Találatok a következő kifejezésre: Jelenleg GYED-en és szeretnék (4 db)

Jelenleg GYED-en vagyok, és szeretnék itthon végezni adminisztrációs munkát, munkaüggyel kapcsolatosan is. Hol találok ilyen munkát?

Legjobb válasz: GYED mellett nem dolgozhatsz legálisan, ahhoz ezt elõbb le kell mondanod, és GYES-t kérned. Nézz körül a neten, de ne dõlj be olyannak, ahol elõrew kell fizetni akármilyen okból (regisztrácios díj, munkacsomag díja, stb.)

GYED mellett nem dolgozhatsz legálisan, ahhoz ezt elõbb le kell mondanod, és GYES-t kérned. Nézz körül a neten, de ne dõlj be olyannak, ahol elõrew kell fizetni akármilyen okból (regisztrácios díj, munkacsomag díja, stb.)
Gyed mellett tényleg nem végezhetsz semmilyen munkát. Úgy tudom, 1x megszakíthatod a GYED-et, arra az idõre GYES-t kapsz, utána újra kérheted a GYED-et. De ez csak megszakítás. Arra jó, ha kapsz egy rövidtávú lehetõséget.

Itthon szeretnék használt ruha üzletet nyitni. Jelenleg GYED-en vagyok, aug.11-ig. Férjem épület burkoló vállalkozó. Kibővítheti a vállalkozását erre, és én mint segítő családtag (megvan a kereskedelmi boltvezetőim) árulnék itthon?

Gondolom meg kell várnom míg lejár a GYED, de addig el lehet indítani az engedélyeket, amit nem is tudok, hogy mi kell hozzá. Külön bejáratú helyiség, le van csempézve, hideg víz benne.GYES mellett nekem miket kellene fizetni. Bocsi azt elfelejtettem: Munkaviszonyban vagyok, de úgy néz ki bezár a cég, ahol voltam.

Legjobb válasz: Mik a fejlemények,aktuális még a kérdés?

Mik a fejlemények, aktuális még a kérdés?

MUNKAJOG! 2005 óta dolgozom egy cégnél.2010. 02. 04 megszületett a gyerekem, vele jelenleg gyed-en vagyok, utána gyes-re szeretnék menni. A céget felszámolták és velem sehol se állnak szóba! Mit tehetek?

Most értesültem róla hallomásból, hogy a céget felszámolták. Semmi hívatalos papírt nem kaptam sehonnan. Megkerestem a felszámolót, aki azt se tudta hogy a világon vagyok. Érdemlegesen azt mondta, hogy abíróság már döntött és küldi a kilép? papírjaimat. A volt f?nököm adja a hülyét, hogy ? semmir?l se tud. Se végkielégítés, se szabadságmegváltás? Már velünk mindent meg lehet tenni? És én most a papírjaimmal hova menjek, mehetek?

Legjobb válasz: Gondolom nem volt vagyona a cégnek (ezért is számolták fel). Ilyenkor a dolgozóknak a Bérgarancia-Alap fizet. Ezt a felszámolónak kell intéznie. Te ebbõl sem kaptál semmit?

Gondolom nem volt vagyona a cégnek (ezért is számolták fel). Ilyenkor a dolgozóknak a Bérgarancia-Alap fizet. Ezt a felszámolónak kell intéznie. Te ebbõl sem kaptál semmit?
Szia!Én most ugyanígy jártam...Mit tudtál tenni?Sikerült megkapnod a pénzedet?


Jelenleg GYES-en vagyok első gyermekünkkel. Októberben jön a második baba. GYES mellett dolgozom, de szeretnék táppénzre menni, esetleg az első gyermek után járó szabit kivenni. Mi alapján számítódik majd a tgyás és GYED?

Legjobb válasz: szia, ha dolgozol gyes mellett akkor már az elsõ gyerkõc után bennmaradt szabikkal kellett volna kezdeni ezt törvény írja elõ, csinálhatod, hogy kiveszed a szabikat, aztán elmész táppénzre(ebbõl persze 15nap arányos betegszab.) viszont ebben az esetben a táppénz kezdetekor add át a gyest apukának amíg jár vagy ha még szüléskor is jár akkor szülésig(mert ha gyes mellett mész táppénzre akkor csak min.bér után járna táppénz), szüléskor igényled tgyást, aztán gyedet+ apuka lemondja gyest szülésnapján. A gyed és tgyás pedig a bérezett napok(dolgozott napok+szabadság+betegszabadság) átlagának 70%a, maximum a min.bér kétszeresének a 70%a, ha legalább 180 napot dolgoztál ebbe beleértve a sima szabit akkor tgyás korlátlan lesz

szia, ha dolgozol gyes mellett akkor már az elsõ gyerkõc után bennmaradt szabikkal kellett volna kezdeni ezt törvény írja elõ, csinálhatod, hogy kiveszed a szabikat, aztán elmész táppénzre(ebbõl persze 15nap arányos betegszab.) viszont ebben az esetben a táppénz kezdetekor add át a gyest apukának amíg jár vagy ha még szüléskor is jár akkor szülésig(mert ha gyes mellett mész táppénzre akkor csak min.bér után járna táppénz), szüléskor igényled tgyást, aztán gyedet+ apuka lemondja gyest szülésnapján. A gyed és tgyás pedig a bérezett napok(dolgozott napok+szabadság+betegszabadság) átlagának 70%a, maximum a min.bér kétszeresének a 70%a, ha legalább 180 napot dolgoztál ebbe beleértve a sima szabit akkor tgyás korlátlan lesz
A kérdező hozzászólása: Ha 180 napot dolgozom több, mint a maximalizált GYED összegû bérrel és közben (180 nap alatt) elmegyek táppénzre, akkor a bér vagy a táppénz alapján számítódik majd a tgyás/gyed?
szia, bocsi csak most tudok válaszolni, ha 180 napot dolgozol- ez jelenti a sima szabit+ tényl.dolgozás és utána mész táppénzre akkor a tgyás korlátlan a 180 nap(vagy több) átlagából állapítják meg, mert a bérezett napokat veszik figyelembe, ha 180 nap alatt marad a szabi+dolgozott napok akkor is megnézik a bérezett napokat, de a tgyás felsõ korlátja a min.bér kétszeresének 70%a lesz tehát max ennyit kaphatsz gyednek mindkét esetben van korlátja, vagyis mindig! ez max a min.bér 2szeresének 70%a
és táppénzbõl soha nem számolnak semmit! a bérezett napba viszont számolásnál a szabit a dolgozott napokat és betegszabit is figyelembe veszik, tehát a 180napba nem lehet táppénz, remélem így érted, írj :)
szia, az elsõ, a szabi meg nem kiszúrás hiszen mikor visszamentél dolgozni a bentmaradtakat elõször ki kell adnia, illetve szülés elõtt az azévit is kiveheted, ezt neki így is úgyis ki kell fizetnie valamikor
és második is így van
jól érted, örülök neki hogy segített, ha az elsõt választod akkor ügyelni kell hogy 180 nap tényleg meglegyen, nehogy 179 mert akkor 2.eset lesz, minden jót szia
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Sokat segítettél és örülök, hogy végre valaki érhetõen el tudta mondani nekem is (akinek e téren nagyon szerények a képességei:) ))!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!