Találatok a következő kifejezésre: Jelenleg próbaidőmet az új munkahelyemen (2 db)

Jelenleg próbaidőmet töltöm az új munkahelyemen. Kiderült, hogy terhes vagyok, félek, hogy emiatt elküldenek. Ha próbaidő alatt felmondok, akkor azonnal jogosult leszek munkanélküli segélyre vagy ki kell várnom a szokásos időt (azt hiszem 3 hónapot)?

Legjobb válasz: Még annyi lemaradt, hogy mindenképpen a közös megegyezést írd alá a jelenlegi munkahelyeden, utána menj el az orvosodhoz és vedd igénybe a 45 nap passzív táppénzt. Ha ez lejárt, azonnal mehetsz munkanélkülire ami azt hiszem max 270 nap. Üdv (akkor kéne 3 hónapot várnod a munkanélküli segélyre, ha rendkívüli felmondással küldenének el)

Még annyi lemaradt, hogy mindenképpen a közös megegyezést írd alá a jelenlegi munkahelyeden, utána menj el az orvosodhoz és vedd igénybe a 45 nap passzív táppénzt. Ha ez lejárt, azonnal mehetsz munkanélkülire ami azt hiszem max 270 nap. Üdv (akkor kéne 3 hónapot várnod a munkanélküli segélyre, ha rendkívüli felmondással küldenének el)
A munkanélküli segélyre akkor leszel jogosult ha már elõtte is dolgoztál valahol. Ha nem akkor még dolgozz pár hónapot.Ha határozatlan idejû a szerzõdésed elmehetsz táppénzre, ha ki is rúghatnak a táppénz megjár, csak ahhoz hogy majd kapjál tgys-t szülés elõtt el kell menned munkanélkülire.
Ha megtudta a munkáltató, hogy terhes vagy és ezért elküld, nem tudsz mit tenni. Próbaidõ alatt indoklás nélkül elküldhetnek. A munkanélkülinél 2004 július 1-je utáni állapotot vizsgálják, itt kell meglenni a 365 nap munkaviszonyodnak. Üdv
Elõzõ válaszolónak: Próbaidõ alatt nincs rendkívüli felmondás és nincs közös megegyezés sem. Próbaidõ alatt a munkáltató a munkaviszonyodat indok nélkül egyoldalúan megszüntetni.[Nem felmondja.]

Jelenleg új munkahelyem van 2 hónapja az egészségügyben. Májusban jár le a 3 hónap próbaidő. Gyeses helyéről elküldhetnek, ha 2014-re várható vissza?

Van esélyem, hogy véglegesítsenek? Hogy tudjak nyugodt szívvel bébit vállalni, ha nem vagyok véglegesítve? 27éves vagyok, nem futok ki az időből? Hiszen lassan 30 leszek? Mit tegyek, vállaljak így bébit?

Legjobb válasz: egyenlõre várd ki a májust.

egyenlõre várd ki a májust.
Inkább azok szoktak aggódni, akiknek a helyére új ember jön, amíg õk szülési szabadságon vannak. Na meg mire õ visszajön, simán lehet, hogy te mész el szülni, esetleg õt nem oda veszik vissza, vagy te kerülsz egy másik helyre. Ahol elégedettek veled és azzal, ahogy dolgozol, ott általában megpróbálják úgy megoldani, hogy egyiket se kelljen elküldeni. Várd ki a májust, ha jól érzed magad a mostani munkahelyeden. Egyébként meg - bár nem tudom, hogy ez változott vagy változik-e a munka törvénykönyvében -, ha lejárt a próbaidõd, és véglegesítettek, onnantól kezdve bármikor teherbe eshetsz, a munkáltató nem küldhet el téged várandósan.
Igaza van a válaszadóknak. Tavaly én is úgy kerültem a munkahelyemre, hogy valaki helyére, mert elment gyed-re, és ugye 3 hónap múlva nem küldtek el, de annak nem is lenne értelme, hogy 3 havonta új embert keresni. Mikor felvettek nekem mondták, hogy ugye addig, amíg nem jön vissza a kolléganõ, de ha lesz több munka, akkor engem is megtartanak. (gondolom valamit neked is mondtak) Meg 2014. messze van még, addig te is simán lehetsz terhes. Nekem is vagy jövõre jönne vissza vagy azután, de az is lehet, hogy õ vállal 2. gyereket, vagy én megyek gyed-re, attól, hogy õ 2014-ig gyeden van, vállalhatsz gyereket, nem függ össze a kettõ.
Ugyanigy kerültem valakinek a helyére. Nem véglegesítettek, sõt a kismama halva szülte meg a babáját így idõ elõtt vissza is jöt tdolgozni. Tehát még bármi történhet.
A kérdező hozzászólása: Azt én is tudom, hogy véglegesített munkából gyesest nem küldhetnek el. De azt nem tudom, hogy engem mikor fognak véglegesíteni?Az is lehet, hogy csak, akkor, ha valaki nyugdíjba megy és lesz üres státusz?a próbaidõ után lehet csak szerzõdést hosszabbítanak?Nagyon jó az új munkahelyem.mikor mehetek nyugodtan szülni, hogy ne küldjenek el?
Szerintem megvárod a 3 hónap próbaidõt és véglegesítenek, akkor nyugodtan, fõleg ha te is 2 éven belül akarsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!