Találatok a következő kifejezésre: Jehova Tanúi mi lesz (9 db)

Jehova tanúi! Mikor lesz már világvége?

http://www.exposinghun.heliohost.org/Witnesses.html

Legjobb válasz: Mikor lesz világvége? Ennek dátumát nem tudhatjuk, sem mi, se senki más. Ugyanakkor a Bibliai próféciák alapján megállapíthatjuk, hogy már nincs sok hátra. Ilyen próféciákat tartalma a Máté 24. fejezete, illetve a 2Timóteusz 3: 1-5

èn Jehova Tanu vagyok de sok èvszàmot csak most olvastam mivel csak 1914 nek van jelentōsége a többinek nincs meg amikor azok az èvszàmok keletkeztek nem is voltunk szervezett vallàs, kicsit erõsen fogalmazok de mindennek idõre van szüksége hogy tökèlyre jusson, Jehova szervezete egyre mélyebben megismeri a bibliàt ezèrt nincsenek èvszàmok melyeket èszben kellene tartani mert ilyen nincs, de a szemèlyes vèlemènyem az hogy szeritnem kellet ennyi csinàlt vilàgvège hogy amikor tènyleg eljön akkor csak azokat èrje vàratlanul akik nem cselekedtèk Isten akaratàt mert aki hisz , az mindig felvan készülve ama nagy napra.
Mikor lesz világvége? Ennek dátumát nem tudhatjuk, sem mi, se senki más. Ugyanakkor a Bibliai próféciák alapján megállapíthatjuk, hogy már nincs sok hátra. Ilyen próféciákat tartalma a Máté 24. fejezete, illetve a 2Timóteusz 3: 1-5
Tudakozzatok az irasokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök eletetek.
Az Õrtorony szervezet szerint már az 1900-as évek körül is a végidõket éltük és már "nem sok volt hátra". Akkor hogy is van ez?
Hallottam már ezt az állásfoglalást, amit te mondasz, gondolom minden tanú ezt hiszi illetve ezt tanítják nekik. De a régi õrtornyokat olvasva ez sokkal több, mint egyes tanúk tévedése. Vagy bármit le lehet közölni ezekben a folyóiratokban cenzúra nélkül, ami nem egyezik a szervezet tanaival?
Talan azert kedves elso valaszolo, mert a JT-n kivul en nem tudok mas felekezetekrol, vallasokrol, amik konkret datumokat gyartanak a vilagvegekre es kenyuk kedvuk szerint valtoztatnak azokat. A felebarati szeretetrol pedig annyit, hogy a Te egyhazad tartja magat az egyetlennek, amin keresztul udvozulhetnek az emberek. FAIL! Egyebkent en is kivancsi vagyok, hogy jelenleg milyen datumot szabtak ki a vilagvege eljovetelere. Kerlek masold be azt a bibliai idezetet (Uj Vilag Forditast kerek szepen), ahol Jezus konkretan megmondja, hogy mikor jon el a vilagvege (nincs ilyen). Ezert sem ertem, hogy miert kellett hamis profeciakat gyartanotok erre vonatkozoan... Tovabba eleg gyerekes, hogy Ti mindent csak provokacionak es rosszakarasnak vesztek. Meg egy artalmatlan kerdest is.
Igen, elképzelések voltak dátumokról, de ezek belülrõl alakultak ki. Nem hivatalos tanok, hanem egyesek merész számításokba fogtak és azok alapján jöttek ki különbözõ dátumok és ezeket magabiztosan kezdték terjeszteni. Ez ma is ugyanígy van, ezért lehet hallani konkrét dátumokat sajnos, de mint írtam, ez nem hivatalos, nem egyezik az egész szervezet tanaival!
Nem, nem lehet közölni mindent cenzúrázatlanul. De nem azt mondom, hogy mindent, de mindent szentírásnak kell venni, ami abban van írva, fõleg minnél régebbi. Sajnos nem lehet ellenõrizni a weboldalon megírt idézetek hitelességét, mégis elképzelhetõ, hogy ténylegesen ezek voltak írva. Viszont 80-as évektõl alábhagyott ez az idõpontláz és nincs nyoma újabb hivatalos idõpont kikiáltásának és sajnálkozásnak a tévedés felett. Manapság pedig egyre jobban átgondolják, mit írjanak bele, mert nagyon hamar levonnak következtetéseket a kritikusok. A kérdés másik felére válaszolva, nem abszolút értelemben vett világvégérõl beszélnek, csupán arról, hogy vége lesz a politikának, a vallásoknak, a gazdaságnak és a teremtõ Isten újra kezébe veszi az emberek sorsát.
Miért nem kérdezed meg a saját vallásodat? Nem lenne jó ha nem provokálnád az embereket? A felebaráti szeretet nem errõl szól. Most megint az lesz, hogy a tanukat fogják mocskolni, de persze ez nemzavar, mert meg van írva, de akkor sem kellene ezt mindig elkezdeni.
Nem is ertem, hogy ennyi hamis profecia utan meg mindig nem latjak be a kedves tanuk, hogy mennyire felre vannak vezetve, dehat vak vezet vilagtalant.
T.Kérdezõ! Ahogy, hogy mikor jön el a világ vége, nem tudjuk. A Biblia azt irja: "sem az ég angyalai, sem a Fiu nem tudja, csak az Atya." De az apostolok megkérdezték Jézust, hogy mi lesz a jele az eljövetelének és a világ végének. Jézus jeleket sorolt fel, amikrõl felismerhetõ lesz, hogy közel a vég. Egy párat felsorolok itt. MInd a Bibliából van. Az idézeteket most nem irom ide, de ha igényled, megküldöm egyenként, és kikeresheted. Tehát: 1./ Példa nélküli hadviselés 2./ Földrengések 3./ Élelmiszerhiányok 4./ Járványos betegségek 5./ Növekvõ törvénytelenség 6./ A föld pusztitása 7./ A szeretet meghidegülése 8./ Félelmet keltõ látványok 9./ A pénz mértéktelen szeretete 10./ A szülõk iránti engedetlenség 11./ Inkább a gyönyör szeretete, mint Istené 12./ Önmagukat szeretõk lesznek az emberek 13./ A természetes vonzalom általános hiánya 14./ Az emberek nem készek semmilyen megegyezésre 15./ Önuralom hiánya a társadalom minden szintjén 16./ A jóság szeretetének széleskörü hiánya 17./ Sokan állitják képmutatóa, hogy õk keresztények 18./ Sokan tulzottan sokat eszsnek és isznak 19./ A gunyolódok megvetik a jelt 20./ Isten létrehozott Királysága jó hirének prédikálása 22./ Az igaz keresztények üldözése 23./ A béke és biztonság kikiáltása az utolsó napok csucspontjaként 24./ Az emberek nem veszik észre a veszélyt. Ezeket a jeleket sorolta fel Jézus. Ahogy irtam, ha igényled mindegyikhez megirom a Biblia idézetet, ahol olvashatod. Tehát pontos dátumot nem tudunk. De ezeknek a jeleknek "egy idõszakon belül" kell megvalósulniuk. Ha kérdésed lenne, szivesen válaszolok. Üdvözöllek: Judit!
Azt csak Jehova tudja!!!
"Azt csak Jehova tudja!!!" és mi van a sok évszámmal? Tényleg nem ismeritek õket? Még nem is hallottatok róluk?
Kedves elõttem szóló. Nagyon jól megvilágítottad a helyzetet némi kép. A jelek szerint nincs sok hátra.Idõpontot pedig direkt nem is ad a teremtõ, mert akkor képmutatásból gyorsan megtérnének egyes emberek.

Jehova tanúi! Mit ír a Jelenések 19:1 arról, hogy hol lesz a "nagy sokaság"?

Legjobb válasz: Ha az Õrtorony társulat tanított nekik valamit, akkor teljesen mindegy, hogy mit ír a Jel 19:1, úgyse fogják elfogadni.

Ha az Õrtorony társulat tanított nekik valamit, akkor teljesen mindegy, hogy mit ír a Jel 19:1, úgyse fogják elfogadni.
Penu, alias katy weaver. Ez több accból ír, teljesen elment már az esze, azt hiszi itt kell védeni az ördögtornyot, mert attól függ az élete. Nagy sumákok ám.
A kérdező hozzászólása: Ilyen szutyok oldalak nem érdekelnek.
Kedves kérdezõ! A 2Kor.-i levél verseihez egy kis segítség: [link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem lehetetlen. Sõt a Biblia versek összessége is ezt támogatja, és nem csak kiragadni kell, Ugyan is az elsõ aki a halálból az égi életre támadhatott fel Jézus. Azt írja, hogy Ö az elsõ akik feltámad a halálból, (Cselekedetek 26:23) 23 hogy a Krisztusnak szenvednie kell, és mint az elsõ, akinek fel kell támadnia a halottak közül, világosságot fog hirdetni ennek a népnek is, és a nemzeteknek is.” S az Õ halála nyitotta meg elõször az utat a feltámadásra, s ez Jézus jelenléte idején kezdõdött, addig halálalvásban voltak. Jézus jelenléte pedig a Jelenések könyve szerint is egybeesik az apokalipszis négy lovasa vágtájának kezdetével, ekkor iktatott be mint király. ezt az Úr jelenlétének idejét jelenti. S a háborúk, földrengések, stb globálisan ekkor kezdõdtek el sokasodni mindenhol a földön. s elõször a felkentek támadnak fel a többiek várnak, míg elpecsételik a 144.000 kiválasztottat, és a nagy nyomorúság, után a helyre állított földre lesznek feltámasztva a többiek akik a Földön maradnak- Penu
A kérdező hozzászólása: Akik Jézus Krisztusban vannak, azoknak lehetetlen, hogy a "nem létezés" állapotába kerüljenek, hanem azok már átmentek a halálból az életre.
A kérdező hozzászólása: Pál már alig várta, hogy a mennyben lehessen Jézussal: Filippi 1 23 Mert szorongattatom e kettõ között, kívánván elköltözni és a Krisztussal lenni; mert ez sokkal inkább jobb; 24 De e testben megmaradnom szükségesebb ti érettetek.
A kérdező hozzászólása: Isten olyan dolgokkal vár minket (keresztényeket) a mennyben, amiket mi itt a földön fel sem tudunk fogni: "Elragadtatott a paradicsomba, és hallott kimondhatatlan beszédeket, amelyeket nem szabad embernek kibeszélnie." II Korinthus 12:4
A kérdező hozzászólása: "Logikus, hogy ez földi állapotokat sejtet." Ez viszont már nem: "Hanem, amint meg van írva: Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az õt szeretõknek." I Korinthus 2:9
A Jelenések 7:9 beszél a nagy sokaságról, de érdekes, hogy azt mondja, hogy pálmaágak voltak a kezükben. Logikus, hogy ez földi állapotokat sejtet. Természetesen a Bárány színe elõtt vannak, de ehhez nem kell a menyben lenniük.
"Olyan volt mint ha az égben szólna'.... Ha megfigyeled, János nem tényként írja le hanem úgy tûnt mint ha az égben egy hatalmas kórus hangja szólt volna. ahhoz nem kell az égbe menni, hogy a nagy sokaságnak a hangját az égbe hallja Isten. Sokszor egyszerû szavakon lovagoltok, és aztán a többi verssel, meg a Bibliával nincs összhangban. Pedig ezt is figyelembe kell venni.
nem téveszthetjük össze a Jelenések 7 részét a 19 résszel. A mennyben tudod, hogy sok angyal szolgál Jehovának Tudod mit ír a Zsoltárok 37:10, 11 verse? A szelídek öröklik a földet és gyönyörködnek nagy békességben....
Jelenések 19:1 Ezek után hallottam, mintha nagy sokaság hatalmas hangon szólna a mennyben: "Halleluja, az üdvösség, a dicsõség és a hatalom a mi Istenünké, Hol is szól?
A „nagy sokaság” tagjai világosan meg vannak különböztetve a szellemi Izrael 144 000 tagjától, akikrõl a Jelenések ugyanabban a fejezetben korábban beszél. Látomásában János nem a mennyben látta a „nagy sokaságot”. Az, hogy „a trón elõtt álltak” , nem jelenti feltétlenül, hogy a mennyben vannak. Egyszerûen olyan helyzetben vannak, hogy Isten látja õket, aki mint maga mondja, figyelemmel kíséri az emberek fiait . Ugyanígy nem kell „az összes nemzetek”-nek a mennyben lenni ahhoz, hogy — amint a Máté 25:31,  32 írja — Krisztus trónja elõtt lehessenek (szó szerint: „Õ elõtte”) Az a tény, hogy a „nagy sokaság”, amelyet egyetlen ember sem volt képes megszámolni”, nem mennyei osztály, abból is kitûnik, hogy a Jelenések 7:4–8 és 14:1–4 megadja azok pontos számát, akik a földrõl a mennybe kerülnek.
Kedves Kérdezõ nagyon kedves vagy.....Elvileg feltettél egy kérdést, és mások válaszolnak. Ez ám a jó modor....

Jehova szeretett tanúi, mikor lesz vége a világnak?

Mit gondoltok, hogy mikor lesz vége a világnak?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen magasan van az a vezetõség? Mert ha a Csomolungmánál is magasabban, akkor meggondolandó a dolog... :-D

Attól függ, milyen magasan van az a vezetõség? Mert ha a Csomolungmánál is magasabban, akkor meggondolandó a dolog... :-D
nézd meg, mit írt Máté. Ennek a világrendszernek a végével kapcsolatban így idézte Jézus szavait: „Azt a napot és azt az órát senki nem tudja, sem az egek angyalai, sem a Fiú, csak az Atya” (Máté 24:36).
Szia. Én is Jehova Tanúja vagyok. Hogy mikor lesz vége a világnak? Ezt nem tudhatjuk, sem senki ember, de személyes véleményem szerint már nagyon közel van. Ha azt mondaná a "vezetõség", hogy holnap, akkor nem hinném el, mivel a Biblia szerint ez váratlanul fog elérni minket, tehát nem fogjuk tudni a vég idõpontját. Valamint ilyet sosem mondana Jehova Tanúi szervezete. Hogy mit tennék az utolsó napon? Ugyanazt mint eddig. Mindent megtennék annak érdekében, hogy Isten elõtt helyeselt legyen az állapotom.
Csatlakozom Kedves testvérem. Mivel mindenkit egyenkét fog a teremtö megitélni. Mint irtam volt az hogy valaki megkeresztelkedik, és Jehova önátadott szolgája lesz az még nem biztositék, hogy tuti a megmenekülése. Az idök végezetéig ki kell tartania. Jézus azt mondta: "Aki mindvégig kitart, az részesülhet megmentésben." és nem azt mondta, hogy mindenki aki Jehova tanuja az megmenekül. Mivel még addig a napig eleshet, ezért irja a szent irás, hogy aki áll vigyázzon, hogy el ne essen, igy aztán senki nem lehet magabiztos, és nem hordhatja fennt az orrát. Lojálisan támogatni kell a teremtö munkáját, és a minden napokban fel kell mutatnia a szent szellem gyümölcseit, mert erröl lehet felismerni Isten népét, és az egyént, hogy oda tartozik.köszönöm.
"az akkori testvérek az apostolokhoz hasonloan nem teljesen láttak mindent tisztán" Megismétlem, hogy az apostolok nem tettek hamis kijelentéseket a jövõvel kapcsolatban, hanem nagyon helyesen megkérdezték a mesterüket.De ti nem ezt tettétek és nem igazított helyre Jézus hanem ontottátok a hazugságokat. Ha Isten vezetne titeket nem buktatok volna bele ennyi hazug jövendölésbe, és a bibliai jelek és csodák, nyelveken szólás stb. követne titeket de nulla gyümölcs.Az, hogy szeretetben éltek nem nagy szám, sok világi is képe erre Isten nélkül.És akinek van csöpp esze menekül egy ilyen tévelygõ, hitelt vesztett csoporttól.
Vidiripi "Jézus maga mondta, hogy mirõl lehet felismerni az igaz keresztényeket. Abból tudja meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek (János13:35)" Azért nem tegyél ennyire felelõtlen kijelentést: - "Az, hogy szeretetben éltek nem nagy szám, sok világi is képe erre Isten nélkül." Bár igaz amit mondasz de azért a szeretet nagyon is fontos. S igen is "nagy szám". Talán neked természetes hogy szeretet vesz körül de nagyon sok embernek nem az. S legyen az bármely keresztény közösség igen is fontos az õszinte szeretet egymás iránt.
Azt pedig Te hidd el hogy ha a Teremtõnek és Jézusnak nem tetszik ez a világméretû prédikáló, és tanítvány képzõ munka, amit mellesleg Õ irányít akkor megfog bukni ez a tanítás is mint azelõtt sok el is tûnt.Máté 28:19, 20;Máté 24:14. És mellesleg még mindig mi vagyunk a kevesebben. Máté 7:13, 14.A keskeny úton nagyon kevesen járnak.az visz az életre.
"Azt pedig Te hidd el hogy ha a Teremtõnek és Jézusnak nem tetszik ez a világméretû prédikáló, és tanítvány képzõ munka, amit mellesleg Õ irányít akkor megfog bukni ez a tanítás is mint azelõtt sok el is tûnt" No csak, ezek szerint Istennek nincs baja a legtöbb keresztény egyházzal mert azok nem tûntek el. Ezt jó tudni. Egyébként mielõtt a tanúk létrejöttek (hány éve is, kb 100?) az evangélium folyamatosan hirdetve volt ahogyan most is hirdetve van.
Nos a bibliából Én nem ezt szûrtem le. A Jelenések könyve 18. fejezetében János leírja látomásban, mifog hamarosan történni az egyházakkal, siratni fogják a kereskedõk, a politikusok, és Menyasszony , võlegény hangja nem hallatszik benne többé.
egyházak.....benne....hány egyházról beszélünk?
Kedves hozzászóló. A Jelenések könyve Nagy babilont úgy ábrázolja mint egy asszonyt, aki a vadállaton ül, valamint azt írja róla hogy sok vizeken "uralkodik"(sok sok ember a tagja) A vadállat a bibliában az összes politikai csoportot jelenti, akik a földön vannak, mert vadállatias dolgokat csinálnak az emberekkel. Babilont a szajha, vagy parázna jelzõvel illeti, mert ezekkel a politikai csoportokkal kapcsolatot ápolnak, s mivel nem tehetnék, ezért kapta a szajha jelzõt. Igy nagy Babilon egy összetett fogalom a mi azokat a vallásokat Jelenti akik benne vannak mélyen a politikai tevékenységekben pedig nem tehetnék, mert Jézus azt mondta, hogy a követõi nem része a világnak, bár itt kell élniük a világban, és nem vesznek részt a világ politikai, háborús é egyéb világi megnyilvánulásokban, szigorúan semlegesek ezekben. A jelenések könyvében jól kirajzolódik, hogy ez a nagy vadállat, azaz a politikai elemek meggyûlõlik, a szajhát, az az a vallásokat, akik most fényûzésben élnek, és "kifosztják." más szóval, befogják tiltani, a vagyonukat pedig elveszik ezért is írja azt a szót, hogy "mezítelenné teszik".Most ez hihetetlen mert még nagyon jó kapcsolatban vannak egymással, de a leírás szerint nem maguktól fogják ezt megtenni a politikai hatalmak hanem ahogy az írásban van ISTEN ADJA A SZíVÜKBE, HOGY MEGTEGYÉK. Miért "siratják" még is? egyszerûen azért, mert ami a valással kapcsolatos volt az megszûnik, ilyenek a kereszténynek feltüntetett ünnepek, liturgiák, és a kereskedõk is akik belõlük gazdagodtak meg nem fognak bíbort, meg mirhát, kegytárgyakat stb eladni.ez az utolsó elõtti prófécia ami a jelenleg három be nem teljesedett próféciából még hátra van. Haragszik rájuk a teremtõ, mert sok vér tapad a kezükhöz, és sok meg nem engedett dolgokat tesznek az Isten nevében, és a híveiket is szellemi sötétségben tartják, mivel Õk maguk sem kapják meg a szellemi értelmet a teremtõtõl.És lehet látni, hogy a hívek csalódottságukban elszállingóznak a vallásuktól, vagy ateistává válnak. Az emberek 3/4 része hagyományból keresztelik meg a gyermekeiket, akikbõl igen kevés az aki aktívan maradnak meg a keresztény életben. A keresztség pedig nem elegendõ a megmentéshez. Jézus példát mutatott azzal, hogy 30. éves korában keresztelkedett meg. Jól látható ebbõl, hogy akkor kell megkeresztelkedni, amikor egy személy fel fogja és megérti, hogy mivel jár a keresztény élet, és eldöntheti, tudja e vállalni élni, vagy akarja-e az életét így élni. A keresztelkedés egyfajta önátadás Istennek, amit szabad akaratból teszünk, és neki tetszõ életet élünk, nem a magunkéi vagyunk. Aki ezt nem akarja, nem szeretné, annak hiába a megkeresztelkedése, mert nem él összhangban a teremtõ szándékával, homlok egyenest mást tesz. köszönöm.
Na de miért találgatott a vezetõ testület, amikor Jézus megmondta, hogy ne tudakozzuk az idõket? Meg, hogy a gonosz nemzetség jelt kíván? A Biblia olyan szépen kinyilatkoztat mindent amire szükségünk van, minek jósolgatni? Ne haragudjatok, de én nem veszem be ezt az apostolok is tévelyegtek maszlagot. Igen, voltak problémák és tévedések, amiket azonnal tisztába tettek és minden ment tovább. Nem voltak fokozatos világosságok meg újabb világosságok, és fõként: nem zártak ki senkit, aki másképp gondolta ezeket a dolgokat, hanem megvitatták. Mindegy, legyen nektek a saját akaratotok szerint.....
Bele néztem a linkbe amit ide irtál. Ezek nagyon régiek, az akkori testvérek az apostolokhoz hasonloan nem teljesen láttak mindent tisztán. De a Jézusi helyreigazitást megkapván változtattak a gondolkodás modon.Mint irtam az Apostolok is találgattak, és ezt leis irták, hogy mennyire tévedésbe voltak idöközönként a tanultakat tekintve, de mikor Jézus a szellem által helyre igazitotta öket akkor változtattak a gondolkodáson és a helyes megvilágitásba terelték a gondolatokat, és ettöl még masem kérdõjelezi meg senki se, hogy Õk voltak Jézus elsõ követöi.Igy nem hordhatjuk fenn mi sem az orrunkat, mert a munkát Jézus a felügyelete alatt tartja, nem mi irányitunk, mi is csak szolgái vagyunk neki. Vissza térve az 1914.-es évre. Az elsõ világháború kitörése jelezte, hogy Jézus beiktatott mint felkent király, de ehhez az kellett, hogy megtisztitsa az égi kormányzatot, hogy Sátánnak ne lehessen többé oda bejárása.a jelensek könyve leirja, hogy emberi szemmel nem láthato modón, letaszittatott a földre, és annak a vonzáskörén kivül nem mászkálhat csak ugy ide-oda. (Jajj a földnek ..mert lejött a Sátán nagy haraggal, mivel tudja rövid ideje van, az egekben pedig öröm van mert nem lehet ott többé) Ebböl a gonosz is tudja, hogy nem sok van neki hátra, jol lehet emberi mércével mérve, soknak, hosszunak tünik. DE kell az idõ, hogy a Juhok begyüjtésre kerüljenek, és azt nem lehet fél óra alatt elvégezni. És lekerülvén elkezdte kitombolni a dühét, amiért látható, hogy a földön világ háboru tört ki, amiben igen sok nemzet vett részt, és igen sokan vesztették az életüket. Ezért nevezik elsönek.Az alattvalók begyüjtése mai napig is zajlik, ám mint Pál is irta, közelebb kerülünk mindig egy nappal ahhoz a "naphoz".Ez egy óriási mértékü munka és igen gondosan kell eljárni. Ahogy Pál irta, Õ és Apollos csak ültetõ, és öntözõ munkások, a növekedést Isten adja.Ezért a feladata a keresztényeknek ültetni a magot(isten királyságának jó hírét hallják az emberek és válaszoljanak szeretnék egyénenként vagy nem) és öntözni, vagy is ujra felkeresni azokat akik bejönnének a királyságba)de a növekedés a Teremtö dolga.(mikor és hányan csatlakoznak.)ezekre a versekre kell alapozni, nem a saját gondolkodásunkra. a Fõ tankönyv a BIBLIA. köszönöm.
kedves elöttem szoló, mire gondolsz, mert itt sok mindenröl beszéltünk.
A kérdező hozzászólása: xDDD A vezetõ testületre gondolok, vének, õrtorony, ilyesmi... Nem igazán ismerem õket, ezért kérdezem. De utána arra is válaszolhatsz, hogy ha a Csomolungma tetején, egy õrtornyon belül, ismeretlen tettesek átvennék az irányítást különbözõ mûholdak felett és a TV-ben prédiklánának errõl, akkor mit tennél.:P
A kérdező hozzászólása: Kiegészítem még azzal, hogy feltehetõleg a hû és értelmes rabszolga(k), aki égi reménységû(ek). Remélem ez már elég magas.
A kérdező hozzászólása: Hát...Nem volt túl népszerû a kérdés. Azért köszi a válaszod novis, sokat segített...
Én csak azt nem értem, ha minden igaz amit Novis leírt, akkor minek jósolgattak idõrõl idõre és miért sült be annyiszor a hû és értelmes szolga. És ha ezekben tévedtek, akkor nem tévedhetnek-e a vérkérdésben meg más dolgokban is (karácsony, himnusz alatti felállás stb), amelyrõl amúgy szüntelenül változtatták a véleményüket. Tehát: miért hinnék egy olyan testület szavának, amelyik emberi módon téved, állandóan változtatja a véleményét a dolgokról, ami még nem volna baj, de az adott állásponthoz KIZÁRÁS terhe mellett ragaszkodik is....nekem ez elég neurotikusnak tûnik.
Kedves Kérdezönek válaszolva. hidd el a Vezetö testület nem szorakozik, mint irtam volt egy másik hasonlo kérdésre a nyáj tagjai nem az Õ tulajdonuk hanem Jehováé, és nem lehet csak ugy szorakozni mert számot kell majd adniuk a teremtönek hogy miként szolgálták ki a nyájat.S Õk is csak szolgák.nekik a szellemi eledel kiosztása a feladat, amit Jézustol kapnak, nem maguktol találják ki.A 236 országban folyik a hatalmas prédikálo és tanitványképzö munka, hogy mindenki halljon a Máté 24:14.-ben Jézus által kiadott Királyság jó hiréröl, mert ez az egyedüli megoldása, az emberiség problémáinak.A Máté 28:19, 20, versében felszolitotta a követöit, hogy menjenek el és minden nemzetböl valokat tanitsanak meg Jézus parancsinak megtartására, hogy majd akiket megtanitottak azok is tovább tudják adni ezt a Jóhirt tanitva az embereket.És igéretet tett hogy ezekkel az emberekkel lesz a jelenlegi rendszer végéig, vagyis felügyelni, irányitani fogja ezt a hatalmas munkát, hogy mindenki értesüljön rolla és ne mondhassa senki, hogy "Én nem hallottam " erröl.köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, neked is köszönöm a válaszod! De tudod, ha vak vezet világtalant, mindketten gödörbe esnek! Emlékezhetsz vissza, hogy voltak, akik úgy gondolták, hogy õket a szent lélek vezeti. Megis lett az eredménye... Arra lennék már csak kiváncsi, hogy mit gondolsz, a szívedbe írt törvény fontosabb, vagy amit a vezetõk állítanak? Tudom írtad, hogy õk nem szórakoznak. Tegyük fel mégis. Elkövetnél-e bûnt Isten nevében azt állítva, hogy Isten mondotta, tehát nem lehet bûn (ezzel mentegetve magad)??? Vagy megtagadnád-e õket?
A tanítványok kérdeztek Jézustól a jövõt illetõen, nem pedig hamisan kijelentették, hogy mi lesz a jövõben.
ez igy van. de máramár a bibliában leiratott proféciákat, mert külön ne fog idejönni bejelentéseket tenni, hanem az irásokban azért iratta le, hogy abban nézzenek, utánna. Dániel, irta, hogy az utolsó idökben sokan tudakozodnak az irásokban és nagyobbá lesz a tudás, vagy is az irásokbol megfoják tudni az eseményeket. Ezért lettek leiratva.köszönöm.
Vidiripi Ha az úgynevezett "vezetõk" azt mondanák hogy holnap "világvége" van , akkor az hazugság lenne. S ezt minden Biblia olvasó keresztény ember tudná aki tisztában van az utolsó napok jeleivel. Azért mert még nem teljesedett be az összes prófécia az utolsó napokkal kapcsolatban amirõl a Biblia ír. Bár ennek fényében az úgynevezett "vezetõknek" nem kell szólni mert aki ismeri az írásokat az tudni fogja hogy: - Elkezdõdött!
A Biblia mely részébõl következtettétek ki ezen kijelentéseiteket? http://www.torzsasztal.hu/Article/viewArticle?a=111434172&t=..
Kicsit el tértetek a témától, de arra kíváncsi lennék, hogy hogy is volt az, hogy Jehova Tanúi munkája elõtt is hirdetve volt a Királyság jó híre?


Jehova Tanúi! Szerintetek mi lesz azoknak a Jehova Tanúinak a sorsa, akik 1953 (! ) előtt haltak meg és még Jézust imádták - és így szerintetek bálványimádók voltak?

Még a saját Bibliafordításotok 1951-es angol nyelv? kiadásában is a Héberek 1:6 így hangzik:

Legjobb válasz: Kezdésnek nem rossz, hogy ez nem tartozik Jehova Tanúi hivatalos honlapjai közé. Hogy ki és honnan szülte azt nem tudom, meg hogy Te saját fordításban mit és hogyan fordítottál, mert sem az oldalon sem nincs magyar nyelvû, sem 1950-ben nem volt még Új Világ Fordítás. A másik, hogy a worship szónak a jelentései közé tartozik a tisztel is. De a kérdésed hagnemébõl ítélve Neked úgyis hiába magyarázok...

A kérdező hozzászólása: Az egyházatok alapítójától származó idézetre miért nem mondtatok semmit? Megismétlem, hátha most kinyitjátok a fületeket: „Ha embert követnénk, kétségkívül más lenne a helyzetünk; az egyik emberi ötlet kétségkívül ellent mondana a másiknak, és azt, ami egy vagy két vagy hat évvel azelõtt világosság volt, most sötétségnek tekintenénk. Istennél azonban nincsen változás, még a visszafordulás árnyéka sem, és így van ez az igazsággal is; bármely ismeretnek vagy világosságnak, amely Istentõl jön, olyannak kell lennie, mint a szerzõje. Az igazság új szemlélete sohasem mondhat ellent egy korábbi igazságnak. Az „új világosság” soha nem oltja ki a korábbi „világosságot”, hanem növeli azt.” [Zion's Watch Tower, February 1881, page 3]
A kérdező hozzászólása: Kedves #9-es válaszoló! "Mint említve volt egy régebbi válaszban, a Tanúk nem próféták" Ebben egyetértünk, ugyanis a próféta az, aki közvetíti Isten üzenetét - szóljon az akár a jelenrõl akár a jövõrõl. Ilyen értelemben tényleg nem vagytok próféták, mert amit hirdettek tele van ellentmondással, és hamissággal. Egyáltalán nem arról van szó, hogy kis apró kiigazítások voltak nálatok és egyre nagyobb a világosság, hanem arról, hogy számos tanításotokat most sötétségnek tartjátok. Legalább 1953-ig a Jehova Tanúi Jézust imádták, és ez az egyházatok történelmének több, mint a fele. Nem tartjátok furcsának, hogy az Õrtorony tanítása szerint 1919-ig Isten megtisztította az egyházat és mégis hagyta, hogy hamis Istent imádjanak ezután több, mint 30 évig?! A mostani tanításotok szerint Charles Russell hamis tanító volt, akárhogyan is próbáljátok fényezni a dolgokat! És a saját írásod tesz bizonyságot róla, hogy még most is véditek õt, és világosságnak meritek nevezni az egyházatok sötétségben való indulását! 1953 környékén az Õrtorony társulat kitalálta, hogy nem helyes Jézust imádni, és megváltoztatták a Bibliát, hogy illeszkedjen ehhez az új tanításhoz! Te ezt minek nevezed? Milyen dolog az, hogy úgy fordítgatják kényünk-kedvünk szerint a Bibliát, hogy passzoljon a tanításaikhoz? És nem ez az egyetlen eset, az egész Bibliafordításotok ezért készült, hogy a saját elferdített nézeteiteket támogassa és az összes ennek ellentmondó részt átírtak. Tele van betoldásokkal, szavak sorrendjének megcserélésével, ami teljes mondatok értelmét az ellenkezõjére változtatja, stb... És arra még nem kaptam választ, hogy a mostani tanításotok szerint a hamis tanító, bálványimádást támogató Charles Russellnek milyen jutalma lesz az ítéletkor. (Nem azt kérdeztem, hogy fel fog-e támadni, mert az nem kérdéses).
Kedves kérdezõ, igaztalan állításokat teszel! Bizony, megcsaltak a forrásaid. "amit hirdettek tele van ellentmondással, és hamissággal. Egyáltalán nem arról van szó, hogy kis apró kiigazítások voltak nálatok és egyre nagyobb a világosság, hanem arról, hogy számos tanításotokat most sötétségnek tartjátok." És? Akkor már nem is lehet elõrehaladásról, egyre növekvõ világosságról beszélni, ha közben bizonyos dolgokban beláttuk a tévedéseinket? Az egy hamis magyarázat, hogy ha egy dologban késõbb ellentétesen látunk, akkor az a "sötétséget" bizonyítja, nem pedig a világosságot. Milyen logikátlan és rosszindulatú állítás ez? Nem, kedves kérdezõ, az valójában az õszinteséget, az igazság megismerésének a legszentebb vágyát, az igazság valódi megbecsülését és értékelését jelenti. És ezt a hamis vádat éppen ti mondjátok? Igaz is, ki más vádolna ilyennel, mint azok, akik ezzel mentegetik a saját hamis tanaikat! "Nem tartjátok furcsának, hogy az Õrtorony tanítása szerint 1919-ig Isten megtisztította az egyházat és mégis hagyta, hogy hamis Istent imádjanak ezután több, mint 30 évig?!" Mert te mit álmodsz bele az igaz és látható egyházba, mi kell, hogy jellemezze õket? Persze, könnyen lehet, hogy nem is hiszel benne, de szerinted hogyan kellett volna lennie? Ne csak vádolni tudj és a szerinted létezõ súlyos hibákat keresd, hanem adj tanácsot, hogyan is kellett volna ennek lennie a Biblia szellemében?! Szerinted Jehova szent szelleme azonnal, egy szempillantás alatt megigazulttá és tökéletessé tesz minden tökéletlen embert? Így mûködik? Így kellene mûködnie? "A mostani tanításotok szerint Charles Russell hamis tanító volt" Russell egy elkötelezett ember volt, aki már életében sok bibliai igazságot ismert meg és leplezett le! Nem volt ideje minden újabb ismeretre, de hiszem, hogy a törekvése Isten elõtt mindenképpen elismerésre méltó volt. Vajon van-e benned ilyen törekvés? Érdekel-e az igazság, vagy azok lejáratásában éled ki hajlamaidat, akik megteszik helyetted is. "világosságnak meritek nevezni az egyházatok sötétségben való indulását!" Abban biztos vagyok, hogy messze nem volt olyan sötétségben a Társulat már indulásakor sem, mint azok, akik ma fanatikusan minket ócsárolnak! Meg aztán milyen visszatetszõ azokat a Bibliakutatókat vádolni azzal, hogy "sötétségben indultak", amikor ti magatok bizonyítjátok, hogy még egy seregnyi olyan tanítást, dogmát, filozófiát hittek, melyeket ma ti is még, és csak késõbb, fokozatosan vetkõztek le! Akkor hogy is volt ez? "Induláskor" még sokkal közelebb álltak hozzátok, mégis "sötétségben" indultak??? Hát, ami igaz, az igaz, nagyon nagy szellemi sötétség vette õket körül, mikor indultak és sok munka várt még rájuk azoktól megszabadulni! Remélem tudsz követni, ha nem, olvasd el figyelmesebben, tanulságos. :) ) "1953 környékén az Õrtorony társulat kitalálta, hogy nem helyes Jézust imádni, és megváltoztatták a Bibliát, hogy illeszkedjen ehhez az új tanításhoz!" Ez hazugság! Miért nem írod le az okokat, ami alapján ilyen következtetésre jutottak? Ez a része valahogy sohasem érdekel benneteket, miért is? Mert akkor esetleg még szembe találnátok magatokat olyan bibliai tényekkel, miszerint az angol "worship" szócska, az eredeti görögben NEM CSAK "imádatot" jelent, hanem tiszteletet, hódolatot is, és gyakran így is használták? A Héberek 1:6-ban sincs ez másként. Vagy említhetném a Római levél 13-k fejezetét, melynek pontos értelmezése többször változott. Mikor érdekelte a rosszindulatú vádolókat, hogy ezen változások miért következtek be? Pedig ezeket IS! nyilvánosságra hozta a Társulat, pontosan dokumentálva azt, hogy mikor, mit és miért változtattak! Ez vajon kit érdekel, csak az az érdekes, hogy ha szimplán felsoroljuk, hogy ezeknél a "Jehovásoknál" mi mindent módosítottak. Csakhogy ez így FÉLIGAZSÁG és a MANIPULÁCIÓ A CÉLJA. "És arra még nem kaptam választ, hogy a mostani tanításotok szerint a hamis tanító, bálványimádást támogató Charles Russellnek milyen jutalma lesz az ítéletkor." A tudatlanság idejét elnézi az Isten, de vajon azt is, ha valaki szándékosan abban akar maradni???
Egy kis meglepetés a kedves Jehova Tanúja válaszolóknak: "A Szentírás új világ fordítása(New World Translation of the Holy Scriptures, röviden NWT) a Biblia egyik modernizált nyelvû fordítása, melyet a Watchtower Bible and Tract Society of New York, Inc. és a International Bible Students Association ad ki. Elsõ kiadására 1950-ben került sor." Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/A_Szent%C3%ADr%C3%A1s_%C3%BAj_v.. Az angol Wiki-oldal szerint pedig: "NT published: 1950 Complete Bible published: 1961" Lásd itt: http://en.wikipedia.org/wiki/New_World_Translation_of_the_Ho.. Az NT a New Testament, azaz az Újszövetség rövidítése; a kérdésbeli Héberekhez írott levél pedig az ÚSZ része. Amit pedig a kérdezõ fordított abból a kiadásból, az szó szerint stimmel, azaz teljesen pontos. Tehát akkor miután ezt így sikerült tisztázni, a kérdések adottak. :)
A kérdező hozzászólása: Nézzetek nyugodtan utána, hogy 1947 decemberében kezdték a fordítását a Bibliátoknak (az angol változatról beszélek). Valóban igaz, hogy csak 1961-re állt össze a teljes Ó-, és Újszövetség, de 1950-ben már megjelent az elsõ kötetet (eredetileg több kötetben adták ki)! Küldtem errõl egy linket, ahonnan letölthetitek a scannelt változatát az 1951-es második kiadásnak! De ha ez kevés bizonyíték nektek, hogy akkor Jézust imádták, itt egy idézet az 1941-es Õrtorony kiadványotokból: "A Logosz mindig tisztelte Atyját, megvédve jó nevét és hírét, és önként ment át a gyalázatos halálon, hogy bevégezze Atyja akaratát; és az Atya gondoskodik arról, hogy az egész teremtés imádja a Fiút." [The Watchtower, August 15, 1941 (p. 252)] Itt pedig az Õrtorony Társulat 1945 januári bírósági végzésének egy részlete, amiben azt sorolja, hogy miért jött létre mint non-profit szervezet: "...férfiak és nõk tanítására, gyakoroltatására, felkészítésére és kiképzésére szolgáknak, misszionáriusnak, evangélistáknak, prédikátoroknak, tanítóknak és elõadóknak; otthonokról, helységekrõl és épületekrõl gondoskodására és ezek fenntartására a diákok számára ingyenes szállásul (...) keresztény misszionáriusok, tanítók, és Bibliát, illetve bibliai irodalmat tanítók felkészítésére, támogatására, eltartására és kiküldésére a világ különbözõ részére, és a Mindenható Isten és Krisztus Jézus nyilvános keresztény imádatára." Jehova Tanúi 1969־es évkönyve (50. oldal) is idézi az okiratot, de a ״Jézus Krisztus" szavakat a mondatból kihagyta, és ״..."-tal helyettesítette. Ja, és ha a "worship" hódolatot is jelent, akkor miért kellett kicserélni az 1984-es revideált változatban a Héberek 1:6-ban ezt a szót az "obeisance"-re?
Ez pedig egy jó kérdés, szerettem volna valamit olvasni róla.
Csatlakozom az elõttem szóló testvérhez. Angol nyelvben nem is volt akkor még újvilág fordítású biblia. valószínûleg valamelyik angol biblia fordító bibliájából idéztél ami akkor volt használatos, mint itt a Károli Gáspár féle. A másik, hogy aki meghaltak azok feltámadásban fognak majd részesülni.aki égi reménységû az azonnal, aki földi reménységû, az majd Armageddon után, és nem csak Jehova tanúi fognak feltámadni, hanem más elhunyt emberek is. Jó lenne a "fegyvereket" eltenni. Zsömle/lány
Kezdésnek nem rossz, hogy ez nem tartozik Jehova Tanúi hivatalos honlapjai közé. Hogy ki és honnan szülte azt nem tudom, meg hogy Te saját fordításban mit és hogyan fordítottál, mert sem az oldalon sem nincs magyar nyelvû, sem 1950-ben nem volt még Új Világ Fordítás. A másik, hogy a worship szónak a jelentései közé tartozik a tisztel is. De a kérdésed hagnemébõl ítélve Neked úgyis hiába magyarázok...
Vidiripi Zsömle/lány! "A másik, hogy aki meghaltak azok feltámadásban fognak majd részesülni.aki égi reménységû az azonnal, aki földi reménységû, az majd Armageddon után, és nem csak Jehova tanúi fognak feltámadni, hanem más elhunyt emberek is." S ezt igével is alá tudod támasztani? Mert fontos lenne. Kedves 9. kommentelõ! "Mint említve volt egy régebbi válaszban, a Tanúk nem próféták. Ahogy a testvér szavait olvasod láthatod, hogy az igazság pontos megismerése fokozatos, mint ahogy a nap felkel és egyre tisztábban fényesebben lehet látni. A biblia tiszta tanítása így jön a felszínre fokozatosan nem egyszerre. Nem mondták a testvérek soha hogy tévedhetetlenek, és bevallották és amikor megértettek egy írás szöveget fokozatosan, nem söpörték a szõnyeg alá a hibát, mint mások és javítottak rajta.Imában kérve Jézus segítségét." S azok akiket kiközösítettek mert nem voltak hajlandók valamit elfogadni s aztán jött az újvilágosság akkor a vezetõk elismerték a tévedésüket s vissza fogadták ezeket az embereket a gyülekezetbe? Mert volt olyan aki már elõbb felismerte hogy amit eddig tanítottak az tévedés ezt szóvá tette és kiközösítették. Tehát ilyen helyzetben mi történt?
Csak annyit szeretnék tudni, hogy a Tanúk miért változtatják mindig a tanításukat. Talán élnek azzal a lehetõséggel, hogy Jehova 90 fokkal elfordulhat?
Vidiripi Tényleg HISZED azt hogy erre a kérdésre érdemi válasz is érkezik?
azt megtudtátok bocsátani, hogy az egyházak támogatásával emberek millióit küldték a nemzeti öntudat miatt halálba a háborúkba Ráadásul Isten nevében Egy keresztény nem vehet ilyenben részt.
Mint említve volt egy régebbi válaszban, a Tanúk nem próféták. Ahogy a testvér szavait olvasod láthatod, hogy az igazság pontos megismerése fokozatos, mint ahogy a nap felkel és egyre tisztábban fényesebben lehet látni. A biblia tiszta tanítása így jön a felszínre fokozatosan nem egyszerre. Nem mondták a testvérek soha hogy tévedhetetlenek, és bevallották és amikor megértettek egy írás szöveget fokozatosan, nem söpörték a szõnyeg alá a hibát, mint mások és javítottak rajta.Imában kérve Jézus segítségét. Kérdezd meg ezt egy egyház vezetõtõl, Õk miért nem látják be némely tévedésüket, és változtatnak rajta, ha kiderül, hogy ez egyik dogma amit tanítanak Írás ellenes? Továbbra is abban a hitben tanításban tartják az embereket, pedig sokan nem is értenek vele egyet, csak már megszokták. ezt Jézus tolerálni fogja? az õszinteség a legfontosabb, nem az, hogy az emberek mit szólnak, ha kiderül hogy tévedtek.S továbbra is tévedésbe tartják emberek millióit.
A kérdezõnek és más érdeklõdõnek, tudományos kutatónak: Jehova Tanúi énekeskönyveit kellene elõvenni, és megszámolni az énekeket, hogy: - Hányat címeznek Jehovához - Hányat címeznek Jézushoz és Jehovához - Hányat címeznek Jézushoz - Hányat címeznek a Szentlélekhez/Szent Szellemhez/ szent szellemhez Azokat külön elõ kellene venni, ami a Jézus nevet tartalmazta, hogy mit árul ez a Jézus-képükrõl, hogyan változott a Krisztológiájuk. Ezeket az énekeskönyveket kellene összehasonlítani (magyarul is létezik mind): - 135 ének (kottás): ma használják - 225 ének (kottás): Magyarországon csak a rendszerváltás után kezdték el használni - 119 ének (csak szöveges): betiltás alatti - (fejbõl nem tudom hány ének szerepelt benne, de több száz) vastag kottás volt: szerintem ez még keresztény énekeskönyvnek mondható
Nem amúgy, õk mindenki másról azt gondolják, hogy egy hülye.Meg önzõk alapból.
Szervusz Mivel járatlan vagy a Bibliában(ez derül ki a kérdésedbõl), nincsen mit írni válaszul. Amirõl írtál, az nem létezik. Körülbelül ilyen a kérdésed: "Ha konyha autóba csipkés ablak, akkor járda ülés parkoló?" - te milyen választ írnál erre a kérdésre?
Nem nem szorít ki ilyet nem gondolok. Mert Én Földi reménységû vagyok, és nem is szeretnék égi reménységû lenni. Az égi reménységûek, mint angyalok nem mennek férjhez, nem házasodnak, és gyermekeik sem lesznek. Én pedig szeretnék a feltámasztott férjemmel találkozni, és gyermekeket szülni. Ilyen hogy kiszorít az meg nem létezik, mert senki nem irigykedik arra, hogy Õ azt a reménységet kapta, és fordítva sem. Katy Weaver
Kedves 21 es válaszoló! Jehova Tanuja vagyok, és hiszek abinen hiszek a Biblia alapján, és mindent be tudok bizonyitani a Bibliábol, amit mondok! Persze, hogy nem mindenre magamtol jöttem rá, hanem tanultam! DE nehogy már azt merd mondani, hogy az amit te hiszel, arra mind magadtol jöttél rá, és hogy mind be tudod bizonyitani a Bibliábol!
Még a közlekedési rendszer sincs kiépítve az ég és Föld között?? Gondolom át lehet majd járni a hitetek szerint, vagy ennyire nincs megtervezve semmi... Pl ott vannak a rokonok, na meglátogatom már angyaltesû nagybácsit, bár enni nem fogunk, mert azt õk nem szoktak...
...hanem te is hallottad másoktol, és bizonyiték hiányában is elhitted öket!
"Mert Én Földi reménységû vagyok, és nem is szeretnék égi reménységû lenni. Az égi reménységûek, mint angyalok nem mennek férjhez, nem házasodnak, és gyermekeik sem lesznek. Én pedig szeretnék a feltámasztott férjemmel találkozni, és gyermekeket szülni." Nekem ebbõl az jött le, hogy te inkább a férjedet választod mint az Urat. Te miért ne reménykedhetnél abban, hogy az Úrral töltsd az örökkévalóságot?? Szerintem minden embernek az életcélja az kellene, hogy legyen, hogy az Úrral töltse az örökkévalóságot. "Isten engem nem választott ki arra, hogy a királyi papság része legyek, így földi reménységû vagyok, vagy is maradok a földön. " Honnan tudod, hogy téged nem választott ki?? Honnan tudod, hogy nem e lesz az életedben egy pálfordulás?? Miért ne lehetne?? U.i.: kérlek bocsásd meg, ha kicsit nyers a véleményem, és ha ezzel megbántottalak.
Jezusom, erre csak ezt tudom, irni, ennel nagyobb baromsagot az tuti, hogy nem olvastam meg, ti olyan messze altok a bibliatol mint Mekko Jerulazsemtol.Epp az a lenyeg, hogy majd mindnekor az Urral leszunk a mennyben, es egyutt imadjuk az Urat orokkon orokke, de ugy latom, nektek fontosabb, hogy ugyanugy eljetek mint eddig, ez egyre nevetsegesebb mar ne is haragudjatok.
„Az itt állók közül vannak néhányan, akik nem ízlelik meg a halált, amíg elõbb meg nem látják az Isten királyságát eljönni hatalomban” (Márk 9:1; Máté 16:28). Ez az ígéret „hat nappal késõbb” teljesedett be; akkor, amikor Jézus imádkozott és átváltozott Péter, Jakab és János szeme elõtt. Hogyan lehettek Isten királyságába azok az apostolok a haláluk után amikor a királyság még meg sem alakult az égben? Úgy, hogy ennek a versnek, valamint Márk és Lukács párhuzamos beszámolóinak a szövegkörnyezete segít megértenünk a vers valódi jelentését. Mirõl beszélt Máté közvetlenül a fent említett szavak után? Ezt írta: „Hat nappal késõbb Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és annak testvérét, Jánost, és felvitte õket külön egy magas hegyre. És elváltozott elõttük” (Máté 17:1,  2). Márk és Lukács szintén az elváltozásról szóló beszámolóval kötötte össze Jézus Királyságról mondott szavait (Márk 9:1–8; Lukács 9:27–36). Ez az elváltozás — vagyis hogy dicsõségben megjelent három apostola elõtt — szemléltette Jézus Királyság-hatalomban való eljövetelét. Péter is ezt az értelmezést támasztja alá, hiszen „Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak hatalmát és jelenlétét” említi, amikor arról ír, hogy szemtanúja volt Jézus elváltozásának (2Péter 1:16–18). Engeded, hogy a Biblia önmaga tolmácsa legyen? Mert ha nem akkor mindig hibát fogsz találni, és magad sem jutsz pontos ismeretre. Jézus nyilvánvalóan nem úgy érti ezt, hogy bizonyos tanítványai 1914-ig élnek majd, amikor is megalakul a messiási Királyság. Arra gondol, hogy három hozzá közel álló tanítvány látványos betekintést kap majd a dicsõségébe, melyet akkor fog élvezni, amikor hatalomra jut a Királyságban. Ezt a látomást elváltozásnak nevezik. Péter leírja, hogy ’szemtanúi voltunk Krisztus felmagasztaltatásának, amikor vele voltunk a szent hegyen’. Katy Weaver
Kedves Utolsó válaszoló. Már ne haragudj, de miket irkálsz itt össze? A Férjemet szeretni és a Teremtõt szeretni, nem ugyan azok az érzések. Isten engem nem választott ki arra, hogy a királyi papság része legyek, így földi reménységû vagyok, vagy is maradok a földön. Ettõl még nem szeretem jobban a férjemet a Teremtõnél. Arról beszélek, hogy ha Isten elõtt alkalmas leszek a királyságában élni akkor a feltámasztott férjemmel találkozhatok, és folytathatom vele itt az életemet. Katy Weaver
Katy, te jobban szereted a férjedet, mint az Urat?? "Én pedig szeretnék a feltámasztott férjemmel találkozni, és gyermekeket szülni. " "...és nem is szeretnék égi reménységû lenni. " "Ha valaki én hozzám jõ, és meg nem gyûlöli az õ atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, testvéreit , sõt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom." Lukács 14, 26
A kérdező hozzászólása: Katy Weaver te rettenetes módon tévelyegsz. Nem is tudtam, hogy a Jehova tanúi hisznek a purgatóriumban, de úgy látszik hisznek. "Ha pedig megengedi, és túl élem Armageddont, akkor nem is ismerem meg azt hogy mi a halál a saját esetemben.S sokan lesznek így kik nem fognak halált látni, ahogy Jézus is mondta." Ilyet is hogy írhat egy Bibliát ismerõ hívõ? Csak hogy felvilágosítsalak, Jézus az elragadtatással kapcsolatban mondta ezeket, amikor majd a lelkek összegyûjtetnek az angyalok által! Márk Evangyélioma 9. rész: 1. Azután monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy vannak némelyek az itt állók között, a kik nem kóstolnak addig halált, a míg meg nem látják, hogy az Isten országa eljött hatalommal. Ti tehát Jehova tanúi, igen tévelyegtek...
Ezt most mire írtad? Mert ezt írtam Én is. Ja a férjemmel kapcsolatban? Õ nem égi reménységû hanem Földi, így ide fog a földre feltámadni nem az égbe, és fogok találkozni vele ha megérdemlem. Katy Weaver
A kérdező hozzászólása: "Mert Én Földi reménységû vagyok, és nem is szeretnék égi reménységû lenni." Tudod Katy, halálod után vagy a mennybe kerül a lelked vagy pedig a pokolba. Nincs más választási lehetõség.
Talán még annyit, hogy ott más feladatot kapnak, mint királyi papság, Ott nem lehet kertészkedni, nincsenek állatok, Én pedig szeretnék virágokat ültetni állatokat tartani, és ezekben itt gyönyörködni. elmenni más vidékekre kirándulni, a tengerbe úszni, napozni, és még sorolhatnám. ezért nincs miért irigykedni, mindennek meg van a rendeltetése, ilyet egyetlen keresztény sem gondol. Katy Weaver
A kérdező hozzászólása: Máté Evangyélioma 22. rész: 29. Jézus pedig felelvén, monda nékik: Tévelyegtek, mivelhogy nem ismeritek sem az írásokat, sem az Istennek hatalmát. 30. Mert a feltámadáskor sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az Isten angyalai a mennyben.
A kérdező hozzászólása: Akkor miért méregetsz és ítélsz meg engem? :)
Nem írtam semmi olyat, amibõl ezt a következtetést vonhatnád le: "Ok nélkül gyûlölködik szívünk atyafiak iránt? Ejnye már..."
A kérdező hozzászólása: Mivel pedig te méregetsz engem, miszerint járatlan lennék a Bibliában, téged is mérni fognak. Sõt még inkább, mivel LEHET, hogy az ellenkezõjét állítod az én ismereteimmel kapcsolatban. Ok nélkül gyûlölködik szívünk atyafiak iránt? Ejnye már...
A bizonyítékok benne vannak a Bibliában... De érdekes, hogy a mi falunkban az emberek nem Bibliával járnak a templomba, hanem Énekeskönyvvel? Ez kicsit elgondolkodtatók.

Jehova Tanúi szerint mi lesz a sorsa egy gyermekként meghalt más vallásúnak?

A Tanúk szerint senki más nem fog üdvözülni, csak az ? hitüket követ?k. Akkor mi lesz azzal a muzulmán, vagy katolikus, vagy akár buddhista kisgyerekkel, aki meghal mondjuk 5 éves korában? És a kérdés szerintem bárkire áll, aki nem tehet róla, hogy abban, hisz, amiben, ha nem ismerhetett meg más vallást. Vagy ha meg is ismerte, de ragaszkodott a sajátjához, mert azt nevelték bele. Ebben az esetben szerintem nem tehet róla. Ha Isten igazságos (szerintem az!), akkor nem büntethet valakit olyanért, amir?l nem tehet.

Legjobb válasz: Tudom, hogy sok vallás állítja ezt magáról, de engem kifejezetten a Tanúk véleménye érdekel, ezért írtam róluk. Jehova Tanúi szerinti az idézet, amit írtál? Mert akkor nekem furcsa, ugyanis tudtommal szerintük Jézus nem Isten. És az elõbbi idézetet én is ismerem, de abból nekem az jön le, hogy Jézus is Isten (mivelhogy "egyszülött Fia"). De most nehogy valaki az elõbb említett idézet értelmezésén kezdjen el vitatkozni, engem most nem ez érdekel, hanem a Tanúk véleménye a kérdésrõl.

A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy sok vallás állítja ezt magáról, de engem kifejezetten a Tanúk véleménye érdekel, ezért írtam róluk. Jehova Tanúi szerinti az idézet, amit írtál? Mert akkor nekem furcsa, ugyanis tudtommal szerintük Jézus nem Isten. És az elõbbi idézetet én is ismerem, de abból nekem az jön le, hogy Jézus is Isten (mivelhogy "egyszülött Fia"). De most nehogy valaki az elõbb említett idézet értelmezésén kezdjen el vitatkozni, engem most nem ez érdekel, hanem a Tanúk véleménye a kérdésrõl.
Az utolsó válaszoló vagyok. Nem tudom, tudtam-e segíteni a kérdezõnek. Ha még kíváncsi vagy valamire a témával kapcsolatban, szívesen segítek, én Jehova Tanúja vagyok.
A kérdező hozzászólása: Igazán köszönöm a sok hozzászólást, kár, hogy a kérdésemre a nagy része nem volt válasz. Aki a kérdésre válaszolt, annak köszönöm. A többiek meg máshol is folytathatnának teológiai vitát, ez itt nem annak a helye (mégha sokukkal egyet is értek).
Jehova Tanúi nem hisznek abban, hogy csak õk üdvözülnek. Jehova Tanúi abban hisznek, hogy majd Jehova Isten eldönti, ki méltó és ki nem arra a kiváltságra, hogy egy békés, boldog élet legyen a jutalma egy örökkévalóságon keresztül.
"talán ha nem mondanák azt az embereknek, hogy majd a haláluk után kiválogatják õket, akkor esetleg elkezdenék még életükben kiválogatni a dolgokat" Látod, ez egy jó gondolat, és a Biblia is ezt támogatja. Mert nem a halálunk utáni életrõl van szó, mert azt mondja: "Mert aki meghalt, azt felmentették a bûne alól." "A bûn zsoldja a halál" (Róma 6:7;23) Tehát aki meghalt, már nem bûnös! Nem fog a halála után itéletben részesülni. Ez persze teljesen különbözik a legtöbb önmagát kereszténynek valló egyház tanításától. De ez van!
"Mt. 6, 33 De keressétek elõször az õ országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek." A görögben az "ország" helyett "királyság" szerepel, vagyis Jézus Isten királyságát hírdette, ezt tette nyilvánvalóvá, és ezt várta el a tanítványaitól is. Így van? De itt is szerepel az "igazság" kifejezés, mint sok más helyen a bibliában. Biztos nem mindegy mit hiszünk Istenrõl, az Õ tanításairól, valamint mit teszünk, mit cselekszünk, hiszen a "hit halott cselekedetek nélkül" Vagy a mi tisztünk azt is meghatározni, hogy "szerintünk" mit is volna jó cselekedni, vagy ebben is a bibliára kellene támaszkodni? Vagyis ha mi "jó embernek" érezzük magunkat, akkor már üdvösség szempontból nyert ügyönk van?
Jó kérdés: mit is jelent engedelmeskedni? Jézus mondja pl az anyagiak felõl aggodalmaskodóknak: Mt. 6, 33 De keressétek elõször az õ országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Keresni az Õ országát: eligazít az Isten beszéde. Ha rendszeresen olvasom Isten Igéjét, egy csomó mindent megértek belõle. Milyen vagyok én? Milyen Isten? A bûn természetérõl, Isten megváltó munkájáról, életemre vonatkozó tervérõl, s sorolhatnám. Próbáld ki!
"Jn. 3, 36 Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta." Igen, de mit jelent "engedelmeskedni" a Fiúnak? Jézus azt tanította, hogy üljünk, és higgyünk? Vagy tett is még valamit?
Jn. 3, 16 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz õbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Nos mégegyszer: Valóban az Úr Jézus Krisztus meghalt a világ bûneiért. Ezzel a ténnyel nincs is semmi probléma. A gond a második részével van az igeversnek: aki hisz õbenne... Az örök élet, az üdvösség feltétele az Isten Fiában való hit. Ezt nagyon szépen bizonyítja a következõ vers: Jn. 3, 36 Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta. Az Isten Fiának való nem engedelmesség=kárhozat, vagy ha így jobban tetszik az Isten haragja.
Az elõttem szólónak: ha megenged, annyit tennék hozzá, hogy a válaszod második felével minden oké. De Jézus természete, a háromság tagadása miatt az, ami. Errõl van egy pár napos kérdés, ahol sok minden ki van ez ügyben tárgyalva. A ki nem érdemelt kedvesség, vagy kegyelem, amit mi, emberek magunktól soha nem tudnánk elérni, szintén egyértelmû tanítása a bibliának. Jehova Tanúi nem hiszik, hogy a cselekedeteink által 'kiérdemelhetik' a megmentést. Ez tévedés! Ellenben, biztos ismerõs az a Biblia vers, ami azt mondja, hogy 'a hit halott cselekedetek nélkül'. De hogy a kérdéssel is foglalkozzak, ahogy már az elsõ válaszban elhangzott, Jézus mindenkiért meghalt, nemzettõl, hittöl függetlenül. Azok, akik nem tudták megismerni Istent, nem tudtak állástfoglalni mellette, tehát nem szándékosan utasították el õt, ha meghalnak is, fel fogja támasztani õket. De erre most verseket nem tudok idézni, mert dolgozom, ezt is telóról írom.
A kérdező hozzászólása: Ja, de egyébként én egyetértek Veled. Csak érdekel már vallásúak felfogása is.

Kedves Jehova Tanúi az e havi Õrtorony folyó irat mikor jelenik meg és mi lesz a tartalomban?

Minden tanúnál szokott lenni a legfrissebb kiadványból?

Legjobb válasz: Kedves kérdezö, ha érdekel, megnézheted a a hivatalos honlapunkon jw.org A kiadványok szóra kattints Az Örtorony és az Ébredjetek itt hamarább jelenik meg, mint nyomtatott formában. Elöre lehet böngészni. Katy

Kedves kérdezö, ha érdekel, megnézheted a a hivatalos honlapunkon jw.org A kiadványok szóra kattints Az Örtorony és az Ébredjetek itt hamarább jelenik meg, mint nyomtatott formában. Elöre lehet böngészni. Katy
Igen, altalaban van naluk, es kaphatsz eggyet.
Igen, persze hogy kerhetsz. Sot meg adnak is. Nalam mindig van.

Szerintetek mi lesz az utolsó húzása Jehova tanúi szervezetének, amivel végképp összedõl az õrtornyuk?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Tudomány

Tudomány
Vidiripi "De bármit írunk is itt, neki van egy idõterve. Figyeli az eseményeket, pl. azt, hogy hogyan teljesedik a Vidiripi által megfogalmazott tanúskodómunka, amit Jézus indított el." Isten az idõ felett áll nem kell neki idõterv mert az idõ is neki "dolgozik". Megjegyzem az ApCsel 1:8 Ellenben erõt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sõt egészen a föld végsõ határáig." Ezek Jézus szavai a tanítványaihoz. A prédikálást Jeruzsálemben kezdték és Jézusról prédikáltak az embereknek. Máté 26:28 mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bûnök bocsánatára. Jézus a vérén vásárolta meg az embereket.
Még száz év sem telt el Russel halála óta.....Miért szerinted Isten meddig fogja még megengedni a szenvedést. De bármit írunk is itt, neki van egy idõterve. Figyeli az eseményeket, pl. azt, hogy hogyan teljesedik a Vidiripi által megfogalmazott tanúskodómunka, amit Jézus indított el.
A Sátán így vezeti félre az embereket , lehet hinni Istenben , lehet ismerni a nevét, lehet ismerni a Bibliát, sõt még Jézusban is lehet hinni, hiszen történelmi személy, soksok dolgot lehet hinni, ismerni. DE!!! Azt , hogy egyedül csak Jézus Krisztus ad örök életet, és visz be a Királyságba, és egyedül Õ fog ítélni élõket és holtakat, Õ az Alfa és Omega, és még sorolhatnám, ezt csak a Szent Szellem tudja kijelenteni bennünk, És ahogyan írva is van, akiben nincs Krisztus szelleme az NEM AZ ÖVÉ!!Hanem a Sátáné. Lehet szépen érvelni, kedves tanúk a Sátán megengedi nektek , hiszen tudja , hogy Jézus személye nálatok másodrendû kérdés , fontosabb egy név.Sajna......így van megírva , akik nem fogadják el az igazságot , Isten megengedi , hogy a hazugságban higyenek.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Vidiripi and91! "eljon az ido mikor ezek a vallasok mind megfizetnek minden bunukert es legfokeppen a katolikus vallas mert o tole indult ki minden! ahogy mar mondtam nem vagyok jehova tanuja de koszonom batyamnak (o Jehova tanuja)h segitett felismerni az igazsagot de legfokeppen Istennek koszonom h mellettem volt. mostmar kezdek eltavolodni ezektol a hamis vallasoktol mert tudom h rovid az ido es nagy babilon hamarosan meg fog bukni." Szóval tudod hogy "rövid az idõ". Hát Russel is azt hitte hogy rövid az idõ aztán kiderült hogy mégsem úgy vannak a dolgok ahogyan képzelte. Jézusnak ez volt a válasza az idõvel kapcsolatban. ApCsel 1:7 Így válaszolt: "Nem a ti dolgotok, hogy olyan idõkrõl és alkalmakról tudjatok, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett. S mi volt amit utolsónak mondott mielõtt felemeltetett? ApCsel 1:8 Ellenben erõt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sõt egészen a föld végsõ határáig." Jézus erre helyezte a hangsúlyt. Nem az idõre. Majd az Atya amikor úgy látja hogy eljött az idõ akkor majd elindítja azokat a folyamatokat amiket kell. Mennyei Atyánknak elég szólnia és a dolgok már is történnek. 1Mózes 1:3 Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság! És lett világosság.
eljon az ido mikor ezek a vallasok mind megfizetnek minden bunukert es legfokeppen a katolikus vallas mert o tole indult ki minden! ahogy mar mondtam nem vagyok jehova tanuja de koszonom batyamnak (o Jehova tanuja)h segitett felismerni az igazsagot de legfokeppen Istennek koszonom h mellettem volt. mostmar kezdek eltavolodni ezektol a hamis vallasoktol mert tudom h rovid az ido es nagy babilon hamarosan meg fog bukni.
ahogy jezus mondta kevesen jarnak a keskeny uton amely az orok eletbe vezet :( de a kegyelem kapuja meg nyitva van egy kis ideig de mar nem sokaig....
nem vagyok Jehova Tanuja de ha igy tamadjatok oket akkor meg szeretnem kerdezni h a katolikus, reformatus, ortodox es mas vallasokrol mit mondanatok? h azok a legjobbak? hat tevedtek nagyon! elfelejtettetek miket muveltek a vallas neveben evszazadokon keresztul? es akkor milyen vallas volt nem a katolikus? ennyit a nagy katolikus vallasrol. a Satan uralma alatt van es ne beszeljunk a papakrol akik magukat kosziklanak meg Jezus helytartojanak nevezik.hat szajukkal lehet de tettukkel bebizonyitottak mar evszazadokkal ezelott h a satant kovetik! meg a sok hamis tanitasuk amivel behaloztak sajnos az egesz vilagot de a hiveknek annyira be van kotve a szemuk a hamis tanitasoktol h nem ismerik fel az igazsagot!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Érdekes , hogy a Biblia azt írja , azt a napot senki sem tudja, mármint a vissza jövetelét, és mégis azt mondják egyesek, hogy 1914. Igen az utolsó napok ban terjedni fog a tév tanítás mint a rákfekély . És ez már hanyadik "idõpont meghatározás"???? Új-szövetség: ( Jézus) Monda pedig nékik:NEM a TI DOLGOTOK TUDNI az IDÕKET vagy ALKALMAKAT, melyeket az Atya a maga hatalmába helyeztetett. Apcs 1:7 Az apostolok kérdeztek (mikor lesz?), és Jézustól megkapták a választ (nem a ti dolgotok). Ennél egyértelmûben megválaszolni nem lehet ezt a kérdést. Ennek ellenére mégis igen népszerû az emberiség körében a jövõ, a vég kutatása. Láthatjuk, hogy az Ószövetségben rosszabb esetben megkövezés, jobb esetben egy utasítás (hagyd ott) járt azoknak akik, az Úr nevében prófétáltak, de az nem valósult meg. Egy kis rövid történelmi áttekintés, a konkrét idõpontokkal: Az advent mozgalom kezdte (1843-1844), ami sok csoportra szakadt. Az egyikbõl nõtt ki a russellista "komoly bibliakutatók" (1874, 1914), majd Jehova tanúi (1918, 1925, 1942, 1975). A Társulat érvelése azért mellébeszélés, mert az, amit õk mûveltek, egészen más kategória, mint az apostolok téves várakozásai. A Társulat konkrét dátumokat adott meg (kijelentett, nem csak kérdezett, nem is elképzeléseinek adott hangot), azt világméretû kampánnyal nyilvánosan hirdette, a népektõl engedelmességet, csatlakozást várt el, a tanúkat éveken át „heccelte” prédikálásra. Sosem történt semmi, de sosem vállalta a felelõsséget, sosem kért bocsánatot azoktól, akiknek sokba került. Az egészet pedig úgy kezdte, hogy figyelmen kívül hagyta az apostoloknak adott választ (nem a ti dolgotok). Néhány kérdés a tanúknak: Ha Isten egyedüli csatornája, a Vezetõ testület és az alapító C.T Russel, ekkora hibát vétett, nem is egyszer, akkor hibázhatott-e még másban is??? A többi egyház miért nem jósolgat hozzájuk hasonlóan? Miért engedelmeskedik inkább a Bibliának, mint a Tanúk? Felfedeztem egy érdekes párhuzamot az Õrtorony és egy bizonyos fajta viselkedés típus mögött. A három fõ jellemzõje: Ki az, aki nem tanul a saját hibáiból? Nem látják be, hogy hibáztak és ennek megfelelõen nem is változtatnak korábbi életvitelükön. Ki az, aki nem érez? Nem érez megbánást, bûntudatot vagy lelkiismeret furdalást a tettei miatt, sokszor elhárítja magáról a felelõsséget. Ki az aki, nem szorong? Mivel csak önös érdekeik vezérlik õket, ezért nem riadnak vissza a hazudozástól, álnévhasználattól, csalástól, mások becsapásától sem. Az Õrtoronyra vonatkoztatva a válaszok: Az egyház fennállása óta több konkrét évszámot adott meg, sohasem történt semmi. Soha nem kért, se a saját híveitõl, sem a többi kereszténytõl bocsánatot, végig hárított. Tudatosan félrevezet/becsap másokat. Bibliahamisítás, Jézus Istenségének a tagadása, más egyházak lejáratása, stb. A 3 kérdésre a válasz: PSZICHOPATA Az antiszociális (pszichopata) viselkedés végtelenül önzõ és egocentrikus, mindent azért tesz, hogy a saját céljait elérje. A mások feletti kontroll megszerzésére bármit hajlandó bevetni, legyen az a személyes kisugárzása, manipuláció, erõszakos viselkedés, szex vagy megfélemlítés. Az áldozatok sokszor csak késve ismerik fel, hogy az elbûvölõ álarc mögött ki is lakozik valójában. Jellemzõ még rájuk, hogy kimagasló vezetõk pl. politikusok is válhatnak belõlük, a sajátos viselkedésük miatt. Nagyon sokszor olvastam ezen a blogon is, a volt tanúktól, hogy a valódi isteni (agapé) szeretet hiányzik a JT gyülekezetekbõl. Ehelyett, teljes engedelmesség megkövetelésérõl, megfélemlítésrõl, elme kontrollról, minden más egyház lejáratásáról, velük való együttmûködés teljes hiányáról, annál inkább. Beszámolóitok alapján sokan áldozatnak/fogolynak éreztétek magatokat, akik egy „szellemi börtönbõl” szabadultak. Úgy érzem, hogy ezzel a fajta viselkedés típussal (szellemiséggel) nem szeretnék szoros kapcsolatba kerülni, ill. akik kapcsolatban vannak még vele, azoknak üzenném, hogy van hívõ élet az Õrtornyon kívül is. Nem is olyan rossz!!!
Kedves tanúk! Megkérlek mutassátok meg nekünk a Bibliából, hogy hol írja azt, hogy Jézus Krisztus láthatatlanul fog visszatérni és én megmutatom nektek a Bibliából az ellenkezõjét. Megmutatom Jézus valódi visszatérését, egy Királyhoz méltó visszatérést. A kérdésre válaszolva, szerintem az utolsó "húzás" már akkor megtörtént ha jól tudom 1939-ben talán(ez nem biztos)amikor hátat fordítottak Jézusnak. Addig Jézus is megkapta a neki járó imádatot, de akkor a vezetõség úgy döntött, hogy az helytelen és megvonták, és onnantól kezdve csak "hódolnak" neki. Utána nézek a pontos évszámnak mert nem szeretnék tévhíreket terjeszteni. De lehet, hogy majd egy tanú kisegít és leírja õ a pontos évszámot. Amit elõre meg is köszönök. :)
Gyermek korom óta olvasom Az Örtornyot. Nagyon sokszor a nehéz helyzetekben segített, jó tanácsokkal látott el. /Ez sokak tapasztalata, míg sok nem hivönek is/ Nehezem tudom megérteni, ezt a fáradhatatlan kimeritö harcot ez ellen a folyóirat ellen. Amikor valamit magyaráz, MINDIG Bibliai versek vannak idézve. Soha nincs a Biblia FÖLÉ téve. Nekünk a FÖ tankönyvünk a BIBLIA. Az a tapasztalatom, hogy ezen sz oldalon Jehova Tanui a Bibliából idéznek. Egyesek mégis mindjárt felmérgelödnek, és el kezdik szidni Az Örtornyot, és nem veszik észre, hogy Bibliai vers van kiírva. Hát nem érdekes?
Mert komolyan szeretem a Teremtõmet, és a megváltómat, és továbbra is kitartok a Biblia igazságainak hirdetése mellett, amit királyunk és életünk megváltója parancsba adott minden Õt követõnek. S továbbra is békével, és szeretettel teszem, és nem teszek olyan megjegyzéseket a felebarátaimra, az esetleges egyetértések miatt, mint amilyeneket egyes magukat kereszténynek nevezõk bûn tudat nélkül tesznek. s ezzel is példát mutatunk, hogy semmi rothadt beszéd ne jöjjön ki a szánkból, ami emberhez méltatlan, és mások méltóságában sértõ. Penu
A kérdező hozzászólása: 27%-os te minek jársz még fel erre az oldalra? :D
Egyébként ha észre vetted volna, az utolsó napokra jövendölt világméretû prédikáló munka 1914-ben kezdett csak igazán terjedni, hiszen Jézus támogatja ezt ahogy meg is mondta. az utolsó napokban azokkal lesz akik ezt a munkát végzik. (Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetbõl való embereket, kereszteljétek meg õket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg õket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.” s az utolsó napok egyik azonosító jele: (Máté 24:14) 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég. Ha ez nem volna, akkor a "vég" tényleg messze lenne....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hajrá kedves kérdezõ, igazán békés természetû ember vagy, és csak úgy sugárzik belõled a keresztényi szeretet. Más egyházakról nem nyilatkozol ugyan így pedig vannak akiknek sokkal több helytelenséggel kell majd elszámolniuk. a másik hozzá szólónak, pedig üzenem, hogy Jézus királyi hatalmával, 1914-ben láthatatlanul eljött, levetette az ördögöt a földre, meg tisztította az eget ettõl a személytõl, és megkezdõdtek az utolsó napok, Mert a földet, és a lakóit azóta nagyobb próbák, nehézségek érik mint valaha, Ha nem jött volna el Jézus, királyi hatalmával, akkor a földön nem kezdõdtek volna el az utolsó napok jeleinek bekövetkezése. a jelenések könyve sehol nem írja, hogy Isten nevérõl neveztetett nép összedõl, viszont annál inkább ír azokról a vallások megszûnésérõl, akik a világban tevékenykednek és részét képezik a világ politikai, és egyéb elemeinek, benne a keresztények egyházával az élen
Sajnos , a Biblia kijelentései alapján, csak akkor fognak meg szünni , amikor Jézus Krisztus Királysága elkezdõdik.Ez már nem sokára itt van , az Úr napja!Rettenetes dolog az élõ Isten ítéletébe esni. azt nem tudni mi lesz az utolsó húzásuk , mert mindíg mindent ki magyaráznak.Majd meglátjuk.
Igen, de amit ezek az elsõ századi keresztények elkezdek, annak Jézus szavai szerint világméretekben is teljesedni kell. Sõt a Máté 24. fejezete szerint ez a munka jelként fog szolgálni arra, hogy közel a vég.

Jehova tanúi! Szóval akkor most végeredményben mikor lesz a világvége? !

Bocsánat, tudom, hogy ez a kérdés már milliószor szerepelt, de tegnap leszólított egy tanú az utcán, és hát érdekes dolgot mondott. Azt mondta, hogy: "olyan hamar eljön, hogy nekem már meg sem kell öregednem" (21 éves vagyok) Na most két dolgot tudok. Az egyik az, hogy még Jézus maga sem tudta, mikor lesz a világvége. A másik pedig az, hogy 2000 évvel ezelőtt írták le, hogy "már nem olyan sokára". Most honnan tudja az a néni, hogy én már nem öregszem meg addig? Meddig? Van most valami új dátum? Vagy ez lett volna a blöff?

Legjobb válasz: Szegény nagyon várja már. Észre sem veszi mennyi kárt okoz a tévelygésével.

Szegény nagyon várja már. Észre sem veszi mennyi kárt okoz a tévelygésével.
Ez nem "blöff", a kérdésed rossz, de nagyon! Azaz tudom, hogy a célodnak tökéletesen megfelel, de ezen kívül egy rossz kérdés. Kedves kérdezõ: mond, miért nem a nénitõl kérdezted meg, hogy tud-e mondani pontos dátumot??? Miért itt akarod osztani az észt? Az a "néni" biztos nem mondott semmiféle dátumot, igaz??? És szerintem te ezt pontosan tudod, de akkor miért is ez az álkérdés?! Kíváncsi vagyok, hogy tudod-e egyáltalán, mit ért a Biblia a általatok "világvégének" nevezett dolgon??? Valamint tanítja-e a Biblia, azaz Jézus, hogy a jelek alapján látni lehet, vagyis észre lehet venni a vég közelségét?? És ha a Szentírás ezt alaposan körülmagyarázza, akkor mi jogon bírálod te azt a nénit, amikor ezt mondta? Legalább õ NEM ALSZIK, mint a mai, magukat kereszténynek vallók többsége! Inkább legyen ébren és tévedjen (ami az utolsó napok vége felé azért nem nagyon valószínû), mint hogy szellemileg aludjon, mert vajon mit is mondott Jézus azokra, akik "alszanak"??
Egyébként érdekes, hogy pont arra nem reagáltál, hogy Jézus 1914-ben kapta meg hatalmát hiszen ezt tanítjátok! Ti Nagyhatalmú, bölcs, mindentudó, Csak ti üdvözülõ nép! Tévtanítás véget úgyis a pokolra jutsz! Mondanád, ha ezt egy másik egyház tanítaná, hiszen nincs benne a bibliába az 1914 -es évszám. Ja ti kiszámoltátok? Az más. :D:D:D: Csak másik egyház ne kezdjen hozzá mert mind a pokolra jut. Hány világvégét is számoltatok ki eddig? Évszámokkal alátámasztva? Csak azt ne mond hogy egyet se, mert akkor vagy nem ismered a tanításotokat, vagy nem mondasz igazat! Ó ti fedhetetlen tanuk, nézz már magadba! Mit találsz ott? Ja az õrtorony azt írta, hogy, akkor hidd el minden szavát, mert azt mondták! Gondolkodás teljes hiánya, menj és ismételd el a mondatokat!
Látod, így kell lejáratni magadat! Persze névtelenül tök izgi, ugye?? :) )
Egyébként érdekes, hogy pont arra nem reagáltál, hogy Jézus 1914-ben kapta meg hatalmát hiszen ezt tanítjátok! Semmi reagálás miért is ekkor? Érdekes, csak az észt osztjátok.
A biblia leírja az eseményeket amik a végidõt jelölik. Jézus sokat beszélt róla. Kár találgatásokba folyni hogy vajon mikor lesz világvége és mikor nem. Még a tanítványainak sem volt joga tudni. Sõt Jézusnak sem. Akkor meg mi mit akarunk???
Ha még Jézus sem tudhatta, akkor hogy jönnek ezek a jehovisták ahhoz, hogy jóslatokba bocsátkozzanak? Álszent hazug népség. Ezek az igazi hamis próféték. Az igaz keresztények nem hitegetik egymást sületlen hülyeségekkel amit a nagytudású vének tálalnak fel nekik. Agyatlan zombi bagázs.
Ezek szerint nagyon figyelmetlenül olvastatok, mert a 11-es válaszomban a bibliával válaszoltam az ilyen alaptalan megjegyzésekre: "(Lukács 21:29–33) "Nézzétek meg a fügefát és az összes többi fát: amikor már rügyeznek, megfigyelve ezt, ti magatok is tudjátok, hogy már közel a nyár. Így ti is, amikor látjátok ezeket megtörténni, tudjátok meg, hogy közel az Isten királysága." Pál apostol ezt mondja: „Jehova napja pontosan úgy jön el, mint a tolvaj éjjel.” Majd hozzá teszi: „De ti, testvérek, nem vagytok sötétségben, hogy úgy lepjen meg benneteket az a nap, mintha tolvajok lepnének meg” (1Thessalonika 5:2, 4). Tehát Pál is tisztában volt azzal, hogy a tanítványokat nem szabad, hogy "meglepje" Isten nagy napja. Ezek szerint kedves kérdezõ, a hármas válaszodban rosszul emlékszel, hiszen nem úgy fog eljönni, hogy "senki sem számít rá"! Avagy Jehova Tanúi nem alaptalanul, vagy a bibliával ellentétben tudakozzák az Írásokat ez ügyben, hanem alapos okkal."
Jehova Tanui (es elodeik, a Bibliakutatok) rengeteg konkret vilagvege-datumot josoltak meg. Aztan miutan egyik sem jott be, most mar kodositenek, es az altalad is irt modon probalkoznak "te mar nem fogsz megoregedni", stb. En is voltam tanu sokaig, es volt olyan hogy egy kulonleges uttoro vennel (ez eleg magas 'rang', es nagyon komoly hitbeli tudast es makulatlan hozzaallast kell hogy jelentsen) mentem hazrol-hazra. Egy helyen szoba kerult a 'vilagvege' is, amire o azt mondta a hazigazdanak hogy "mar nincs 10 ev hatra". Ez volt 18 evvel ezelott :) Mivel ok is latjak hogy hiaba veszmadarkodnak, a vilagvege csak nem jon el, ezert folyamatosan atirjak a sajat tanitasaikat is.
Szó sincs "rengeteg konkrét dátumról"!!! Amik voltak is, nagyobbrészt LÉTEZÕ, a bibliából kiszámolható, jelentõséggel bíró dátumok. Persze voltak tévedések is, de azok csak az olyanoknak nincsenek, akik nem csinálnak semmit, akik szellemileg vakok és ALSZANAK! Ettõl függetlenül, senkinek sem kellene találgatásokba bocsátkoznia, ebben igazad van. Ám ennek ellenére inkább legyek éber és hibázzak, mint aludjak, és verjem a mellem, hogy "nini, én nem hibáztam"! Ugye tudod mit mondott Jézus azokról, akik alszanak???
Persze, hogy tudjuk, meg azt is mit mondott a hamis prófétákról. Ugye nem kell magyaráznom senkinek kikre utalt... :)
"Persze, hogy tudjuk, meg azt is mit mondott a hamis prófétákról. Ugye nem kell magyaráznom senkinek kikre utalt... :) " Szerintem te akarsz most félrevezetni másokat velünk kapcsolatban. Csak az a kérdés, hogy ez hamis prófétálás, vagy csak egyéni vélemény - tudod mi a különbség? Tudod-e mit jelent Istentõl ihletett prófétának lenni??? És tudod-e, hogy Jehova Tanúi azok-e???
Természetesen az az igaz próféta aki Isten nevében jár el és a cselekedetei ezzel megeggyezõek. De semmi esetre sem valamiféle jehova elõtt hajbókoló emberek csoportja.
gápiojehpõszpú Na erre válaszoljál, hiszen mindig a tanuké az utolsó szó! Szóval, kutya, cica 1jguzõoweaiuzes4io:D:D:D:D:D::D
"Mert sokan fognak jönni az én nevemben= Jehova tanuja vagyok, azaz a névében jönnek." Bocsika, de erõsen képzavarban szenvedsz, hiszen Mi Jehova nevében megyünk, nem pusztán Jézus nevében, mint a háromsághívõk. Tehát amikor Jézus azt mondta, hogy "SOKAN" mennek majd az Õ nevében, akkor semmiképpen sem rólunk beszélt, hanem inkább azokról, akik hamisan "mindenhatónak" tartják Jézust és valóban csak és kizárólag az "Õ nevében" tartják magukat kereszténynek, mivel az Atyját még véletlenül sem ismerik el úgy és annak, ahogy maga Jézus is elismerte és azonosította! Hogyan is azonosította Jézus az Atyját önmagához képest??? (János 17:3) "Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenrõl, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról." Vagyis a magukat kereszténynek vallók nagy része NEM ISMERI EL Jézus Atyját az "egyedüli igaz Istennek", az egyedüli Mindenhatónak, akinek a bibliában négy héber mássalhangzó a neve: JHVH. Márpedig Jézus ELISMERTE Jehovát az EGYEDÜLI igaz istennek. Nyilvánvalóan ha valakit mást nevezel valamely tulajdonságában EGYEDÜLINEK, vagy más fordítások szerint EGYETLENNEK(!!!), akkor nem lehetsz vele "egyenlõ"!!!! Igaz, vagy nem????
2-es, Nem értem mire fel ez a flegma hangnem, de a kérdés szerintem igenis JÓ! Egyszer már megváltoztattátok a dátumot, most meg inkább csak tereltek, semmi konkrét választ nem adtok, csak azt, hogy itt vannak a jelek, meg hamarosan, nemsokára de az ígéreteitekkel már tele van a padlás. Nem lenne egyszerûbb bevallani: Halvány lila gõzötök sincs arról, mikor lesz itt világvége. Csak valami nagy eseményre vártok, hogy ráfoghassátok: Na látjátok mi megmondtuk. Ennyire hülyének nézitek az embereket? A vicc az egészben, hogy csak magatokat hitegetitek, mert SENKI az égvilágon nem hisz nektek! :) A blöff az, hogy ti valamit is tudtok a világvégérõl. Jeleket olvastok már ki mindenbõl, már a reggeli müzlibõl is, csak hogy magatokat igazoljátok, saját magatoknak, mert senki nem hisz nektek. Én már csak azért imádkozom, hogy az igaz Isten(de nem jehova, mert az csak a ti fejetekben létezik) legyen olyan kegyes és bocsásson meg nektek azért mert a tudtokon kívül félre vezetitek az embereket és az igaz hívõket álkeresztényeknek mondjátok. Veletek ellentétben az én Istenem megbocsájtó és nem pusztít el mindenkit a saját hívein kívül. Ha pedig valami csoda folytán valahogy nektek lenne igazatok, akkor inkább pusztuljak el örökre, minthogy egy percet is veletek kelljen töltenem odaát. Szóval ha a mennyben mégis találkoznánk, akkor az nem a ti érdemetek, hanem az igaz keresztények nagylelkû Istenének köszönhetitek, hogy annak ellenére amit tettetek, megbocsájtott nektek. Ámen
A kérdező hozzászólása: "(Mond, te milyen jogon minõsíted le rövid ideig tartó ismeretség után másokat???)" Nem olyan nehéz, mint gondolod. Egyszerûen láttam rajta, hogy fanatikus, és a lehetõ legrosszabb értelemben. Van összehasonlítási alapom, mert akik járnak hozzám, azok nem ilyenek, pedig õk is következetesek és rendíthetetlenek. Nekik is fel fogom tenni a kérdést jövõ szombaton. De itt most nem annyira bibliai idézetek érdekelnek, hanem az, hogy mi alapján mondta, hogy én már nem fogok megöregedni. Honnan tudja? Ami pedig a jeleket illeti: földrengések, járványok, háborúk, éhínség... hát ezek nem meggyõzõ jelek. Volt olyan kor Jézus óta bármikor, amikor nem voltak földrengések, mindenki egészséges és jóllakott volt, és háborúzni se háborúztak? Relatíve éppen manapság állunk a legjobban. De mindenesetre semmi különleges dolog nem történik, ami máskor ne történt volna.
Kedves Kérdezõ. Csatlakozom a Zitushoz, és talán annyit, hogy ne hasonlítsd már az idõsebbet egy fiatalabbhoz, akinek már nem úgy mûködnek az agytekervényei, de ennek ellenére mindent megtesz az Isten munkájában, vagy is tanúskodik ahogy az egyik válaszoló írta, a néni, legalább "ébren van" és vár. Hidd el valamikor amikor ez a Néni fiatalabb volt Õ is erõteljesen mondott volna neked, bibliai érveket. S ha minden igaz nem kell évtizedeket várni, bár jó lehet nem lehet dátumokat mondani, mert Jézus soha nem mondott, dátumot órát, mert mindig minden percben úgy kell élni, mint ha holnap jönne el. Jézus világméretû jelsorozatot, és a tanítványok is próféciákat írtak le ennek az eseménynek a közeledtérõl: (Márk 13:29) 29 Hasonlóképpen ti is, amikor látjátok ezeket megtörténni, tudjátok meg, hogy õ közel van, az ajtóknál. (Lukács 21:31) 31 Így ti is, amikor látjátok ezeket megtörténni, tudjátok meg, hogy közel az Isten királysága. Katy Weaver
Jehova tanúi mindig is ezzel prédikáltak, hogy nem kell nekik megöregedniük. Volt egy idõszak amikor annyira várták, hogy a gyerekeket se engedték iskolába! :) Ezt leszámítva, szerintem is nagyon a végsõ idõket éljük.
"Volt egy idõszak amikor annyira várták, hogy a gyerekeket se engedték iskolába! :) " Inkább az intoleránsabb korszakokban és helyeken, a semleges álláspontjuk miatt a Tanú gyerekeket csapák ki sorban az iskolákból.
Na látjátok egy tanúnak mindig igaza van, akkor is ha nincs, tehát igaza van. Bólogatás erény számukra. Minõsítés? Úgyan már akkor a tanuk mit mûvelnek más egyházakkal? Szerintem nekünk is összekellene állítani egy könyvet tévanításaikat leírni és azzal házalni, ha kidobnak az ajtón bemászni az ablakon, csakis vasárnapi ebéd idõt pl 11-13 óráig ott lenni, csak azt beszélni, hogy milyen egy bûnös egyház, hozni az élményeket, és a tévtanításaikat. Biztos örülnének neki, hiszen amit adnak, kapnak!
Javítanák: "Ma már nagyon neves tudósok is sok szempont miatt bekövetkezhetõ globális méretû katasztrófáról beszélnek!"
Mire fel ez a vergõdés a tanuk részérõl? Talán tilos kérdezni? A hihetetlen meséiteket csak ti hiszitek el, ezért olyan nehéz megemésztenie egy normál gondolkodó embernek. Persze, hogy szinte minden nap találunk valami kivetni valót abban amit mondtok, hisz a logikát nélkülözve zagyváltok itt össze vissza. Az a minimum, hogy logikus legyen amit mondtok, hisz akkor elfogadható lenne, de így... A mostanában gyártott animáció készítõk(Shrek, Öt legenda) is jobban megerõltetik magukat, mint TI. A ti meséitekben az értelem halvány szikrája sem lelhetõ fel, annál inkább a hibák tengere!
Kedves 31-es! Van ma ilyen "próféta"? Vagy most egészen másként mennek a dolgok az isteni vezetést illetõen? Csak kérdezem, mert úgy tudom, hogy a Szent Biblia pont ezért íródott, benne van a bibliában annak a célja, olvasd el. Tehát nem árt pontos választ adni a kérdésemre: "Tudod-e mit jelent Istentõl ihletett prófétának lenni??? És tudod-e, hogy Jehova Tanúi azok-e???" Van-e rá bibliai válaszod, vagy csak kerülgeted a témát, hogy ne kelljen tudni, elismerni semmit, hogy kibújhass a felelõsség alól?!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!