Találatok a következő kifejezésre: Jelenleg próbaidőmet az (3 db)

Jelenleg próbaidőmet töltöm az új munkahelyemen. Kiderült, hogy terhes vagyok, félek, hogy emiatt elküldenek. Ha próbaidő alatt felmondok, akkor azonnal jogosult leszek munkanélküli segélyre vagy ki kell várnom a szokásos időt (azt hiszem 3 hónapot)?

Legjobb válasz: Még annyi lemaradt, hogy mindenképpen a közös megegyezést írd alá a jelenlegi munkahelyeden, utána menj el az orvosodhoz és vedd igénybe a 45 nap passzív táppénzt. Ha ez lejárt, azonnal mehetsz munkanélkülire ami azt hiszem max 270 nap. Üdv (akkor kéne 3 hónapot várnod a munkanélküli segélyre, ha rendkívüli felmondással küldenének el)

Még annyi lemaradt, hogy mindenképpen a közös megegyezést írd alá a jelenlegi munkahelyeden, utána menj el az orvosodhoz és vedd igénybe a 45 nap passzív táppénzt. Ha ez lejárt, azonnal mehetsz munkanélkülire ami azt hiszem max 270 nap. Üdv (akkor kéne 3 hónapot várnod a munkanélküli segélyre, ha rendkívüli felmondással küldenének el)
A munkanélküli segélyre akkor leszel jogosult ha már elõtte is dolgoztál valahol. Ha nem akkor még dolgozz pár hónapot.Ha határozatlan idejû a szerzõdésed elmehetsz táppénzre, ha ki is rúghatnak a táppénz megjár, csak ahhoz hogy majd kapjál tgys-t szülés elõtt el kell menned munkanélkülire.
Ha megtudta a munkáltató, hogy terhes vagy és ezért elküld, nem tudsz mit tenni. Próbaidõ alatt indoklás nélkül elküldhetnek. A munkanélkülinél 2004 július 1-je utáni állapotot vizsgálják, itt kell meglenni a 365 nap munkaviszonyodnak. Üdv
Elõzõ válaszolónak: Próbaidõ alatt nincs rendkívüli felmondás és nincs közös megegyezés sem. Próbaidõ alatt a munkáltató a munkaviszonyodat indok nélkül egyoldalúan megszüntetni.[Nem felmondja.]

Kérdésem jogi természetü. Lányom várandósan vállalt munkát, ikerterhességgel túl van a negyedik hónapon. Jelenleg még próbaidőn van. Ha már nem birja a munkát, kiirhatja e az orvosa, mire jogosult?

Legjobb válasz: Az orvos kiírhatja, de a munkáltató a próbaidõn belül, indoklás nélkül, azonnali hatállyal kirúghatja, és semmit sem fog számítani, hogy állapotos. Az, hogy mire jogosult szülés után nagyban függ attól, hogy mennyi biztosított ideje van az elmúlt 2 évben. TGYÁS csak akkor jár, ha a szülés napján is állományban van.

Az orvos kiírhatja, de a munkáltató a próbaidõn belül, indoklás nélkül, azonnali hatállyal kirúghatja, és semmit sem fog számítani, hogy állapotos. Az, hogy mire jogosult szülés után nagyban függ attól, hogy mennyi biztosított ideje van az elmúlt 2 évben. TGYÁS csak akkor jár, ha a szülés napján is állományban van.
Próbaidõ alatt nem jár védettség sajnos. Fontos lenne tudni, hogy korábban volt e munkája és mennyi ideig.
kiírhatja a doki, de bármikor elküldheti a munkáltató, mert próbaidõ alatt nem számít, hogy várandós, még indokolni sem kell az elbocsátás okát. Nem védett a terhessége miatt, ha erre gondolsz, mert próbaidõ alatt nincs védettség semmi miatt. Természetesen táppénzt fog kapni, annyi hónapig, amíg dolgozott. Ha elõtte nem volt munkaviszonya, akkor szülés után kapjam majd az alapvetõ ellátást (családi pótlék, gyes, egyszeri anyasági támogatás, ha 4x bepecsételt a kis könyvébe a nõgyógyász, tehát igazoltan megjelent legalább 4x terhesgondozáson)
Szerintem próbálja meg kihúzni a próbaidõ végét, utána 1 nappal írassa ki magát. Persze csak ha nem veszélyezteti magát és a babát.
Amit tudsz az nem elég mert bizonyítani is kell. Inkább nem érte meg nekik.
Utolsó: Nagyon sok helyen kerülik a munkaügyi bíróságot. Én egy külföldi tulajdonú óriási konszern mo-i leányvállalatánál dolgozom (itt kb 300 fõ), nem kis cég, de 100%-ig biztos vagyok abban, hogy lenyelnék, nem perelnének. Dolgoztam kisebb cégnél 20-30 fõs magyar Rt, annál is biztos vagyok, hogy nem pereltek volna, túl sokat tudtak az ott dolgozók a cégrõl, amivel árthattak volna neki.
Így is úgyis kirúghatják ha igazán akarják, mert fõnök elõtt eltitkolta a terhességet véglegesítés elõtt, így ha másnap elmenne táppénze akkor a fõnök indulhat a bíróságra és meg is nyeri.
# 7/7 Szóval te nem rúgnád ki... jótékonyságból szoktál alkalmazni embereket. Persze.
# 4/6 Aztán még csodálkoztok miért vannak a nõk hátrányba. Kerekséget elvárom akkor minimum, hogy én is az vagyok.
Probaido alatt nincs felmondasi vedelem. Az orvos kiirhatja, de azt tudni kell, hogy ha felmondanak neki, a tappenze is megszunik rogton. Negyedik honap egy ikerterhessegnel mar latszik.... Tudjak a munkahelyen?
Próba idõ alatt lettem terhes elmentem táppénzre, de így is kirugtak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infokat! Lányom idén érettségizett, tehát nappali tagozatos középiskolás volt. Érettségi után rövidesen várandós lett. Egy hónapot dolgozott, majd felmondott-próbaidõn- mivel nem birta azt a munkát. Majd ismét dolgozni kezdett, itt tudják, h várandós.

Jelenleg új munkahelyem van 2 hónapja az egészségügyben. Májusban jár le a 3 hónap próbaidő. Gyeses helyéről elküldhetnek, ha 2014-re várható vissza?

Van esélyem, hogy véglegesítsenek? Hogy tudjak nyugodt szívvel bébit vállalni, ha nem vagyok véglegesítve? 27éves vagyok, nem futok ki az időből? Hiszen lassan 30 leszek? Mit tegyek, vállaljak így bébit?

Legjobb válasz: egyenlõre várd ki a májust.

egyenlõre várd ki a májust.
Inkább azok szoktak aggódni, akiknek a helyére új ember jön, amíg õk szülési szabadságon vannak. Na meg mire õ visszajön, simán lehet, hogy te mész el szülni, esetleg õt nem oda veszik vissza, vagy te kerülsz egy másik helyre. Ahol elégedettek veled és azzal, ahogy dolgozol, ott általában megpróbálják úgy megoldani, hogy egyiket se kelljen elküldeni. Várd ki a májust, ha jól érzed magad a mostani munkahelyeden. Egyébként meg - bár nem tudom, hogy ez változott vagy változik-e a munka törvénykönyvében -, ha lejárt a próbaidõd, és véglegesítettek, onnantól kezdve bármikor teherbe eshetsz, a munkáltató nem küldhet el téged várandósan.
Igaza van a válaszadóknak. Tavaly én is úgy kerültem a munkahelyemre, hogy valaki helyére, mert elment gyed-re, és ugye 3 hónap múlva nem küldtek el, de annak nem is lenne értelme, hogy 3 havonta új embert keresni. Mikor felvettek nekem mondták, hogy ugye addig, amíg nem jön vissza a kolléganõ, de ha lesz több munka, akkor engem is megtartanak. (gondolom valamit neked is mondtak) Meg 2014. messze van még, addig te is simán lehetsz terhes. Nekem is vagy jövõre jönne vissza vagy azután, de az is lehet, hogy õ vállal 2. gyereket, vagy én megyek gyed-re, attól, hogy õ 2014-ig gyeden van, vállalhatsz gyereket, nem függ össze a kettõ.
Ugyanigy kerültem valakinek a helyére. Nem véglegesítettek, sõt a kismama halva szülte meg a babáját így idõ elõtt vissza is jöt tdolgozni. Tehát még bármi történhet.
A kérdező hozzászólása: Azt én is tudom, hogy véglegesített munkából gyesest nem küldhetnek el. De azt nem tudom, hogy engem mikor fognak véglegesíteni?Az is lehet, hogy csak, akkor, ha valaki nyugdíjba megy és lesz üres státusz?a próbaidõ után lehet csak szerzõdést hosszabbítanak?Nagyon jó az új munkahelyem.mikor mehetek nyugodtan szülni, hogy ne küldjenek el?
Szerintem megvárod a 3 hónap próbaidõt és véglegesítenek, akkor nyugodtan, fõleg ha te is 2 éven belül akarsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!