Találatok a következő kifejezésre: Január hónapban egy (26 db)

114000 Ft-os bruttó fizetésem van. Januárban volt egy fizetett ünnep, 1 nap szabadságom. Fix fizetésem van, hogy jöhet ki a fizetésem e hónapban bruttó 114.569 Fr-ra?

Valami olyasmit beszéltek, hogy az alapbérem visszaosztották a kötelez? óraszámmal és azt a ledolgozott óraszámmal. Meg hogy távolléti díjat kaptam a szabira meg az ünnepre. Azt meg úgy számolják, hogy az alapbért elosztják 174-gyel és azt az ünnep és a szabi óraszámával. Jó ez így? És mi lesz a helyzet, ha egy hónap csak 160 óra kötelez? órás? Akkor kevesebb lesz a bruttóm 114.000-nél?

Legjobb válasz: Nézd meg a munkaszerzõdésed, hogy az havi fix-rõl szól-e, vagy fix óradíjról. Érdemes megnézni (elvileg meg kellett már kapni) a január 1-tõl érvényes "Átsorolási értesítést", mely a kötelezõ januári emelés utáni fizetést tartalmazza. Ezt rutinból a legtöbben csak begyûrik a zsebükbe. Nézd meg, lehet, hogy "véletlenül" ott lettél havi fixrõl áttéve óradíjasra. Ha mindenütt havi fix van, akkor célszerû a bérszámfejtõvel beszélni, meglehet, hogy tévedett az esetedben, amikor a béredet számfejtette.

Nézd meg a munkaszerzõdésed, hogy az havi fix-rõl szól-e, vagy fix óradíjról. Érdemes megnézni (elvileg meg kellett már kapni) a január 1-tõl érvényes "Átsorolási értesítést", mely a kötelezõ januári emelés utáni fizetést tartalmazza. Ezt rutinból a legtöbben csak begyûrik a zsebükbe. Nézd meg, lehet, hogy "véletlenül" ott lettél havi fixrõl áttéve óradíjasra. Ha mindenütt havi fix van, akkor célszerû a bérszámfejtõvel beszélni, meglehet, hogy tévedett az esetedben, amikor a béredet számfejtette.
Ezért:http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130131-nehogy-szabads..
ha szaki béred van, a 114Eft minden hónapban meglesz!
Igen, sajnos lehet, hogy kevesebbet fogsz kapni bruttóban, mint a szerzõdésben meghatározott fix béred. Idei évben már a vízcsapból is ez folyik, hogy a dolgozó rosszul is és jól is járhat, csak nem mindegy, hogy melyik hónapban megy szabadságra. A kormány szerint egyszerûsíteni akarták, és igazságossá tenni az új szabályozással a szabadság bérezését, de láthatóan nem fog bejönni nekik. Én is számolgatok, hogy melyik hónapban vegyem ki a szabadságomat, hogy ne kapjak kevesebben több ezer forinttal, mint amennyi szerzõdés szerint megilletne. A minimálbéreseknél is "törvényes", ha kevesebbet kapnak emiatt, és nem köteles kiegészíteni a minimálbérre a munkáltató a bérét! :(

Vetélés után mikor próbálkoztatok? Nekem januárba volt egy vetélésem amit műtétileg fejeztek be. Az orvos azt mondta, hogy várjunk 6 hónapot és utána próbálkozhatunk. Nem sok ez a 6 hónap? Baj ha mi már most próbálkozunk?

Második babám lett volna,az els? egészségesen megszületett már 5 éves.

Legjobb válasz: Nekem is 6 hónapot mondott a dokim, de én már 9 hónapja vetéltem el. Nem bírnám még egyszer elviselni, ha elvetélnék!

Nekem is 6 hónapot mondott a dokim, de én már 9 hónapja vetéltem el. Nem bírnám még egyszer elviselni, ha elvetélnék!
Én személyszerint Jobban ajánlanám Neked a Femibion 800 nevû vitamint!Sokkal több vitamin van benne ami hasznos a babának!Én még folsavat is szedek plusszba! Az, hogy sagít-e teherbe esni....hát, nem tudom, viszont, ha jön a baba, már felleszünk töltve vitaminnal és ezzel is már tettünk a vetélés ellen valamit! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Hálistenek a párom is sokat segit!Május 1. óta elkeztem az Elevitett szedni szerintetek ez is sokat fog segiteni hogy hamar teherbe essek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki írt!Én lelkileg már jól vagyok!Az 5 éves kislányom ad nekem erõt!Már õ is szeretne kistesót.De majd csak összejön.
Fúúú!Hát ezt nem is csodálom!!!!! Nekem is azörnyû volt elveszteni a 6 hetes babámat!Hát akkor Neked!!!!!! Szívbõl sajnálom!!!!!!
Nekem 6 hónapot mondott a doki, hogy rendbejöjjek, bár szerinte lelkileg több idõbe fog telni. Nekem most április elsején született meg, illetve spontán vetélésem volt 22-23 hetesen. Nagyon félek. Remélem többet nem fordul ez elõ velem, mert azt nem élném túl. Nagyon szeretnék én is babát, de a doki szerint míg lelkileg nem állok készen nem javasolja. Szerinte lehet, hogy egy év is lesz (pszihologust javasolt).
Nekem is 3 hónapot mondtak az orvosok!Állítólag ennyi idõ kell a szervezet regenerálódására, és a méh nyálkahártya újbóli megvastagodására!
Nekem 3 hónapot mondtak, de van akinak csak 6 hetet!Nem értem mi alapján "osztják", de szerintem ti már belevághattok!Ha készen áll a szervezeted úgyis sikerül, ha meg nem akkor legfeljebb késõbb jön össze, de esélyt lehet adni neki!!
Nekem is 6 hónapot mondott az orvosom, de 5 hónapra "besikerült". Nem terveztük, csak jött. Egészséges, már 14 hós:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!A menstruáciom azóta mindig napra pontosan megjön!
Szia! Nekem is volt missed ab-om 11 hetesen, nekem is 6 hónapot mondtak, hogy várjak, a másik 4 hót, a harmadik 3 hót, de nekem kellett is az a 6 hónap, amire teljesen rendbe jöttem, mert a mensim nehezen állt helyre utána. De ha te úgy gondolod, hogy rendben van, szerintem próbálkozhattok, mert eltelt már annyi idõ.
A kérdező hozzászólása: Kösszi hogy drukolsz.Aranyos vagy!

Tisztelt Főorvos Úr! Kisfiam januárban lesz egy éves.Szülés után 6 hónappal volt az első menstruációm. 2 hónapig problémamentes volt a ciklusom, de sajnos az utóbbi hónapokban 6-7 napig tartó barnás folyást tapasztalok a menstruáció előtt.A teherbeesés elő

Tisztelt Főorvos Úr! Kisfiam januárban lesz egy éves.Szülés után 6 hónappal volt az első menstruációm. 2 hónapig problémamentes volt a ciklusom,de sajnos az utóbbi hónapokban 6-7 napig tartó barnás folyást tapasztalok a menstruáció előtt.A teherbeesés előtti hónapokra is ez az eset volt jellemző,sőt a terhesség 21.hetéig voltak kisebb nagyobb vérzések is. Szeretném megkérdezni,hogy a Premens szedése segítene-e a probléma leküzdésében.Még szoptatom a gyermekemet,és szeretnénk kistestvért is a közel jövőben!Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Judit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta alkalmazási útmutatójában az szerepel, hogy a készítmény szedése szoptatás alatt inkább nem javasolt, illetve ezt mindenképpen beszélje meg a páciens a kezelőorvosával. Az eddigi tapasztalatok alapján a gyógyszer nem jelent veszélyt a szoptatott csecsemő számára, bár széleskörű tudományos vizsgálatokat ebben az irányban még nem végeztek. A szoptatás abbahagyását követően azonban …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta alkalmazási útmutatójában az szerepel, hogy a készítmény szedése szoptatás alatt inkább nem javasolt, illetve ezt mindenképpen beszélje meg a páciens a kezelőorvosával. Az eddigi tapasztalatok alapján a gyógyszer nem jelent veszélyt a szoptatott csecsemő számára, bár széleskörű tudományos vizsgálatokat ebben az irányban még nem végeztek. A szoptatás abbahagyását követően azonban … Olvass tovább »

Tisztelt doktor úr! Én 1997 szeptember 17-én szültem azota nem. 4 gyermekem van 18 éve van egy miomám azt mondta a nőgyogyász, hogy el van sorvadva. A múlt hónapban volt vérzésem a januári hónapban időre meg jött, de csak véres barnázásom volt, nem tudom

Tisztelt doktor úr! Én 1997 szeptember 17-én szültem azota nem. 4 gyermekem van 18 éve van egy miomám azt mondta a nőgyogyász, hogy el van sorvadva. A múlt hónapban volt vérzésem a januári hónapban időre meg jött, de csak véres barnázásom volt, nem tudom mi az oka. A terhesség az ki van zárva, sajnos én 14 éve nem tudok teherbeesni. Volt 2 éve hogy 8 hétre kimaradt a vérzésem, elmentem orvoshoz, de csak gyógyszert írt fel, norcolutot. Sajnos el vagyok keseredve és még annyit: izületi betegségem is van, meg 8 éve pikkelysömöröm is. Várom válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében egy igen összetett problémáról van szó. Javaslom, hogy a leleteivel keressen fel egy endokrinológust! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében egy igen összetett problémáról van szó. Javaslom, hogy a leleteivel keressen fel egy endokrinológust! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Január hónapban csak egy napig volt meg, utána egy pár napig érzékeny lett a mellem. Most 12-én kellene (nem) megjönnie, viszont fáradékony, türelmetlenebb vagyok. Mikor érdemes tesztet csinálnom?

Legjobb válasz: Attól függ hányadikán volt az a bizonyos nap, amikor megjött. Szerintem várdd meg a 12-ét, és ha akkor sem jön meg, akkor 13-án csináljj egy tesztet. Aztán írdd ám meg hogy mi lett a teszt eredménye! Szorítok, de nagyon neked! :)

Attól függ hányadikán volt az a bizonyos nap, amikor megjött. Szerintem várdd meg a 12-ét, és ha akkor sem jön meg, akkor 13-án csináljj egy tesztet. Aztán írdd ám meg hogy mi lett a teszt eredménye! Szorítok, de nagyon neked! :)
A kérdező hozzászólása: Decemberben 22.-én volt meg rendesen 5 napig, majd januárban 17.-én jött meg egy napig tartott. (eddig mindig rendszeres volt)

Az lenne a problémán hogy nem diktáltam be a gázt január hónapban, ezért kiküldtek egy 40ezer ft-os számlát. (átlagban 3ezer ft-ot fizetek). ki kell fizetni?

felhívtam őket és közölték hogy az elmúlt 5év alapján állapították meg a számla értékét.na,én ezt nem fizettem be.februárba ismét bediktáltam.most kiküldtek egy mínusz 37ezer ft-os számlát,hozzá sárga csekk amire rá van nyomva hogy ÉRVÉNYTELEN.akkor ilyenkor mi van?ki kell fizetnem a 40ezret vagy sem?kiköthetik a gázt ha "nem is tartozunk"???

Legjobb válasz: Ezt kérdezd meg újra,az viszont nehezen hihetõ,hogy 3 ezres átlag után 40 ezres csekk jönne ki.Ha nem fizetsz akkor kikötik,te érdeked is ,hogy utánajárj.Menj be egy ügyfélszolgálati irodába.

Ezt kérdezd meg újra, az viszont nehezen hihetõ, hogy 3 ezres átlag után 40 ezres csekk jönne ki.Ha nem fizetsz akkor kikötik, te érdeked is , hogy utánajárj.Menj be egy ügyfélszolgálati irodába.
Nem kell a 40-est befizetned! A mínusz 37ezresen apró betûvel van rajta(és minden más számlán is)az esetleges korábbi tartozásaid, az összes tartozás.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha nem fizetem be a 40ezres csekket, nem lesz belõle baj?nem kapcsolják ki a gázt?a minuszos csekk akkor azt jelenti hogy törölték a "tartozást"??
9:44-eshez kapcsolódom. Tehát nem kell most fizetned, valószínüleg jön egy 3000 Ft-os. A mínusz 37000 Ft-os könyveléstechnikai csekk, rá is írták, hogy érvénytelen. Legközelebb figyelj a havi bediktálásra, csomó gondot elkerülhetsz!
A kérdező hozzászólása: köszi
Arra gondolok, hogy lehet hogy fogsz kapni hamarosan egy 3 ezres számlát is januárra, lehet , hogy a törlés hamarább megjött.Ha TIGAZ-os vagy akkor regisztrálj fel a honlapukra, ott megnézheted a számlatörténeteidet, hátha okosabb leszel.
A kérdező hozzászólása: telefonon már beszéltem velük nem egyszer.mondta a nõ hogy jogomban áll nem kifizetni.(de akkor majd valamikor esetleg kikapcsolhatják).de ha az óra nem mutat annyi fogyasztást miért kapcsolnák ki?és akkor miért küldenek ki minuszos számlát?(azon már nincsen feltüntetve tartozás, az üres csekk amit meg mellé küldtek-érvénytelen).de áprilisba lesz nagy leolvasás, akkor majd kiderül.
Ja értem, így érhetõ.Menj be egy ügyfélszolgálatra, mert elég bonyolult az ügy, szerintem megértik a problémádat.
A kérdező hozzászólása: azért ennyi a csekk mert eddig gázzal fûtöttünk.de idén átváltottunk a fa tûzelésre.és csak annyi gázt használok amennyit elfõzök.de õk 5évet vesznek alapul.de nem értem mert olyan is volt hogy elfelejtettem diktálni, és majd csak köv diktálás után küldtek két számlát egyben.most meg küldenek 40ezret, utána meg egy minuszos csekket...ááááá
A kérdező hozzászólása: rendben köszi
Hülyeség, de az azért ird már le, hogy gondoltad.
A kérdező hozzászólása: hopp leejtettem rezgés közben leesett az asztalról benyomta az egyek osztálytársam a kijelzõt elázott ráraktam a mikrora a zsebemven volt egy mágnes rá könyököltem
Hát konkrétan erre egyikre sincs garancia mivel fizikai sérülések , csak ha külön kötöttél biztositás.
hát jah...azzal jól megszívnád, mert ki is zárnád a telefont a garanciából...meg mivel lenne jobb, ha kicserélik egy ugyanolyanra? többet nem fog érni, bár sokan úgy gondolják pl iPhone-al is, hogy kötnek rá biztosítást, aztán 1x csak elromlik, kicserélik, utánna dobják fel az 0 perces iPhone 4-et 120ért...attól ugyanúgy nem fogja tudni eladni, ha annyiért már egy iPhone 5-öt is vesz, ami kicsit karcosabb.
A kérdező hozzászólása: ha a telegon elhasználódik
A kérdező hozzászólása: az telefon
A kérdező hozzászólása: sorry 2006 januárjában, vagyis lassan 4 éve...
Ennyi idõ után még szinte természetes, hogy rendszertelen. Ne parázz, az elején szerintem sok mindenkinek van így.
Jaaaa, bocsi, a kommentedet nem olvastam:) Ez már viszont baj. Havi kétszeri megjövetel? Most azonnal orvoshoz, komolyan. A legjobb barátnõm is arra figyelt fel, hogy 15 nap elteltével újból megjött a menstruációja. Egybõl elment orvoshoz, és ott kiderült, hogy petefészekcisztája van, ami nem játék. Vigyázz magadra, és a saját érdekedben menj orvoshoz. 17/L
Kaptok
A gyes idõarányos, kaptok, de csak 2 napit.
A kérdező hozzászólása: Értem.Köszönöm mindenkinek aki eddig írt.Szóval akkor tévedett anya, már egy egész havi nem jár.

Januárban kiléptem rendes felmondással, még nem jelentkeztem a munkaügyin, úgy tudom 3 hónapig nem kapok semmilyen juttatást de ezt visszamenőlegesen megfogom kapni egy összegben? Ez a másfél hónap (ameddig nem jelentkeztem) ki eső idő lesz?

74000ft volt a bruttóm,erre kb mennyit fogok kapni?(5év le dolgozva)

Legjobb válasz: Szia! Ne haragudj,de nagy butaságot csináltál,hogy nem jelentkeztél a munkaügyön. Ez a 3 hónap régen így volt,hogy most hogy van nem tudom,akkor visszamenõleg nem fizettek semmit,de nem is ez a baj,hanem,hogy így megszakadt a munkaviszonyod...stb... Ha pénzt nem is kapnál a 3 hónapra,de regisztrált munkanélküli lennél,és ha gyesre akarsz menni,akkor ebbõl a szempontból sem mindegy.Igen,ez kiesõ idõ lesz neked sajnos.De esetleg találhattak volna neked munkát is. Olyan rossz volt a melóhelyed,hogy muszáj volt kilépned? A közös megegyezés jobb lett volna. A járadékodat is ott számolják ki,de sokra ne számíts. Szerintem próbálj munkahelyet keresni,tudom nem könnyû mostanában. Sok sikert

Szia! Ne haragudj, de nagy butaságot csináltál, hogy nem jelentkeztél a munkaügyön. Ez a 3 hónap régen így volt, hogy most hogy van nem tudom, akkor visszamenõleg nem fizettek semmit, de nem is ez a baj, hanem, hogy így megszakadt a munkaviszonyod...stb... Ha pénzt nem is kapnál a 3 hónapra, de regisztrált munkanélküli lennél, és ha gyesre akarsz menni, akkor ebbõl a szempontból sem mindegy.Igen, ez kiesõ idõ lesz neked sajnos.De esetleg találhattak volna neked munkát is. Olyan rossz volt a melóhelyed, hogy muszáj volt kilépned? A közös megegyezés jobb lett volna. A járadékodat is ott számolják ki, de sokra ne számíts. Szerintem próbálj munkahelyet keresni, tudom nem könnyû mostanában. Sok sikert

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!