Találatok a következő kifejezésre: Január 20-án a (9 db)

Terhesség? ! Dec.20-án, a menstruációm utolsó napján együtt voltam a párommal. Január 13-án megjött a menszeszem. Tegnap a biztonság kedvéért csináltam egy tesztet, mely negatív lett.

Így szerintetek kizárható a terhesség? Tudom (habár ritka), hogy ha menstruál valaki rendesen, akkor is lehet terhes, plusz a teszt sem mutatja ki minden esetben. Az utóbbi két hétben hányingerem is van, habár lehet, csak bemesélem magamnak. Tudom, felel?tlen voltam, ez volt az els? és egyben utolsó eset, mikor nem védekeztünk.

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy terhes vagy. Vegyél még egy tesztet, ha az is negatív, akkor szerintem nincs ok az aggodalomra

Nem hiszem hogy terhes vagy. Vegyél még egy tesztet, ha az is negatív, akkor szerintem nincs ok az aggodalomra
Azért vicces, azt feltételezed, hogy habár rendes idõben megjött, és a teszt is negatív, lehetsz terhes, de azon nem gondolkodsz el, hogy hányingert talán más is okozhat... például az, hogy szét stresszeled magad feleslegesen, vagy akármi más... hát nyugi már. Teljesen kizárt, abszolút lehetetlen, hogy terhes vagy. De azt jól teszitek, ha többször nem felelõtlenkedtek. :)

Január 20. án eltört a lábam. Jövőhéten veszik le a gpszet. Rátudokmjad állni?

a 4. lábközépcsontom tört el.

Legjobb válasz: Lassan 30 éves emlék, de szintén lábközép csont volt és rá tudtam állni. Azt nem mondom, hogy nem sántikáltam utána egy darabig, de az inkább az elgyengült izmok miatt volt.

Lassan 30 éves emlék, de szintén lábközép csont volt és rá tudtam állni. Azt nem mondom, hogy nem sántikáltam utána egy darabig, de az inkább az elgyengült izmok miatt volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ!!

Január 20-án volt a mensim első napja. Akkor most mennyi idős terhes vagyok?

Valaki sgítsen a számolásban, mert elvesztettem a fonalat.

Legjobb válasz: Mindig a meni elsõ napjától számolják a heteket, tehát te most 23 hetes vagy! Nekem jan. 15-én volt az elsõ napja, mivel az kedd volt, így én már betöltött 24 hetes vagyok! 24 hetes ikermami

Mindig a meni elsõ napjától számolják a heteket, tehát te most 23 hetes vagy! Nekem jan. 15-én volt az elsõ napja, mivel az kedd volt, így én már betöltött 24 hetes vagyok! 24 hetes ikermami
Az utolsó menstruáció elsõ napjától kezdõdik a számolás. A doki az Uh-on csak annyit mondott neked, hogy a baba méretei alapján 21 hetes 5 napos vagy. A méretek alapján a baba kora és menstruáció napjától számított kor eltérhet. EZ két dologból adódhat: a nem lehet pontosan tudni mikor volt a fogamzás, így lehet, hogy késõbb vagy korábban mint félidõ, illetve a babák nem egyenletes ütemben fejlõdnek. Akár már a két héttel késõbbi uh-on mást mondanának. Egyébként mivel a fogamzás ideje sosem biztos, ezért is számítják az utolsó menstruációtól. Az legalább egy fix idõpont.
Nahát mekkora dilemma két nap miatt...
Utolsó menzesz elsõ napjától kell számolni. Számít a baba mérete is, meg hogy milyen a ciklusod. Nekem elõszõr pénteki fordulóm volt, aztán méretek alapján kiszámolta, hogy köv kedd. Nekem rendszertelen volt a ciklusom gyogyi abbahagyás után kb fél évig. A kalkulátor néha csal, doki jobban meg tudja ítélni. Boldog babavárást! 30 hetes kismami

Január 20-án aláírtam a felmentésemről szóló papírt. Tegnap pozitív lett a terhességi tesztem. Ilyenkor még védelem alatt állok? Vissza kell vonnia a munkáltatómnak a felmondásomat?

Legjobb válasz: Nem tiszta. Felmondtál? Téged küldtek el? Csak akkortól állsz védelem alatt, amikortól van terhességi kiskönyved, amit a védõnõ állít ki. Ezt legkorábban is csak a 10-12. héten szokták kiállítani.

Nem tiszta. Felmondtál? Téged küldtek el? Csak akkortól állsz védelem alatt, amikortól van terhességi kiskönyved, amit a védõnõ állít ki. Ezt legkorábban is csak a 10-12. héten szokták kiállítani.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltál. Õk küldtek el, a gazdasági helyzetre hívakozva.január 20-án írtam alá a papírt, de április végéig állományban vagyok. Még orvosnál sem voltam, mert úgy sem mondana semmi biztosat. A munkahelyemen sem szóltam, csak akkor szeretnék, ha jár még nekem a védelem, meg ha már az orvos is azt mondta, hogy biztos a terhesség.
Minél elöbb menyjél el nõgyógyászhoz és utána tudsz menni a védõnõhöz.A védõnõ meg tudja mondani, hogy milyen lehetõséged van a munkáltatóval szemben.(Én 2-3hetesen mentem a nõgyógyászhoz.)

Január 20. -án megyünk a Budai Meddőségibe, mire számíthatunk mivel kezdődnek a vizsgálatok?

Legjobb válasz: A kérdésed alatt öttel van egy olyan kérdés, hogy mit jelent a sterilitás vizsgálat? A válaszadó pontosan leírta mire számíthattok. Hormon, sperma, átjárhatósági stb. vzsgálatok.

A kérdésed alatt öttel van egy olyan kérdés, hogy mit jelent a sterilitás vizsgálat? A válaszadó pontosan leírta mire számíthattok. Hormon, sperma, átjárhatósági stb. vzsgálatok.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
off: utolsó válaszolótól megkérdezhetem, h ki az orvosotok?
Koncz János fõorvoshoz kerültünk.
Köszi! Szerencsések vagytok :)
Ja, és sok sikert Nektek is (mi is meddõségibe járunk :-( )
Ti kihez kerültetek? Mi ismerõs által kerültünk Konczhoz, aki "csak úgy" ment, annak nem tudom hogy mûködik a dolog.
Mi Zeke adjunktus úrnál vagyunk, állítólag szakmailag kiváló, viszont mindig rohan, sose lehet vele fél percet beszélni, és azért az emberben ilyenkor csak keletkeznek kérdések..
Ismerõsömék Koncznál kezdtek, utána kerültek Zekéhez. Tényleg jó doki. A recepción kérjetek idõpontot konzultációra, hátha :-) Mióta jártok oda?

Jelentkeztem a Csillagszületikbe (2014) Január 20-án 2órára. :DD és most Kilesz a zsûri? Mert úgy hallottam hogy Puzsér Róbert az Ének Iskolájában lesz. És a zsûrinek kell énekelnem vagy + a közönségnek? Benne leszek a Tv-ben? Légyszi irjatok

Legjobb válasz: Aznap fog kiderülni, hogy ki lesz a zsûri. Puzsér Thaiföldre utazott, Hajós ment a másik csatornához. Valószínû, hogy négy teljesen új ember lesz. Az elsõ 2 fordulóban a zsûri dönt, közönség a versenyzõk hozzátartozói lesznek, nem élõ adás, de kameráznak mindent! Ha elég jó vagy éppen rossz vagy akkor benne leszel a TV-ben :) Mi a produkciód?

Aznap fog kiderülni, hogy ki lesz a zsûri. Puzsér Thaiföldre utazott, Hajós ment a másik csatornához. Valószínû, hogy négy teljesen új ember lesz. Az elsõ 2 fordulóban a zsûri dönt, közönség a versenyzõk hozzátartozói lesznek, nem élõ adás, de kameráznak mindent! Ha elég jó vagy éppen rossz vagy akkor benne leszel a TV-ben :) Mi a produkciód?
Nah ki volt a zsûri? :) ))
A kérdező hozzászólása: Hát kicsit késõn de gondolom hogy tudtatok róla hogy elmaradt a "kevés" jelentkezõ végedt
A vélt fogamzás napjától kb. két héten belül mutathat elõször valamit a teszt.
A kérdező hozzászólása: igen igen vélt fogamzás, de én még nem vártam kis babát nem tudom mikortol számitunk mit! csináltam ma reggel tesztet de az negativ lett.
akkor nem vagy terhes, amúgy sem lehetszm mert még védett a gyógyszer!
A kérdező hozzászólása: érdeklõdnék akkor , hogy mennyi ideig vagyok védett , miután leállok végleg a gyogyszerrõl, milligestet szedtem 5 évig, alacsony hormonu 3 fázisos

Ha kb. február 20-án szülök és január 31-ig van határozott idejű szerződésem, akkor jár tgyás? Ha jól tudom gyed nem fog. A két év alatti 365 nap biztosítási jogviszony megvan.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: ha elmész munkanélkülire akkor fog járni aztán tgyás után elmész még 1-2 nap munkanélkülire és gyed is fog járni.

ha elmész munkanélkülire akkor fog járni aztán tgyás után elmész még 1-2 nap munkanélkülire és gyed is fog járni.
A kérdező hozzászólása: Arra is gondoltam, hogy igénybe veszem korábban, mert azt hallottam, hogy a szülés várható ideje elõtt 28 nappal igénybe vehetõ a tgyás.
Ha február 20-ra vagy kiírva, akkor január 18-20 körül elmehetsz már tgyásra, akkor még él a munkaszerzõdésed. Ha tgyás alatt szûnik meg a munkaviszonyod, akkor jár gyed is!! Munkanélkülire is elmehetsz, de csak akkor tudsz munkanélkülirõl elmenni tgyásra és gyedre, ha jár álláskeresési segély is.
Mi lesz, ha jön egy második baba, miközben az 1. baba utáni GYED-et kapsz? (passzív jogon) Ekkor már a 2. baba után nem kaphatsz GYED-et, ugye? Mert a 2. baba születésének napján nem lesz biztosított jogviszonyod. ("Jogosult" leszel, de nem "biztosított"). Ez nem diszkrimináció a határozott idejû szerzõdéses alkalmazottakkal szemben?

Az lehet, hogy valaki január 22-én született (vízöntő), és mégis bak "természetű"? 20-án kezdődik a vízöntő, szóval éppen hogy belecsúszott.

Legjobb válasz: Tabáni István jan.22-ei és olyan Bak-os... :D De télleg, olyan maximalista, meg magába forduló... na mindegy, csak egy példát mondtam, de szerintem lehet :D

Tabáni István jan.22-ei és olyan Bak-os... :D De télleg, olyan maximalista, meg magába forduló... na mindegy, csak egy példát mondtam, de szerintem lehet :D
Sõt, még az is elõfordulhat, hogy disznó-, vagy görénytermészetû. Bizony.
ilyen nincs, hogy valaki vízöntõ aztán bak természetû. eleve miköze van a csillagok állásának ahhoz, hogy egy ember egy adott idõszakban születik? meg annyira általánosak ezek a jellemzések, "ideges természetû, de néha tud lágy lenni, esélyes arra, hogy sok pénzt keressen...stb"
A kérdező hozzászólása: Ajj, aki nem hisz a horoszkópban, az minek jön ide leszólni az embert? :S
"Ajj, aki nem hisz a horoszkópban, az minek jön ide leszólni az embert" Azért, mert az is egy teljesen adekvát válasz. Azért van nem Bakként született Bak természetû ember, mert a természetünket nem a csillagok mondják meg. Ennyire egyszerû.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!