Találatok a következő kifejezésre: Január elején egy (5 db)

5+2 hetes vagyok. Volt már egy vetélésem ami barnázással kezdődött. Most eddig semmi panaszom nincs. Ráér január elején dokihoz menni, mikorra az időpontot kaptam, vagy menjek el minél hamarabb nehogy baj legyen?

Id?pont nélkül az sztk-ba csak indokolt esetben fogadnak.

Legjobb válasz: Én nem akarok dönteni helyetted, csak leírom, hogy nálam hogy volt. Az elsõ babámnál barnáztam, szerencsére nem ment el, mert kaptam Utrogesztánt idõben, egészséges kislányom született. Most is babát várok és egyáltalán nem barnáztam az elején, pedig nagyon féltem, hogy megint fogok. De szerncsére nem. Így csak a 7-ik héten mentem orvoshoz, hogy legyen már szívhang is. Szóval nem biztos, hogy most is fogsz barnázni. Boldog babavárást!

Én nem akarok dönteni helyetted, csak leírom, hogy nálam hogy volt. Az elsõ babámnál barnáztam, szerencsére nem ment el, mert kaptam Utrogesztánt idõben, egészséges kislányom született. Most is babát várok és egyáltalán nem barnáztam az elején, pedig nagyon féltem, hogy megint fogok. De szerncsére nem. Így csak a 7-ik héten mentem orvoshoz, hogy legyen már szívhang is. Szóval nem biztos, hogy most is fogsz barnázni. Boldog babavárást!
Ha nincs panaszod, szerintem fölösleges elmenni. Annyit csinálj, hogy pihenj sokat, ne emelgess, öltözz megfelelõen, és ne stresszelj mindenfélén. És nem lesz semmi baj, nyugodj meg.
Ha nincs semmi tüneted, panaszod, akkor szerintem ráér addig. 2 hét az egész. Én 6 hetesen jutottam el, de nem lett volna semmi, ha 1-2 héttel késõbb. Amíg nincs panaszod! De amint a legkisebb aggasztó jelet is tapasztalod, irány a doki. Akár ügyelet!
A kérdező hozzászólása: Próbálok odafigyelni magamra, a stresszelés is csak amiatt van, nehogy baja legyen a babának. Táppénzre így is úgy is mennem kell, mert olyan a munkahelyem ráadásul kétszarvú méhem is van, ezért majd jobban kell vigyáznom, ha a baba növekedésnek indul.
Szerintem menj el minél elõbb. Nálam az mentette meg a babám életét, hogy idõben kaptam gyógyszert. Neked is volt már vetélésed, bár nem írtad, kiderült-e az oka. Én nem kockáztatnék a helyedben.
Elsõ terhességemnél volt barnázás, elég sokat fájt a hasam, hetente mentem ügyeletre. nem kaptam semmit. csak magnézium és pihenés. késõbb nem volt probléma. most júliusban volt vetélésem a 7.hétben. ma vagyok 10 hetes kismama. 4+4 hetesen mentem dokimhoz. Elõvigyázatosságból azonnal felírta az Utrogestan kúpot, amit azóta is napi 3x használok. orvosa válogatja, én maximálisan megbízom a dokimban. nem akarta megvárni, míg újra baj történik! én elmennék a helyedben!
A kérdező hozzászólása: Felhívtam azt sztk-t.Azt mondták felesleges bemennem, ha pedig valami panaszom van a kórházba menjek, mert ott van UH. :(
Utolsó vagyok. ha valóban panaszmentes vagy akkor nyugi! nekem csak elõvigyázatosságból adta a kúpot a dokim. lehet nem is kellett volna. pihizz sokat , ne emelj! ha mégis panaszod lenne, irány a kórház! De nem lesz semmi:)

Január elején volt egy spontán vetélésem. Azóta sikeresen megjött a 2. menzeszem is, de az is késve(41. napra a 32. nap helyett). Mikor fog beállni a ciklusom? Mikor celszerű újra próbálkozni?

Legjobb válasz: szia, Nagyon sajnálom ami veled történt. Nekem is volt egy spontán vetélésem kb 7 hetesen, akkor erõsen véreztem, és rettentõ rossz érés volt. Miután a vérzés elmúlt, én elkeztem hõmérõzni, és újra próbálkoztunk. Azóta most 12 hetes kismama vagyok. úgyhogy szeritnem, ha nagyon aggódsz, akkor irány a doki, kérdezt ki a véleményét, de valószínüleg, ha már volt két ciklusod, szerintem nyugodtan próbálkozzatok! Nekünk azonnal sikerült. Sok sikert :)

szia, Nagyon sajnálom ami veled történt. Nekem is volt egy spontán vetélésem kb 7 hetesen, akkor erõsen véreztem, és rettentõ rossz érés volt. Miután a vérzés elmúlt, én elkeztem hõmérõzni, és újra próbálkoztunk. Azóta most 12 hetes kismama vagyok. úgyhogy szeritnem, ha nagyon aggódsz, akkor irány a doki, kérdezt ki a véleményét, de valószínüleg, ha már volt két ciklusod, szerintem nyugodtan próbálkozzatok! Nekünk azonnal sikerült. Sok sikert :)
szia , szegény nagyon sajnálom ami történt, nekem is volt már vetélésem 14 hetesen novemberben.:((( nekem az orvosom azt mondta, 3 teljes ciklus várjak ki, hogy rendesen regenerálódjon a méh!próbálkozunk eddig még "eredménytelenül"! szerintem kérdezd ki orvosod véleményét!sok sikert:)

2013 január elején kiállítottam egy 60 napos, átutalásos számlát decemberi teljesítési idővel, számlázóprogrammal. A vevő könyvelése szerint ez helytelen, mert nem tudja 2012-re elszámolni. Ez valóban így van?

Legjobb válasz: hát te ez attól függ. Mirõl szól a számla? termékrõl vagy szolgáltatásról? folyamatos szlgáltatásról? És hogy nem elszámolható? költségként vagy az áfájával van gondja? ez a kérdés igy nem megválaszolható.

hát te ez attól függ. Mirõl szól a számla? termékrõl vagy szolgáltatásról? folyamatos szlgáltatásról? És hogy nem elszámolható? költségként vagy az áfájával van gondja? ez a kérdés igy nem megválaszolható.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor pontosítok. Szolgáltatásról van szó, nem magyar cég a számla kiállítója, áfát nem tartalmaz a számla. "A könyvelésbe igy nem lehet a tavalyi évre betenni. "- ezt írták.
A kérdező hozzászólása: az még lemaradt, hogy áruszállítás volt
Ökölszabály: A számlát a teljesítés utáni 15 napon belül kell kiállítani. A fizetés történhet megállapodás alapján (8 nap...90 nap stb.) Ha részletes információkra vágysz, olvasd el ezt a NAV-füzetet: 2013.05.08. A számla, nyugta kibocsátásának alapvetõ szabályai 2013 18. számú információs füzet Letölthetõ PDF formátumban. http://www.nav.gov.hu/nav/inf_fuz/inf_2013/18_fuzet.html

Webszerkesztés? Januárban akarok elkezdeni egy tanfolyamot, és hogy az elején mennyi pénzt lehetne ezzel keresni. Vagy inkább egy másik állás mellett csak mellék ág legyen.

Legjobb válasz: Miután elvégzed a tanfolyamot, sokat kell még tanulni magadtól is, aztán néhány példamunkát gyakorlásképpen megcsinálni. Ekkor már tudni fogod, hogy még tanulnod kell nagyon sokat, aztán ha megvan, tisztességes fizetésért el tudsz helyezkedni. Ez idõben több, mint 1 év. Mellékállásban semmiképpen nem megy.

Miután elvégzed a tanfolyamot, sokat kell még tanulni magadtól is, aztán néhány példamunkát gyakorlásképpen megcsinálni. Ekkor már tudni fogod, hogy még tanulnod kell nagyon sokat, aztán ha megvan, tisztességes fizetésért el tudsz helyezkedni. Ez idõben több, mint 1 év. Mellékállásban semmiképpen nem megy.
Gondolom valami OKJ-s vagy hasonló tanfolyamról lenne szó. Van olyan ismerõsöm aki ilyet végzett, és késõbb kellett rájönnie, hogy nem sok értelme volt az egésznek, mivel megfelelõ tudásra nem lehet egy ilyen tanfolyamon szert tenni. Webfejlesztés területén akkor lesz állásod, ha fõiskolai vagy egyetemi végzettséged van, vagy ha nincs végzettséged, akkor rendkívüli programozói tudásod van, és jó referenciákkal rendelkezel. Vállalkozásban pedig szvsz csak akkor éri meg csinálni, ha nem fõállásban csinálod, vagy ha alkalmazottaid vannak. Egy ilyen vállalkozáshoz pedig megfelelõ kapcsolati tõke és rengeteg reklám kell, mivel a szakma nagyon telített. Egyébként a legnagyobb hátránya az ilyen tanfolyamoknak, hogy matekot nem oktatnak, és amit a webfejlesztésrõl ott megtanulsz, az egyáltalán nem elég ahhoz, hogy te honlapkészítéssel foglalkozz.
A kérdező hozzászólása: Ez lenne a tanfolyam: http://www.tanfolyamok.co.hu/tanfolyam/webszerkeszto-tanfoly.. Köszönöm kommentjeiteket !
Pont olyan igényes lehet a tanfolyam, mint az oldaluk.

Üdv Az lenne a problémám hogy januárban beadtam a kérelmem az árvasági miatt és most március végén vagy április elején jött a papír hogy megkapom és most 12-én gondolom jönni fog csak most egyben visszamenõleg is utalják az a 3 hónapot?

Legjobb válasz: a levélben nincs benne a dátum, hogy melyik naptól folyósítják? tehát melyik napot veszik figyelembe? vagy van jelzés arról, hogy pl a jan 22-én benyújtott kérelme alapján... szóval van a levélben bármilyen dátum? (nem a levél alján levõre gondolok, hogy õk mikor írtak)

a levélben nincs benne a dátum, hogy melyik naptól folyósítják? tehát melyik napot veszik figyelembe? vagy van jelzés arról, hogy pl a jan 22-én benyújtott kérelme alapján... szóval van a levélben bármilyen dátum? (nem a levél alján levõre gondolok, hogy õk mikor írtak)
A kérdező hozzászólása: Amit dátumot néztam az az hogy január 23-án adtam be és 27-tõl kezdték el intézni ez számít ?
12. e szombat, szóval 11 én fog jönni, alig várom több mint két éve igényeltem meg, és most fogom meg kapni vissza menõleg
#2 igen

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!