Találatok a következő kifejezésre: Jelenleg munkanélküli és egy (4 db)

Jelenleg munkanélküli vagyok és egy saját vállalkozás van tervbe. A konkrét üzleti tervem és annyi pénzem van, hogy elinduljak. Ahhoz, hogy biztosan álljak a lábamon igénybe szeretném venni a mikrohitelt. Hova fordulhatok? Igénybe vehetem?

Legjobb válasz: Szia!Úgy tudom,h semmiféle hitelt nem kaphatsz,ha munkanélküli vagy.Ellenben,ha regisztrált álláskeresõ vagy,akkor a kerületileg hozzád tartozó Munkaügyi Központnál van olyan lehetõség,miszerint egy pályázat benyújtásával,a most éppen indítani akart vállalkozásodhoz kaphatsz támogatást.(Mindenesetre érdeklõdj utána,de hangsúlyozom,h feltétele,h regisztrált álláskeresõ legyél)Remélem segítettem. Üdv:Bia

Szia!Úgy tudom, h semmiféle hitelt nem kaphatsz, ha munkanélküli vagy.Ellenben, ha regisztrált álláskeresõ vagy, akkor a kerületileg hozzád tartozó Munkaügyi Központnál van olyan lehetõség, miszerint egy pályázat benyújtásával, a most éppen indítani akart vállalkozásodhoz kaphatsz támogatást.(Mindenesetre érdeklõdj utána, de hangsúlyozom, h feltétele, h regisztrált álláskeresõ legyél)Remélem segítettem. Üdv:Bia
Szia.Én is hasonlóan állok, mint te, ruházati boltot szeretnék nyitni.Munkanélküli vagyok és a munkaügyisek mondták, hogy talán minden év elején, márciusig lehet igényelni tõlük hitelt, talán 2 milliót, amit kamatmentesen adnak meghatározott fizetési idõn belül kell törleszteni.Ehhez egy kiírt egy-két hetes továbbképzésen kell átesni, ahol elmondják miként használhatjuk fel a hitelt.Nagyjából ennyit tudok.Sok sikert és kitartást!

A férjem jelenleg munkanélküli, egy keresetből élünk és naponta hangoztatja, hogy megalázom azzal, hogy nem veszek neki cigarettát. Ez teljesen normális hozzáállás?

Nagyjából fél éve megsz?nt a munkahelye. Végkielégítést kapott, de abból és az álláskeresésib?l fizetjük a lakáshitelének utolsó néhány hónapját. Az én fizetésemb?l fizetünk minden mást és nem jut arra, hogy napi 1,5-2 doboz cigit is vegyek neki. Erre ? minden nap elmondja, hogy én ?t ezzel mennyire megalázom. Értem én, hogy hiányzik neki, de képes lenne inkább a számlákkal elmaradni, csak azért, hogy füstölni tudjon. Ez számomra felfoghatatlan.

Legjobb válasz: Mióta nem szívja? 1-2 hét után könnyebb ha nem gyújt rá. Amúgy ha nincs rá keret, vegyél egy dobozzal 2-3 napra. Ossza be, több mint a semmi. Nem óránként, hanem 3-4 óránként szív egyet. Megoldható lenne ha van némi akaratereje és delátása a helyzetet illetõen!

Mióta nem szívja? 1-2 hét után könnyebb ha nem gyújt rá. Amúgy ha nincs rá keret, vegyél egy dobozzal 2-3 napra. Ossza be, több mint a semmi. Nem óránként, hanem 3-4 óránként szív egyet. Megoldható lenne ha van némi akaratereje és delátása a helyzetet illetõen!
Tegyél elé egy kockás papírt, és számoltasd ki vele, hogy napi két doboz cigit hogyan tudnátok kigazdálkodni. Ha kijön neki, akkor vegyél. Vagy magától rájön, hogy nincs mibõl. Mit dolgozott egyébként?
Mióta nem dohányzik így, hogy nincs rá keret? Nem akar számlát befizetni? Inkább kapcsoljanak ki közmûvet...?
a dohányzás függõség, szenvedélybetegség, ugyanaz mint a drog(talán kevésbé káros)
Szerintem a legokosabb lenne, ha TÉNYLEG megaláznád, és elmondanád neki, hogy milyen semmi ember, ha eltarttatja magát mással, ahelyett, hogy dolgozna és emellett még annyi eszesincs, hogy felfogja, ha elmaradtok a számlákkal, akkor az utcára kerültök. Elmondhatod neki azt is, hogy nagyon szánalmas az a valaki, aki nem képes lemondani a cigiröl, hanem inkább vállalná, hogy a családja hajléktalan lesz, mert még ennyi önfegyelme sincs!!! Mellesleg számomra AZ a felfoghatatlan, hogy TE ezzel az emberrel akarod leélni az életed további részét!! Most megmutatta, hogy soha nem számithatsz rá, neki csak a saját kényelme a fontos, ha netán TE kerülsz bajba, akkor úgy ott hagy, hogy csak nézhetsz.
Off: na, én pont ezért a büdös életben nem kezdek dohányossal, mert ugyanezt tapasztaltam. A cigi MINDENEK elõtt. On: Pedig most lenne jó alkalom, hogy leszokjon, vagy takarodjon dolgozni, hogy fedezni tudja. Hosszútávon azonban tényleg jobb belátásra kellene bírni, bár erre nem tudok tippet adni, hogy hogyan. Az, hogy inkább számlát ne fizessetek be, csak hogy neki legyen mit szívnia...No comment. Nem tudom, hogy egy ilyen emberrel egyáltalán lehet-e valamit kezdeni, ha õ maga se akar leszokni. Nem kell neki adni. Ha veszekszik, el kell engedni a füle mellett. Alázd meg, hátha az hat a lelkére, hogy mennyire szánalmas, hogy cigit kunyerál stb.
Hat azért azt mindenki tudja, hogy a cigi függõséget okoz, akárcsak a kábítószer, koffein, stb. Csak azért, mert nincs rá pénz, nem fog leszokni, hanem megkeresi a módját, hogy hozza jusson.
Nem vagyok dohányos, de annyiban megértem a férjed, hogy nála ez egy függõség, amit nem lehet csak úgy elvenni az anyagiak miatt. Õ most egyébként is unatkozik, esetleg ideges is a munkanélküliség miatt, és ugye tudjuk, hogy a dohányosok ilyenkor még többet szívnak.Erre õ most nem kap. Tényleg számoljátok át együtt, hogy mire megy el a pénz, hogy õ is lássa pontosan. És remélem mielõbb talál munkát :)
#34, mindenki maga dönti el, hogy számára mi az úgymond "normális" és mi az úgymond "nem normális", elég széles (mondjuk a törvények szabta) határok között. Számomra pl. szigorúan elvi kérdés, hogy mindenben legalább annyi szabadságom legyen, mint az úgymond "puha diktatúra" idején volt, számomra ez a normális. Tehát pl. abszolút nem tartom normálisnak sem az ilyen fokú létbizonytalanságot, sem az "öngondoskodás és egyéni felelõsség" mantrát, sem a dohányosokkal és a társadalom egyéb rétegeivel (mikor éppen kivel) szembeni boszorkányüldözéseket, sem a társadalmi feszkók kapcsán történõ bûnbak-képzést és a társadalmi feszültségek ilyen módon való családba terelését, és sorolhatnám napestig. Értem én aggyal, hogy miért nyomatja az EU teljes gõzzel az antinikotinista mantrát, de csókolom, nekem abban se közöm, se felelõsségem, hogy ezek az országok évtizedekig olyan gazdaságpolitikát folytattak, ami tönkretette a demográfiát, ezért létkérdéssé vált a munkaképes kor kitolása. Csak hát azt is látni kellene, hogy ez ami most megy, az hosszabb távon csak tovább ront...
10:13-as " "mi jobb ha az elmaradt számlák miatt kikapcsolják az áramot vagy ha a pasi megelégszik napi 1-2 szállal" - na ez az, amit mindenkinek magának kell eldöntenie.." Ebben ELVILEG igazad van, csak itt az a probléma, hogy ha a kérdezö FÉRJE eldönti, hogy NEKI a cigi a fontosabb, akkor a KÉRDEZÖ fizeti ki neki és a KÉRDEZÖNEK SEM lesz mit ennie... Addig, amig a férj is keres annyit, hogy a család megélhetését ne veszélyeztesse a cigizéssel, addig van dnötési joga, attól kezdve, hogy MÁS életéért is FELELÖS, már nem, nem ö áll az elsö helyen!!!!!
34-es vagyok. Alapból semmi közöm nem lenne hozzá, hogy mennyit szív el anyósom, de mi fizetjük nekik a számlák nagy részét, hogy ne maradjanak el ismét. Persze hogy egy idõ után az ember besokall az ilyen felfogástól. Ugye az már mellékes, hogy egész nap nagyon csúnyán köhög. S én tudom milyen nehéz leszokni, én is cigiztem, de pont, hogy anyagi okok miatt tettem le. Keresztapukám 40 évig szívott el napi 2 dobozzal, ma már egy szálat sem.
""mi jobb ha az elmaradt számlák miatt kikapcsolják az áramot vagy ha a pasi megelégszik napi 1-2 szállal" - na ez az, amit mindenkinek magának kell eldöntenie..." Kedves Válaszadó!Anyósom is ugyanígy gondolja.Napi 2 dobozt cigit szív el. Tavaly több százezer Ft tartozást fizettünk ki nekik, mert rezsire nem futotta, de napi 2 doboz cigire igen. Ha nem segítettünk volna, akkor ma utcán lennének. Azt hittük változni fog, de most is elszívja az adagját, nem vesz magának egy nadrágot sem, mert nincs rá pénze, ahogy semmire sincs, csak a napi 2 doboz cigire. Azt mondta õ nem is fog leszokni, inkább megy az utcára. Szerinted ez normális felfogás?
Ja, értem. Tehát valakinek a cigi fontosabb, mint a fûtés. Ez tiszta sor. Akkor cigizzen és fagyjon meg, ez igazából mindegy is, csak ezzel az a baj, h a másikat is arra kényszeríti, hogy õ is fázzon.
#31 - a kompromisszumig nyilván egyetértek, de szerintem ezt nem kell külön hangsúlyozni, mert egy párkapcsolatban a döntések magától értetõdõen kompromisszumos döntések, legalábbis normáliséknál... Azzal nem értek egyet, hogy aztán az utolsó mondatoddal mindjárt behozod a kérdésbe a saját értékrended is, mert pont ez szokott a kompromisszumok legfõbb akadálya lenni.
Azért még Kérdezõ, egy érdekelne, csak a tisztán látás kedvéért: "Végkielégítést kapott, de abból és az álláskeresésibõl fizetjük a lakáshitelének utolsó néhány hónapját." - itt most miféle "lakáshitelÉNEK"??? Van egy külön lakása, vagy az általad is lakott közös lakásotok hitele, ami mellesleg pechére az õ nevén van???
9:21-es Mert az nem szükségleted, hogy legyen kaja, meleg, víz, áram a lakásban? Nézhetjük ezt úgy is, h az mindkettejüknek szükséglete, míg a cigaretta meg csak az egyikõjüké. Amíg Te ragaszkodsz a saját szükségletedhez (jelen esetben a cigi), addig mondjuk a párodnak meg másról kell lemondania. Szal itt csak a kompromisszum segíthet. És jelen esetben mondjuk a fûtés igenis fontosabb, már csak azért is, mert a cigaretta káros.
37-es! Én is dohányos voltam, sõt nem rég szoktam le anyagi okok miatt. Szóval én nem bántom a dohányosokat, ugyanúgy kimegyek a munkahelyen is hozzájuk a dohányzóba. Itt a gond azzal van, amikor valaki nem látja be, hogy nincs annyi pénze, hogy ezt a luxust megengedje magának, mert nem futja rá. S emiatt másoknak okoz kellemetlenséget. Tegye, cigizzen, ha keress annyit, hogy el tudja mellette magát látni minden téren.Kaja, ruha, rezsi. Ne másokat húzzon le már. Már dohányzó koromban is utáltam azokat az embereket, akik siránkoztak, hogy nincs pénzük egy ruhára, de a cigi folyamatosan ott lógott a kezébe. Ha valakinek nem tetszik, változtasson rajta. Vagy ha cigire költ havonta több tízezret, hadd ne kelljen már sajnálni!
#36, az utolsó mondatodban vázolt problémán nem olyan nehéz segíteni, úgy hívják, hogy válóper... Kérdezõ férje esetében ez nem lehet túl bonyolult, mert ha neki volt lakásHITELE, akkor nyilván lakása is neki van belõle:)
#38 - nem sajnálni kell - azt egy percig se - elég békén hagyni, és nem még csesztetni, meg vele szemben tenni elvárásokat...
A #47 a #45-re ment... #48, ami a panaszkodást illeti, abban igazad lehet.
Utolsó, tökéletesen igazad van, ha Kérdezõ ezt tenné, a ma cigarettára költött pénzbõl valószínû, hogy kijönne a férje igénye, és élhetnének boldogan...
ma 18:48 Nem érted az egészet, s most kifogásokat találni arra, hogy miért ne kössenek bele az emberek abba, ha cigizel.Jogod van hozzá, ehhez semmi közöm. Csak mint mondtam, én ki nem állom az olyan embereket, akik panaszkodnak, hogy nincs pénzük egy nadrágra se, de havi 45 ezret a cigire költenek. Költse, de akkor ne hallgassam már minden nap, hogy neki milyen car, mert semmire nincs pénze! Mondja azt, hoogy lenne rá pénzem, de cigire költöm inkább!Nem tisztább lenne?
hogy a kecske meg a káposzta is jól járjon, azt javaslom, h vegyél neki dohányt, cigitöltõt, cigihüvelyt, úgyis otthon mereszti, lesz ideje cigit csinálni. nekem a havi adagom kijön 5000bõl mindennel együtt, pedig elég sokat bagózok. másra is elcseszném ezt a pénzt, most épp erre költöm. ha gyereket szeretnék, úgyis leszokom majd róla, már 1000 féle módszer van rá. a dobozos cigire ellenben annyira sajnálom a pénzt, h ha elfogy a magamnál tartott elkészített mennyiség, akkor inkább megvárom míg hazaérjek, de külön pénzt nem adok érte, az egyszer fix.
Mondom, ha feltételekhez köti valaki a "segítségét", az már nem segítség. Ha akar segíteni segítsen, ha nem akar, ne segítsen. Különben ugye faramuci helyzetek alakulnak ki, mondjuk valaki ilyen módon "segít" nekem, én meg a legfõbb ellenségemnek fogom tartani az illetõt, lévén olyasmi fele nyom, amit a hátamra se kívánok, és amitõl tudom, hogy rosszabb lesz nekem...
66%-os jól mondja. Tényleg nem kezeli felnõtt módjára a kérdezõ a férjét, ergo nem is fog úgy viselkedni, tehát a cigi fontosabb lesz neki, mint a csekkek befizetése. Abban már nem biztos, hogy iagaza van, hogy a segítség mellé ne kössünk feltételeket. De kössünk. Ha az anyós a mai napig cigizik, a számlákat meg fizetõ a lánya és a férje, akkor minek tegye le a cigit?
Kedves elõzõ, tudod, nekem errõl az a véleményem, hogy aki a "segítség" mellé feltételeket akar szabni, az inkább ne "segítsen", ez ugyanis nem segítség, hanem az illetõ szabadságának, szabad döntési jogának megvásárlására tett kísérlet. Másfelõl, ha nem errõl van szó, csak neked kifejezett szándékod valamiért a csekkjeik kifizetése pont, akkor megteheted nyugodtan, hogy elkéred a csekket, és befizeted... és a kecske is jól lakott, a káposzta is megmarad...
40!Jaja, ez így mind szép és jó. Csak amikor azt hallom, hogy erre nincs pénz, arra nincs pénz, jaj, hogy én egy nadrágot nem tudok venni magamra, fodrászhoz nem tudok elmenni stb....s naponta a 2 cigit meg megveszi. S tudod, amíg mi segítünk nekik, hogy ne az utcán éljenek, addig van közünk hozzá.Szerinted milyen érzés volt a félretett pénzüket azért feláldozni, mert õk inkább elcigizték a csekkek befizetése helyett?
"mi jobb ha az elmaradt számlák miatt kikapcsolják az áramot vagy ha a pasi megelégszik napi 1-2 szállal" - na ez az, amit mindenkinek magának kell eldöntenie...
Kérdezõ! Itt a férjed hozzáállásával van baj, nem a tiéddel. Helyedben én soha egy dobozzal se vennék neki. Nálunk Apám nagy dohányos volt, többször leszokott és vissza. De ha le akart szokni azt mondta, holnaptól nem és kész (elõtte napi 2 csomag) és 2 évre leállt. Most 3 éve bírja, azt mondja már nem is fog visszaszokni. Ha nálunk olyan lett volna, hogy nincs rá pénz inkább a falat kaparja minthogy Anyámtól kunyerált volna pénzt rá... Így kéne hozzáállni a függõségekhez. Persze ha nem is akarok tenni érte mert letojom akkor jön ez a fajta felelõtlenség...
Gratulálok, 13. De nyilván akaratero is volt hozza es az nem mindenkinek van.
A kommenteket nem olvastam végig, azért írok, mert nálunk is hasonló a probléma. Mármint párom az elmúlt fél évben hol dolgozott, hol nem, most meg elég keveset keres, ebbõl tartozást fizet, ill. gyerektartást, szal a közösbe szinte nem is ad bele. Én veszem a kaját és fizetem a csekkeket. Eleinte minden reggel adtam neki pénzt, amibõl õ elsõsorban cigit vett. Most már eljutottunk odáig, hogy vagy cigit veszünk neki, vagy kenyeret. Szerencsére õ megértette. Sajnálatos ez a helyzet, mert tudom, h zavarja, h nincs pénz, ami még inkább nehezíti a cigirõl való leszokást, de nem tehetek mást. Meg valahol mégis pozitív, mert legalább leszokik. Az a baj, ha saját maga nem fogja ezt fel, és nem képes a pozitív oldalát látni a dolognak (ezek szerint nem is akar leszokni), akkor a fejed tetejére is állhatsz. Sajnálom, hogy tanácsot nem tudok adni.
Én alapból azt sem értem hogy az emberek miért cigiznek (sohasem cigiztem). És fõleg azért mert egy havi fizetésnek a elég nagy része rá mehet és még a saját egészségét is másét is szennyezi De számoljunk: kb 1000 ft megy el egy napra ezt megszorozva 30-cal az 30000 ft kidobott pénz havonta. NA EZÉRT NEM ÉRTEM HOGY MIÉRT CIGIZNEK AZ EMBEREK, fõleg akkor ha a cigi fontosabb a csekknél
"Megalázni????? Még jobban??" IGEN!!! Mert nem képes elmenni dolgozni (a kérdezö szerint lenne lehetösége, csak nincs kedve, mert kényelmesebb neki, ha a felesége eltartja). Az ilyen ember "NEM az élete párja" a kérdezönek, hanem egy élösködö!!!!
Én megmondanám neki, hogy vagy el megy dolgozni és megveszi magának a saját fizetésébõl vagy leszokik legalábbis én nem vennék neki soha. Még azt is mondanám, hogy [email protected] hogy függõ ezért nem fogják elvinni a fejem fölül a házat. Ez hatalmas pofátlanság eltartod és még ez is te dolgozol õ meg csak fekszik otthon a kanapén? Gondolom nem az internetet akarná feladni a cigijéért (vagy a tv-t)
"Hat azért azt mindenki tudja, hogy a cigi függõséget okoz, akárcsak a kábítószer, koffein, stb. Csak azért, mert nincs rá pénz, nem fog leszokni, hanem megkeresi a módját, hogy hozza jusson." Az elözö vagyok: napo három dobozról leszoktam egyik napról a másikra, mert nem volt rá pénz. De itt NEM CSAK a cigiröl van szó, hanem az egész hozzáállásáról, hogy szerinte inkább ne fizessék ki a számlákat, csak NEKI legyen cigije, és NEM keres munkát, mert lusta ehhez. Mellesleg mi az, hogy "megkeresi a módját, hogy hozzájusson" - ha nincs, akkor betör vagy mire gondolsz?
Megalázni????? Még jobban?? Úgy is kell vaze, életed párját döngöld csak a földbe, hátha még szarabbul fogja magár érezni.... emberek vagytok ti??? És ennek most semmi köze a cigihez!
A kérdező hozzászólása: Szerintem találna munkát, ha keresne, mert már a barátai is felajánlották, hogy segítenek neki, de most még ezt a kis kellemetlenséget leszámítva is túl kényelmes neki az itthoni pihenés. Néhány szál cigije minden napra akad, mert ha jut rá, veszek 1-2 dobozzal, kér a barátaitól, szüleitõl. Az meg sem fordult még a fejében, hogy le kéne tennie.
Tapasztalataim szerint ez a cigifüggõség éppen csak addig létezik, amíg valaki mindenáron cigizni akar és elbújhat emögé. Az anyósom is szinte gyerekkorától kezdve láncdohányos volt. Remegett a cigiért minden alkalommal, ha nem szívhatott, hisztériázott. Aztán valami gégebetegséget (vagy mit) diagnosztizáltak nála, és megmondták neki hogy ha tovább füstöl, megnémul teljesen. Érdekes mód 2 nap alatt teljesen letette a cigit, kb. 1 hétig volt kicsit idegesebb és ennyi. Párom dettó, egyik napról a másikra már nem cigizett nehogy úgy járjon mint az anyja. Én is csak azt tudom tanácsolni neked, számoltasd ki vele hogy nem jut a bagóra pénz. Esetleg még azt is megpedzegetheted, hogy ebbõl a pénzbõl milyen más dolgokra futja ami neki jó lenne. Hátha.
Megkeresi a módját - keregetessel kezdi, elõszöraz ismeretségi körében, akikrõl tudja, hogy dohányoznak. Aztán a családjától, rokonaitol ker pénzt erre arra, végül - ha annyira erõsen fuggo- akar lopják is, pl asszony pénztárcájabol....
42-esnek mi jobb ha az elmaradt számlák miatt kikapcsolják az áramot vagy ha a pasi megelégszik napi 1-2 szállal nincs ebben semmi megalázó, nem dolgozik és nem azért mert nem tudna, lustaságból nem dolgozik !!!! aki meg lusta az nem várjon el extrákat elégedjen meg az alapdolgokkal úgy mint étel áram víz meleg
hmm mi sem vagyunk jó helyzetben és a párom dohányzik mikor összejöttünk akkor napi 2 dobozzal is lement most együtt élünk lement napi 5-6 szálra és csavarja a cigit :-) az eredeti 30-35000 képest most már csak 3-4000 max a havi cigiadagja éÉS végre jut másra is pl a pc-jére új cipõre a gyerekeknek minden másra stb... szal vegyél neki dohányt és csavarót és csinálja magának mond meg neki h 1 nagycsomag dohányt kap ennyire futja ossza be a másik az h kapna egy idõpontot h ha addig nem talál melót akkor onnantól nincs cigi mert nem futja rá nálunk ha úgy volt h cigi vagy kenyér akkor a párom elment és inkább kenyeret vett és kibírta azt a pár napot fizuig
Én 10 évig cigiztem, most 1 hete szoktam le róla. Pont a pénz miatt. Dolgozom én is, és a párom is, de már sajnáltam rá a pénzt, amikor tudtam, hogy mennyi minden másra lehetne azt költeni. Kérdezõ! Nagyon gáz, ahogy a férjed hozzááll. Ha igazán törõdõ férj lenne, akkor felfogná, hogy a mai világban elég elmaradni egy csekkel, már csesztetnek folyamatosan. Nekem is van a családomban ilyen felfogású ember, s õ azt mondja, hogy neki ez a szórakozása. Igen, havi 40-50 ezer FT szerintem elég luxus, pláne, ha valaki nem dolgozik, nem keres jól, vagy más kárára teszi ezt!
#24 - persze, egy ilyen szituból lehet levonni következtetéseket a jövõre nézve - mindkét oldalról. A tanulság meg annyi, hogy érdemes hasonló értékrendû párt választani, és teljesen hibás az a sok férfi (és valszeg nõ is, ezt az oldalt kevésbé ismerem:) ) által követett párkeresési metódus, hogy külsõ elvárásoknak kezd megfelelni... nekem férfiként pl. elképzelhetetlen a Kérdezõ által felvetett szitu, teljesen evidens, hogy a párom minden önmaga által megfogalmazott szükséglete elõrébb való a külsõ elvárásoknál... ideértve a közmûszámla "fizetési határidõ" rovatában álló elvárást is.
Igen, persze, fordulhat még a kocka, de azért ne vegyük már a létfontosságú dolgok közé a szenvedélybetegségek kielégítését szolgáló szereket... Igen, betegség, de gyógyítható, ráadásul "csak" akaraterõ kell hozzá, nem méregdrága orvosság. Rosszul van a leszokástól? Hát majd attól milyen rosszul lesz ha 3 napig nem eszik, vagy a fûtetlen lakásban kénytelen élni/esetleg utcán, ha nem futja albérletre sem. Viszonyítás kérdése, meg mérlegelésé, hogy ki mit ad fel miért. Ráadásul a kérdezõ férjével nem is a cigi a legnagyobb gond, hanem hogy egy élõsködõ here, aki kényelembõl nem dolgozik. Nagyon jó ez az eset arra, hogy a kérdezõ elgondolkozzon, hogy mennyire lehet számítani a párjára, és hogy hosszú távon az ilyen hozzáállás mellett van-e jövõjük...
#19, ilyen témában felejtsük már el a "bezzeg az x.y."-t, a függõség mértéke egyéni, és zömmel genetikusan meghatározott. (szóval innen jöhet, hogy "az anyósod is, meg a férjed is") Kérdezõ, valóban megalázod, függetlenül a cigarettától, ugyanis nem hagyod, hogy az életében felnõtt ember módjára döntéseket hozzon arról, hogy neki mi a fontosabb, és mi a kevésbé fontos. Én férfiként kifejezetten utálnám, ha a párom elkezdene egy ilyen szituban így kezelni, ahogy fordított helyzetben (amíg õ tanult, vagy munkanélküli volt) én se éreztettem vele soha ezt a velejéig átkozott "amíg az én kenyeremet eszed" mentalitást (amit egyébként szülõtõl sem vagyok hajlandó tolerálni egy percig se), nem lett attól egy mm-rel kisebb szava sem abban, hogy mire költsünk, és mit halasszunk. Tudod, az életben minden szitu megfordulhat, gondolj erre, és ne bánj úgy vele, amit fordított helyzetben magadnak se szeretnél...
8:31-nek igaza van. Addig dohányos valaki, amig az akar lenni. Párom is erõs cigis volt.Addig amig engem nem ismert meg. Mivel fulladok a füstszagtól is, választhatott: cigi vagy én (senki kedvéért nem fulladok meg) Nagyon tetszhettem neki, mert kidobta a cigijét, kérte hogy 1 héttel késõbb találkozzunk.Utólag mondta, hjogy 1 hétig nagyon rosszul volt (se tapasz, semmi leszoktató), de utána már egyre jobb.Eltelt 5 év, most már õ is köhög a cigifüsttõl... Nem normális a párod hozzáállása.
Én nem dohányzok, és nem is innen közelítem meg a dolgot. A minap a közértben elõttem ketten is vásároltak cigit. mindketten 3-3 dobozzal vettek. az egyik cigije 950 Forint volt, a másiké 620/ doboz. Ha minden nap csak 1 dobozt szív el, akkor vegyük az olcsóbbat, az 30x600= 18000 Forint / hónap. Az mondjuk a fûtés számla egy hónapra. Ha anyagilag úgy állnak, akkor ez bizony nagyon megterhelõ. Így van ez az alkohollal is. Érdekes, hogy a kocsmák környékén, általában az ilyen munkanélkülieket lehet látni, vagy a nagyon kis keresetûeket. Erre van pénz, és a számlákat nem fizetik? Egyenes út a számlatartozásra. Ezután már a lakhatás is veszélybe kerül, és lehet tiltakozni a kilakoltatás ellen. Valamelyik nap láttam egy kilakoltatás, ami aztán elmaradt. A kilakoltatott kezében egy mobiltelefon, a felesége, és a lánya kezében mobiltelefon, és mindhármuk kezében cigaretta füstölgött. Ezek nélkül bizonyára ki lehetett volna fizetni a számlákat. Sajnos ilyen világban élünk, hogy egyeseknek semmi sem drága, megengedhetnek maguknak mindent, de aki rossz körülmények között él, annak bizony meg kell húznia magát addig, amíg nem jut egy kis lehetõséghez. Persze ahhoz mindent el kell követni, hogy munkához jusson, és nem otthon kell tespedni, és követelni a megszokott életvitelt különösen a feleségtõl.
A kérdező hozzászólása: Elsõ! Ezen már túl vagyunk, de ez sem hozott eredményt, mert erre volt az a válasza, hogy inkább 1-2 számlát ne fizssünk be. Egy mobilszolgáltató egyik irodájában volt az ügyfélszolgálaton, de az az üzlet megszûnt illetve átkerült máshová kevesebb alkalmazottal.

Jár + pont az egyetemeken azért, mert édesapám meghalt és édesanyám egyedül nevel, valamint anyukám jelenleg munkanélküli?

Legjobb válasz: Ezt olvasd el: http://www.felvi.hu/pub_bin/dload/FFT2012k/tobbletpontok.pdf pontosabban a 9. pont a, b, pontját.

Ezt olvasd el: http://www.felvi.hu/pub_bin/dload/FFT2012k/tobbletpontok.pdf pontosabban a 9. pont a, b, pontját.
felvételinél ilyenekre nincs plusz pont. vagy milyen plusz pontra gondoltál?
árvasági, vagy hátrányos helyzet. ezekrõl van papírod? mert lehetne, csak el kéne intézni a jegyzõsnél, és már járna pont :)
"édesapám meghalt és édesanyám egyedül nevel" Onmagaban ezert nem jar. Socialis alapon jarhat pluszpont
Igen! Akkor jár a plussz pont, ha van hátrányos helyzetedrõl igazolás! Ezt a papírt akkot kapod meg, ha anyukád keresete nem haladja meg az 1 fõre jutó valahány Ft-ot! Én kapok ezért plussz 20 pontot, mert anyukám egyedül nevel engem meg a testvéremet! Érdeklõdj, meg próbálkozz!

Én már ledolgoztam 5 évet. Jelenleg most nem dolgozok munkanélkülin vagyok, és ha netalántán terhes lennék kapnék-e gyest vagy ez hogy müködik? Kell hozzá jelenleg iKs munkahely vagy az számit csak hogy megvan egy x napom.

Legjobb válasz: Gyes alanyi jogon mindenkinek jár az családival együtt 40 ezer Ft. A tgyás és a gyed-hez kell a munkaviszony, és igen akkor is kell élni a munkaviszonyodnak amikor szülsz. Az elmúlt 3 évben kell 365 munkanapnak lennie ami a szülés pillanatában is létezik.

Gyes alanyi jogon mindenkinek jár az családival együtt 40 ezer Ft. A tgyás és a gyed-hez kell a munkaviszony, és igen akkor is kell élni a munkaviszonyodnak amikor szülsz. Az elmúlt 3 évben kell 365 munkanapnak lennie ami a szülés pillanatában is létezik.
Ha jól tudom, hiába lennél terhes, mig nincs gyereked nem kapsz semmi pluszt, csak továbbra is munkanélkülit, vagy ha dolgozol munkabért.Ha pedig a háziorvos kiír állományba, akkor táppénzt kapsz.Amugy a gyes is csak max. 30e ft. körül van.Ezért szülnek egyre kevesebben! Hála Orbán bácsinak.Mai világban gyereket vállalni Mo-on, hagyjuk. Inkább dolgozz épits karriert, gyereket hagyd késöbbre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!