Találatok a következő kifejezésre: Jelenleg gyesen és (54 db)

Igen. De bizonyos tantárgyakból lehetne felmentéseket kérni (vagyis próbálkozni vele) pl. pszichológia, pedagógia stb...
Szerintem igen, ahogy én néztem..., de nem biztos, hogy elég alaposan kerestem. Vedd azt is figyelembe, hogy már gyeseseknek nincs tandíjmentesség, bár egyszakosként másik szakot tanulóként még megvan, ha jól tudom. Azért, annak is nézz majd utána, 10 félév elég húzós összeg, ha nincs meg.

Jelenleg GYES-en vagyok első gyermekünkkel. Októberben jön a második baba. GYES mellett dolgozom, de szeretnék táppénzre menni, esetleg az első gyermek után járó szabit kivenni. Mi alapján számítódik majd a tgyás és GYED?

Legjobb válasz: szia, ha dolgozol gyes mellett akkor már az elsõ gyerkõc után bennmaradt szabikkal kellett volna kezdeni ezt törvény írja elõ, csinálhatod, hogy kiveszed a szabikat, aztán elmész táppénzre(ebbõl persze 15nap arányos betegszab.) viszont ebben az esetben a táppénz kezdetekor add át a gyest apukának amíg jár vagy ha még szüléskor is jár akkor szülésig(mert ha gyes mellett mész táppénzre akkor csak min.bér után járna táppénz), szüléskor igényled tgyást, aztán gyedet+ apuka lemondja gyest szülésnapján. A gyed és tgyás pedig a bérezett napok(dolgozott napok+szabadság+betegszabadság) átlagának 70%a, maximum a min.bér kétszeresének a 70%a, ha legalább 180 napot dolgoztál ebbe beleértve a sima szabit akkor tgyás korlátlan lesz

szia, ha dolgozol gyes mellett akkor már az elsõ gyerkõc után bennmaradt szabikkal kellett volna kezdeni ezt törvény írja elõ, csinálhatod, hogy kiveszed a szabikat, aztán elmész táppénzre(ebbõl persze 15nap arányos betegszab.) viszont ebben az esetben a táppénz kezdetekor add át a gyest apukának amíg jár vagy ha még szüléskor is jár akkor szülésig(mert ha gyes mellett mész táppénzre akkor csak min.bér után járna táppénz), szüléskor igényled tgyást, aztán gyedet+ apuka lemondja gyest szülésnapján. A gyed és tgyás pedig a bérezett napok(dolgozott napok+szabadság+betegszabadság) átlagának 70%a, maximum a min.bér kétszeresének a 70%a, ha legalább 180 napot dolgoztál ebbe beleértve a sima szabit akkor tgyás korlátlan lesz
A kérdező hozzászólása: Ha 180 napot dolgozom több, mint a maximalizált GYED összegû bérrel és közben (180 nap alatt) elmegyek táppénzre, akkor a bér vagy a táppénz alapján számítódik majd a tgyás/gyed?
szia, bocsi csak most tudok válaszolni, ha 180 napot dolgozol- ez jelenti a sima szabit+ tényl.dolgozás és utána mész táppénzre akkor a tgyás korlátlan a 180 nap(vagy több) átlagából állapítják meg, mert a bérezett napokat veszik figyelembe, ha 180 nap alatt marad a szabi+dolgozott napok akkor is megnézik a bérezett napokat, de a tgyás felsõ korlátja a min.bér kétszeresének 70%a lesz tehát max ennyit kaphatsz gyednek mindkét esetben van korlátja, vagyis mindig! ez max a min.bér 2szeresének 70%a
és táppénzbõl soha nem számolnak semmit! a bérezett napba viszont számolásnál a szabit a dolgozott napokat és betegszabit is figyelembe veszik, tehát a 180napba nem lehet táppénz, remélem így érted, írj :)
szia, az elsõ, a szabi meg nem kiszúrás hiszen mikor visszamentél dolgozni a bentmaradtakat elõször ki kell adnia, illetve szülés elõtt az azévit is kiveheted, ezt neki így is úgyis ki kell fizetnie valamikor
és második is így van
jól érted, örülök neki hogy segített, ha az elsõt választod akkor ügyelni kell hogy 180 nap tényleg meglegyen, nehogy 179 mert akkor 2.eset lesz, minden jót szia
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Sokat segítettél és örülök, hogy végre valaki érhetõen el tudta mondani nekem is (akinek e téren nagyon szerények a képességei:) ))!

Jelenleg Gyes-en vagyok a kislányommal. Úgy néz ki, összejött a kis tesó. Így a két babával itthon ugyan úgy egy Gyest fogok kapni és két CSP-t? Ikrek esetén ez hogy működik? /azért csak Gyes-t kapok, mert felmondtak. /

Legjobb válasz: Már terhes voltál, mikor kirúgtak? A lényeg, hogy egy GYES-t fogsz kapni csak. Ikrek esetén dupla összegû, de egy darab gyes jár egyébként. Ez nemrég változott, elõtte egy gyes járt csak velük is.

Már terhes voltál, mikor kirúgtak? A lényeg, hogy egy GYES-t fogsz kapni csak. Ikrek esetén dupla összegû, de egy darab gyes jár egyébként. Ez nemrég változott, elõtte egy gyes járt csak velük is.
Csak egy gyest kapsz én úgy tudom, családi pótlék persze kétszeresen jár. Ikreknél a gyes dupla, viszont nekem hármasikreim vannak, és akkor is csak kettõ után jár. Szóval ha már itt tartunk ez sem igazságos. Semmi sem az, én is csak gyest kapok, pedig volt munkám, rendben is volt minden, de mégis mindenbe belekötöttek, hiába is próbálnék fellebbezni, úgyis úgy tekerik csavarják, hogy nekik ne kelljen pénzt kiadniuk. Csak azt nem tudom, akkor mire szedik be azt a sok sok járulékot? Ha kiszámolom, mennyit fizettünk be, abból milyen szépen fel tudnám nevelni a három kislányomat! Mennyi idõs a kislányod?
Szia Ha nem szakad meg a gyes csak átírás lesz az új szülöttre (újszülõttekre) de az is ugyan olyan macera. Ha ikreid lesznek akkor a csp 16e/gyerkõc a gyes pedig 57e a 2 gyerekre. Ha 1 babód lesz a felállás ugyan az mint eddig csak kiegészül 12e forint csp vel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.A lányom 8 hónapos lesz.


Én is így voltam, és minden ugyanúgy járt, csak valamivel kevesebb lett.
A jelenlegi jogszabályok alapján megéri fél évig maradék szabadságot/táppénzt kivenni, már ha nem rúgnak ki a munkahelyedrõl közben, mert akkor magasabb lesz a gyed. Bár a tiéd sokkal kevesebb volt a 130 ezres plafonnál, így nem tudom, mennyi különbséget jelent ez konkrétan (lehet, hogy ennyi a minimum?)
Az utolsó mondatnak véletlenül kitöröltem egy részét, így elég értelmetlen lett:) Bocsi, szóval kimaradt, hogy ... nem rúghatnak ki rendes felmondással....

Van itt olyan anyuka, aki jelenleg gyesen van és munkanélküli?

Legjobb válasz: Aki gyes-en van, az nem munkanélküli, az gyes-en van. De egyébként miért kérdezed?

Aki gyes-en van, az nem munkanélküli, az gyes-en van. De egyébként miért kérdezed?
Gyesen vagyok, nincs munkahelyem, de nem vagyok munkanélküli.
2-eshez csatlakozom. Gyesen vagyok, nincs hivatlaos munkahelyem, de munkám van már évek óta, csak nem akarnak papírozni, az ember meg választhat, hogy dolgozik így, vagy sehogy. Sajna van, amikor ilyen az élet.
A kérdező hozzászólása: Nekem nincs mhelyem, így értettem. Azt szerettem volna ezzel kérdezni, hogy mi lesz veletek akkor, ha lejár a gyes, a gyerek ovis lesz? Én félek, hogy nem találok munkát, csak hónapokkal késõbb.
Már most kezdj el keresni munkát, max. ha felvesznek valahova, lemondod a gyest, már ha el tudod helyezni a gyereked (oviba vagy ha még nem mehet, nagyszülõk segitségével).
Gyes után nagyon nehéz új munkahelyet találni, érzem sajnos a saját bõrömön, pedig nincsenek nagy igényeim, szinte bármit elvállalnék. Nem volt hová visszamennem, így 2 éves korától kezdtem el keresni munkahelyet, de közel másfél év alatt egy helyre hívtak be és egy próbanapot dolgoztam le, ott meg nem kellettem a túlképzettségem miatt, hiába csináltam és nekem megfelelt volna a munka.

Jelenleg GYES-en vagyok a 19 hónapos kisfiammal és 5 hetes terhes. Maradok GYES-en vagy táppénzes állományba kell vetetnem magam a munkáltatómmal?

Mivel jár jobban az ember? Vagy a bentlév? szabadságomat fogják kiadni?

Legjobb válasz: Ez nehéz kérdés, de úgy tudom akkor lehet táppénzre menni, ha visszamész dolgozni, de akkor egybõl megkapod a szabidat, aztán lehetsz megint táppénzen, de jobb, ha megkérdezed a védõnõdet. táppénzesállománybaaz orvos vesz, de akkor vissza kell mondani a gyes . Nem ? nem biztos. Kár hogy nem tudok többet.

Ez nehéz kérdés, de úgy tudom akkor lehet táppénzre menni, ha visszamész dolgozni, de akkor egybõl megkapod a szabidat, aztán lehetsz megint táppénzen, de jobb, ha megkérdezed a védõnõdet. táppénzesállománybaaz orvos vesz, de akkor vissza kell mondani a gyes . Nem ? nem biztos. Kár hogy nem tudok többet.
Úgy tudom, akkor jársz jobban, ha visszamész dolgozni, de ugye azonnal ki kell adni a szabidat, ha az letelik, mehetsz táppénzre és aztán jöhet a gyed. De szerintem érdemes lenne valaki szakembert megkérdezned, mondjuk egy munkaügyist, aki ért ehhez is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a gyors választ! Igyekszem, tanácsotokra, szakembert is megkérdezni, bár félek, hogy elsõsorban a munkáltatóû érdekeit fogja szemelõtt tartani. Már ha ebben a szituban van ilyen...
Szia, Bár nagyon régi a kérdésed, de én kíváncsi lennék pár dologra. szívesen írnék Neked privit. nekem most lesz 19 hónapos a kisfiam, és nagyon kíváncsi lennék, milyen volt egy ekkora gyermek mellett babát várni. természetesen érdeklen még a Gyes-es kérdés is. remélem tudunk hamarosan kommunikálni:) Szép estét!

Jelenleg Californiaban elek 1 eve es itt fogokszulni oktober korul, ahhoz hogy kapjam a gyest es csaladipot. -ot, mikor es hogyan kell intezkednem, persze 1 ev mulva mennenk csak haza! De tudok e majd innen intezkedni?

Legjobb válasz: Ha Amerikában szülsz, akkor a pici amerikai állapolgár lesz, tehát amíg ott vagytok, addig az ottani ellátások járnak. Ha hazajöttök, akkor az itteniek, de ezeket kintrõl nem tudod elintézni, és itthon is csak a baba születése után, mert kell hozzá anyakönyvi kivonat, sõt, a TAJ kártya is. Tehát amikor hazajöttök, akkor kell intézkedni, TAJ-kártyát csináltatni, és utána a MÁK-nak elvinni ezeket, majd õk intézik a GYES-t és a családit.

Ha Amerikában szülsz, akkor a pici amerikai állapolgár lesz, tehát amíg ott vagytok, addig az ottani ellátások járnak. Ha hazajöttök, akkor az itteniek, de ezeket kintrõl nem tudod elintézni, és itthon is csak a baba születése után, mert kell hozzá anyakönyvi kivonat, sõt, a TAJ kártya is. Tehát amikor hazajöttök, akkor kell intézkedni, TAJ-kártyát csináltatni, és utána a MÁK-nak elvinni ezeket, majd õk intézik a GYES-t és a családit.
Az én fiam is külföldön született, ATTOL MÉG NEM LETT KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁR!!!!!!a babád ugyanugy magyar állampolgár lesz.Kint kérheted rá a születés után járó járandóságokat.Amikor haza akartok jönni, akkor az ottani nagykövetségrõl kell majd kérned egy egyszeri kiutazási engedélyt a babának(utlevél helyett)és azzal tudsz hazajönni.Itthon meg kell csináltatni a gyerek anyakönyvijét, taj, lakcímkártyáját, Ha az anyakönyvi megvan, akkor már itthon a Magyar Államkincstárnál tudod ezek után igényelni az itthoni járandóságot(amikor hazajöttök onnan kezdve ez kb 2 hónapot fog igénybe venni).Kintrõl nem tusz intézkedni...
Az elõzõnek: az USÁban az is számít hogy hol születik a gyerek. Minden gyerkõc aki itt születik, automatikusan USA állampolgár lesz. Magyarország pl nem ilyen, ott csak a vérszerintiség számít! Ha egyik szülõje magyar, csak akkor lehet a gyerek magyar, még ha magyarországon született is. Ez nemzettõl függ, ki hogyan csinálja. Így az õ babója automatikusan kettõs állampolgár lesz. vagy akár hármas, ha a férje is más állampolgár... érdekes dolgok ezek! Boldog babavárást Mindenkinek!
A 2 válaszoló vagyok.Az én gyerekem Dublinban született, nálunk így volt.A barátnõm fia Canadában született náluk ugyanígy volt......Majd meglátjuk......
Sziasztok! A férjemmel Svájcban élünk, és júniusra várjuk a kisfiunkat. Amikor anno otthon voltunk, a fenti kérdések tisztázása végett végigjártam a hivatalokat, és nekem azt mondták, hogy az anyakönyvezés intézéséhez (ami ugye minden támogatás megítélésének elõfeltétele) nem feltétlenül szükséges haza utazni, hanem az intézhetõ a konzulátusokon keresztül is. Ebben az esetben a konzul felveszi a szükséges adatokat, megküldi Pestre valami leírhatatlanul hosszú nevû hivatalnak, amely aztán kiállítja a magyar születési anyakönyvi kivonatot, a lakcímkártyát és a TB kártyát is, majd megküldi a megadott címedre. Úgyhogy elsõ körben azt javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a kinti konzulátussal, hátha van valamilyen használható ötletük (én is ezt tervezem tenni valamikor a közeljövõben). Ráadásul én már intéztem ügyet a konzulátuson keresztül, egy hét alatt mindennel együtt (postázás stb.) lezajlott, szóval nem feltétlenül ez a hosszabb / nehezebb út... A másik dolog, hogy a GYES és a családi pótlék alanyi jogon járó támogatások, amelyeknek megvan az adott országban is a megfelelõ formája. Arra nincs lehetõség, hogy a magyar és az amerikai támogatásokat párhuzamosan igényeld, de érdemes utánanézni annak, hogy melyik a nagyobb összegû, és azt felvenni. Remélem tudtam segíteni, üdv.: 30 hetes kismami
Sziasztok még egyszer! Az állampolgárság kérdéséról annyit, hogy országa válogatja. Pl. hiába szülök itt Svájcban, a gyermekem nem kapja meg automatikusan a svájci állampolgárságot, csak a magyart a szülei jogán. Amerikában viszont - és ezt biztosan tudom - az ott születés jogán automatikusan amerikai állampolgár IS lesz, de ez nem változtat azon, hogy a szülei jogán pedig magyar (kettõs állampolgárság). Üdv.
Szia! en is Floridabol irok, 9hetes vagyok..ha itt szulettik a baba automatikusan amerika allampolgar lesz...

Jelenleg gyesen vagyok + 4 órában dolgozok a kérdésem hogy ha teherbe esek mennyi gyedet kaphatok mi alapján számolják ki?

Így alakult a munkaviszonyom 2012 április 2-tól augusztus 1-ig 8 ban dolgozom nettó 70740 a jövedelmem 3 a gyes most augusztus 1-t?l átraknak 4 órába :( A gyest azért kapom mert asthmás a kisfiam és tartós betegnek számít. Ha jöv?re szülnék mi alapján számolnák ki a gyedet a gyes is beleszámítana?

Legjobb válasz: A gyes nem számít bele. Ha jövõre szülsz, akkor az április 2-aug. 1 közötti 8 óráõs béred és a utána kapott 4 órás béred összeadódik, és együtt adja az éves bruttó jövedelmedet - ez lesz az ellátások alapja.

A gyes nem számít bele. Ha jövõre szülsz, akkor az április 2-aug. 1 közötti 8 óráõs béred és a utána kapott 4 órás béred összeadódik, és együtt adja az éves bruttó jövedelmedet - ez lesz az ellátások alapja.
Akár még a nagyi is átveheti a gyes-t. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!!
novemberig jogosult vagy a gyes-re! Ha van munkahelyed, akkor elmehetsz táppénzre, majd t-gyásra.
Igen, jól mondta az elõzõ válaszoló. Sõt a helyedben már most elmennék táppénzre. Én így tettem. Én is január 20 körül szülök és februárban lesz 3 éves a nagylányom. :)
Bocsi, hogy offolok. Az én lányom októberben lesz 3 éves, márciusba szülök, és én is szeretnék elmenni táppénzre. A kérdésem az lenne, hogy apa átvehetné tõlem a gyest, 4 órában van bejelentve.

Jelenleg gyesen vagyok, és most terhes lettem kapok-e dupla gyest vagy csak egyet?

Legjobb válasz: Csak egyet. Tgyást és gyedet akkor ,ha jogosult vagy rá. Magasabb összegû a családi pótlék. Ennyi. Ja és persze az anyasági is jár.

Csak egyet. Tgyást és gyedet akkor , ha jogosult vagy rá. Magasabb összegû a családi pótlék. Ennyi. Ja és persze az anyasági is jár.
hahaha... gondolom évekig fizettél a TBnek, az adónak hogy ilyen elvárásaid vannak:DDD
Egyet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!