Találatok a következő kifejezésre: Jelenleg gyeden a (146 db)

Gyeddel kapcsolatos kérdésem, jelenleg gyeden vagyok, a második gyermekemet kb:2010. április vége, május elejére várom! Ebbe az esetbe jár-e gyed a másodikra, az elsőre pedig az apa igényelheti a gyest? Az új törvény szerint!

Legjobb válasz: Egy jogviszony alapján csak egyféle ellátás jár. Apuka csak akkor lehetne gyesen ha Te a neked járó ellátást átengeded neki. Te egyszerre nem vagy jogosult gyedre és gyesre is, így nincs is mit apukának átengedni. Ez a jelenlegi szabályozás szerint is így van és nem tudok arról, hogy ez jövõre változna.

Egy jogviszony alapján csak egyféle ellátás jár. Apuka csak akkor lehetne gyesen ha Te a neked járó ellátást átengeded neki. Te egyszerre nem vagy jogosult gyedre és gyesre is, így nincs is mit apukának átengedni. Ez a jelenlegi szabályozás szerint is így van és nem tudok arról, hogy ez jövõre változna.
Megerõsítem az elsõt! Egy ellátás jár, hiába lesz két gyereked! Nálunk szerencsére úgy jött ki, hogy uramnak átadtam a gyes igénylést, én pedig táppénzre mehettem, míg a második meg nem született.

Jelenleg gyeden vagyok 11 hós kisfiammal. Ha 2. babát szeretnénk és őt a gyesbe szülném, tehát kisfiam 2 éves kora után, akkor a jelenlegi szabályozás szerint mire lennék jogosult?

2évig járna a gyed vagy már csak 1 évig? Ránk is az új törvény lenne érvényes, vagy mi még két évig lehetnénk gyeden?

Legjobb válasz: Én olvastam a változtatásokat, de most nem keresek utánna, bocsi. Úgy emlékszem, hogy az van benne, hogy ha gyes vagy gyed alatt születik a következõ poronty, akkor a gyed idõtartama nem lehet kevesebb a késõbb született gyereknél, mint amennyi az elõzõnél volt. Szóval szerintem 2 év lenne a gyed-ed akkor is.

Én olvastam a változtatásokat, de most nem keresek utánna, bocsi. Úgy emlékszem, hogy az van benne, hogy ha gyes vagy gyed alatt születik a következõ poronty, akkor a gyed idõtartama nem lehet kevesebb a késõbb született gyereknél, mint amennyi az elõzõnél volt. Szóval szerintem 2 év lenne a gyed-ed akkor is.
Amennyiben 2010 április 30.a után születik, az új rendszer vonatkozik rád.De attól, h az új rendszerben vagy, még járhat 2 évig a gyed.Mivel neked több év biztosítotti jogviszonyod van, te kaphatod 2 évig.Azok kapják 1 évig, akik a szülés elõtt 1 évig voltak biztosítottak.Ha 2, vagy több évig, akkor a maximális ideig, vagyis 2 évig jár a GYED.Ha így vesszük, akkor nem a GYED-et törölték el, hanem "csak" az otthon tölthetõ évek száma csökkent 3-ról 2-re.Abban az esetben, ha csak 1 év biztosításod volt(ezt is emelték, mert elõtte csak fél év kellett), illetve a baba 1 éves korában dolgozni mész, akkor 1 év GYED+1 év GYES.

Jelenleg gyeden vagyok, a maximumot kapom. Júliusban születik a második gyermekem, utána a gyedet miből számítják? Akkor már csak a jelenlegi gyed 70%-át fogom kapni, vagy az is a régi fizetésem után jár?

Legjobb válasz: Szia! A fizud után. Vagyis ugyanazt a pénzt kapod amit eddig kaptál. Nekem nemrég született meg a második fiam. Én is gyedbe szültem.

Szia! A fizud után. Vagyis ugyanazt a pénzt kapod amit eddig kaptál. Nekem nemrég született meg a második fiam. Én is gyedbe szültem.
Ha ugy szülsz, hogy még gyeden vagy, akkor gyedbõl gyedbe mész!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még egy kérdés merült így fel bennem, gyedbõl gyedbe, vagy elõtte ugyanúgy jár a gyás is?
Nekem lejárt a GYED volt 3 hónap GYES és úgy jött a második baba. Akkor már az elõzõ év 70%-át vették. Mondjuk és úgy tudtam, hogy ha GYEDbõl GYEDbe mennék akkor is az elõzõ évet nézik, de ha ketten mást mondanak, akkor biztos úgy van. Én igénybe vehettem a Gyást.
Szia! Elsõ válaszoló vagyok. Amikor megszülsz elõszõr tgyás van és utánna a gyed. Mint az elsõ babánál.


Ha jelenleg gyeden vagyok és majd gyesen leszek és utána születik kistesó ( 20100430után), akkor hány hónap gyed jár majd nekem a kistesó után?

Ha jelenleg gyeden vagyok és majd gyesen leszek és utána születik kistesó ( 20100430után), akkor hány hónap gyed jár majd nekem a kistesó után?

Legjobb válasz: Nem volt könnyû, de többszöri nekifutásra talán sikerült értelmeznem. 2010. április után a gyedhez legalább 365 nap munkaviszony kell, és csak az kaphat két évig gyedet akinek a szülés elõtt legalább 2 éves munkaviszonya volt. Ez egy átmeneti rendelkezés és azokra vonatkozik akiknek az elsõ gyerek elõtt a gyedhez szükséges minimum munkaviszonyuk volt csak meg. Õk annyi ideig lesznek gyedre jogosultak amennyi munkaviszonyuk az elsõ gyerekük születése elõtt volt. Egy évig mindenképpen fognak gyedet kapni, tovább csak akkor ha több munkaviszonyuk volt. Az átmeneti idõben a gyeden gyesen töltött idõ nem növeli meg a szükséges napok számát.

Nem volt könnyû, de többszöri nekifutásra talán sikerült értelmeznem. 2010. április után a gyedhez legalább 365 nap munkaviszony kell, és csak az kaphat két évig gyedet akinek a szülés elõtt legalább 2 éves munkaviszonya volt. Ez egy átmeneti rendelkezés és azokra vonatkozik akiknek az elsõ gyerek elõtt a gyedhez szükséges minimum munkaviszonyuk volt csak meg. Õk annyi ideig lesznek gyedre jogosultak amennyi munkaviszonyuk az elsõ gyerekük születése elõtt volt. Egy évig mindenképpen fognak gyedet kapni, tovább csak akkor ha több munkaviszonyuk volt. Az átmeneti idõben a gyeden gyesen töltött idõ nem növeli meg a szükséges napok számát.
mióta vagy gyeden?
Melyik évben igényelted a gyedet? Ha 2012-ben igényelted, akkor a 2011-es napi bruttó átlagbéredbõl számolják a gyeded, hiába emelik meg a minimálbért, neked attól nem emelkedik a gyeded, mert nem max. gyedes vagy.
A kérdező hozzászólása: 2012. május 20.tol vagyok gyeden!
akkor sajnos, nem vonatkozik rád az emelés
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Neked nem emelkedik a gyed, a minimálbér emelésével. A 2011-es béredbõl számolták, ezt az összeget fogod kapni, míg gyeden vagy. Az is, aki idén igényli a gyedet, annak is a tavalyi bérét nézik, aki 2014-ben igényel gyedet, annak nézik a 2013-as bért.
Az, higy a minimálbér most emelkedett semmit nem jelent, attól neked még nem lesz több az alapod, mivel korábbi fizuból számolják, a minimálbéremelésével, csak azoknak jár emelés, akik a mx gyedet kapják és több volt a fizujuk a minimálbér kétszeresénél.

Jelenleg gyeden vagyok, a gyed és a tgyás is beleszámít a 365 napba, hogy megkapjam a tgyást és a gyedet a második gyermekre is?

Legjobb válasz: Igen, ha gyeden vagy az ebbõl a szempontból olyan mintha dolgoznál. Ha gyedbe születik a második baba (én is így vagyok), akkor a születésétõl ismét mehetsz tgyásre, és gyedre utána.

Igen, ha gyeden vagy az ebbõl a szempontból olyan mintha dolgoznál. Ha gyedbe születik a második baba (én is így vagyok), akkor a születésétõl ismét mehetsz tgyásre, és gyedre utána.
A kérdező hozzászólása: És pénzben mit jelent? Ugyan annyit kapok mint most? köszönöm
Igen, az alap bejelentett béredbõl számítják! Ha gyes alatt szülsz akkor is!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
de csakha fizetés nélküli szabadságon vagy a munkahelyedrõl vagyis aktív jogon kapod a GYED-et.
A kérdező hozzászólása: Magyarul, ha kijelent a munkaadóm, akkor nem jár a gyed, akkor se, ha még gyedbe szülök?
így van, csak akkor jár ha van munkaviszonyod.
Ha kijelent nem jár, de ha szülés elõtt 1 hónappal elmész munkanélkülire, akkor a munkanélkülirõl mész gyedre és kapod megint!
GYED után nem véd semmi.
Tévedtem 3 évig otthon maradhatsz fizetésnélküli szabin.
Maradhatsz még 1 évet GYES-en, vagy visszamehetsz dolgozni 6 órában, és mellette is kaphatod a GYES-t. Persze ez csak akkor él, ha a munkáltató hajlandó 6 órában foglalkoztatni. Ha viszont visszamész dolgozni, bármikor kirúghat, nem vagy védett.

Jelenleg Gyed-en vagyok a 15 hónapos babámmal. Most terhes vagyok a másodikkal (25. hét) és érdekelne, hogy miután még Gyed alatt megszületik a második baba így miből fogják számolni a követlkezőnél a Gyedet?

Jelenleg a maximumot kapom. Amúgy mennyi nettóban az az összeg amit a minimálbér kétszerese után fizetnek?

Legjobb válasz: A minimálbér kétszerese után számolnak mert, nem lesz a jogosultságot megelõzõ évben bérezett napod. Ebbõl az összegbõl számított gyed a max.ra jön ki, így a második babára is ugyanannyi gyed jár mint az elsõre.

A minimálbér kétszerese után számolnak mert, nem lesz a jogosultságot megelõzõ évben bérezett napod. Ebbõl az összegbõl számított gyed a max.ra jön ki, így a második babára is ugyanannyi gyed jár mint az elsõre.
A kérdező hozzászólása: Köfi-köfi!
Szerintem ha lejár a gyed-ed, menj azonnal táppénzre, és akkor folyamatos a biztosítási idõd.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!