Találatok a következő kifejezésre: Jelenleg regisztrált vagyok, de (3 db)

Jár-e gyed hogy ha 2 éven belül van 180 napom biztosítva, de jelenleg regisztrált álláskereső vagyok és csak gyermekvédelmi támogatást kapok. Így miből számolják ki a gyedet?

Legjobb válasz: Gyed csak akkor jár, ha biztosított vagy, vagyis dolgozol valahol, ahonnét elmész szülni; vagy dolgozol valahol, de táppénzen vagy. Ha az önkörmányzat utal ki segélyt, az után nem jár a gyed, csak a gyes. De ha mondjuk szülés elõtt bejelenteted magad valakivel 2 hónapra, akkor még elmehetsz utánna két hónap betegre, s akkor jár a gyed, de ennek úgy kell kijönnie, hogy a második hónapban mikor betegen vagy szülsz.

Gyed csak akkor jár, ha biztosított vagy, vagyis dolgozol valahol, ahonnét elmész szülni; vagy dolgozol valahol, de táppénzen vagy. Ha az önkörmányzat utal ki segélyt, az után nem jár a gyed, csak a gyes. De ha mondjuk szülés elõtt bejelenteted magad valakivel 2 hónapra, akkor még elmehetsz utánna két hónap betegre, s akkor jár a gyed, de ennek úgy kell kijönnie, hogy a második hónapban mikor betegen vagy szülsz.
A kérdező hozzászólása: Kösz a segítséget, csak akkor ez a két éven belüli 180 nap, ez mire jó ha csak akkor érvényes ha bejelentett munkahelyem van amikor szülök?Akkor minek fizettem két éven keresztül a TB-nek?Minek?Minek?
Sajnos január 01-tõl változott a törvény/hát nem a babák védelmére/, nem elég a 180 biztosított nap, hanem szülésig munkaviszony kell.Ha megvan a 180napod, valahol jelentesd be magad szülésig, s fizeted magad utána TB-t, mondd meg, csak így kapsz TGYS-t, s Gyedet.Sokan kénytelenek így csinálni, a Gyesbõl nem lehet megélni. Én is meghosszabbíttattam magamat, de nekem a fõnököm utolsó pillanatban azt mondta, fizeti utánam a járulékot.Nov.29-re vagyok kiírva, dec.31-ig van munkaviszonyom.Kitartás! Intézd!

Az iránt szeretnék érdeklődni, jelenleg regisztrált álláskereső vagyok de nem kapok már járadékot és a lakhelyemen lévő Munkaügyi Központ felajánl számomra egy pozíciót akkor azt kötelező-e elfogadnom?

Illetve az, hogy ha nem fogadom el és másik városban vállalok munkát akkor kérhetem-e a lakhatási támogatást?

Legjobb válasz: Nem kötelezõ elfogadni, de a Központ mondhatja azt - amennyiben segélyezés ügyben mész a Polgármesteri Hivatalhoz - hogy nem fogadtad el az általuk felajánlott munkát. Lakhatási támogatás ügyben pedig szintén a Polgármesteri Hivatal az illetékes. Ott ahol szeretnéd kérni, oda menj be. Veszíteni semmit nem fogsz azzal, ha beadod a kérelmedet. Azt bárki megteheti. Ha elfogadták úgy jól jártál. Üdv. Sok szerencsét.

Nem kötelezõ elfogadni, de a Központ mondhatja azt - amennyiben segélyezés ügyben mész a Polgármesteri Hivatalhoz - hogy nem fogadtad el az általuk felajánlott munkát. Lakhatási támogatás ügyben pedig szintén a Polgármesteri Hivatal az illetékes. Ott ahol szeretnéd kérni, oda menj be. Veszíteni semmit nem fogsz azzal, ha beadod a kérelmedet. Azt bárki megteheti. Ha elfogadták úgy jól jártál. Üdv. Sok szerencsét.
Amennyiben "megfelelõ" az állás, akkor el kell fogadni. Ha nem fogadod el, szankciósan törölnek a nyilvántartásból. Ha a nyilvántartásból szankciósan törölnek, nem igényelhetsz semmilyen támogatást, és két hónapig nem is tudsz újra regisztrálni.

Jelenleg regisztrált munkanélküli vagyok, de dolgozom havonta 15 napot kiskönyvvel. A nyugdijszámításnál, hogy járok jobban?

Ha így dolgozom tovább, vagy ha bejelentenek 4 órában? A kiskönyvvel ledolgozom id? is beleszámít majd a nyugdíjamba?

Legjobb válasz: üdv, a legjobban akkor jársz, ha egyáltalán nem számítasz nyugdíjra!!! pár éven belül a nyugdíj nem lesz több, mint a mindenkori jövedelmed 30%-a!!!! kérdezz meg pár pénzügyi szakembert (pl. brókernet - ez itt nem a reklám helye, semmi kötõdésem hozzájuk), hogy mivel tudnád biztosítani az anyagi biztonságodat nyugdíjas éveidre. addig is egy érdekes internetes oldal a témában: www.tothandras.hu

üdv, a legjobban akkor jársz, ha egyáltalán nem számítasz nyugdíjra!!! pár éven belül a nyugdíj nem lesz több, mint a mindenkori jövedelmed 30%-a!!!! kérdezz meg pár pénzügyi szakembert (pl. brókernet - ez itt nem a reklám helye, semmi kötõdésem hozzájuk), hogy mivel tudnád biztosítani az anyagi biztonságodat nyugdíjas éveidre. addig is egy érdekes internetes oldal a témában: http://www.tothandras.hu


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!