Találatok a következő kifejezésre: Jelenleg GYED-en és (22 db)

Jelenleg GYed-en vagyok itthon 15 hós babámmal.18 hetes vagyok a picivel és veszélyeztetett terhes. Vettessem fel magam táppénzre (elvileg úgy kicsivel többet kapnék) vagy nem érdemes vesződni vele?

Legjobb válasz: Én gyeden maradtam, mikor a másodikkal terhes lettem, gyedbe is szültem. A táppénz 60%. Talán akkor érné meg, ha most max. gyeden vagy, mert ugye akkor magas a bruttód. Vagyis, ha a bruttód 200 ezer felett van, akkor érdemes talán táppénzre menned.

Én gyeden maradtam, mikor a másodikkal terhes lettem, gyedbe is szültem. A táppénz 60%. Talán akkor érné meg, ha most max. gyeden vagy, mert ugye akkor magas a bruttód. Vagyis, ha a bruttód 200 ezer felett van, akkor érdemes talán táppénzre menned.
Ha biztos vagy benne, hogy többet kapnál, akkor menj táppénzre, annyira nem veszõdség havi egyszer elmenni a házidokihoz a papírért és beküldeni. De alaposan kérdezz utána, én is így voltam, 18 hós volt a fiam amikor terhes lettem, és 3 helyen 3 féle választ adtak arra mennyi táppénzt kapnék (köztük 2 OEP-szerv volt, mindkettõ mást mondott), úgyhogy végül maradtam GYED-en inkább.
kimaradt a NEM szó...szóval nem kockáztatnék... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Meggyõztetek. Maradok Gyeden. Már maga a papír ügyek intézése sem egyszerû gyerkõccel, szóval nem variálok.
Ha idén szülsz, akkor az égvilágon semennyire nem befolyásolja a következõ baba utáni GYED összegét az, hogy mennyit voltál idén táppénzen. A TGYÁS és a GYED alapját is a jelenlegi szerzõdés szerinti béred fogja jelenteni, akár voltál táppénzen, akár nem, mindkettõ a szerzõdés szerinti bét 70%-a lesz (maximum a minimálbér kétszeresének 70%-a), a TGYÁS-nál 16% a levonás (csak SZJA), a GYED-nél 26% (SZJA és nyugdíjjárulék). Én biztos elmennék táppénzre a helyedben, ha többet kapnék úgy.

Jelenleg Gyed-en vagyok a 15 hónapos babámmal. Most terhes vagyok a másodikkal (25. hét) és érdekelne, hogy miután még Gyed alatt megszületik a második baba így miből fogják számolni a követlkezőnél a Gyedet?

Jelenleg a maximumot kapom. Amúgy mennyi nettóban az az összeg amit a minimálbér kétszerese után fizetnek?

Legjobb válasz: A minimálbér kétszerese után számolnak mert, nem lesz a jogosultságot megelõzõ évben bérezett napod. Ebbõl az összegbõl számított gyed a max.ra jön ki, így a második babára is ugyanannyi gyed jár mint az elsõre.

A minimálbér kétszerese után számolnak mert, nem lesz a jogosultságot megelõzõ évben bérezett napod. Ebbõl az összegbõl számított gyed a max.ra jön ki, így a második babára is ugyanannyi gyed jár mint az elsõre.
A kérdező hozzászólása: Köfi-köfi!

Jelenleg Gyed-en vagyok. A Tgyás alatt m. Szűnt a munkaviszonyom. Ha a gyed alatt még egy babát szeretnénk, jogosult leszek a Tgyásra és a Gyedre?

Legjobb válasz: Nem. Csak akkor leszel jogosult, ha lesz munkaviszonyod a szülés idején. Passzív jogon akkor járhat TGYÁS, ha valaki a munkaviszony megszûnésétõl számított 42 napon belül szül. Járhat passzív jogom is GYED, ha valakinek a TGYÁS folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszonya. (ezért vagy most GYED-re jogosult)

Nem. Csak akkor leszel jogosult, ha lesz munkaviszonyod a szülés idején. Passzív jogon akkor járhat TGYÁS, ha valaki a munkaviszony megszûnésétõl számított 42 napon belül szül. Járhat passzív jogom is GYED, ha valakinek a TGYÁS folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszonya. (ezért vagy most GYED-re jogosult)


Ha jelenleg GYED-en vagyok, és januárba érkezik a kistesó, a GYED-et személyesen kell lemondanom az OEP-be?

Mert szeretnék TGYÁS-t kapni,a nyomtatványt el kell küldenem a munkáltatómnak,és közbe az OEP-nél mondjam le a GYED-et?Valaki leírná aki hasonló helyzetben volt,mi volt az igénylés menete?

Legjobb válasz: Az igénylõlappal egy idõben küldd el a lemondó nyilatkozatot (sima levél, benne, hogy ki után vetted igénybe a gyedet, és miért mondod le). Semmi bonyolult:)

Az igénylõlappal egy idõben küldd el a lemondó nyilatkozatot (sima levél, benne, hogy ki után vetted igénybe a gyedet, és miért mondod le). Semmi bonyolult:)
A kérdező hozzászólása: Akkor azt is a munkáltatómhoz küldjem a TGYÁS igénylõlappal.És õk küldik majd tovább az OEP-hez?
Azt is lehet, csak szólj nekik, hogy azt is küldeni kell (én pl. így csináltam), de akár külön te is postázhatod az OEP-nek, ha neked úgy jobb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Jelenleg gyed-en vagyok augusztusig és 25 hetes kismama, hallottam azt a variációt de nem tudom hogy lehetséges"gyed extra"Többi lent?

Hogy menjek vissza egy nap szabira majd táppénzre és mivel kismama vagyok védett is, mellette meg kanám a gyedet.Ez lehetséges?Kitõl kellene megkérdezni a munkahelyemtõl egyáltalán nekik ez így jó mármint a munkahelynek?Gyed mellett kapnám a táppénzt?57.000ft gyed-et kapok az minimálbér után mert én többre voltam bejelentve valamivel?

Legjobb válasz: Táppénz mellett nem jár a gyed. vagyis a terhességi táppénz mellett nem jár

Táppénz mellett nem jár a gyed. vagyis a terhességi táppénz mellett nem jár

Jelenleg gyed-en vagyok és teherbe estem ekkor mit kell igénybe venni? Ilyenkor is a táppénz jár vagy valami mást is lehet már most igényelni?

Legjobb válasz: Addig amíg gyeden vagy, addig nem kapsz mást. ha lejár a gyed, akkor ne gyesre menj, hanem táppénzre, mert az több.

Addig amíg gyeden vagy, addig nem kapsz mást. ha lejár a gyed, akkor ne gyesre menj, hanem táppénzre, mert az több.

Járna nekem TGYÁS és GYED? Jelenleg GYED-en vagyok itthon 13 hónapos kislányommal.

Szeretnénk bevállalni a kistesót, de nem tudom, hogy ilyen esetben is jár nekem a TGYÁS és a GYED. Illetve, hogy kb. milyen összeg... Tudna valaki segíteni? Most a maximum GYED összeget kapom.(el?tte 9 éves folyamatos munkaviszonyom volt...)

Legjobb válasz: Ha a munkahelyed idõközben nem szûnt meg akkor minden eellátás jár neked. Az ellátás összegét a szülés elötti munkabéredbõl számolják ki.Ha a meglévõ manód betölti a 2 életévét akkor neked gyes jár addig amíg meg nem születik a kicsi. Akkor újra elmehetsz TGYÁS ra majd GYED re.(az összeg kb ugyanannyi lesz)

Ha a munkahelyed idõközben nem szûnt meg akkor minden eellátás jár neked. Az ellátás összegét a szülés elötti munkabéredbõl számolják ki.Ha a meglévõ manód betölti a 2 életévét akkor neked gyes jár addig amíg meg nem születik a kicsi. Akkor újra elmehetsz TGYÁS ra majd GYED re.(az összeg kb ugyanannyi lesz)
Annyiból jelenthet hátrányt, hogy ha valaki a két gyerek között nem dolgozik , akkor a juttatások számításához nincs bérezett munkanapja. Ilyen esetben a minimálbér kétszeresének 30-ad része a tgyás illetve gyed alapja is. Ha valakinek a papír szerinti munkabére ennél kevesebb akkor a tényleges bérbõl számolnak. Neked a max gyed miatt biztos, hogy több ennél, csak kérdés, hogy mennyivel. A minimálbér kétszerese jelenleg 143.000, - Ft, a max. gyedhez 145.000, - Ft körüli jövedelem kell. A gyed összegben ez nem jelent nagy buktát, de a tgyásnál nincs max. összeg ott az eltérés jelentõs is lehet.
ez tök jó köszi elõzõ!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a gyors választ. Nem, a munkahelyem még szerencsére nem szûnt meg. Tehát az sem okoz anyagilag hátrányt, ha esetleg már a GYES ideje alatt születik meg a tesó? És mi van akkor, ha esetleg megszûnne a munkahelyem (autóipar, amit igencsak sújt a válság...)
Ha a GYES alatt születik a baba akkor anyagilg csak annyi a hátránya, hogy amíg nem születik meg addig csak Gyes t kapsz.Utána lemondasz a gyes rõl és igényled a másodikra a tgyás t. Ha a szülés pillanatában még megvan a munkahelyed akkpr jár a tgyás és a gyed , ha addig megszûnik akkor jönnek a kiskapuk (passzív tgyás és gyed is létezik). De ebben nem tudok segíteni mert hála nálam nem kellett utána járni.
A kérdező hozzászólása: Háát, a jövedelmem szerencsére ennél jóval több volt. Tehát akkor a TGYÁS-nál buknék nagyot. A táppénz beleszámít ilyenkor? Mert én rögtön veszélyeztetett terhes lennék és tudnék táppénzre is menni GYES helyett... illetve kiiratnám a szabijaimat, utána betegszabi majd táppénz...

Jelenleg GYED-en vagyok, kisfiam 2009. április 15-én tölti be a 2. évét. Ha most teherbe esek, akkor a 2. gyerekmere csak gyest fogok kapni?

Legjobb válasz: A magasabb összegû Gyedet igényelheted a 2. gyerekre, abban az esetben, ha lemondasz az elsõ gyerkõc Gyesérõl, mert ugye 2-3 éves koráig már Gyes van. Sajna ez így van, tehát lehet akárhány gyermek otthon, csak egy juttatás jár, szerencsére nem így a családi pótlék.

A magasabb összegû Gyedet igényelheted a 2. gyerekre, abban az esetben, ha lemondasz az elsõ gyerkõc Gyesérõl, mert ugye 2-3 éves koráig már Gyes van. Sajna ez így van, tehát lehet akárhány gyermek otthon, csak egy juttatás jár, szerencsére nem így a családi pótlék.

Jelenleg GYED-en vagyok, és szeretnék itthon végezni adminisztrációs munkát, munkaüggyel kapcsolatosan is. Hol találok ilyen munkát?

Legjobb válasz: GYED mellett nem dolgozhatsz legálisan, ahhoz ezt elõbb le kell mondanod, és GYES-t kérned. Nézz körül a neten, de ne dõlj be olyannak, ahol elõrew kell fizetni akármilyen okból (regisztrácios díj, munkacsomag díja, stb.)

GYED mellett nem dolgozhatsz legálisan, ahhoz ezt elõbb le kell mondanod, és GYES-t kérned. Nézz körül a neten, de ne dõlj be olyannak, ahol elõrew kell fizetni akármilyen okból (regisztrácios díj, munkacsomag díja, stb.)
Gyed mellett tényleg nem végezhetsz semmilyen munkát. Úgy tudom, 1x megszakíthatod a GYED-et, arra az idõre GYES-t kapsz, utána újra kérheted a GYED-et. De ez csak megszakítás. Arra jó, ha kapsz egy rövidtávú lehetõséget.

Jelenleg gyed-en vagyok és most ismét kismama lettem hogyan igényelhetem meg a tégyást a szülés elõtt?

Legjobb válasz: Nem biztos hogy jól tudom ,gyedet lemondod attól az idõponttól amikortól a t- gyást igényelni szeretnéd.

Nem biztos hogy jól tudom , gyedet lemondod attól az idõponttól amikortól a t- gyást igényelni szeretnéd.
Fontos lenne pontosan tudni, meddig vagy még gyeden és mikor szülsz, ugyanis úgy néz ki január 1.tõl itt az extra gyed, vagyos mindkét baba után kapni fogod az ellátást. A kormány megszavazta, tehát elvileg ez megvalósul. Viszont ennek a menetét szerintem még senki nem ismeri, lehet meg kell vele várnod a jan.1-et. Bár a tgyásról nem esett szó, de ha a kicsire majd lejár a tgyás akkor mindkettõ lurkóra kapni fogod a gyedet, illetve ha nagyra lejár a gyed, akkor a kicsire a gyedet, nagyra a gyest fogod egyszerre kapni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!