást, természetesen meg fogom írni a hétfõi eredményt, vagy ha addig megjön, azt is. És próbálok nem keseregni akkor sem ha most nem lesz babóka...akkor majd legközelebb...csakhát olyan rossz mikor az ember próbálkozik a párjával egy hónapon át, aztán a ciklus végén egy havi próbálkozást, várakozást, reményt a kukába dob, és kezdeni kell elõlrõl... pedig ez még csak a második ciklusom fogigátló óta, de már egy örökkévalóságnak tûnik néha :(
Drukkolok én is! 10-es érzékenységû tesztet biztos nem tudsz venni vhol?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem, de abban bízok, hogy nem is kell, elvégre hétfõn már akkor is 14. dpo lesz, ha csak 2.án volt peteérés, ráadásul az már a nemvárt napja, szóval akkor már szerintem mindenféleképpen mutatnia kellene a 25-ösnek is ha van valami, max halványan...persze nem ilyen halványan mint most, csak úgy értve hogy esetleg a tesztcsík nem lesz olyan erõs mint a kontrollcsík, de azért jól látható...
Én a digitális clearblue-ra esküszöm! Nekem a nem várt napján kiirta rögtön hogy pozitiv és 1-2 hete történt a fogantatás.Sajnos kicsit drága, de nekem megérte:) )
Értem!:-) Akkor megy a drukk továbbra is!Majd írj mi volt!:-)
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudok, 10-est csak netrõl tudnék, az meg mire ideér, addigra már úgyis erõsödik a csík 20-as 25-ös teszten is ha van bent valaki... Holnap szerintem megcsinálom a másik Lilyt, már csak azért is hogy azon egyáltalán lesz-e valami, plusz van még egy facelle mûanyag borításúm, de ha kell inkább veszek még másfajtát mert a facellet a borítás miatt egy erõsebb, legalábbis jól látható csíkhoz tartogatom, azon tervezzük megmutatni a szülõknek a jó hírt ha úgy alakul, mivel azt a teljesen zárt kupakos borítás miatt körbe lehet fogdosni nyugodtan :)
Szia!Szerintem pozitív!Gratula!:-) Biztos még csak kevés a HCG a szervezetedben!Ha 10-es-el tesztelnél alighanem már egyértelmû lenne de szerintem még várj pár napot ha nem tudsz szerezni 10-es tesztet!Bár ha nagyon izgulsz tuti elõ kerítenék valahonnan egy 10-es-et!:-))
A kérdező hozzászólása: Teszek fel megint képeket, bár aki próbált már tesztet lefényképezni az tudja, hogy a kép nem olyan mint a valságban, kevésbé látszik rajta a csík, de azért szerintem látszik...és bár a képek alapján nem lehet eldönteni, de ez szerintem rózsaszínes és erõsebb picit mint a multkori...szerintetek? http://kepfeltoltes.hu/view/120716/HPIM2464_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/120716/HPIM2468_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/120716/HPIM2472_www.kepfeltoltes..
Még mindig csak azt tudom írni, hogy a halvány pozitív is pozitív! Nagyon szorítok!!!
A kérdező hozzászólása: Ja és utólag összehasonlítva, amirõl képeket tettem be pár napja, az szellemcsíkos lehetett, ez erõsebb picit azért...meghát ha akkor volt peteérés amikor gondolom, akkor az a teszt 8. dpo környékén készült, akkor pedig csak szellemcsík lehetett... A mostanit meg tényleg nem tudom.. A sok drukkolást pedig köszönöm szépen, remélem nem hiába volt.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Nem tudom mit higyjek. Volt azóta mióta nem írtam 1-2 nega tesztem, szellemcsík minden volt az a szürke ami csak akkor látszik ha úgy éri fény. Ma 14. dpo, nemvárt napja, 20-as lilly teszt, halvány pozi szerintem. Halvány a csík, de erõsebb mint az volt amirõl képet is tettem fel, meg egyértelmûen úgy látom hogy rózsaszín, és minden szögbõl látszik, lámpafénynél, napfénynél, mindenhol... Nem tudom mit higyjek. Azt mondanám halvány pozi, de már nem merek neki hinni.
Kedves kérdezõ teszteltél már?Mi lett az eredmény?
Nekem is vaterás 10-es erõsségû tesztjeim vannak de nekem kifogástalanul mûködik!Nekem a 11-12DPo-n volt über halvány de utána szépen erõsödött már a tegnapi 20DPo-s tesztem már ilyen szép erõs https://picasaweb.google.com/111087855405532470148/Teszt?aut.. szerintem csak kevés még a HCG a szervezetedben azért volt halvány!Fog erõsödni csak napok kérdése!https://picasaweb.google.com/111087855405532470148/Teszt?aut.. én ilyen halványan kezdtem 11DPo-tól!:-)
Nekem is a második hónap volt most sikeres bár nekem méh gyulladás után!Bogyót már rég nem szedek!A kis fiam elõtt szedtem és nekem csak az 5.hónap lett akkor sikeres mert elõtte 6 évig gyógyszereztem és lassan ürült ki a szervezetbõl!Reméljük nálad nem így lesz!:-)
A kérdező hozzászólása: Igen, valóban nem nagyon látszik sajnos...nem vagyok egy nagy fényképész, és a gépem sem a legprofibb, bár hogy ottvan az szerintem kétségtelen, bár elég halványka remény :( 2db-os volt egyébként a teszt, úgyhogy a másik még megvan, de ma reggel még nem merem....nem voltam még pisilni és nem is ittam még ma, nemrég keltem, tartogatom mert nem tudom eldönteni hogy teszteljek vagy várjak 1-2 napot és majd úgy reggelibõl :S

Ilyen a szellemcsík? Minden tesztemen halvány 2. csík van, nem tudom ez mit jelent? Többféle típust próbáltam, mindegyiken megjelenik a 2. , jelent ez valamit?

1napja késik a vérzésem és semmi jele,hogy megjönne.Tudom nagyon rosszul látni a képen,de ott van,nem képzelem be!Segítsetek léci:

Legjobb válasz: ja,és nem reggeli vizeletbõl csináltam,mert nem volt itthon tesztem.köszi

A kérdező hozzászólása: ja, és nem reggeli vizeletbõl csináltam, mert nem volt itthon tesztem.köszi
Ne haragudj, lementettem az asztalra, 500 szoros nagyítás, de én akkor sem látom! Ha jobb képet tudsz csinálni, akkor tedd fel kérlek!
Én egyiken sem látom, de kíváncsi vagyok lesz a következõen az eredmény, majd írj.
A kérdező hozzászólása: megírom! Igazából a kérdésem az volt, hogy a halvány csík mit jelenthet és akinek volt annak lett e baba belõle? Elhiszem, hogy nem látjátok a képek alapján, amit én, de ott van én látom.Plussz fájnak a melleim, a derekam, ami szinten okot adott nekem a gyanakvásra... Akinek esetleg volt hasonló tapasztalata és megosztja velem annak köszönöm!
Nekem borzasztó halvány volt, a párom szinte nem is hitte el, hogy ott van, de az éppen-csík már 23 hetes és itt rugdos a hasamban. :) Az is délutániból volt, a másnap reggeli határozottan látszott.
Egyébként látom, hogy te mit látsz a teszteken. Holnap csinálj újat, az a biztos, vagy akár ma, ha kibírod, hogy kb 3 órán át nem iszol és nem pisilsz.
a halvány pozitív nálam azt jelentette, hogy késõbb volt peteérésem, tehát késõbb fogant meg a baba, azaz késõbb kezdett a hCG hormon termelõdni a szervezetemben és amikor csináltam a tesztet ez a hormonszint még alacsony volt és ezért csak halványan jelentek meg a csíkok, 5 nappal késõbb jóval erõsebbeket teszteltem. De nem szabad minden nap tesztelni, kicsit várj még:) és gratulálok!
Ha akarom látom, ha akarom nem:) )) Élõben biztos más, így képen nem igazán lehet beazonosítani. Mindenképp csinálj újat majd holnap vagy holnapután reggeli vizeletbõl. Erõsödnie kell, ha baba van. Nekem egyébként a nemvártkor negatív lett, utána három napra meg pozitív:)
Én a hcg teszten látom a csíkot! Szerintem babára utal, nekem is nagyon halvány volt anno a tesztem a kisfiamnál. Már 1 éves. Egyébként élõben jobban lehet látni, így képernyõn egyébként is halványabb. De még nem gratulálok, majd holnap, ha csinálsz reggelibõl!
Szia! Meg volt a teszt? Lehet gratulálni? :)
Nos, mi lett?
Hahó! Itt vagy? Mi lett a teszt eredménye?
A kérdező hozzászólása: sziasztok, köszi az érdeklõdést. Megjött másnap, de csak 1napra és nagyon gyengén.(a szokásos 4helyett) Szóval most várok, hogy mi lesz...
Én is mindegyiken látom a csíkot.De nem lehet megállapítani(legalábbis így nem), hogy szürke, vagy nagyon halovány rózsaszín csík e.Ebbõl még minden lehet.
A kérdező hozzászólása: jaj, de jó köszi:) ) végre elhiszem, hogy nem hallucinálok! Amúgy tényleg örülnék, ha baba lenne, de ha nem akkor se omlok össze!
Én mindkettõn látni vélem a második csíkot...
Lehet, hogy vaksi vagyok, de én sajna csak 1 csíkot látok...
Én is csak egy csíkot látok. De nekem pl. 10 nap késés után is csak halvány pozi volt a tesztem. Szerintem várj pár napot és tesztelj de reggel.
Én sem látok semmit.
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy megnéztétek.Sajnos nem tudom jól lefotózni, tükrözõdik vagy homályos. Ez egy másik teszt, de lehet erre is azt mondjátok nem látszik semmi: http://kepfeltoltes.hu/view/120117/DSC_6607_www.kepfeltoltes..
Második vagyok. Igen, sajna ezen sem látni.
Ne haragudj, de én egyiken sem látok semmit!
Én se látok semmit, szerintem holnap csinálj reggeli elsõ vizeletbõl, drukkolok!
talán a 2. mintha lenne de csak akkor látom ha odabujok a képernyõre.holnap reggel csinálj egyet.drukkolok
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek.Ha továbbra sem jön meg csinálok reggelibõl és jobb érzékenységû teszttel. Most kaptam új pozíciót és jó lenne minél elõbb tudnom, nem lehetek e esetleg babás, mert akkor nem fogadom el.Ezért "aggodalmaskodom" itt azon, hogy én mindegyiken láttam a 2.csíkot.
Nem látszik egyiken se semmi, de ha valójában halványan látszodó csík van, akkor baba van a dologba :D Tapasztalatból mondom, nekem is így volt, nagyon halványan de látszodott, és ott volt a babó, mint 2 hét múlva kiderült.
Nem áztak túl a tesztek? A második csík rózsaszín vagy inkább szürke? Elmosódott vagy rendes egyenes, de széles csík? Ha még nem dobtad ki, próbáld felülrõl lefényképezni vaku nélkül egy fehér papírlapon. Akkor sokkal jobban láthatnánk mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, x.epil és romed tesztek.Nem áztak szét 5sec illetve 5 csepp, vigyáztam. Halvány rózsaszín ugyanolyan vastag mint a kontroll csík.Biztosan nem szürke. Megpróbálom majd jobban lefotózni csak most felébredt a kislányom így mellette nem nagyon tudok ilyenekkel foglalkozni:) Egyébként õt is csak 3nap késés után mutatta ki a teszt.Azt hittem most szerencsésebb leszek, de lehet várnom kell még pár napot...
Akkor ebbõl még lehet baba! :) Mikor tesztelsz újra?

Ma csináltam egy terhességi tesztet, ami egyből kidobta a két csíkot. Ez már ad valami reményt, hogy nem vagyok méhen kívüli terhes? Ez jó jelenek számít, vagy nem jelent semmit?

A múlt héten csináltam két tesztet és mind a kett? pozitív lett, de elég halvány volt! A doki azt mondta, lehet hogy méhen kívüli terhesség, mert nem látott semmit!

Legjobb válasz: Ha szeretnél gyereket, akkor jó:-)) A pozitív terhességi teszt annyit jelent, hogy babát vársz. Az ultrahang vizsgálat valószínûleg igazolni fogja, hogy a baba épp ott növekszik, ahol kell neki: a méhedben. No para!

Ha szeretnél gyereket, akkor jó:-)) A pozitív terhességi teszt annyit jelent, hogy babát vársz. Az ultrahang vizsgálat valószínûleg igazolni fogja, hogy a baba épp ott növekszik, ahol kell neki: a méhedben. No para!
Valószínûleg az orvos azért nem látott semmit, mert még nagyon korai terhesség volt. 6. héten már nagy valószínûséggel látni fogja a babát.
A tesz ugyanannyira pozitív méhen kívüli és belüli terhességnél is. Csak az ultrahang, vagy tapintás mondja meg, hogy hová ágyazódott be.
Mivel ezek a tesztek 99%-ban megbízható eredményt adnak ki, szerintem terhes vagy. A múlt heti kettõ esetleg azért lett halványabb, mert még alacsonyabb volt a hcg szinted. De nem értem: a doki nem látott semmit?
A kérdező hozzászólása: szóval olyan mintha nem lenne ott semmi se de mégis
Örülök, hogy kielégítõ volt a válaszom! Azért vegyél még egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen kedves utolsó :)
Szia! Én is ezt a tesztet használtam amikor a párommal a babát szerettünk volna. Nekem is volt ilyen, vettem hát egy másikat amin már látszott halványan a tesztcsík. Bejelentkeztem a dokihoz, de aznap éjjel (2 hét késéssel)megjött. A orvos szerint ezek a tesztek annyira érzékenyek, hogy már sok esetben a megtermékenyülést is jelzik(a hormonszint változás miatt), de a petesejt még be sem ágyazódott és erre nagyon sok esetben nem is kerül sor.
inkább vegyél egy másik tesztet ami nem az amit szoktál. Medilab.
Csinálj még egy tesztet, ha nem egyértelmû.
A kérdező hozzászólása: én tudom...de ezzel most sokra mentem
elõvladéktol is lehetsz terhes. tod, ilyenkor az a teendõ, ha beveszel 1 72 orasat. felelõtlen vagy. és ne gyere a hormonbomba dumaval, mert az abortusz sokkal rosszabb.
A kérdező hozzászólása: valaki segítsen =/
A kérdező hozzászólása: de védekeztünk, csak kilyukadt a gumi, de idõben észrevettük, szóval nem ment el
mi történt? nem védekeztetek?
A kérdező hozzászólása: hát eléggé
A kérdező hozzászólása: szembõl nem is látszik =/
a baba nagy gond lenne? vagy miért kérdezed?
A kérdező hozzászólása: holnap megyek, csak a doki mondta, hogy ma csináljak egyet és holnap vigyek
az a legjobb, ha elmész orvoshoz. ajanlom a http://www. orvostudakozo. hu oldalt.
A kérdező hozzászólása: holnap megyek dokihoz õ majd úgyis megmondja, hogy mi a helyzet

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!