Találatok a következő kifejezésre: Jelenleg 21 terhes (2 db)

19 éves vagyok és jelenleg 1hónapos terhes. A baba apukája nem rajong a hírért de még nem tudja mit akar ő amúgy ő 21 éves! Apukámmal élek és két testvéremmel. Mit javasolnátok nekem? Megtartsam vagy vetessem el?

Legjobb válasz: ebbõl megint egy vita fórum kerekedik.neked kell eldönteni hogy valójában mit is szeretnél!tanácsokat fogsz kapni,legtöbb esetben hogy ne vetesd el vagy pedig add örökbe de ez a te döntésed lesz!kevesen fogják azt mondani hogy vetesd el.én nem adok tanácsot mert lehurrognának de nézz magadba és tudni fogod a jó döntést.

ebbõl megint egy vita fórum kerekedik.neked kell eldönteni hogy valójában mit is szeretnél!tanácsokat fogsz kapni, legtöbb esetben hogy ne vetesd el vagy pedig add örökbe de ez a te döntésed lesz!kevesen fogják azt mondani hogy vetesd el.én nem adok tanácsot mert lehurrognának de nézz magadba és tudni fogod a jó döntést.
Attol függ, milyen a hàttered. A csalàdod mennyire tàmogatna ebben`? ma màr nem feltétlenül szükséges az apa egy gyerek felneveléséhez, viszont az anyànak akkor nagyon erösnek kell lennie, jo hàttérnek stb. Nem feltétlenül a pénzre gondolok, hisz hasznàltan sokmindenhez fillörekért hozzà jutsz, de a biztos lakàsnak megkell lennie. Nehogy az legyen, hogy magtartod, apukàd meg valamikor dühbe gurul és gyerekestöl elzavar a semmibe. Tehàt az apukàdnak nagyon biztosra kell tàmogatnia téged. Nem vagy màr kislàny, feltudnàd nevelni a babàt, de eleinte nagyon nehéz lesz. Én is 19 évesen terhes voltam, a baràtom akaratàra elvetettem, nagyon fàjt az biztos . Làm most 21 vagyok, ujra terhes, és megtartottuk(ugyanaz az apa) Az én helyzetemben butasàg volt az elsöt elvetetni, mert utàna a pàrom ràjött, csak jo lenne ha itt lenne, de ami megtörtént az megtörtönt. Ne hamarkodd el a döntést 2 nap alatt, mert megbànod. Gondolkodj el, mi az ami pozitiv , mi ami negativ, a te szemszögedböl. A pàrod fiatal még hogy apa legyen, de ha akarnà még beleférne. Persze nem szabad a babàt ràeröltetni. HA nem akarja, de te igen, tudnod kell, hogy nem eröszakoskodhatsz rajta évek mulva is, hogy ö az apa, muszàly érdeklödést mutatnia stb. Hibàs ö is hogy "besikerült", de ö még most az elejön kijelentette, , hogy nem akarja, szoval ha tervezed a babàt, ugy tervezd, hogy apa nélkül. Aztàn ha meg is tartod, lehet késöbb tàmogatni fog, lehet feléd se fog jàrni, azt màr csak ö tudja, szerintem szivedre és eszedre is halgass! Meg azért kérd ki apukàd tanàcsàt is! Lehet neki van egy hatàrozott véleménye, amibe neked belekellesz nyugodni. Nagykoru vagy, de ha nincs sajàt munkahelyed, lakàsod, akkor én apukàddal ülnék le elöször. Sok sikert!
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz, hogy ebbõl vitafórum lesz. Azt még mindig nem értem, miért nem meritek felvállalni a döntéseteket.Mi nem dönthetünk helyetted, ne hárítsd ránk.Okos, értelmes nagylány vagy, pörgesd elõre mi várható ha megtartod, ill ha nem tartod, és MERJ dönteni!!! A döntésedet pedig viseld emelt fõvel, és ne lelkiismeretfurdalással!! Mi nem ismerünk, nem tudjuk milyen helyzetben élsz. Sok sikert, és biztos hogy jól és helyesen döntesz!
Szia Nagyon sok ilyen kérdés hangzott már itt el, olvass el belõlük egy párat. Azzal a kijelentéssel (2. válaszoló) nem értek egyet, hogy nem kell apa a gyerek felneveléséhez. Nagyon is hogy kell, de ez pszichológia és abba most ne menjünk bele. Neked és a párodnak kell eldönteni, senki nem dönthet helyetted. Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy gondoljátok ketten végig, hogy mi szól a baba megtartása mellett és ellen. Beszéljetek a szülõkkel, hogy ha megtartjátok, akkor õk tudnak e és miben nektek segíteni. Kívánom, hogy döntsetek úgy hogy mind a kettõtöknek jó legyen Sok sikert
Ketten beszéljék meg? Most irta, hogy a fiu nem nagyon örül. És szülökkel? Édesapjàval él. Nagyon fontos az apa? Ma màr rengeteg egyedülàllo anya él kiegyensulyzott életet gyermekével. Nem biztos hogy rossz hatàssal van a gyerekre ha nincs apa. Sok esetben még jobb is(agressszi, alkohol stb) Nem azt irtam, hogy nem kell apa a gyereknek. Azt irtam NEM FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES. Miért kelene a lànynak a fiura eröltetni a babàt, ha a fiu még nem akarja?????? És ki mondta hogy késöbb, ha meg is tartja a babàt, és a fiu nem is érdeklödik, de nem -e fog egy màsik értelmes férfit a késöbbiekben talàlni? Nem zàrhato ki.. Én csak azt akartam megerösiteni, hogy ha a làny nagyon akarja a babàt, ne az legyen az elsö szempont, hogy a fiu mit akar, hanem hogy a szülö mennyire tud segiteni. hIàba a fiu nem akaràsa, ha a làny meg mindenképp szeretnö, ésa làny apja mindenben tàmogatja, vagy forditva...
Ha a lány annyira szeretné a babát, akkor nem tette volna fel a kérdést, hogy megtartsa-e??? És ez igenis, hogy a két fiatal dolga, nekik kell közösen döntést hozni!! És a szülõknek, ott vannak a fiú szülei is és a lány apja. Egy baba nem csak a nõé, a férfinak is ugyanannyi joga és kötelessége van.
szia!Én is pont ilyen cipõben voltam 19 éves vagyok a párom 21 és terhes lettem az én párom sem rajongott érte hogy megtartsuk, de végül megtartottuk és azóta le sem lehet vakarni a pocimról annyit puszilgatja a kisfiacskáját:) Én is süleimmel és 2 tesómmal élek együtt de semmi gond...én akartam és meg is oldottam a dolgot:) 28hetes vagyok most és már várom a kisfiamat! ha gondolod felvehetnénk a kapcsolatot email címem: [email protected] ha gondolod írj nyugodtan
Szerintem vetesd el. De elõtte beszélj a dokiddal, édesapáddal, és az apukával. Szerintem akkor szép babát vállalni, ha kettõtök KÖZÖS vágya, döntése. Eröltetni a babát olyannak aki nem örül neki..HÁÁT..Egyedül nevelni szerintem nagyon nehéz. A gyermeknek édesanya és édesapa is kell, persze most az ideális helyzetrõl beszélek. Nyílván, ha 30 vagy 35 éves lennél, akkor azt tanácsolnám, hoy tartsd meg. De még nagyon fiatal vagy... Ha nem dolgozol csak suliba jársz 25.000Ft GYES-t kapsz..

Jelenleg 21 hetes terhes vagyok. A 17., 18. héten még éreztem apró mozgásokat, de azóta nem. Miért nem érzem a baba mozgását?

Van ilyen? A 20. heti uh-on minden rendben volt, láttam ahogy mozog, de semmit nem éreztem. Volt valkinek hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: Van aki csak a 20. het utan kezdi erezni a baba mozgasat.Nem lehet,hogy te sem azt erezted a 17-18. hetben?Lehet csak belmozgasok voltak...!??Mert ha egyszer megmozdul utana folyamatosan kene erezni elvileg.Szerintem azert emlitsd meg a dokinak ,hogy aggodsz.Sok sikert a kesobbiekben! 37 hetes kismami

Van aki csak a 20. het utan kezdi erezni a baba mozgasat.Nem lehet, hogy te sem azt erezted a 17-18. hetben?Lehet csak belmozgasok voltak...!??Mert ha egyszer megmozdul utana folyamatosan kene erezni elvileg.Szerintem azert emlitsd meg a dokinak , hogy aggodsz.Sok sikert a kesobbiekben! 37 hetes kismami
Szia, én a második babámat várom. Valamivel a 14.hét után éreztem elõször (pár napig), aztán majdnem a 18-19. héten éreztem újra. Az orvos azt mondta ez nem baj... Azóta ha rájön olyan mint az atom:) 27 hetes leszek holnap.
En amikor eloszor voltam biztos benne hogy a baba volt 19 hetes voltam. Aztan 1 hetig semmi. Utana elkezdett rendszeresen mozogni es egyre erosodott a mozgasa. Ne aggodj, tobb kismamatol hallottam hogy ereztek a babajukat majd 1-2 hetig semmi, es aztan ujra. Szerintem a napokban mar erezni fogod.
Szia! Én a 3-ik babámat várom, de kicsivel sem kisebb az aggodalom, mint elõször:-)) Én is nagyon korán éreztem elõször, alig volt 14hetes, aztán meg sokszor napokig semmit.Nem kell megijedni, fõleg, ha rendben volt minden uh-n.Én is most vagyok, ma 21 hetes, és talán egy hete érzem csak rendszeresen, és egész nap a ficánkolást:-))Tényleg nagyon megnyugtató ez, már tudom, mikor alszik, és mikor van ébren:-)) Ha aggódsz, menj el a védõnõhöz, és hallgattasd meg a szívhangot.Ha az okés, akkor minden rendben. Ja, és nem aggódj túl sokat:-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, remélem hamarosan én is érezhetek hasonlókat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!