Találatok a következő kifejezésre: Január hónapban egy napig (6 db)

114000 Ft-os bruttó fizetésem van. Januárban volt egy fizetett ünnep, 1 nap szabadságom. Fix fizetésem van, hogy jöhet ki a fizetésem e hónapban bruttó 114.569 Fr-ra?

Valami olyasmit beszéltek, hogy az alapbérem visszaosztották a kötelez? óraszámmal és azt a ledolgozott óraszámmal. Meg hogy távolléti díjat kaptam a szabira meg az ünnepre. Azt meg úgy számolják, hogy az alapbért elosztják 174-gyel és azt az ünnep és a szabi óraszámával. Jó ez így? És mi lesz a helyzet, ha egy hónap csak 160 óra kötelez? órás? Akkor kevesebb lesz a bruttóm 114.000-nél?

Legjobb válasz: Nézd meg a munkaszerzõdésed, hogy az havi fix-rõl szól-e, vagy fix óradíjról. Érdemes megnézni (elvileg meg kellett már kapni) a január 1-tõl érvényes "Átsorolási értesítést", mely a kötelezõ januári emelés utáni fizetést tartalmazza. Ezt rutinból a legtöbben csak begyûrik a zsebükbe. Nézd meg, lehet, hogy "véletlenül" ott lettél havi fixrõl áttéve óradíjasra. Ha mindenütt havi fix van, akkor célszerû a bérszámfejtõvel beszélni, meglehet, hogy tévedett az esetedben, amikor a béredet számfejtette.

Nézd meg a munkaszerzõdésed, hogy az havi fix-rõl szól-e, vagy fix óradíjról. Érdemes megnézni (elvileg meg kellett már kapni) a január 1-tõl érvényes "Átsorolási értesítést", mely a kötelezõ januári emelés utáni fizetést tartalmazza. Ezt rutinból a legtöbben csak begyûrik a zsebükbe. Nézd meg, lehet, hogy "véletlenül" ott lettél havi fixrõl áttéve óradíjasra. Ha mindenütt havi fix van, akkor célszerû a bérszámfejtõvel beszélni, meglehet, hogy tévedett az esetedben, amikor a béredet számfejtette.
Ezért:http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130131-nehogy-szabads..
ha szaki béred van, a 114Eft minden hónapban meglesz!
Igen, sajnos lehet, hogy kevesebbet fogsz kapni bruttóban, mint a szerzõdésben meghatározott fix béred. Idei évben már a vízcsapból is ez folyik, hogy a dolgozó rosszul is és jól is járhat, csak nem mindegy, hogy melyik hónapban megy szabadságra. A kormány szerint egyszerûsíteni akarták, és igazságossá tenni az új szabályozással a szabadság bérezését, de láthatóan nem fog bejönni nekik. Én is számolgatok, hogy melyik hónapban vegyem ki a szabadságomat, hogy ne kapjak kevesebben több ezer forinttal, mint amennyi szerzõdés szerint megilletne. A minimálbéreseknél is "törvényes", ha kevesebbet kapnak emiatt, és nem köteles kiegészíteni a minimálbérre a munkáltató a bérét! :(

Tisztelt Főorvos Úr! Kisfiam januárban lesz egy éves.Szülés után 6 hónappal volt az első menstruációm. 2 hónapig problémamentes volt a ciklusom, de sajnos az utóbbi hónapokban 6-7 napig tartó barnás folyást tapasztalok a menstruáció előtt.A teherbeesés elő

Tisztelt Főorvos Úr! Kisfiam januárban lesz egy éves.Szülés után 6 hónappal volt az első menstruációm. 2 hónapig problémamentes volt a ciklusom,de sajnos az utóbbi hónapokban 6-7 napig tartó barnás folyást tapasztalok a menstruáció előtt.A teherbeesés előtti hónapokra is ez az eset volt jellemző,sőt a terhesség 21.hetéig voltak kisebb nagyobb vérzések is. Szeretném megkérdezni,hogy a Premens szedése segítene-e a probléma leküzdésében.Még szoptatom a gyermekemet,és szeretnénk kistestvért is a közel jövőben!Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Judit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta alkalmazási útmutatójában az szerepel, hogy a készítmény szedése szoptatás alatt inkább nem javasolt, illetve ezt mindenképpen beszélje meg a páciens a kezelőorvosával. Az eddigi tapasztalatok alapján a gyógyszer nem jelent veszélyt a szoptatott csecsemő számára, bár széleskörű tudományos vizsgálatokat ebben az irányban még nem végeztek. A szoptatás abbahagyását követően azonban …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta alkalmazási útmutatójában az szerepel, hogy a készítmény szedése szoptatás alatt inkább nem javasolt, illetve ezt mindenképpen beszélje meg a páciens a kezelőorvosával. Az eddigi tapasztalatok alapján a gyógyszer nem jelent veszélyt a szoptatott csecsemő számára, bár széleskörű tudományos vizsgálatokat ebben az irányban még nem végeztek. A szoptatás abbahagyását követően azonban … Olvass tovább »

Január hónapban csak egy napig volt meg, utána egy pár napig érzékeny lett a mellem. Most 12-én kellene (nem) megjönnie, viszont fáradékony, türelmetlenebb vagyok. Mikor érdemes tesztet csinálnom?

Legjobb válasz: Attól függ hányadikán volt az a bizonyos nap, amikor megjött. Szerintem várdd meg a 12-ét, és ha akkor sem jön meg, akkor 13-án csináljj egy tesztet. Aztán írdd ám meg hogy mi lett a teszt eredménye! Szorítok, de nagyon neked! :)

Attól függ hányadikán volt az a bizonyos nap, amikor megjött. Szerintem várdd meg a 12-ét, és ha akkor sem jön meg, akkor 13-án csináljj egy tesztet. Aztán írdd ám meg hogy mi lett a teszt eredménye! Szorítok, de nagyon neked! :)
A kérdező hozzászólása: Decemberben 22.-én volt meg rendesen 5 napig, majd januárban 17.-én jött meg egy napig tartott. (eddig mindig rendszeres volt)

Tisztelt Doktor úr! 40 éves hölgy vagyok. December 4-én volt vérzésem, most január 29. rendszeres 2 napos mentsruáció ciklusaim vannak már egy éve. Ez rendszerint minden honapban 2 nap vérzésem és ugyanabban az időszakban. Ez most számítható rendszertelen

Tisztelt Doktor úr! 40 éves hölgy vagyok. December 4-én volt vérzésem, most január 29. rendszeres 2 napos mentsruáció ciklusaim vannak már egy éve. Ez rendszerint minden honapban 2 nap vérzésem és ugyanabban az időszakban. Ez most számítható rendszertelen vérzésnek? Decemberben voltam rákszűrésen, mindent rendben találtak. Előre is köszönettel! Várom tanácsát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az, hogy a vérzés rövidebb ideig tart, ám rendszeresen jelentkezik, önmagában nem utal kóros, kezelést igénylő állapotra. Célszerűnek tartanék azonban egy hormonvizsgálatot, illetve egy hüvelyi ultrahangvizsgálatot is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az, hogy a vérzés rövidebb ideig tart, ám rendszeresen jelentkezik, önmagában nem utal kóros, kezelést igénylő állapotra. Célszerűnek tartanék azonban egy hormonvizsgálatot, illetve egy hüvelyi ultrahangvizsgálatot is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha lejár a táppénzem szülés elött ( dec.14-én, január 21-re vagyok kiirva) akkor igényelhetem előbb a tgyást 28 nappal, hogy ne legyen egy üres hónapom? Év végén kiadják majd a bent maradt szabikat is?

Legjobb válasz: Szülés idõpontja elõtt 28 nappal már meg lehet igényelni, vagyis a te esetedben 2013/12/24-tõl lehetne. 2013/12/14 - 2013/12/23-ig menj szabira

Szülés idõpontja elõtt 28 nappal már meg lehet igényelni, vagyis a te esetedben 2013/12/24-tõl lehetne. 2013/12/14 - 2013/12/23-ig menj szabira
A kérdező hozzászólása: Aha értem, nekem nem éppen kismama barát volt a melóhelyem azért nem ajánlották hogy dolgozzak (veszélyes anyagok). Vagyis akkor ugyanúgy te is megigényled elöbb a gyást mint én , de neked nem lesz olyan problémád szerintem, mint nekem volt :) )
Aranyos vagy, köszi! :) Én február elejére vagyok kiírva, de a munkáltatóm nem tolerálja a kismamákat, így mindenképpen azt szeretnék, ha táppénzre mennék. Én szerettem volna még maradni, de megoldják, hogy ne legyen kedvem... Szóval 2012. májustól vagyok folyamatosan a cégnél, mert bár elõtte is ott voltam, munkaerõ közvetítõ által, és az nem számít. Január elejétõl venném igénybe a szülési szabadságot, addig viszont marad a táppénz..
A kérdező hozzászólása: Nekem ezt tegnap mondta a könyvelõ a melóhelyrõl. Már táppénzen vagy, azért kérdezed? Vagy valami hasonló problémád van? Amúgy én errõl nem igazán találtam a neten semmit. Érdeklõdj a munkahelyeden szerintem :) De lehet tudok segiteni , ha leirod :) )
Értelek.. :) Köszönöm szépen. :) Ezt amúgy honnan tudod? Vagy hol lehet utánanézni?
A kérdező hozzászólása: Ja igazából azt akarják hogy még most dolgozzam le , mig nincs nagy pocak, de ha kihasználhatom ezeket a lehetõségeket akkor megteszem! :) Úgy értem hogy idén 5és fél hónapot dolgoztam le igy nekem csak ennyi ideig jár táppénz sajnos :)
Sziasztok, Bocs, ha hülye kérdés, de hogy érted azt, hogy lejár a táppénz? Maximalizálva van? (Kismama vagyok, így engem is érint.)
Igen, menj szabira míg nem tudsz tgyásra menni, vagy tényleg dolgoznod kell egy pár napot, ha nem engednek szabira. Ha nem adják ki a szabit, akkor a gyed lejárta után fogják ezeket a napokat is a felgyülemlett szabikhoz hozzáadni. Bár nem értem miért ragaszkodnak hozzá, hogy dolgozz 8 hónapos terhesen.
A kérdező hozzászólása: Értem köszi a választ valahogy én is igy tervezem, csak nem tudom a meló helyen hogy állnak majd hozzá, mert õk azt akarták dolgozzam le a maradék 1 hónapot :)
Ha volt egy év folyamatos munkaviszony, akkor a táppénz nincs korlátozva (csak a mértéke - ha 2 év folyamatos volt, akkor a mértéke sem). Ha egy évnél kevesebb a munkaviszony, akkor a táppénz annyi idõre jár, amennyit az igénylés elõtt dolgoztál. Ha 2012 május óta folyamatos a jogviszonyod, akkor te lehetsz bármeddig táppénzen, de csak 50% a mértéke.
A beágyazódás 10-12 nap!!!
A kérdező hozzászólása: jujj köszi szépeeeen:)
Én ezzel a kalkulátorral számolok, és az orvos, védõnõ is teljesen ugyanilyen adatokat mondott teherbeesés napjára és szülés dátumára is. :) Szerintem ez egyszerû, csak utolsó mens. napja és a ciklus hossza kell. :) http://www.kiskegyed.hu/kalkulator/terhessegi-kalkulator
A kérdező hozzászólása: értem tehát pl 24 csináljuk de 1 jött meg akkor 1 tõl számoljuk a terhességet ugye?
A terhesseget mindig az utolso menstruacio elso napjatol szamoljak!Azert mert nem mindig felidoben van ovulacio, sokszor kitolodik.
A kérdező hozzászólása: De ezt nemértem:S 1 megjött...5 elmult...14 cscináltuk...akkor hogy jön ide 1-je? Mikor akkor nem is voltunk együtt csak 14-töl:S Akkor tökmind1 h mikor állunk neki pl 29 akkor is 1 tõl kell számolni a terhességem mert akkor jött meg..de ez fura:S nemértem:D
Igen 26.án már tesztelhetsz :) Ha sikerült akkor olyan(ha jól számoltam) 5 hét 6 napos leszel Febr. 14.én. (Elsõ voltam)
A kérdező hozzászólása: értem köszii! akkor 14 plussz durván 12 nap tehát 26.-a akkor már lehet tesztelni?
utolsó mensi elsõ napjától számoljuk. jan. 1. lesz neked ha sikerül! jövõ hónapban már 1, 5 hónapos "leszel"
Azért számolják az utolsó mensi elsõ napjától, mert a szülés nem pont a kiírt napon történik, ezért +/- 2 hét a szülés. Na most tuti, hogy mégjobban össze zavartalak.Na mind1, a lényeg, hogy az utcsó mensi elsõ napja a mérvadó!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!