Találatok a következő kifejezésre: Január 1-én egy (8 db)

Egy hét is eltelhet mikor követhetõ lesz a szám. Ha egy hét után sem jelenik meg, beszélj az eladóval.

A 2013 februárban induló keresztféléves képzésre való jelentkezésre is vonatkozik az a szabály, ami 2013. január 1-én lép életbe, hogy mindenhol kötelező lesz elegalább egy emelt szintű érettségi?

Azt tudom, hogy az említett szabály 2013. január 1-t?l lép életbe.

Legjobb válasz: Nem lesz mindenhol kötelezõ az emelt csak egyes szakokon.

Nem lesz mindenhol kötelezõ az emelt csak egyes szakokon.
A kérdező hozzászólása: Akkor az a szabály, hogy pl. magyaron kötelezõ lesz 2013. januárjától az emelt szintû érettségi magyar nyelv és irodalomból, az még nem vonatkozik a 2013-ban induló keresztféléves felvételikor? Csak a 2013. februári felvételi eljárástól kezdõdõen lesz érvényes? Most 2012 februárjában még nem kellett kötelezõen emelt szintû belõle, de 2013. januártól már igen.
Azt, hogy keresztfélévben egy alapképzést elindítanak elég csekély esély van rá. Keresztfélévben a 3, 5 éves alapképzéseseknek indítanak általában mestert. Szerintem ne nagyon éld bele magad, hogy indul.
A kérdező hozzászólása: Akkor az a kérdés, hogy egy emelt szintû magyar érettségire vajon fel lehet-e készülni 6 hónap alatt? Vagy ez teljesen irreális? 10 éve érettségiztem 5-re belõle, de ugye az csak középszintû érettséginek számít a mostani rendszerben.
Hogy lehet-e? Ez azért sok mindentõl függ. Milyen volt a gimid? Milyen volt a szint? Mennyit foglalkozol azóta nyelvtannal, irodalommal, szövegértéssel? Én 11 éve érettségiztem a régi rendszerben. Aztán 2 évvel késõbb írtam egy egységes felvételit, amire 4 hónapot tanultam. Elég keményen kellett készülnöm, 15-20 oldalas tételek voltak a szóbelire (A+B), ami jóval többet várt el, mint a sima érettségi. Jó voltam magyarból végig, 5 érettségi mellett is más kategória volt egy felvételi. És sikerült! Szerintem ha elég erõs a motiváció, érdekel, alapvetõen van rá agyad, akkor menni fog! Hajrá! Különben, mivel a keresztfelvételi eljárás most õsszel fog elindulni (általában január közepe, vagy lehet, hogy már december? a papírleadási határidõ), nem gondolnám, hogy érvényes lesz rá ez az új szabály. Érdemes a felvin utána olvasni, felhívni õket.

Mennyit ér ma egy bárány január 1 én született?

Legjobb válasz: 8 hetesen érdemes leadni,kb 20-30-et kapsz érte.

8 hetesen érdemes leadni, kb 20-30-et kapsz érte.
kéthónaposan szoktam leadni. Attól függ ki veszi meg. Ha normális gazda, akkor ad 15 vagy 20 ezret, de volt hogy csak 10 ezeért vették meg.
A kérdező hozzászólása: Körülbelül 1 éves kecske nem érdekel valakit ?


Ha kimaradt a menzid, akkor csinálj tesztet, lehet, hogy terhes vagy.
hät nagy a valoszinüsege hogy terhes vagy, mert mondjuk lehet hogy egy betegseg ägynak dönt de teljesen nem marad ki töle a havid...:S.vegyel tesztet.nem vettél méG?aztän ha az pozitiv futäs dokihoz:)
A kérdező hozzászólása: Még nem vettem tesztet, mert nekem ez volt a legelsõ szekszuális együtlétem. de töbször vagyok roszul és hizni keztem pedig vékony testalkatu voltam és most hizni is keztem
Minél elõbb tesztelj és legközelebb védekezzetek!
szia, egyébként mindig pontosan megjön?mert irtad ez volt az elsõ szexuális élményed, gondolom fiatal vagy még.és lehet hogy a mensid sem állt még be rendesen.szerintem ne aggódj.csak most már nagyon figyelj a védekezésre.sok sikert.
A kezdõk szerencséje :-))) Bocsi lehet most haragszol, hogy viccelek, de engem jó érzés töltene el tõle. Ne izgulj, ha normális volt a mensid és semmi más jeled nincs ami rá utal, csak nyugodj meg és megjön. De a teszt azért kellene!!
És a januári is?

Január 29-én nem várt után 1 nappal csináltam egy HCG-line nevû tesztet, pozitív eredménnyel. Majd ma csináltam még egyet egy X-epil olcsóbb teszttel, az meg negatív lett, de továbbra sem jött meg. Járt már így valaki?

Legjobb válasz: Ha még mindig nem jött meg akkor valószínûbb hogy terhes vagy. Mindkettõ reggeli pisi volt? Szerintem a legjobb lenne orvoshoz menni, õ megnézi uh-n.

Ha még mindig nem jött meg akkor valószínûbb hogy terhes vagy. Mindkettõ reggeli pisi volt? Szerintem a legjobb lenne orvoshoz menni, õ megnézi uh-n.
A kérdező hozzászólása: Az X-epil most volt délután, az eslõ reggelibõl. UH-ra korainak tartottam menni, mert úgy tudom csak 6 héttõl mutat valamit.
Szerintem vedd pozitívnak! Az elsõ teszt érzékenyebb lehetett. Ha nem vagy terhes nincs a vizeletben hormon így poxitív sem lehet...

Volt egy abortuszom december 28-án, egy napig volt meg és uána rá 2 napra megint megjött és eltartott egy hétig, de január 29-én 1-2csepp volt és utána 30-án megint. Tehát ez mitől lehet, hogy nem rendesen van most meg, hanem hol megvan hol nincs. Kérem,

Volt egy abortuszom december 28-án, egy napig volt meg és uána rá 2 napra megint megjött és eltartott egy hétig, de január 29-én 1-2csepp volt és utána 30-án megint. Tehát ez mitől lehet, hogy nem rendesen van most meg, hanem hol megvan hol nincs. Kérem, írjon, előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A műtét után még idő kell a szervezetnek, mire helyreáll az egyensúly, ezért egyelőre ne aggódjon! A kontrollvizsgálat során azonban részletesen számoljon be orvosának az eseményekről. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A műtét után még idő kell a szervezetnek, mire helyreáll az egyensúly, ezért egyelőre ne aggódjon! A kontrollvizsgálat során azonban részletesen számoljon be orvosának az eseményekről. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Jan.1-én jött meg a mensim, 4 napig tartott. Együtt voltunk a férjemmel 11, 14, 18-án. Január 16-án csináltam egy tesztet (tudom, hogy korai volt) negatív lett. Mekkora esélye van, hogy teherbe estem? (várjuk már a két csíkot :0)

Legjobb válasz: Szia. LEGHAMARABB két hét múlva csinálj tesztet,de inkább három.Nekem mensi kimaradásra egy hétre lett biztosan pozitív a tesztem,addig az egyik negát,a másik pozitívat mutatott.Valamint nézd meg,egyáltalán kimarad-e. Nagyobb türelmet kívánok!Valamint,ha esetleg most nem jön össze,lehetõleg 2 naponta,minden másnap legyetek együtt,ez sztem kicsit "tág" intervallum,ha babát szeretnétek.:)Melody

Szia. LEGHAMARABB két hét múlva csinálj tesztet, de inkább három.Nekem mensi kimaradásra egy hétre lett biztosan pozitív a tesztem, addig az egyik negát, a másik pozitívat mutatott.Valamint nézd meg, egyáltalán kimarad-e. Nagyobb türelmet kívánok!Valamint, ha esetleg most nem jön össze, lehetõleg 2 naponta, minden másnap legyetek együtt, ez sztem kicsit "tág" intervallum, ha babát szeretnétek.:) Melody
Szia! Ha minden rendben van nálad és a párodnál is és ha jól számoltam akkor 13-14 volt pé-d és együtt is voltatok , akoor van rá eélyetek hogy sikerült a baba. :) Azért csinálj még egy tesztet 2hét múlva hogy tutira menj. Szorítok neked a két csíkért! :)
Szia! Türelem, ez nagyon hamar volt még. A beágyazódás legalább 10 napig tart, és csak utána termel a szervezet HCG-ét. Esélyed semmivel sem több de nem is kevesebb a teherbe esésre mint bárki másnak. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhes..

Január 1-től, ha elveszik a 8 órásoktól a GYES-t a nagyi mehet gyesre a bölcsis unokával? Nem egy helyen lakunk, és leszázalékolt nyugdíjas a nagyi. Férjem is és én is 8 órában dolgozunk.

Legjobb válasz: Ha a nagyi kapja a gyest, akkor a gyerek nem lehet 3 éves koráig napközbeli ellátást biztosító intézményben. Ha elmúlt három éves a gyerek, akkor max. 5 órát lehet.

Ha a nagyi kapja a gyest, akkor a gyerek nem lehet 3 éves koráig napközbeli ellátást biztosító intézményben. Ha elmúlt három éves a gyerek, akkor max. 5 órát lehet.
Még nem eldöntött tény, de a törvénytervezet errõl szól. És, mivel a parlamentben a 2/3-os többsége van a benyújtónak, így meg is fogják szavazni.
Igaz, még valóban nem biztos, de ahogy elõttem írta a válaszoló: ez egy fideszes törvényjavaslat, és egyszerû többséggel megszavazható. Vagyis még a két harmad sem kell hozzá. Így azért ugyan nem biztos, de kb. 97%, hogy így lesz.
Ha nem egy helyen laktok, akkor most sem mehet a nagyi gyesre, ez biztos nem fog változni.
Második vagyok: Nem értem, hogy miért lettem lepontozva, aki nem hiszi, hogy igaz, amit írtam, annak ajánlom figyelmébe a MÁK honlapját: "Nem jár gyermekgondozási segély a nagyszülõnek, ha * a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben helyezik el. A gyermekgondozási segélyre való jogosultságot nem érinti, ha a napközbeni ellátást biztosító intézményben elhelyezett gyermek 3 évesnél idõsebb, és az intézményi elhelyezés a napi 5 órás idõtartamot nem haladja meg." Utolsónak: Nem kell, hogy egy lakcímen legyetek, csak nyilatkozni kell róla, hogy a szülõ háztartásában neveli, gondozza a gyereket a nagyszülõ.
Bocsi az offért, de ez már biztos? Mert mindenki olyan tárgyilagosan beszél róla, nem úgy hogy lehet. Én még sehol nem hallottam biztosra, hogy januártól nem lehet majd 8 órában dolgozni gyes mellett. Vagy lemaradtam valamirõl? Hogy a kérdésre is válaszoljak, nem mehet a nagyi ilyen formában gyesre az unokával.
HA a gyerek bölcsibe jár akkor miért járna GYES a nagyinak? HA a nagyi vigyáz a ygerekre akkor jogos lenne
Errõl a kérdésemrõl mit gondoltok? "Nagyszülõi gyes-nél mehet csaná-ba a 2, 5 éves gyerekünk napközbenb pár órára? Azt szeretném megkérdezni most, hogy ha betegállományban vagyok veszélyeztetett terhesség miatt és anyukám segít a 2, 5 éves fiammal a napi teendõkben és ezért õ igényli a gyes-t, akkor a 2, 5 éves fiamat, úgy, hogy a nagyija igényli utána a gyest, beirathatjuk-e csanába vagy magánbölcsibe heti 3 alkalomra 8-tól 13 óráig, hogy legyen gyerekek között ( nagyon igényli a gyerek társaságot) vagy nem, mert akkor még fizetjük is a díjat a csanába vagy bölcsibe, de még a gyes sem jár? Ha menne ebbe a csanába, magánbölcsibe játszani, akkor jár a gyes vagy nem szerintetek? Annyira látszik rajta, hogy most, hogy a játszón szinte senki nincs és rossz az idõ is hiányoznak neki a gyerekek. Találtam egy ilyet, ezért merült fel a kérdés: "Ha a gyest nagyszülõnek folyósítják, a gyermeket 3 éves kora elõtt nem lehet elhelyezni intézményben. A gyermek 3 éves kora után napi 5 órában helyezhetõ el intézményben." Ez intézménynek számít gyes szemponból? Gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmény? Vagy csak az állami bölcsik lennének azok, ahova nem járhat, ami nincs is nálunk, ameddig a szem ellát?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!