Találatok a következő kifejezésre: Január hónapban egy napig volt (4 db)

Január hónapban csak egy napig volt meg, utána egy pár napig érzékeny lett a mellem. Most 12-én kellene (nem) megjönnie, viszont fáradékony, türelmetlenebb vagyok. Mikor érdemes tesztet csinálnom?

Legjobb válasz: Attól függ hányadikán volt az a bizonyos nap, amikor megjött. Szerintem várdd meg a 12-ét, és ha akkor sem jön meg, akkor 13-án csináljj egy tesztet. Aztán írdd ám meg hogy mi lett a teszt eredménye! Szorítok, de nagyon neked! :)

Attól függ hányadikán volt az a bizonyos nap, amikor megjött. Szerintem várdd meg a 12-ét, és ha akkor sem jön meg, akkor 13-án csináljj egy tesztet. Aztán írdd ám meg hogy mi lett a teszt eredménye! Szorítok, de nagyon neked! :)
A kérdező hozzászólása: Decemberben 22.-én volt meg rendesen 5 napig, majd januárban 17.-én jött meg egy napig tartott. (eddig mindig rendszeres volt)

Tisztelt Főorvos Úr! Kisfiam januárban lesz egy éves.Szülés után 6 hónappal volt az első menstruációm. 2 hónapig problémamentes volt a ciklusom, de sajnos az utóbbi hónapokban 6-7 napig tartó barnás folyást tapasztalok a menstruáció előtt.A teherbeesés elő

Tisztelt Főorvos Úr! Kisfiam januárban lesz egy éves.Szülés után 6 hónappal volt az első menstruációm. 2 hónapig problémamentes volt a ciklusom,de sajnos az utóbbi hónapokban 6-7 napig tartó barnás folyást tapasztalok a menstruáció előtt.A teherbeesés előtti hónapokra is ez az eset volt jellemző,sőt a terhesség 21.hetéig voltak kisebb nagyobb vérzések is. Szeretném megkérdezni,hogy a Premens szedése segítene-e a probléma leküzdésében.Még szoptatom a gyermekemet,és szeretnénk kistestvért is a közel jövőben!Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Judit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta alkalmazási útmutatójában az szerepel, hogy a készítmény szedése szoptatás alatt inkább nem javasolt, illetve ezt mindenképpen beszélje meg a páciens a kezelőorvosával. Az eddigi tapasztalatok alapján a gyógyszer nem jelent veszélyt a szoptatott csecsemő számára, bár széleskörű tudományos vizsgálatokat ebben az irányban még nem végeztek. A szoptatás abbahagyását követően azonban …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta alkalmazási útmutatójában az szerepel, hogy a készítmény szedése szoptatás alatt inkább nem javasolt, illetve ezt mindenképpen beszélje meg a páciens a kezelőorvosával. Az eddigi tapasztalatok alapján a gyógyszer nem jelent veszélyt a szoptatott csecsemő számára, bár széleskörű tudományos vizsgálatokat ebben az irányban még nem végeztek. A szoptatás abbahagyását követően azonban … Olvass tovább »

Tisztelt Doktor úr! 40 éves hölgy vagyok. December 4-én volt vérzésem, most január 29. rendszeres 2 napos mentsruáció ciklusaim vannak már egy éve. Ez rendszerint minden honapban 2 nap vérzésem és ugyanabban az időszakban. Ez most számítható rendszertelen

Tisztelt Doktor úr! 40 éves hölgy vagyok. December 4-én volt vérzésem, most január 29. rendszeres 2 napos mentsruáció ciklusaim vannak már egy éve. Ez rendszerint minden honapban 2 nap vérzésem és ugyanabban az időszakban. Ez most számítható rendszertelen vérzésnek? Decemberben voltam rákszűrésen, mindent rendben találtak. Előre is köszönettel! Várom tanácsát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az, hogy a vérzés rövidebb ideig tart, ám rendszeresen jelentkezik, önmagában nem utal kóros, kezelést igénylő állapotra. Célszerűnek tartanék azonban egy hormonvizsgálatot, illetve egy hüvelyi ultrahangvizsgálatot is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az, hogy a vérzés rövidebb ideig tart, ám rendszeresen jelentkezik, önmagában nem utal kóros, kezelést igénylő állapotra. Célszerűnek tartanék azonban egy hormonvizsgálatot, illetve egy hüvelyi ultrahangvizsgálatot is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

114000 Ft-os bruttó fizetésem van. Januárban volt egy fizetett ünnep, 1 nap szabadságom. Fix fizetésem van, hogy jöhet ki a fizetésem e hónapban bruttó 114.569 Fr-ra?

Valami olyasmit beszéltek, hogy az alapbérem visszaosztották a kötelez? óraszámmal és azt a ledolgozott óraszámmal. Meg hogy távolléti díjat kaptam a szabira meg az ünnepre. Azt meg úgy számolják, hogy az alapbért elosztják 174-gyel és azt az ünnep és a szabi óraszámával. Jó ez így? És mi lesz a helyzet, ha egy hónap csak 160 óra kötelez? órás? Akkor kevesebb lesz a bruttóm 114.000-nél?

Legjobb válasz: Nézd meg a munkaszerzõdésed, hogy az havi fix-rõl szól-e, vagy fix óradíjról. Érdemes megnézni (elvileg meg kellett már kapni) a január 1-tõl érvényes "Átsorolási értesítést", mely a kötelezõ januári emelés utáni fizetést tartalmazza. Ezt rutinból a legtöbben csak begyûrik a zsebükbe. Nézd meg, lehet, hogy "véletlenül" ott lettél havi fixrõl áttéve óradíjasra. Ha mindenütt havi fix van, akkor célszerû a bérszámfejtõvel beszélni, meglehet, hogy tévedett az esetedben, amikor a béredet számfejtette.

Nézd meg a munkaszerzõdésed, hogy az havi fix-rõl szól-e, vagy fix óradíjról. Érdemes megnézni (elvileg meg kellett már kapni) a január 1-tõl érvényes "Átsorolási értesítést", mely a kötelezõ januári emelés utáni fizetést tartalmazza. Ezt rutinból a legtöbben csak begyûrik a zsebükbe. Nézd meg, lehet, hogy "véletlenül" ott lettél havi fixrõl áttéve óradíjasra. Ha mindenütt havi fix van, akkor célszerû a bérszámfejtõvel beszélni, meglehet, hogy tévedett az esetedben, amikor a béredet számfejtette.
Ezért:http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130131-nehogy-szabads..
ha szaki béred van, a 114Eft minden hónapban meglesz!
Igen, sajnos lehet, hogy kevesebbet fogsz kapni bruttóban, mint a szerzõdésben meghatározott fix béred. Idei évben már a vízcsapból is ez folyik, hogy a dolgozó rosszul is és jól is járhat, csak nem mindegy, hogy melyik hónapban megy szabadságra. A kormány szerint egyszerûsíteni akarták, és igazságossá tenni az új szabályozással a szabadság bérezését, de láthatóan nem fog bejönni nekik. Én is számolgatok, hogy melyik hónapban vegyem ki a szabadságomat, hogy ne kapjak kevesebben több ezer forinttal, mint amennyi szerzõdés szerint megilletne. A minimálbéreseknél is "törvényes", ha kevesebbet kapnak emiatt, és nem köteles kiegészíteni a minimálbérre a munkáltató a bérét! :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!