Találatok a következő kifejezésre: Jelenleg gyeden a maximumot (3 db)

Jelenleg gyeden vagyok, a maximumot kapom. Júliusban születik a második gyermekem, utána a gyedet miből számítják? Akkor már csak a jelenlegi gyed 70%-át fogom kapni, vagy az is a régi fizetésem után jár?

Legjobb válasz: Szia! A fizud után. Vagyis ugyanazt a pénzt kapod amit eddig kaptál. Nekem nemrég született meg a második fiam. Én is gyedbe szültem.

Szia! A fizud után. Vagyis ugyanazt a pénzt kapod amit eddig kaptál. Nekem nemrég született meg a második fiam. Én is gyedbe szültem.
Ha ugy szülsz, hogy még gyeden vagy, akkor gyedbõl gyedbe mész!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még egy kérdés merült így fel bennem, gyedbõl gyedbe, vagy elõtte ugyanúgy jár a gyás is?
Nekem lejárt a GYED volt 3 hónap GYES és úgy jött a második baba. Akkor már az elõzõ év 70%-át vették. Mondjuk és úgy tudtam, hogy ha GYEDbõl GYEDbe mennék akkor is az elõzõ évet nézik, de ha ketten mást mondanak, akkor biztos úgy van. Én igénybe vehettem a Gyást.
Szia! Elsõ válaszoló vagyok. Amikor megszülsz elõszõr tgyás van és utánna a gyed. Mint az elsõ babánál.
Annyira számíts, mint a fizetésed volt. Ehhez már semmi köze a gyedednek.
Ha idõközben volt emelés, akkor a tiédet is kell emelniük, tehát az új emeltet kell kapnod.
A kérdező hozzászólása: Csupa jó hír! Köszönöm, hogy válaszoltál, minden fillér számít most nekünk , mert a férjem pár hónapig nem talált munkát itthon és csak most kezdett Németországban dolgozni pár hete, kell egy kis idõ majd amíg utolérjük magunkat.
A kérdező hozzászólása: Már az új emelt fizetésemmel fogják számolni, vagy a két évvel ezelõttivel ?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!